Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.234
Cevap
63
Favori
339.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet hocam dün kombinin içini kuruladım ve bacayı söktüm baca uzatmasıyla orjinal bacayı birbirinden ayırınca su döküldü. Tam dediğiniz gibi olmuş galiba içteki borular ya birbirine tam geçmemiş ya da contadan sızdırmış atık gaz borusundaki yoğuşma suyu dıştaki temiz hava borusuna damlayıp ordan da kombinin içine akmış. Tekrar dikkatlice bacaları birleştirdim iyice de kontrol ettim oturup oturmadığını birbirine, şimdi takip edicem eğer yine aynı şekilde kombinin içine su dolarsa orjinal baca contası baca uzatmasıyla birleştiği yerden kaçırıyor demektir. Ona da nasıl çözüm üretebilirim acaba ? Aklıma contanın etrafına silikon sıkıp oturtmak geldi ama işe yarar mı bilmiyorum asitli sudan etkilenip özelliğini kaybederse yine sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bu sene doğal gaza geçiyoruz kombiler hakkında hiç bilgim yok ama biraz araştırma yaptım kafamda birşeyler oluştu. Bir de sizden bilgi almak istiyorum.
    Ev 138m2, peteklerin toplam uzunluğu 5,60m yapıyor. Geçen sene merkezi kazan (kömür) ile ısınıyorduk. evin içi 29 C falan oluyordu. Sivastayım, evde yalıtım var.
    Şimdi kombilerdeki bu 24kw/30kw petek uzunluğuna göre mi seçiliyor? ve ben şunlar da kararsız kaldım:

1. BUDERUS GB072-24K- NEOPLUS YOĞUŞMALI KOMBİ %109 VERİMLİ
    2. Buderus Logamax Plus GB172 iK 24 kW Yoğuşmalı Siyah Kombi (Farkı ne onu da tam bilmiyorum) Fiyat farkına değer mi?
    3. ECA Proteus Premix (ERP'li) 24 HM Yoğuşmalı Kombi

Bir de arkadaşlar bunların yanında akıllı programlanabilir termostat olacak. Evde çıktığım zamanlar çok oluyor ve telefonla kontrol edebilmem benim için önemli. Bunun için de "Buderus TC100 Wifi(Telefon) Kontrollü Kumanda Kablolu" veya "BUDERUS RC310 ODA VE SİSTEM KUMANDASI" almayı düşünüyorum. Bunlar yukarıdaki kombilerle uyumlu olur mu?

Arkadaşlar bu 3 kombi arasında hangisini almalıyım? veya sizin önerdiğiniz sorun çıkarmayan iyi bir kombi var mı? 24kW yeterli olur mu?

• batu25 kullanıcısına yanıt
    silikon sıkma servise haber ver.onların görüşünü al

sonuçta kombin garanti kapsamında birşey olursa servis sıkıntı çıkarabilir

• scientist8 kullanıcısına yanıt
    kombiden önce petek metrajını arttırın merkezi sistemlerde az petekle yüksek kazan sıcaklığında ısınıyordunuz yoğ kombide düşük kazan sıcaklığı önemli bunu da mevcut metrajla yapamazsınız

buderus gb72 çok eskidi demode bir kombi

gb172 çok pahalı bir kombi

bence gb62 alın veya eca proteus premix. tc100 hepsiyle uyumlu

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Tamam yine olursa öyle yapıyım, teşekkür ederim.

Anladım teşekkürler. Kombiler merkezi ısınma sıcaklığını vermez diyorsunuz yani. Tesisatçılarla daha görüşmedim ama peteği artırırsam çok iş çıkar o zaman. Petekleri büyütmemiz mi gerek yoksa odaya ilave petek mi koymalıyız? Yeniden tesisat döşenmez umarım.

