Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.239
Cevap
64
Favori
341.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Disintegration, üstad. Brüt 165, net 140 m2 duvar içi yalıtıma sahip evimde, 9,5 m2 petek boyu mevcut . Buderus gb 062 yoğuşmalı içime fazlasıyla sindi. Buderus gb 072 için 500-600 lira ödemeye değer mi? Yorumlarsan memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selcukluaslan S kullanıcısına yanıt
    merhaba

net 140m2 ısıtılacak alan varsa 9.5mt petek metrajı az gelir evde ısıtılacak net alanın 140m2 olduğuna eminmisiniz?
    hangi şehirdesiniz? evinizin cepheleri nasıl alt ve üstte oturan var mı?
    yapabiliyorsanız salon,bütün odalar,mutfak,banyo,koridor,holun m2 sini cephesi ve petek metrajıyla beraber yazın
  • Hocam ev en üst kat salon ve 3 oda kuzeye bakıyor.ev Net 130 m2. Salon 26 m2 2.70 metre petek, hol 17 m2 1 metre petek, oturma odası 15 m2 1,20 metre petek , yemek odası 11,2 m2 1.20 metre petek diğer bir oda 21 m2 1,5 metre petek ve çocuk odası da 13 m2 1,2 metre petek var banyoda 1 metre havlupan mevcut

• 13 m2 lik oda güneye bakıyor sadece mutfak 17 m2 1,2 m petek , banyo 7 m2 mutfak batı cephede kalıyor hocam

buderus gb 62 taktırılabilir ama yanında mutlaka buderus modülasyonlu oda termostatlarından birini taktır

buderus modülasyonlu odda termostatlarından biri olmadan bu cihazı önermem

ayrıca iyi ısınan peteklere ve mutfağa kaliteli termostatik vanalar taktırabilirsin: danfoss ra 2000
  • Teşekkürler üstad.

• Merhaba disintegration üstad. Evimin ölçüleri ve firmanın verdigi petek ölçüleri aşağıdaki gibi. Petek yüksekligi 50 cm olacak boru arası mesafe ona göre yapılmış. Borular arası mesafe (iki boru arası yükseklik 43 cm) olduğu için 50 cm lik petek takılacak. bazı firmalar da 60 takılabileceğini ona göre borunun uzatılabileceğini söyledi ama son gelen bunun görüntü kirliliği oluştaracağını söyledi. İkisinin arasında fiyat farkı yok dedi. metresi 150 tl dedi.

SALON ..............21 M2 petek: 500x1300 2 adet ( iki pencere altına)
    OTURMA ODASI..13 M2 petek: 500x1400
    MUTFAK.............10 M2 petek: mutfak: 500x 600
    YATAK ODASI....13 M2 petek: 500x1400
    ÇOCUK ODASI....8 M2 petek: 500x1300
    BANYO..............3 M2 havlupan: 500x1100
    GİRİŞ+KORİDOR...10 M2 (petek takılmayacak)
    BALKON (cam balkon)...6 M2 petek: 600x1000

TOPLAM..............90M2 TOPLAM PETEK: 8,3 METRE

Petek: Demirdöküm Plus = 8.3x150 tl =1245 tl
    Termostatik Vana: 5 adet danfoss Ra2500 gaz sensörlü 60 tl*5 adet=300 tl
    E.C.A düz vana 9adet x 20tl =180 tl
    Proje+Poliçe+Gaz Açımı=250 tl
    Demir Boru Borusan= 250 tl
    Kombi Bağlantı Seti = 50 tl (Plastik)
    Elektirik + Cama Menfez =80
    İşçilik=500 tl
    buderus gb062=2500 tl
    Ek için kullanılacak borular oksijen bariyerli olucak.
    Toplam 5355 tl
    Nakit olursa 5000 tl.

