Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.240
Cevap
65
Favori
351.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oturkmen

quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Gerekli şartlar sağlanırsa tasarruflu, tecrübe ile sabittir.

Kombi yoğuşmaya giden suyu nereden yerine koyuyor? Mesela günlük 5 litre yoğuşmaya su gittiyse soğuk su girişinden 5 litre petek suyuna mı ekliyor?

Hocam yogusma denen olay baca gaziyla oluşuyor. Aynı klimadaki gibi düşünün. Kombi Baca gazindan cikan yanan gaz icerde sogutularak su haline donusuyor. Extra bi su koyma olayı yok yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir."

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • _CsMaNiA_ _ kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum sessiz bir kombi özellikle tercih ettim mutfak zaten beyaz eşyalar ve buzdolabı senfoni orkestrası gibi :)) bide kombinin su sesi şarıl şuruldu şimdilik ses yok ilerde başka sorunla karşılaşırsam yazarım burdan sizlerin ve konusunun uzmanı olan üstatlar sayeainde...

Ürünü çıkarıp konuya hakim olamayan bir firma ilk defa görüyorum. Benim bildiğim ürün piyasaya sürülmeden önce; müşteri hizmetleri, bayiler, teknik destek vb gerekli bilgilendirmeler yapılır ve ürün piyasaya çıkar. Topu herkes başkasına attı bir sonuç alamadım. Ürünleri kaliteli olabilir ancak bu şekil bir yaklaşımda bulunmaları bende soru işareti oluşturdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designo -- 23 Ekim 2015; 15:00:15 >
    esasında en sağlıklı bilgiyi manisa bosch fabrikasındaki ürün mühendisleri verebilir,çünkü fabrikada buderus ve bosch kombilerin tamamının montajı yapılıyor ama tenezzül edip ilgilenirler mi bilmiyorum
    bende mail adresine yazıp pdf formatında kullanım kılavuzu isteyeceğim bakalım gönderecekler mi
    geçen yıl buderus gb62 ve bosch condens 2500w nin kataloglarını daha kombiler piyasaya çıkmadan mail olarak göndermişlerdi

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • Birde sen dene bakalım ben maile e cevap alamadım. İş fabrikadaki mühendise gidecekse baya bir zor sürece döner. Dediğim gibi böyle bir ürün piyasaya sürüş şekli görmedim ben.

Tanıtım videosunda uzaya mekik gidiyor ama yeryüzünde ürünü bilen yok. Tam komedi.

Orijinalden alıntı: disintegration

Gb172 nin kullanim kilavuzu icin buderus sitesinde mail adresini bulamadim
    siz bayilere bakmayon sirket egitim verse de kombileri bilmiyorlar
    ben premix yog teknolijisi ile 3esanjor klasik yogusma arasindaki farklari aciklayamayan bayi muhendis biliyorum

yalniz su var gb172 cok cok iyi bir cihaza
    benziyor

kesin degerlendirme icin teknik veriler sart
    rc300 beraber gelmiyorsa neden reklamlarda koymuslar
    rc300 orijinal alman mali fiyati nerdeyse kombi fiyatina 900lira

bende ufak bir araştırma yaptım kombinin türkçe klavuzunu bulamadım
    rc300 kumandanın ise türkçe kullanma klavuzu sunulmasına rağmen kendi sitesinde olmadığını fark ettim ama internette pdf formatı yine buderus sunucularında (server) larında bulunuyor bu da bir tuaf durum.
    belki fikir açısından yardımcı olur yada incelemek istersiniz diye linki paylaşıyorum.

http://tr.documents1.buderus.com/sitemap/document/id/6720807392

• buderus gb62 ve bosch condens 2500w arasında kaldım. çevremde buderus kullananlar var yarısı memnun yarısı memnun değil.

önceki versiyonda buderus gb42 ve bosch classic condense te hiçbir fark yoktu sadece genleşme tankını farklı yapmışlardır bu defa araya başka bir fark koymuşlar sıcak su gücü

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • zafer135 kullanıcısına yanıt
    paylaşım için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: alpozturk2002

buderus gb62 ve bosch condens 2500w arasında kaldım. çevremde buderus kullananlar var yarısı memnun yarısı memnun değil.