Bir de kombilerde kalite olarak (eca, buderus, vaillant) hangisi daha iyidir?
    kaç m2 odada kaç cm petek var?hol,koridorda petek var mı bunları yazmanız lazım petek mi değişecek ilave mi yapılacak değerlendirme yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

kaç m2 odada kaç cm petek var?hol,koridorda petek var mı bunları yazmanız lazım petek mi değişecek ilave mi yapılacak değerlendirme yapılır
    Salon 30m2 de 180cm 1 tane petek var. Mutfakta 18m2, 50cm petek var. Diğer 3 odada 110cm lik birer tane petek var. Koridorda falan yok. Bu arada odaların hepsi güneş görüyor.
    Salon ve mutfak önemli benim için.
    salonda ilave olarak 120cm petek lazım. mutfak büyük ama yemek piştiği için 50cm petek çok sorun olmaz odaların m2 lerini yazmadınız koridorunuz da büyükse petek şart önceki mesajda yazdığım gibi yoğ kombi alarak işin içinden çıkamazsınız
    mevcut petek metrajınız kazanlı sistemler için, kazanda 70c de suyu gönderiyorlar, siz yoğ kombide max 55c çoğu zaman 45-50c kullanmanız lazım bence petek metrajını düzeltin tercih sizin
    Diğer odaları unutmuşum yazmayı onlar da 15,17,18m2
    Koridor çok büyük değil. Şimdi bu kazanlı sistemler dediğiniz farklı kombiler mi oluyor?
    Şöyle yapsam şimdi geçen sene merkezi sistem 70c su göndermiş olsun. Evin içi 28-29c oluyordu. Bu kombilerde 50c gönderse evin içi çok mu düşer(20c üzerinde olsa yeter) ya da dediğiniz gibi salona 1 tane petek yaptırayım.

Bu arada yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Ben direkt kombiye odaklanmıştım bunları hiç bilmiyordum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ErP hakkında böyle bir bilgi buldum.

ERP Yönetmeliği Nedir?

Alıntıdır:
    "ErP Yönetmeliği, enerji ile ilgili cihazların çevreye olan olumsuz
    etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan yönetmeliktir. ErP
    Yönetmeliği’nin devreye girmesi ile pazardaki yoğuşmasız
    kombilerin yerini yoğuşmalı kombiler alacaktır.
    • ErP ile birlikte cihaz verimlilikleri, mevsimsel ısıtma verimliliği
    altında hesaplanacak ve enerji sınıfları ile gösterilecektir.
    • Üreticilerin, 70 kW ve 500 litre kapasiteye kadar olan cihazlara
    Enerji Verim Etiketi koyması zorunlu olacaktır"

Anladığım kadarıyla yeni yönetmelikle beraber bir etiket zorunluluğu getirilmiş. Buderus GB062-24 KD G20 TR ile Buderus GB062-24 KD H V2 G20 TR arasındaki fark sadece etiket farkı mıdır? Yoksa başka bir fark var mı? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizi bilinçlendirirse çok teşekkür ederim
  • Oturduğum binada merkezi sistem iptal edilip bireysel sisteme geçiliyor. Daire güney cephe orta kat iyi güneş alıyor (rahatsız bile ediyor), 3+1 net 100 metrekare civarı. Toplam 4 metre petek var. Buderus GB062 düşünüyorum fakat kireçli suya karşı zaafı olduğunu duydum. Elmadağ suyu çok kireçli oluyor. Bir de bu alan ve petek boyu için yoğuşmalı yerine yoğuşmasızı tavsiye eden tesisatçı da çok çevrede. Birkaç daire buderus u022 aldı.
    Sizlerin fikri nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Blade

ErP hakkında böyle bir bilgi buldum.

ERP Yönetmeliği Nedir?

Alıntıdır:

Anladığım kadarıyla yeni yönetmelikle beraber bir etiket zorunluluğu getirilmiş. Buderus GB062-24 KD G20 TR ile Buderus GB062-24 KD H V2 G20 TR arasındaki fark sadece etiket farkı mıdır? Yoksa başka bir fark var mı? Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizi bilinçlendirirse çok teşekkür ederim
    V2 olanda modülasyonlu pompa kullanılıyor buna bağlı sa elektrik tüketimi daha düşük. Dolaylı olarak gaz tüketimini de etkiler belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: scientist8

Diğer odaları unutmuşum yazmayı onlar da 15,17,18m2
    Koridor çok büyük değil. Şimdi bu kazanlı sistemler dediğiniz farklı kombiler mi oluyor?
    Şöyle yapsam şimdi geçen sene merkezi sistem 70c su göndermiş olsun. Evin içi 28-29c oluyordu. Bu kombilerde 50c gönderse evin içi çok mu düşer(20c üzerinde olsa yeter) ya da dediğiniz gibi salona 1 tane petek yaptırayım.