Banyoda hat yok çocuk odasından çekilecek. Balkona direk kombiden çekilecek.
    Salonda iki pencere var. Mütahit bir pencereye hat çekmiş. diğer pencerenin altına da ek çekilecek.
    Kombi mutfağa takılacak. Mutfak evin merkezine düşüyor. Kuzeyinde yatak odası çocuk odası banyo, güneyinde oturma odası + salon giriş koridor var.
    Yer Antalya.
    -Sizce bu fiyat nasıl?
    -Balkona petek koymak mantıklı mı? Sonuçta orası çabuk soğuyan ve yalıtımı kötü olan bir yer olucak. Ama gündüz de güneş alınca çok ısınacak. Taktırayım olmazsa vanayı kapatırım.İhtiyaç duyduğunda açarım diye düşünüyorum. Mühendis direk kombiden verirsek kombi burayı ısıtmak için daha çok enerji harçayacak diğer odaların verimi düşer dedi. Oturma odasından çekelim hattını dedi. Siz ne dersiniz?
    -Mutfağa Termostatik vana takmayacak. nerelere taktırmalıyım?
    Oda termostatı şimdilik düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 17 Ekim 2015; 16:33:32 >

• alpozturk2002 A kullanıcısına yanıt
    koridorunuz büyük neden radyatör eklettirmiyorsunuz genelde yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir kışın zararını görürsünüz
    80 veya 100cm pkkp panel radyatör takılabilir
    balkon cam bile olsa kışın kullanılmaz diye biliyorum,bence koridor cam balkondan daha önemlidir benden uyarması

mutfağa neden termostatik vana düşünmüyorsunuz üstelik te kombi mutfakta olacak yani kombi+ocak+radyatör faktörü nedeniyle mutfak zaten çok ısınacak,mutfağa mutlaka termo vana taktırın

cepheleri yazmadınız ama metraj uzun tutulmuş bunda radyatörlerin 60cm yükseklik yerine 50cm olmasının faktörü var sonuçta 50cm eninde bir radyatör 60cm in verdiği ısıyı vermez

fiyat genel olarak yüksek değil ama kombi ve termostatik vanalar ile radyatör vanaları pahalı,

buderus gb62 nette 1900-2000lira neden 500lira pahalı yazmış
    danfoss ra 2000 yatay köşe termo vanalar 40-45lira arası, köşe veya düz 1/2 radyatör vanaları 10-12lira
    ayrıca kombi plastik bağlantı seti 20-25 lira ve plastik kombi bağlantı seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler taktırın sirkülasyona yardımcı tesisat elemanlarıdır

teklifte buderus modülasyonlu oda termostatı yazmıyor buderus gb62 gibi bir kombinin yanında mutlaka alın:buderus rc 10,buderus rc25 veya buderus rc150
    evin ortasına örneğin koridora taktırın kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışır

kombinin fiyatına itiraz edin ve fiyat değişmesin ama modülasyonlu oda termostatını teklifte isteyin toplamda kombi+mod oda term 2500lira olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Ekim 2015; 17:14:38 >

• buderus gb062 için kombi + montaj ( baca uzatması+ kombi alt takımı + duvar kırma vs.) 2450 tl fiyat aldım. Makul mudur beyler?
    Fiyat normal kombi nette 2000lira yerel piyasada 2100lira civarında olabilir montaj da en az 200lira diğer işçiliklerle beraber normal

Kombinin altına plastik kombi bağlantı seti yerine metal tam geçişli vana ve filtre öneririm
    Kombinin bacası mutlaka yukarı doğru %4-5 civarında eğimli olacak