Gb062 kullanip memnun olmayan sanirim yoktur. Ben baymak falkeden geçtim sanki ferrariye binmis gibiyim. Sicak su 30kw olduğu icin mukemmel bi stabiliteyle musluga sicak su gönderiyor. Termostati sali gunu montajladim o gunden beri 23.5 derecede ayarli kombimde mutfakta sessiz sedasiz harika bir tuketimle evimi 23.5 derecede tutuyor

• 172i modelinde oda termostad işide kafa karıştırıcı, resimde önde termostad dahili gibi resimler var ancak açıklamada ne var ne yok diyor. Müşteri hizmetleri birimi termostadın dahil olmadığını söyledi aynı zamanda bayinin biriden de dahil olmadığı bilgisini aldım. Zaten termostad 1000tl civarı. Bir başka kombi satan yerden Rc 150 oda termostadı dahil bilgisini aldım. Kablosuz termostadın eşleşme bilgisini sordum bilemediler bu ürüne oluyormu.

Süprizlerle dolu bir ürün :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designo -- 23 Ekim 2015; 21:37:24 >

Orijinalden alıntı: designo

Buderus 172i modeli ile ilgili merkezle görüştüm bana, destek.buderus@tr.bosch.com adresine konu ile ilgili mail atmamı söylediler. Geçen hafta mail attım ancak geri dönüş yapılmadı.

Ürünü çıkarıp konuya hakim olamayan bir firma ilk defa görüyorum. Benim bildiğim ürün piyasaya sürülmeden önce; müşteri hizmetleri, bayiler, teknik destek vb gerekli bilgilendirmeler yapılır ve ürün piyasaya çıkar. Topu herkes başkasına attı bir sonuç alamadım. Ürünleri kaliteli olabilir ancak bu şekil bir yaklaşımda bulunmaları bende soru işareti oluşturdu.

mail adresinin yazımı yanlış olmuş hocam doğru mail adresi Buderus.Destek@tr.bosch.com olacak bu şekilde dener isen eğer en kısa sürece dönüş yapacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer135

quote:

Orijinalden alıntı: designo

Buderus 172i modeli ile ilgili merkezle görüştüm bana, destek.buderus@tr.bosch.com adresine konu ile ilgili mail atmamı söylediler. Geçen hafta mail attım ancak geri dönüş yapılmadı.

mail adresinin yazımı yanlış olmuş hocam doğru mail adresi Buderus.Destek@tr.bosch.com olacak bu şekilde dener isen eğer en kısa sürece dönüş yapacaklardır.

Mail kutusundan kontrol ettim. Dediğiniz adrese yazmışım zaten buraya bilgi paylaşırken yanlış yazmışım.

Gönderdiğim adres:
    buderus.destek@tr.bosch.com

• designo D kullanıcısına yanıt
    ben birkaç problemi bu adres aracılığı ile çözmüştüm dönüş yapacaklarını düşünüyorum hocam.
    zaten kullanım kılavuzu gelince detalı açıklamalar yaparım kombi düşündüğüm gibi ortalamanın çok üstünde bir cihaz

kombinin üstündeki rc 300 fiyata dahil değilse kandırmaca yapmışlar ayıp

• designo D kullanıcısına yanıt
    ayrıca kombinin kataloğunu incelediğimde bir ayrıntı gözüme çarptı kumandayı opsiyonel olarak yani aksesuar olarak kullanabilirsiniz enerji tasarufunu attırabilirsiniz yapablir, edebilirsiniz gibi isterseniz para verip bu ürünü de alıp tam tassaruf sağlarsınız gibi bir açıklama mevcut. bilirizki aksesuarlar bu tip cihazlarda sonradan para verilerek alınan ürünlerdir sensör gibi solar sistem gibi yada oda termostadı gibi hepsi aksesuar, opsiyonel ürün sınıfına girer. benim tahminim kumanda cihaza dahil değil yinede yarın ulaşamazsam eğer yada pazartesi 216 alan kodlu buderus manisa merkez müşteri hizmetlerini arayıp soracağım aldığım cevapları budadan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 23 Ekim 2015; 21:57:13 >

• Rc300 kesin dahil değil. Müşteri hizmetleride satış yapan bayide teyit etti. Resimlerde kombi üzerinde bulunması yanılgı yapıyor. Müşteri hzimetlerinede bu konuyu söyledim. Sizde bilgi alın tabiki.

Konuya hakim olmamaları sebebi ile evdeki mevcut kombiyle değişim sürecini askıya aldım.