Bu arada yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Ben direkt kombiye odaklanmıştım bunları hiç bilmiyordum.
    istersen petekleri değiştirme bir kış bu şekilde dene, kombiyi al yanında istersen modülasyonlu oda termostatı al buderus rc100 veya rc150 veya bütçen varsa kablosuz+modülasyonlu
    bence salonda ve koridorda petek metrajın bariz eksik
    kombin mevcut petek metrajıyla 50c su gönderirse konforlu olarak 20c yi geçmesi soğuk günlerde zor olur sonuçta ılıman bir bölgede değilsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night_Blade

ErP hakkında böyle bir bilgi buldum.

ERP Yönetmeliği Nedir?

Alıntıdır:

nisan ayında yeni yasa çıktı artık yoğuşmasız kombilerin üretimi durdu piyasada şu anda elde kalan ürünler satılıyor
    buderus/bosch grubu da kendi yarım ve premix yoğ kombilerine klasik pompa yerine modülasyonlu pompa takmaya başlası
    mesela çok eski bir kombi olan bosch condens 2000w de bile modülasyonlu pompa var, aynı şekilde gb62 de de aynı pompa var romanya gibi ülkelerde satılan gb62 ve condens 2500wlerde birkaç yıl önce bu pompalar takılmaya başlandı
    yeni nesil pompaların avantajı daha az elektrik harcıyor ve tesisatın büyüklüğüne göre tazyiği ayarlıyor
    küçük evlerde suyu daha yavaş gönderiyor su yavaş gidince haliyle daha fazla soğumuş olarak dönüyor
    tesisata dönen su ne kadar soğuk olursa yoğ verimi o kadar artar
    zaten her premix yoğ kombide sabit fan yerine modülasyonlu fan var bu da yanma verimini artırır yoğuşmaya faydası var
    ayrıca buderus ve bosch kombilerin hepsine modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor hemde çeşit çeşit
    modülasyonlu oda termostatında kazan sıcaklığını 60c ye ayarlıyorsun ev ısındıkça kazan sıcaklığı düşer oda termostatında set edilen dereceye yaklaştıkça ve de koşullar uygunsa kazan sıcaklığı 45c bazen 40c civarına düşer kapanıp açıldığında da hemen hemen o derecelerden devam eder 40c civarı bir premix yoğ kombi tam randımanla çalışır

bu yazdığım özellikler (modülasyonlu pompa+modülasyonlu fan+modülasyonlu oda termostatı) bosch condens 2000 ve buderus gb12 gibi yarım yoğ kombilerde bile var

Teşekkürler. Fazla masraf olmazsa dediğiniz gibi salona bir tane taktırayım. Termostat olarak da telefonla kontrol edebilme özelliği olan cihazlara bakıyorum. Bunların da fiyatları fazla uçuk. Bir de her marka her markaya uymuyor sanırım. Bakalım artık. Şu petek işine bir karar vereyim.
    Son olarak kombide buderus / vaillant bu ikisinde hangisini önerirsiniz? Bizim bu siteyi yapacak olan tesisatçı da vaillant varmış. O yüzden soruyom ona göre kombiyi kendim seçecem.
    buderus ve bosch kombiler aynıdır. vaillant'ın kombileri de kalitelidir ama ben her zaman yerli üretim kombi öneririm buderus gb62 manisa'da bosch fabrikasında üretiliyor

Teşekkürler. Tesisatçıyla bir konuşayım olmasa kombiyi kendim alırım.
  • Buderus gb062 almayı düşünüyorum.Tavsiye edermisiniz.Şuan baymak kombim var kayın validenin ev küçük onu oraya başımayı düşünüyorum.Baymak kombiyle en uzak odada petekten performans alamıyorum.Gb062 kombiyi önerirmisiniz?.
  • orhanhvb kullanıcısına yanıt
    uzak odaların petekleri ısınmıyorsa kombi ile ilgisi yoktur.tabi baymak kombi çok eski ve pompası eskimediyse

gb62 güzel kombi kaliteli öneririm

• 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.