Şimdi Ara

Bu Sistem Gta 5 ve Minecraft Oynatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 GB RAM DDR2 667 Mhz
    Gigabyte DDR2 Anakart (Max:4 GB)
    Gt 730 2 GB Ekran Kartı
    Windows 7 64 Bit
    500 GB Boş Alan
    Arkadaşlar yeni sisteme param yetmediği için sadece ekran kartı ve RAM değiştirmeliyim.
    Aslında 60 liraya bir Q6600 işlemci alacaktım ama anakart desteklemiyormuş.
    Çoğunuz çift çekirdek olduğu için açmaz diyecek ama Pentium G3258 işlemcide çalışıyor benim bildiğim bir oyun en üst seviye 4 çekirdek işlemci istiyorsa bile en eski 4 çekirdekle oynanıyor mesela Battlefield 1 için İ5 6500 deniyor (en güçlü dört çekirdekli işlemcilerden) ama Q6600 ile de çok rahat oynanıyor.
    Ben de öyle düşündüm ve Gta 5 G3258 ve Core 2 Duo işlemcileri ile oynanıyor onlar çift çekirdek benimki de çift çekirdek olduğu için oynatacağını düşünüyorum. Çok performans beklemiyorum 15-20 fps alsın yeter arkadaşlarla online oynayacağız 20 fps yeter bana. Cevaplarınızı yazarsanız çok sevinirim hayırlı geceler.

• quote:

Battlefield 1 için İ5 6500 deniyor (en güçlü dört çekirdekli işlemcilerden) ama Q6600 ile de çok rahat oynanıyor.

İ5 6500 bile bf1de darboğazın alasını yerken q6600 rahat oynatıyormu ? Kanıt atabilirmisiniz.

Herşey çekirdek sayısıyla bitseydi, amd ryzenleri üretmez, fxlerle devam ederdi. Önemli olan mimari,nm,işlemci frekansı falandır (çekirdekte önemli tabi). Üstelik Q6600,G3258 pentium d'den çok üst seviye işlemcilerdir. Pentium d ile gta online oynamassınız. Yani sorunuzuda anlayamadım ekran kartı ve ram değiştirmeliyim demişsiniz ama onlardan hiç bahsetmemişssiniz. Bu ölü sisteme yatırım yapılmaz. Q6600'da lga775,pentium d'de lga775 siz anakartın sitesinden kontrol edin uyumluluğu. 15-20fpslede gta online zor,bende 50fpslere düşünce zorlanıyorum.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    İ5 6500 Battlefield 1 oyununda darboğaz mı yapıyormuş ?
    Ben sadece oynatır mı merak ediyorum 15-20 fps yeterli benim için.
    Ben de biliyorum bu arada Q6600 ile İ5 6500 işlemcinin aynı performansı vermediğini ama Q6600 ile rahat oynanıyor high veya ultra ayarlara almadığın sürece siz oyun oynamayı ultra da 60 Fps olarak mı görüyorsunuz oysa kullanıcıların %95 i ultra veya yüksek çözünürlüklerde oynayamıyor sen dünyadaki bilgisayarların genellemesini İ5 mi sanıyorsun çoğu kullanıcının elinde Pentium 4 hala dururken nasıl böyle bir düşünce edebilirsin? 2014 Steam verilerinde Steam kullanıcıların yaklaşık %50 si çift çekirdek işlemci kullanıldığı öğrenilmiş şuan en fazla %60-65 olmuştur yani Gta 5 i oynarken ultra da oynamayacağım 800x600 low ayarlarda oynayacağım
    Bu arada önceki mesajda da belirttiğim gibi Core 2 Quad desteklemiyor. Yine de yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Ekran kartı ve RAM değiştireceğim onlardan hiç bahsetmemişsiniz demişsiniz ya
    Eski ekran kartım 256 Mb bir karttı onu Gt 730 ile değiştirdim.
    Ramim de 2 GB dı 4 GB yaptım.
    Yani orada ekran kartı ve Ramini değiştirdiğim sistem yazıyor.
    Kardeşim sert konuştuysam özür dilerim ama öğrenciyiz yediğimiz yemek şu para ne demek bilmiyoruz
    Bu Sistem Gta 5 ve Minecraft Oynatır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BURA AKAY

Ben de biliyorum bu arada Q6600 ile İ5 6500 işlemcinin aynı performansı vermediğini ama Q6600 ile rahat oynanıyor high veya ultra ayarlara almadığın sürece siz oyun oynamayı ultra da 60 Fps olarak mı görüyorsunuz oysa kullanıcıların %95 i ultra veya yüksek çözünürlüklerde oynayamıyor sen dünyadaki bilgisayarların genellemesini İ5 mi sanıyorsun çoğu kullanıcının elinde Pentium 4 hala dururken nasıl böyle bir düşünce edebilirsin? 2014 Steam verilerinde Steam kullanıcıların yaklaşık %50 si çift çekirdek işlemci kullanıldığı öğrenilmiş şuan en fazla %60-65 olmuştur yani Gta 5 i oynarken ultra da oynamayacağım 800x600 low ayarlarda oynayacağım
    Bu arada önceki mesajda da belirttiğim gibi Core 2 Quad desteklemiyor. Yine de yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Gülmek yerine biraz araştırma yapsanız keşke.

