Şimdi Ara

bu 'symbian' nedir bilen beri gelsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

laf cambazlığı yapacağınıza symbianı anlatın adama adam soru sormuş,symbiancılar susmuş,symbianınızı anlatın adama symbian iyidir demek yetersiz cevap,bu forumda symbianı ben anlattım daha önce bi zahmet symbianı iyidir diyeceğinize anlatın öğrensin arkadaş,ya da hiç buraya yazı yazmayın boşa
    Orjinalden alıntı: hasanyuceer

demekki sen hiç symbianlı bişe kullanmamı$sn..

Orjinalden alıntı: gren

bu soruyu kimse cevaplamaz,çünkü symbianlı telefonum var demek onlar için yeterlidir,açıklarlarsa symbianın maskesi düşer,symbian çok önemli gösterilip aslında o kadarda önemli olmayan,sorun çıkaran bir işletim sistemi,

allah razı olsun kardeş şunu bi anlasam olay bitecek 2 gündür rüyalarıma giriyo bu symbian. symbian telefon mu iyi symbmayan mı ne oluyo nasıl oluyo kafam karıştı

• Symbian cep telefonları için yazılmış bir işletim sitemidir.

En büyük ve en çok vurgulanan özelliği aynı anda birden fazla programı çalıştırması ve bunlar arasında kolayca geçiş yapmasıdır.

Programları (sanırım) C++ ile yazılıyor ve de windows a program yazarmış gibi büyük lisans ücretleri ödenmediği için bu platform a bisürü yazılım çıkıyor. Linux gibi diyelim.

Java çok basit bi sitemdir (neden bilmiyorum) . Sadece bazı oyun programları çalıştırmak için arayüzdür. Symbian ise başlı başına bi işletim sistemidir. Zaten Symbian da da Java çalıştırılabilir.
  • genelde symbianlı tellerin büyük olmasının sebebi nedir??
    K700 de ve 6230da biçok özellik olmasına rağmen boyutları çok iyi.

Bence Symbian olsada olur olmasada(Ngage kullandım bi ara).Tabi herkese göre değişir bu.
  • Symabian nedir ?

Symbian , aslında rüya olarak düşünülen bir projenin başlangıcıdır. Kısaca Symbian ; Nokia , Ericsson ,Panasonic ve Psion ortaklığıyla kurulmuş bir şirkettir. Eskiden beri çekilen u markalar arası uyumsuzluğu giderici bir yapı olarak tasarlanmış ve bu ortaklar tarafından kurulmuştur. Amacı , bahsettiğimiz gibi bu farklı markaların gelecekteki ürünleri için ortak bir platform oluşturmaktır. Ve bu işlevinide başarıyla yapmış bir kurumdur da. En önemli ürünü olan Symbian OS ise , mobil dünya için , 2 ci ve 3cü nesil telefonlar için adeta temel taş olmuştur.En büyük rakibi olan Smartphone OS yi zorlayan ve kaliteli rekabet sonucu bir sürü hizmeti peşinden getiren bir devdir Symbian. Ama son zamanlarda yaşanan bazı durumlar bu devin gidişatı hakkında endişelerede yol açmaktadır..
    Özellikle ortaklar arasındaki ticari rekabet bu şirketide etkilemekte , şirketi kendi teknolojileri yönüne çevirmeye çalışmaktadırlar. Buda rekabet ortamını etkilemektedir. Başka bir yön ise Microsoft un şirketi haksız rekabetle şuçlamasıdır. Tabiki bunda kendi mobil işletim sistemine darbe yemenin acısınıda unutmamaktadır.Kısacası iyisiyle kötüsüyle hayatımızdaki en önemli iletişim araçlarından olan mobil cihazlar için önemli bir yere sahip olan bir şirkettir Symbian

• ben cevabımı aldım yine platformdan bağımsız bir işletim sistemi söz konusu unix gibi 486 bile kursan çalışır ok
    quote:

Orjinalden alıntı: PijaJE

Symabian nedir ?

Symbian , aslında rüya olarak düşünülen bir projenin başlangıcıdır. Kısaca Symbian ; Nokia , Ericsson ,Panasonic ve Psion ortaklığıyla kurulmuş bir şirkettir. Eskiden beri çekilen u markalar arası uyumsuzluğu giderici bir yapı olarak tasarlanmış ve bu ortaklar tarafından kurulmuştur. Amacı , bahsettiğimiz gibi bu farklı markaların gelecekteki ürünleri için ortak bir platform oluşturmaktır. Ve bu işlevinide başarıyla yapmış bir kurumdur da. En önemli ürünü olan Symbian OS ise , mobil dünya için , 2 ci ve 3cü nesil telefonlar için adeta temel taş olmuştur.En büyük rakibi olan Smartphone OS yi zorlayan ve kaliteli rekabet sonucu bir sürü hizmeti peşinden getiren bir devdir Symbian. Ama son zamanlarda yaşanan bazı durumlar bu devin gidişatı hakkında endişelerede yol açmaktadır..
    Özellikle ortaklar arasındaki ticari rekabet bu şirketide etkilemekte , şirketi kendi teknolojileri yönüne çevirmeye çalışmaktadırlar. Buda rekabet ortamını etkilemektedir. Başka bir yön ise Microsoft un şirketi haksız rekabetle şuçlamasıdır. Tabiki bunda kendi mobil işletim sistemine darbe yemenin acısınıda unutmamaktadır.Kısacası iyisiyle kötüsüyle hayatımızdaki en önemli iletişim araçlarından olan mobil cihazlar için önemli bir yere sahip olan bir şirkettir Symbian

• quote:

Orjinalden alıntı: sahrut

quote:

Orjinalden alıntı: fearlessness

ban ban ban ban ban kac kere yazilcak !

gerekirse bin kere yazılır...

gerekirse bin kere yazılır...
    say bakalım kaç olmuş...

size ne sorun memnun cevap veren memnunsa size ne...

Fazla abartmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahrut -- 13 Haziran 2005, 1:02:58 >
  • böyle bir şey yaptığım için DH forum kullanıcılarından özür dilerim ama unutmayın ki bazı insanlar forumla yeni tanışmış olabilir ve aynı konuları farkında olmadan tekrar sorabilirler....

arama nın çalışmadığı zamanları da hatırlatırım...
  • Walla aramanın çalışıp çalışmaması konusunda haklısın 10 kez deniyorsam sadece birinde çalışıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: sahrut

böyle bir şey yaptığım için DH forum kullanıcılarından özür dilerim ama unutmayın ki bazı insanlar forumla yeni tanışmış olabilir ve aynı konuları farkında olmadan tekrar sorabilirler....

arama nın çalışmadığı zamanları da hatırlatırım...
  • forum bilmeyenler ögrensin diye var.. ama bakiyorumda bilenler bilmeyenlere ayar vermeyede basladilar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: medcezir51

forum bilmeyenler ögrensin diye var.. ama bakiyorumda bilenler bilmeyenlere ayar vermeyede basladilar..

ayar vermek
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.