• Arkadaşlar merhaba ufak çaplı araştırmalarım neticesinde buderus gb062 ıle bosch condens 2500w arasında kaldım eve komple yeni tesisat yaptıracam bu konuda bana yardımcı olursanız fikirleriniz benim için önemli. öncelikle ev dubex ve yapılacak işlemler ;
    1)borusan mannesmann boru doalgaz tesisatında
    2) kalde dizayn kalorifer tesisatında
    3)ECA doalgaz vana 2 adet
    4)ECA köşe radyator vana 12 adet
    5)ECA termostatik vana 6 adet
    6)gaz alarm cihazı selenoid vana
    7) Birer adet 600x1200 , 600x900 , 600x800 , 500x1800 , 400x800 , 400x1600 , 500x2000 demirdokum plus panel radyator
    8) birer adet 5000x800 , 500x1400 havlupan
    buderus kombi ile 5500 bosch condens 2500w için 5300 vaillant vuw 286/5-3 ecotecpro için 6000 tl fiyat aldım

Buderusun sıcak su kapasitesi farkı cok fazla onemli değil vaillant için karamsarım bosch kombi fr10 termostat uyumlu oldugunu okudum termostat için fiyat alamayı unuttum onuda baglatmayı dusunuyorum. vanalar için GK diye okudum genelde ama eca nasıl sizce ?

• achillesoag kullanıcısına yanıt
    kalde pprc boru vasattır,pprc tesisatı yapmak istiyorsanız en kralı dizayn oksi plus'tır oksijen bariyerlidir yalnız bu borunun montajı farklıdır
    diğer önerilecek boru deliksiz alüminyum folyolu pprc boru bu boru ikiye ayrılıyor ortadan folyolu ve dıştan folyolu ikiside olur
    kesinlikle kompozit veya cam elyaf takviyeli pprc boru kullandırmayın oksijen bariyersizdir iyi birşey istiyorsanız folyolu boru isteyin
    ayrıca doğalgaz esnafları kombiden itibaren en ince 20mm çap ile tesisatı yaparlar hem kombi zorlanır hem tesisatta dolaşan suyun debisi düşer
    kombiden itibaren iki ana hattan tesisat gidecekse tesisatı komple 25mm çap ile yaptırın
    yok eğer sadece tek hattan tren vagonu gibi giderse kombiden itibaren 32mm çap kullandırın evin ortasında hattı 25mm çapa düşürün ve hattı o şekilde bitirin
    arada branşman hatları varsa tek peteklik hat için 20mm pprc olabilir bu konu çok çok önemli hatta kombi tercihi kadar önemli

eca termostatik vana vasattır işe yarar ama kurcalamaya gelmez yoksa 3-4yılda kırılır piyasanın en kral termostatik vanası gaz sensörlü danfoss ra 2000 dir
    çünkü gaz sensörlüdür tepki süresi 13dk dır ayrıca malzeme kalitesi üst düzeydedir ve yatay köşe gibi seçenekler var
    eca termo vana tepki süresi 22-23dk sıvı sensörlüdür malzeme kalitesi düşüktür

selanoid vana istemeyin çünkü en dandik yarı iletken sensörlü gaz alarmı takacaklar bu alarm kolonya,yemek kokusu hatta rakıya bile ötüyor haberiniz olsun insana saç baş yoldurur
    en sonunda söker atarsınız
    katalitik sensörlü gaz alarmı taktırın sizin esnaf muhtemelen ne olduğunu bilmiyordur veya projeden selenoidi çıkartın
    projeyi selenoidsiz çizdirin alarm şart değil milyonlarca ev alarmsız doğalgaz kullanıyor

havlupan markası kaliteli olsun sanpan gibi, yan sanayi havlupanların kaynağı dandik elle yapılır ve boyası korozyona karşı dayanıklı değildir
    ayrıca yatay boru sayısı az olduğu için ısıl gücü azdır yatay boru sayısı en az 25 olanları tercih edin

kombi olarak yazdığınız üç kombi de olur zaten bosch condens 2500w ve buderus gb62 aynı kombi,vaillant 286-5-3 te olur yalnız fiyatı en az 500lira daha pahalıdır
    kombinin altına metal tam geçişli vana ve filtre isteyin plastik kombi bağlantı seti istemeyin
    üç kombiyi de mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatlarıyla beraber kullanın
    buderus gb62 de buderus rc10 veya rc150
    bosch condens 2500w de bosch fr 10 veya bosch fr 100
    vaillant 286-5-3 te calormatic 370 veya calormatic 450

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.