Şimdi Ara

bu sistemi nasıl kurabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde adsl ve kablonet var. 20 pcyi 2 switche bölmek istiyorum 1 switchde 10 pc diğer switch de 10 pc olacak şekilde fakat bu iki svichde bir ana pc ye bağlı olmasını istiyorum. benim sorunumiki internet bağlantısının birbirlerini engellemeden iki swich arasında nasıl bir bağlantı yapabilirim iki switch arasında veri akışı olacak ama internet akışı olmayacak. şimdiden yardımlarınız için teşekkürederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balbazar25 -- 14 Mayıs 2011; 21:54:40 >

• 24 port tek bir switch işinizi görür ama illa 2 tane olsun derseniz şemadaki gibi bağlantıyı yapın ve ;

anamakina : 192.168.2.10
    modem 1 : 192.168.2.1
    modem 2 : 192.168.2.2

modemlerden DHCP servisini kapatın.

clientlere :

192.168.2.20
    192.168.2.40

arasında manuel ip verin. 10 tanesine 192.168.2.1 ağ geçidi diğer 10 tanesine 192.168.2.2 ağ geçidi verin.

bitti gitti.

ekleme : 2 switch kullanırsanız eğer ara kablo ile switchleri birbirine bağlayın, anamakinanın kablosunu herhangi birine takabilirsiniz. Anamakinayıda internete çıkaracaksanız hangi modemden çıkmak isterseniz gateway olarak onu yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Mayıs 2011; 23:13:32 >
  • Bunu yapan routerler (switch de olabilir) satılıyor. 2 internet hattını birleştiriyorsun tek hatmış gibi kullanıyorsun. Mesela 2 tane 8mbitlik hattı birleştirince 16mbitlik tek hattın oluyor.
  • sayın kumandan dediklerinizi yarın uygulamaya koyulurum fakat ilk kez kablo modem kullandığım için ip olayında biraz zorluk çekeceğimi sanıyorum. eğer takıldığım yer olursa sizi tekrar rahatsız edebilir miyim ve bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
  • kablo modemin markası motorola sb5101i
    adsl modemin markası rt-205

sorunum adsl daha önce kullandığım için ayarlarını rahatça yapabiliyorum dediğiniz gibi yerel ağı: 192.168.2.1
    fakat kablo modeme 192.168.2.2 ip yi nasıl vereceğim

• Kablonetin standart modemi varsa WAN girisi olmayan bir ROUTER olmadan kablonetin internetini 2 bilgisayardan fazlasina dagitamazsiniz.
  • bugün air 5050 adsl2 4 port modem aldım
    şimdi elimdeki motorola sb5051i uydunet modemi nasıl bağlıcam
    adsl modemin lan ayarlarını yapmam lazım acaba bu konuda bilgilendirebilirmisiniz

elimde 20 pc + 1 ana makina

amacım 10 pc ye adsl bağlantısı
    diğer 10 pc ye uydunet bağlantısı vermek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balbazar25 -- 17 Mayıs 2011; 1:02:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Nasıl?
    4 ay önce açıldı
    bu sistem nasıl
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba

Öncelikle Bu Yapı Network Mantığına Uygun Değil.Bunun İçin Öneride Bulunanlarıda Ciddiye Almamak Lazım. Amaç Dengeleme, Hız ve Yedeklilik İse Resimdeki Gibi Bir Bağlantı Yapabilirsiniz.

Resimdeki Server Linux Tabanlı Arka Planda Çalışan Bir Pc Olabilir. Dengeleme Gibi İşlemler Linuxta Sağlıklı Bir Şekilde Yapılabilmektedir. Bir arkadaşın bahsettiği gibi bu işi yapan routerlarda vardır. routerların fiyatı biraz yüksek kaçabilir.

sizin yapmak istediğiniz bağantıda çalışır fakat hatlardan biri kesildiğinde 10 pcniz internete erişemez durumda olur.

