Şimdi Ara

bu sistemdeki sıkıntı hdden olabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen hafta pazartesi sistemimde güncelleme yapdım anakart işlemci kasa ve ram olmak üzere ama PC'yi kullanmaya başladıgımdan beri saçma salak yerlerde kitlenmeler LOL gibi fazla bi sistem gerektirmeyen oyunları açerken aynı şekilde pcnin bi türlü cevap verememesi kitlenmesi gibi beni hayattan sogutan seylerle karsılasdım Acaba diyorum problem eski bilgisayarımdan alıp takdıgım hdd olabilirmi ? sistemimi oldugunu gibi aşagıya yazıyorum bilgisini olan lütfen yardımcı olsun.Şimdiden teşekürler..

anakart : ASUS Z97-PRO GAMER Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI
    işlemci : Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci
    ram : GSKILL 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
    kasa : COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    ekran kartı : Asus GTX660 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
    hdd : WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk
    soğutucu : COOLER MASTER TPC 775/1150/1155/1156/1366/2011&AM2/AM3/FM1/FM2 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

• Hocam hdd green arşiv diskidir yer yer performans düşmesine sebep olabilir Günlük kullanım için blue performans için black tercih edilir.(Artık tabi ki black yerine ssd tercih edilir en kötü ssd hardiskten iyidir.

Yani hdd den kaynaklanan bir takılma donma olması muhtemel yinede çok fazla geliyorsa hdtune ile test edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Nisan 2015; 13:07:44 >
  • Hdtune değerlerine bakmanızı öneririm benimde yakın zamanda emektar dediğiniz gibi oldu hatta şu anda sistemi emektardan boot edince en fazla 2 dk masaüstü süresi veriyor ya mavi ekrana yada dönüp kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam akşam eve geçince Dediğiniz gibi hdtune değerlerine bakayım değerleri yazarım buraya ben pek anlamıyorum maalesef olmassa bi ssd alıcam artık

• Ramlerden kaynaklanıyor olabilir. Gskill ramlerde başıma gelmişti daha önce garantiye gönderdim bir kaç kere ama değişim yaptırtamadım. eğer öyleyse çok geç olmadan sorunu kesinleştir ve gerekiyorsa degişim yaptırt.
  • Sorunun nerede olduğunu anlabilsem hocam gerekeni yapıcamda dediğim gibi sorunun nerden kaynaklandigini çözemedim bi türlü

• Hocam bende lol de problem yaşıyorum geç yükleme fps düşmeleri falan. Aynı ekran kartı mevcut.
    Oyun başlangıcında 250 300 fps arası veriyor daha sonra 15 dk geçince 90 100 arası git gel yapıyor. Bunun sebebi nedir acaba hdd olabilir mi ?

Siz ilk başlangıçda kaç fps alıyosunuz ve daha sonra misal 20dk sonra kaç fps alıyorsunuz ?

İşlemci fx6100 baya düşük sizinkine göre acaba öncelikle işlemci mi yükselteyim yoka ekran kartımı karar veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluxe -- 5 Nisan 2015; 21:36:41 >
  • Bro benim sıkıntı fps değil hani söylediğin gibi düşmeler oluyo ama ben oyuna giremiyorum komple kitlenip kalıyo oyun ayarlarini yap bide istersen o şekilde dene ekran kartimiz lolde sıkıntı yaşatacak kadar kötü değil benm eski işlemcimde AMD idi ve hiç bi sıkıntı yasamıyodum

• hocam sölediğiniz gibi hd tune ile taratdırdım değerler normalmi yoksa sokntı varmı anlamıyorum maalesef
     bu sistemdeki sıkıntı hdden olabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper0272 -- 6 Nisan 2015; 0:09:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.