Ayrıca buderus gb62 yi modülasyonlu oda termostatı olmadan kullanmayın önermem buderus modülasyonlu oda termostatlarından birini alın
    Buderus rc 10,rc25,rc150 veya diğerleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay denemek istiyorum kombiyi, ilk faturanın durumuna göre rc10 düşünebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

koridorunuz büyük neden radyatör eklettirmiyorsunuz genelde yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir kışın zararını görürsünüz
    80 veya 100cm pkkp panel radyatör takılabilir
    balkon cam bile olsa kışın kullanılmaz diye biliyorum,bence koridor cam balkondan daha önemlidir benden uyarması

mutfağa neden termostatik vana düşünmüyorsunuz üstelik te kombi mutfakta olacak yani kombi+ocak+radyatör faktörü nedeniyle mutfak zaten çok ısınacak,mutfağa mutlaka termo vana taktırın

cepheleri yazmadınız ama metraj uzun tutulmuş bunda radyatörlerin 60cm yükseklik yerine 50cm olmasının faktörü var sonuçta 50cm eninde bir radyatör 60cm in verdiği ısıyı vermez

fiyat genel olarak yüksek değil ama kombi ve termostatik vanalar ile radyatör vanaları pahalı,

buderus gb62 nette 1900-2000lira neden 500lira pahalı yazmış
    danfoss ra 2000 yatay köşe termo vanalar 40-45lira arası, köşe veya düz 1/2 radyatör vanaları 10-12lira
    ayrıca kombi plastik bağlantı seti 20-25 lira ve plastik kombi bağlantı seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler taktırın sirkülasyona yardımcı tesisat elemanlarıdır

teklifte buderus modülasyonlu oda termostatı yazmıyor buderus gb62 gibi bir kombinin yanında mutlaka alın:buderus rc 10,buderus rc25 veya buderus rc150
    evin ortasına örneğin koridora taktırın kombiniz oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde çalışır

kombinin fiyatına itiraz edin ve fiyat değişmesin ama modülasyonlu oda termostatını teklifte isteyin toplamda kombi+mod oda term 2500lira olsun

Teşekkür ederim üstad. Ev küçük olduğu için koridora gerek duymamıştım. Koridorun yükünü diğer odaların peteklerine dağıtmıştık yani metrajlarını ona göre arttırdık. Bir de petek koyacak uygun bir yer yok. Enterasan bir koridor. Giriş+koridor oda ve banyoya giden bir boşluk toplam 10m2 ama tam diğer odalardan beslenecek merkezi bir durum söz konusu. Yine de gözden geçiricem. Peki 50 cm yerin 60 lık petekler daha mı iyi ısıtır? m2 bazında aynı boyutta olsalar da farkeder mi. Ev güney-doğu-kuzey. Ancak dışa bakan duvarlarda yalıtım iyi değil. ara kat bu arada. Kombinin karaborsaya düştüğünü söyledi. Kışın yaklaşması sebebiyle talep artınca firmalar da yoğunlaşmış. Aslında daha uygun fiyat aldım ama bu firma yöneticinin tanıdığı ve kolon tesisatı da yapılacak, kolon tesisat parasının aprtman sakinlerinden toplanmasında büyük sıkıntı var o yüzden yöneticiye uyuyorum çünkü benden başka ısınmak için kullanacak yok aprtmanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 17 Ekim 2015; 21:25:04 >

60cm pkkp daha fazla su hacmi barındırır daha iyi ısıl güç verir

koridor için petek yeri yoksa en yakın odadan taktırabilirsin süpürgelikten 20mm pprc ile hat çektirirsin
    bence cam balkona petek taktırma kışın oturulmaz diye biliyorum koridor daha önemli
  • quote:

60cm pkkp daha fazla su hacmi barındırır daha iyi ısıl güç verir

koridor için petek yeri yoksa en yakın odadan taktırabilirsin süpürgelikten 20mm pprc ile hat çektirirsin
    bence cam balkona petek taktırma kışın oturulmaz diye biliyorum koridor daha önemli

Balkona oturma odasının penceresi, kapısı ve aynı zamanda da salonun kapısı açılıyor. Yani orayı hafif ısıtırsam iki odaya gelen soğuk havayı biraz kırmış olucam ne dersiniz?

