Şimdi Ara

Bu Turkcell beni öpmeye mi çalışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 22. Hattımı 18 yaşından önce aldım, annemin üzerine kayıtlı. Geçenlerde TİM'de koltuğa oturdum, sordum üzerime almak istiyorum diye, 70 lira ücret istediler. Oturduğum gibi kalkıp çıktım.

https://tuketici.btk.gov.tr/haber/?id=50

Biraz araştırınca bu bilgiye ulaştım.
    BTK'ya göre ücretsiz olması gerekiyor. Kanun bu. Çalışanlar beni mi öpmeye çalışıyorlar? Buradaki kanunun çıktısını alıp suratlarına çarpayım mı?

• Paylaştığız BTK sitesinde zaten açıklama var. 1 Ekim 2013 tarihine kadar diye süresi uzamadıysa veya hala geçerli değilse mecbur ödemek zorundasınız. Sizden istenen 70 Tl vergiler vs. ücretleridir. Bildiğim kadarıyla ücreti hemen peşin değildi. Ay sonu tek seferde faturanıza yansır yada 12 takside bölerler. Vergileri de almasını sebebi siz hattı hangi gün üzerinize alırsanız hat sıfırdan o gün kullanıma açılmış muamelesi görmektedir. 10 yıldır da kullanıyor olsanız hattın yasal sahibi değiştiği için hattı sıfırlıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam eğer kullandığınız tarife paketi artık kullanılıyor veya kullanılıyorsa bile hat yeni sahibine sıfır açıldığı için yeniden tarife seçmek zorunda oluyor herhalde bu bilgi de tam emin değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercnsvn

Paylaştığız BTK sitesinde zaten açıklama var. 1 Ekim 2013 tarihine kadar diye süresi uzamadıysa veya hala geçerli değilse mecbur ödemek zorundasınız. Sizden istenen 70 Tl vergiler vs. ücretleridir. Bildiğim kadarıyla ücreti hemen peşin değildi. Ay sonu tek seferde faturanıza yansır yada 12 takside bölerler. Vergileri de almasını sebebi siz hattı hangi gün üzerinize alırsanız hat sıfırdan o gün kullanıma açılmış muamelesi görmektedir. 10 yıldır da kullanıyor olsanız hattın yasal sahibi değiştiği için hattı sıfırlıyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam eğer kullandığınız tarife paketi artık kullanılıyor veya kullanılıyorsa bile hat yeni sahibine sıfır açıldığı için yeniden tarife seçmek zorunda oluyor herhalde bu bilgi de tam emin değilim.

Dikkat etmemişim evet. Belirli bir süre varmış... Yeni hat açarım daha iyi o zaman.

• Yardımcı olduysam ne mutlu. Ben olsam ücreti öder kurtulurdum çünkü numara değiştirmek başlı başına dert oluyor. Herkes eski numarayı bilir. İlk aldığım 13 senelik numaramı mecburen kapatıp yeni hat aldığım da anladım. Eşe dosta yeni numarayı ver bankalara git eski numarayı sildir yenisi aktif et bayağı ugraşmıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.