Şimdi Ara

**BUDERUS GB 062**Kullanıcıları (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.238
Cevap
64
Favori
340.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok fazla o değerler bi yerde sorun var. gerçi banaa göre buderus sorunlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse dün bahşetmiştin soğuk bölgeler için yoğuşmalı kombi zarar diye. 3 ay önce taşındığım apartmanın bugün gelen fatura değerleri hepside yoğuşmaz kombi Sonuç 8 daire en az 150 en çok 180 gelmiş.

Gelelim yeni apartmana en az 226 en çok 323 banada 293.

yeni apartmanın hepsi yoğuşmalı kombi bosch 2500 buderus gb 062 buderus gb 12

Arada resmen uçurum var hani yoğuşmasız kombi çok yakardı.

apartmanlatrın cepheleri komple aynı güneşlenme süreleri aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolverine41

Merhabalar. Bende rc150 o.t var alalı çok olmadı, ilk başlarda çok kurcalamadım. Şimdi günlük programlı kullanayım dedim ama bir sorunum var. Ayarlanan zaman aralığı için istedığim dereceyi ayarlama özelliği yokmu bunun. Üç farklı program özelliği var ama ben her programda dereceleri ayarlamak istedim yapamadım. İlk bağlandığında her program için ısıtma ve düşürme dereceleri ayarlanıyordu diye hatırlıyorum ama şimdi olmuyor yoksa yanlış mı hatırlıyorum bozulduğundan şüphe ettim. sıcaklıklar menüsünde tek bir ayar var her program icin aynı derecelerimi kullanmak zorundayım.

Kullanan arkadaşlardan bilen üstatlardan yorum bekliyorum. Kombim gb062

RC150 O.T. da saatlere göre sıcaklık ayarı bulunmuyor.Düşünrme ve istenilen sıcaklıkları ayarlayabiliyorsunuz.mesela 12-16 arası 23 derece oda sıcaklığını istediniz kombi 23 derece belirlediğiniz aralıklarda tutuyor düşürme sıcaklığı seçmenizin sebebi o sıcaklığın altındada kombinin devreye girmesini sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektro Dalga

Neyse dün bahşetmiştin soğuk bölgeler için yoğuşmalı kombi zarar diye. 3 ay önce taşındığım apartmanın bugün gelen fatura değerleri hepside yoğuşmaz kombi Sonuç 8 daire en az 150 en çok 180 gelmiş.

Baymak lambert 949 tl idi (gb062 aldığım zaman) almadığıma pişmanım :) 2300+300 oda termostadı sonuç hüsran hocam.Kısacası öyle veya böyle ilk defa forum tavsiyelerinden olumsuz durum çıktı gaza geldik yakıt düşsün konfor yakalayalım diye ödediğimiz parada cabası.

• soulflymax kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam saatlere göre sıcaklığı değişebilseydik çok iyi olurdu. Verdiginiz bilgi için teşekkürler

• soulflymax kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bende satıp kurtulmayo düşünüyom 33 ay garantisi var nede olsa ;)

• Bugün bir ölçüm yaptım ve çıkan sonuç şöyle:

Saat 12:30 21 derece güncel oda sıcaklığıyla açtım ve oda termostatıyla 23.5'e set ettim. 23:30'a kadar geçen 11 saatlik sürede ocak+sıcak su+petek kullanımı toplam 4,5 metreküp kullanmış.

(Gün Boyu dışarı ortalama sıcaklık 7 derece - Kazan 55 derece)
  • quote:

Açıkcası bende satıp kurtulmayo düşünüyom 33 ay garantisi var nede olsa ;)

Neden satıyorsun Ömer Hocam, iade etsene.

Bu arada servis gelecekti, geldi mi? durum nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombiyi satıyım diom hocam
    ;)

• İlk faturam geldi izlenimlerimi yazayım

Buderus gb062 ve rc 150

25 günlük fatura 134.5 tl kullanım 137 metreküp

Rc 150 kullanmayan evlerde 190 tl gelmiş

Benim ortalama Ortalama 5.7 falan

Servis şunu demişti programda değil manuelde kullan çok yakar demişti. Doğruymuş. Programda günde 6.5 metreküp yakarken manuelde düşüyor.

Sabahları 23.5 öğlen 23 akşam 23.5 yatarken 22.5 derece

Kazan sürekli 55 derece.

Şunu gördüm sabah 7 de kalkınca 22.5 dereceden 23.5 dereceye alıyorum. Biraz yanıyor evi 23 yapıyor sonra gazı kesip suyu petekler de dolaştırıyor. 23.5 olursa duruyor olmazsa tekrar gaz verip 23.5 için çabalıyor. Gazı tekrar kesip suyu dolaştırıyor. Su dolaşırken ev 24 oluyor.

