Şimdi Ara

Buda benim köyüm KapakliKoyu.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kurşunlu’dan Orta istikametinde yola çıkılınca önce İğdir, daha sonra Köpürlü köyleri geçilir. Üçüncü olarak kapaklı köyüne ulaşılır. Bizim köyden sonra devam eden yol Taşkaracalar ve Dumanlı (Eski adı Kürtköyü) köylerinden geçerek Orta ilçesine doğru devam eder.

    kapaklı’nın kuzeyinde Köprülü, güneyinde Taşkaracalar, doğusunda Hocahasan ve Demirçevre (Ildızım), batısında ise Dağören (Möküren) köyleri bulunmaktadır.

    Köyümüzün arazisi epey geniştir. Köyde yaşayanların bazıları dahi bütün arazilerimizi dolaşmamıştır. Gurbette yaşayıp, zaman zaman köyü ziyaret edenlerin de çoğunluğu bütün köy arazisini dolaşamamıştır. Dolayısıyla Köyümüzün sınırlarını sayarken adını ilk defa duyacağımız bölgeler de olacaktır. İnşallah bir gün doya doya her tarafını gezeriz.

    -Demirçevre (Ildızım) ile sınır olan yerler: Kadın Pınarı, Mevluat Boğazı, Selik Kırı, Ayı Kayası, Sipahi Ormanı, Dağın içindeki Kapaklı Yaylası,

    -Hocahasan ile sınır olan yerler: Eriklidere, Maşat gerişi, Ayı deresi, Yumrutaş,

    -Köprülü ile sınır olan yerler: Boncuklu, Tilki böğrü, Gürüzün ortası, Elma deresinin başı, Eslerin kuz.

    -Dağören (Möküren) ile sınır olan yerler: Devrez Çayı, çayın öte geçesinde bulunan Hacıgil, Sülekgil, Tesikgil, Mincikler ve Sirkecigillere ait tarlalar.
    kapaklıköyükurşunlu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.