Şimdi Ara

Bulanık Su

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Ben bir akvaryum kurdum. İçinde 2 erkek, 6 dişi lepistes ve de 1 erkek 3 dişi platy var. Bunların yanında 1 kuhli loach, 1 vatoz ve 1 çöpçü balığı var. Akvaryumu kurmadan önce 30 dk boyunca kumu suda eşeleyip temizledim. Sonra akvaryumu kurup temiz içme suyu ekledim. Üzerine akvaryum dezenfektanından 5 damla attım. Motoru ve filtreyi çalıştırıp balıkları torbasıyla suya attım ki önce su ısıları eşitlensin. Sonra da torbayı açıp torbadaki suyla beraber balıkları suya attım. Fakat suda hafif bir bulanıklık var. Balıkları aldığım yer bulanıklık 12 saate geçer demişti. Her şey yerinde fakat bulanıklık sıkıntı yaratır mı. Balıkların ölmesini istemem doğrusu. Cevap verirseniz çok mutlu olurum.(Fotoğrafları güzel çekemedim.)
     Bulanık Su

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bir kaç güne geçmezse problem olabilir sonucu editlerseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: frexto

bir kaç güne geçmezse problem olabilir sonucu editlerseniz sevinirim

Teşekkürler. Açıkçası araştırdım ve bütün sitelerde bir problem olmayacağı yazıyor suyun biyolojik düzeninin oturması için böyle bir problem oluyormuş. Fakat sizin dediğiniz gibi de olabilir tabii. Petshopdaki adam ve çoğu site normal diyor. Örneğinhttp://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2425 Bir de forum da yeniyim edit ne demek ve nasıl yapılır bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fidelius35

quote:

Teşekkürler. Açıkçası araştırdım ve bütün sitelerde bir problem olmayacağı yazıyor suyun biyolojik düzeninin oturması için böyle bir problem oluyormuş. Fakat sizin dediğiniz gibi de olabilir tabii. Petshopdaki adam ve çoğu site normal diyor. Örneğinhttp://www.atlasakvaryum.com/index.php?id=2425 Bir de forum da yeniyim edit ne demek ve nasıl yapılır bilmiyorum.

Evet haklılar ortam oturunca gider bulanıklık, yukarıda demek istediğim bu bulanıklık 3-4 gün daha sürerse problem vardır biyolojik ortamla alakası yoktur yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fidelius35

quote:

Evet haklılar ortam oturunca gider bulanıklık, yukarıda demek istediğim bu bulanıklık 3-4 gün daha sürerse problem vardır biyolojik ortamla alakası yoktur yani

İlginiz için çok teşekkür ederim aradan 1 gün geçti ve bulanıklık azaldı. Hayvanlar da bulanıklıktan rahatsızlık duymuyor gibi görünüyorlar hepsi uyum içinde

• Balıklarınızı akvaryuma eklerken sizde en çok yapılan yanlışı yapmışsınız.Poşeti akvaryuma atıp ısı dengesi yaptığınızı yazmışsınız.Bu yaptığınızın balıklara hiçbir faydası yoktur.Ayrıca poşetteki suyuda akvaryuma boca ederek poşette bulunan ve sizin bilmediğiniz bakteri ve virüsleride akvaryuma atmışsınız.Sizin sağlıklı akvaryumunuza kendi eliniz ile sıkıntı eklemişsiniz.birkaç gün sonra balıklar ölmeye başladığı zamanda çare aramaya başlarsınız.Burada size hitaben genel bir yorum yapmış oldum işin aslı şudur:Akvaryuma yeni balık eklerken adaptasyon dediğimiz bir dönemden geçmesi gerekir yeni gelen balıkların.Peki bu nasıl ve neden yapılr?

Adaptasyon süreci şöyle yapılmalıdır:Yeni aldığınız balıkları torbalarındaki su ile birlikte bir kovaya boşaltın.Akvaryumunuzdan hortum yada tas ile çekeceğiniz suyu bu kovaya boşaltın.Aynı miktar suyu akvaryumdan kovaya aktardıktan sonra 5-10 dk bekleyin.Bu süre sonunda akvaryumdan birmiktar suyu tekrar kovaya ilave etmeye başlayın.Bu arada balıkları gözlemleyin.ters dönen,hızlı yüzen sağa,sola çarpanları takip edin.yarım saat sonunda normal olan balıklarınızı kepçe ile tutarak akvaryuma atın.kalan suyu lavaboya dökün ve akvaryumdan aldığınız suyu temiz su kullanarak tamamlayın.Böylece yeni balıklar sizin akvaryum suyunuzun kimyasına alışacaklardır.

Adaptasyon neden yapılır:Her akvaryumun su değerleri farklıdır.Şimdi şöyle düşünelim,akvaryumumuzun suyuna gereken önemi göstermiyor,dip çekimi yapmıyor akvaryumla ilgilenmiyoruz.içerisindeki balıklarımıza yem verip buharlaşarak eksilen suyu ilave etmekten başka bi iş yapmıyoruz.Balıklar arada sırada tek tük ölsede büyük çoğunluğu hala yaşamayı başarıyor.Çünkü artık hayvan bu ortama adpte olmuş su içinde bulunan toksiklere karşı direnç geliştirmiş ve kalitesizde olsa yaşamını devam ettirmektedir.Akvaryumcudan alıp geldiğiniz yeni bir balık bu ortama alışık olmadığı için akvayuma koyduktan 1-2 gün sonra ölecektir.Onun geldiği akvaryumun su kimyası bu kdar düşük değildir ve yeni ortamına uyum sağlayamamıştır.

Akvaryum suyunuz temiz görünüyor olabilir ama kimyası hakkında birçoğunuzun haberi olmadığına adım gibi eminim.İşte bu kimyasal farklılıklara azda olsa balıkları alıştırabilme adına bu adaptasyon süreci yapılmalıdır.Poşeti akvaryuma atarak hiçbirşey yapmıyorsunuz emin olun.SICAK BİR HAMAMDAN PEŞTAMALLE KIŞ AYAZINA DİREK ÇIKARSANIZ NE OLUR..OLAY BUDUR..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.