Kullananlara tavsiyem kazan sıcaklığına sürekli müdahale etmeyin. Çünkü 1 kaç günlük kullanımdan sonra zaman ısı eğrisi çiziyor kombi hangi saatte ne yakacağını biliyor ve yakıt düşüyor. Kazan sıcaklığını 55 yada 60 yapın. Termostat manuelde 23 artı 0.5 yada eksi 0.5 ideal. Birde termostatı çok kurcalarsanız sizin nefesinizi vücut ısınızı algılayıp evi sıcak zannediyor.kombiyi çalıştırmıyor. Üşümeye başlıyorsunuz.

Ha birde ben termostatın arkasına kroşe parçaları koyarak duvarla temasını önledim daha iyi oldu. Çünkü termostatın tam arka duvarında petek vardı. Duvarı ısıtıyordu. Termostat ise evi sıcak zannedip kombiyi çalıştırmıyordu. Bi ara foto atarım.

Ev kuzey cephe burası zonguldakın bir ilçesi ama hava şartları bolu gibi derler eskiler. Bu aralar hava sürekli eksilerde. Ben kombiden ve rc 150 den memnunum tek sıkıntı sesli çalışıyor. Servis duvarda titreşim yapıyor dedi.bakcaz artık bi çaresine.

• quote:

çok fazla o değerler bi yerde sorun var. gerçi banaa göre buderus sorunlu.

Hocam rc 150 termostat taksam sizce farkedermi? ısınmada ve tüketimde.
    Ve kablolu olarak tavsiye ettiğiniz termostat modeli hangisidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morische -- 23 Aralık 2016; 9:59:52 >
  • Selam bu ayda memlekete bakarak fatura çok iyi gelmiş evde kaç petek açık. yalıtım durumu.m2.termostatik vana ve RC 150 konumu (nerede durduğu)yazarsanız arkadaşlar olarak faydalınırız.tşk

• quote:

Neyse dün bahşetmiştin soğuk bölgeler için yoğuşmalı kombi zarar diye. 3 ay önce taşındığım apartmanın bugün gelen fatura değerleri hepside yoğuşmaz kombi Sonuç 8 daire en az 150 en çok 180 gelmiş.

Ben geçen sene aynı vakitler 250 yakarken şimdi 190 yaktım. Bu ay çok önemli geçen sene 400TL yakarken bu ay bakalım ne gelecek?

ve ben geçen sene ısınamıyordum bunları verirken, şimdi ankara da kombi 40 a ayarlı ve gayet iyi ısınıyoruz. Binada yalıtım yok.

Pencereleri değiştirdik onunda çok etkisi var.

Bir de yalıtım olsa fatura dahada düşer.

• cagdasgun C kullanıcısına yanıt
    Hocam termostat varmı? Varsa hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: morische

Hocam termostat varmı? Varsa hangisi?

yok hocam termostat yok. Bir ara kablosuz alayım diyordum vazgeçtim. Bu kış deneme yapıcam toplam faturaya göre seneye taktırabilirim.
  • cagdasgun C kullanıcısına yanıt
    Sadece pencere değişimi ilemi bu fark oldu? Ankara gibi bir yerde 40 derece kazan sıcaklığı ile nasıl ısınıyorsunuz?
  • Selam arkadaşın dediği gibi Ankara gibi bir yerde 40 °c termostat yok yalıtım yok süper bence kombi markası ne acaba bizdeki gb062 ler çakma olmasın..bakıyorum ben ve diğer arkadaşlar aynı kombi fiyat uçuyor m3 yani ısınmada ehhh ....değişik bir konu mantık almıyor.servis bakıyor kombilere problem yok çık işin içinden.
  • blacksea35 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar pencerelerin bence etkisi çok fazla. Bunun yanında alt ve üstte yakıyor sürekli.

Geçenlerde misafir geldi salon normalde daha soğuk olur oraya geçtik ben 50 ye verdim kazanı bir süre sonra camları açın falan dediler. :)

Sadece sabahları biraz soğuk oluyor, ilk faturadan sonra akşamları yatmadan önce 45 yapcam bakalım ne olacak.
  • Forumda bi ara yalıtımsız binalar için oda termostatı riskli olabilir gibi bişey okumuştum. Bu risk nedir?
  • blacksea35 B kullanıcısına yanıt
    bina sıfır dıştan yalıtımlı tüm petekler full açık evin oda oda tam neti 102 metre kare termostatik vana yok havlupan hariç 910 cm petek. rc 150 26 metrekare olan oturma odasında. 140 cmlik 2 petek var ev 4. kat 2 çephe açık diğer iki cephede oturan yok altta ve üstte doğalgaz yanıyor.
    tşk
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.