Petek konusunuda örneğin odaya 60 lık 1 metre petek takılırsa metrekare olarak 0,60 m2 yapar. bunun yerine buraya 50 lik 1,20 metre takılırsa yine 0,60 metrekare yapar. Yani aynı ısıyı vermez mi diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpozturk2002 -- 17 Ekim 2015; 21:56:00 >
    50 pkkp ile 60 pkkp arasında en az %20 oynar kaloride ama yazdığın petek metrajında sorun yok sadec koridorun büyük ve oraya petek şart
  • quote:

merhaba
    iki kombide farklı cihazlar
    vaillant 236-5-3 ısıtma devresi 20kw yani 17000kcal sıcak su devresi 23,5kW bir cihazdır
    buderus gb62 ise ısıtma devresi 24kW sıcak su devresi 30kW bir cihazdır

iki kombi arasında kaldıysanız buderus gb62 daha iyi tercih

kapasitenin büyük olmasi tercih sebebimidir. yani evin ihtiyaci yoksa 24 kw'ya..bu durumda yanilmiş olmaz miyiz?onemli olan dogru yere dogru kombiyi secmek diil midir? vaillantin kombisi pahali iken buderusunda termostatlari yüksek.

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    kombi kapasitesinde çok kombilerin minimum-maximum çalışma aralığı ve sıcak su kapasitesi önemlidir
    20kw bir kombi en fazla 9-10mt peteği besler 24kw kombilerde 2metre eklenir,ayrıca bu kombilerde kombi 20kw ise sıcak su gücü 24kw oluyor diğerinde genelde 24kw ısıtma devresi 30kw sıcak su devresi
    veya ikisi eşit olan da var cihazla çeşitlilik gösterir, evin ihtiyacına göre kombi seçilir ama kişinin de ihtiyacı önemlidir
    ülkemizde standart kombilerin çoğu 24kw çok azı 20kw eviniz 100m2 civarındaysa her ikisi de olabilir
    bir kombi 20kw tır ama modülasyon aralığı dardır 24kw bir kombinin de modülasyon aralığı geniştir,ev yalıtımlıysa ve ısı kontrol elemanları varsa 24kw tercih etmek daha uygun
    örnekleri buna benzer çoğaltılabilir
    buderus'un modülasyonlu oda termostatlarının fiyatı daha uygun,vaillant ın hem kombileri hem modülsyonlu oda termostatları pahalıdır
    kombiler doğrudan almanyadan gelir,buderus ta manisa da monte edilir sadece buderus gb72 hollanda kökenlidir parçaları demonte gelir manisa bosch fabrikasında montaj yapılır

• disintegration kullanıcısına yanıt
    ben sadece kablosuz termostatlara bakmistim üstad. digerlerini bilmiyorum acikcasi.vaillantin minimum isil gücleri daha düşük.ama aradaki fark cok degil...gb072lerde 3000 tl oldu..gb062de kafamda soru isaretleri var..vaillant kalitede 1 adim önde ise plus 236yi gb062ye tercih ederim diyorum kendi kendime.vaillant ve buderusun garanti uzatma fiyatlarini da ogrenmeliyim..

• seko11 S kullanıcısına yanıt
    kalite olan çok dayanıyor mu diğerleri hemen mi bozuluyor mu bu soruyu başlığa gelen birçok arkadaş soruyor
    aslında fiyatı daha uygun olan yerli üretim cihazlar aynı performansta çalışıyor
    ayrıca garanti bittikten sonra yedek parça fiyatları da önemli
    ben daima f/p ürünler öneririm bir kombiye bence en fazla 2000lira bağlanmalıdır
    dolar 3 lirayı aştı önerdiğimiz cihazların fiyatlarında artış oldu
  • üstad haklisiniz max. 2000 tl diye yola cikiyoruz ancak teklif veren firmalar kombiye kafadan 500 tl extra gömüyorlar. bu durumda f/pler altüst oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.