192.168.2.2 ipsini kablo modeme vermek için modemin arayazüne girip mevcut lan ayarlarını değiştirmelisiniz.

iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankabir -- 18 Mayıs 2011; 0:19:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kankabir

Merhaba

Öncelikle Bu Yapı Network Mantığına Uygun Değil.Bunun İçin Öneride Bulunanlarıda Ciddiye Almamak Lazım. Amaç Dengeleme, Hız ve Yedeklilik İse Resimdeki Gibi Bir Bağlantı Yapabilirsiniz.

Resimdeki Server Linux Tabanlı Arka Planda Çalışan Bir Pc Olabilir. Dengeleme Gibi İşlemler Linuxta Sağlıklı Bir Şekilde Yapılabilmektedir. Bir arkadaşın bahsettiği gibi bu işi yapan routerlarda vardır. routerların fiyatı biraz yüksek kaçabilir.

sizin yapmak istediğiniz bağantıda çalışır fakat hatlardan biri kesildiğinde 10 pcniz internete erişemez durumda olur.

192.168.2.2 ipsini kablo modeme vermek için modemin arayazüne girip mevcut lan ayarlarını değiştirmelisiniz.

iyi günler...

Hic 2 hatti 1 bilgisayarda birlestirip Linux ya da baska bir isletim sistemiyle LOAD-BALANCE yaptin mi?

• Evet yaptım.

balbazar25 dediğiniz gibi standart kablo modem kullanıyor ise ta routera ihtiyacı var yada routing yapacak bir pcye ihtiyacı var...

iyi günler....
  • Dediğiniz doğru ama konu sahibi arkadaş böyle bir talepte bulunmuş olsaydı bizde o istek doğrultusunda öneride bulunabilirdik.

Bizim önerdiğimiz çözüm konusunda bile yeterli bilgiye sahip olmayan birine sunduğunuz çözüm önerisi ne kadar mantıklı ?

Ciddiye alınmamamız gerektiği kanısına nasıl vardınız ?
  • quote:

Evet yaptım.
    albazar25 dediğiniz gibi standart kablo modem kullanıyor ise ta routera ihtiyacı var yada routing yapacak bir pcye ihtiyacı var...
    iyi günler....

O zaman balbazar arkadasimiza PM yoluyla nasil yapildigini anlat. O da yaptiktan sonra (ki bilgi birikimine ve yetenegine bagli) bize senin sayende yapip yapamadigini bildirsin.
    Ayrica 2 WAN Girisi olan Routerlar mevcut bu dunyada sende biraz etrafina bak
    Her format atan bilgisayarci/networkcu oldugu icin bizi ciddiye almaman normal

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Evet yaptım.
    albazar25 dediğiniz gibi standart kablo modem kullanıyor ise ta routera ihtiyacı var yada routing yapacak bir pcye ihtiyacı var...
    iyi günler....

O zaman balbazar arkadasimiza PM yoluyla nasil yapildigini anlat. O da yaptiktan sonra (ki bilgi birikimine ve yetenegine bagli) bize senin sayende yapip yapamadigini bildirsin.
    Ayrica 2 WAN Girisi olan Routerlar mevcut bu dunyada sende biraz etrafina bak
    Her format atan bilgisayarci/networkcu oldugu icin bizi ciddiye almaman normal

öncelikle o lafim size değildi. o kelimeler ilgili kişiye gitmiştir. kendiside hiç düşünmeden bu tarz kelimeleri daha önce kurmuştur. sizde çok dikkatli okuyamamıssınız bu işi yapan routerlar var demiştim.

ayrıca sizden tek farkım imzamda herhangi bir cisco ıd yazılı olmamasıdır. bu sitede benim formatcı yada networku olduğumu anlayabileceğiniz bir kıssas yoktur.

bu konu arkadaşa fayda olmaktan çıkmıştır...

iyi günler.....

• güvenlik amacı ile vpn bağlantısı kurup bir problem çözmeye çalışan birine team viewer öneren arkadaş sensin demek

evet tekrar yazayım ciddiye alınmaması gereken birisin.
  • valla ben bu işi çözecem kafaya koydum :))
    şimdide gidip netmaster wds300n router aldım bakalım şimdi nasıl olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.