Şimdi Ara

Bu soru hatalı değil mi şimdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/edebiyatta_hatali_soru_iddiasi.html

25 haziran 2011 edebiyat sınavında ki bir soru cevap olarak koçaklama'yı vermiş ama koşma'nında tanımı yanlış yapılmış normalde 3-6 dörtlük arasında yazılmalıyken soruda 11 dörtlük diye geçiyor....soruda çifte cevap var çünkü koşma 11 dörtlükle değil 3-6 dörtlük ile yazılır....yine on binlerce talebenin hakkı yenilmiştir. Bende koşma yaptım....

• Genelde 3-6 dörtlüktür koşma.

Bak wikipedia sayfasında yazıyor:

"Dörtlük sayısı genelde 3 veya 5’tir.En uzun dörtlük sayısı 12'dir."
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Koşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 26 Haziran 2011; 13:27:24 >
  • Bende koşma yaptım ya. 11 li hece ölçüsü ve 8 dörtlükten olusur diyor. Direk 8 demesi kafamı karıstırdı. Sadece 8 dörtlükten olusur gibi bir anlam var.
  • Ben mezunum. Geçen sene edebiyattan 46.5, coğrafyadan 18 yapmıştım. Bu sene galiba edebiyattan iyice sıçtım. 40 net yaparsam şükür edeceğim. Ağlamak isityorum.... mına koyayım.
  • Ayrıca ne 11 dörtlügü ya. 11 li hece ölcüsü ile 8 dörtlük demiyor muydu soru ?
  • iyide koçaklama açıklamasının doğru olma ihtimali var mı yapmayın arkadaşlar ,yanlış anlamayın soru net değil ama yanlış şık çok açıktı ,bence en saçma soru peyami safa sorusudur
  • quote:

Orijinalden alıntı: aso2

iyide koçaklama açıklamasının doğru olma ihtimali var mı yapmayın arkadaşlar ,yanlış anlamayın soru net değil ama yanlış şık çok açıktı ,bence en saçma soru peyami safa sorusudur

asıl hatalı olan soru bence o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 ay önce açıldı
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende A şıkkındaydı koçaklama, o yüzden direk işaretledim diğer şıkları okumadım
  • Ya koçaklamayı bilen yapardı bence.Zaten konusu direk kahramanlık.Ama Edebiyat sınavı harbiden kazıktı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.