Gpu kullanımına ve cpu'ya bakın. İ5 7500 %100 kullanımda,işlemci tüm gücünü veriyor ama gpu halen %100lerde çalışmıyor darboğaz yapıyor. Üstelik fiyat olarak i5 7500ın rakibi ryzen 5 1600dr. i5 7500 bile darboğazdayken siz pentium d, q6600dan bahsediyorsunuz. Ben darboğazdan bahsediyorum hightan ultradan değil. Oyunda stutter oldumu 60fps olsa bile rahatsız edici bir oyun deneyimi veriyor. Ama sanırım siz oyun oynamayı fpsten ibaret sanıyorsunuz. (klasik bir i7 7700k kullanıcı gibi)

quote:

%95 i ultra veya yüksek çözünürlüklerde oynayamıyor sen dünyadaki bilgisayarların genellemesini İ5 mi sanıyorsun çoğu kullanıcının elinde Pentium 4 hala dururken nasıl böyle bir düşünce edebilirsin? 2014 Steam verilerinde Steam kullanıcıların yaklaşık %50 si çift çekirdek işlemci kullanıldığı öğrenilmiş

Steamın şuanki verilerine göre en çok kullanılan kartlar gtx1070,1080,1060 ve rx480,470. Bu kartlar oyunları ultrada açabilecek seviyelerde. Ben genellemeyi i5 sanmıyorum, öyle sanmsan zaten durum kötüydü,siz sanırım i5i öyle tüm kartları rahatça kaldıracak bir işlemci sanıyorsunuz ama değil. Üstelik steamda sanki tüm oyunların olduğu bir platformmuş gibi anlatıyorsunuzda mesela battlefield 1 origin platformunda mevcut, gta 5 alanlar steam yerine daha uygun fiyatlı olduğu için social club versiyonuna yöneliyor, cs go'dan başka oyun oynanmaz oldu steamda. Çoğu kullanıcıyı bırak artık kimsenin elinde pentium 4 yok, bu sonuçların birde linkini atarsanız sevinirim. Üstelik biz şimdiden bahsediyoruz 2014ten değil.

Sorunuda cevaplayayım 15-20fps olsada oynamayamassın stutterden,darboğazdan. Anakartınızın desteklediği core mimarili bir işlemci alırsanız, o ekran kartıyla yine biraz daha rahat oynayabilirsiniz oyunları ama o işlemciyle mümkün değil. 110dereceyi gördüğüm bir işlemcidir o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 5 Temmuz 2017; 0:17:47 >

Darboğaz yapmaz dedim ama sen Amd ekran kartlarının en iyisini koymuşsun Rx 580 zaten 580 gibi güçlü bir kart alacak biri neden İ7 7700 veya Ryzen 5 veya Ryzen 7 alacağına neden 4 çekirdek bir işlemci alsın? İ5 7500 gibi bir işlemci Rx 480 ile darboğaz yapar yapmaz demiyorum ama o işlemci ile o ekran kartı ayı sistemde kullanılmaz. İ5 6500 ile kullanılacak ekran kartları Gtx 1060 ,Gtx 1050 Ti ,Rx 470 ve en fazla Rx 480 kullanılabilir. Biliyorsun her işlemcinin sınırı var İ5 6500 sınırı da az önceki kartlar olduğu için bu kartlarla darboğaz yapmaz belki Rx 480 de biraz yapar ama videodaki kadar değil.
    Az önce dediğim gibi her işlemcinin sınırı var mesela ;
    Core 2 Quad 6600 - Gtx 750 Ti, R7 260x
    İ5 6500 - Gtx 1060 - Gtx 1060, RX 470/480
    İ3 6100 - Gtx 1050 Ti
    Bu arada çok fazla olmuyor darboğaz bırak da o kadar olsun en güçlü ekran kartlarından birisine 4 çekirdek işlemci takılmış tabi yetmez bu arada darboğaz olayı sistemde donma, takılma yapmaz sadece ekran kartının kendi kapasitesi ne kadar yetiyorsa o kadar kullanır. Bu arada ilk mesajımda ki videoya bakarsan çok sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu oyun ne zaman biter ? (gta 4)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bu arada iyi bir soğutucu alsam 100 dereceden düşer mi?
    Bir de ben bu işlemciyi Rx 580 gibi hayvani kartlarla kullanmayacağım Gt 730 yeter bana.
    Bu arada Steam hakkında dediklerin doğru insanlar G2A, veya oyunların kendi sitesinden alıyor oyunu.
    Ama yine de sağ ol foruma girince cevaplara bakıyorum gelince dünyalar benim oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

quote:

Gülmek yerine biraz araştırma yapsanız keşke.

Gpu kullanımına ve cpu'ya bakın. İ5 7500 %100 kullanımda,işlemci tüm gücünü veriyor ama gpu halen %100lerde çalışmıyor darboğaz yapıyor. Üstelik fiyat olarak i5 7500ın rakibi ryzen 5 1600dr. i5 7500 bile darboğazdayken siz pentium d, q6600dan bahsediyorsunuz. Ben darboğazdan bahsediyorum hightan ultradan değil. Oyunda stutter oldumu 60fps olsa bile rahatsız edici bir oyun deneyimi veriyor. Ama sanırım siz oyun oynamayı fpsten ibaret sanıyorsunuz. (klasik bir i7 7700k kullanıcı gibi)

quote:

%95 i ultra veya yüksek çözünürlüklerde oynayamıyor sen dünyadaki bilgisayarların genellemesini İ5 mi sanıyorsun çoğu kullanıcının elinde Pentium 4 hala dururken nasıl böyle bir düşünce edebilirsin? 2014 Steam verilerinde Steam kullanıcıların yaklaşık %50 si çift çekirdek işlemci kullanıldığı öğrenilmiş

Steamın şuanki verilerine göre en çok kullanılan kartlar gtx1070,1080,1060 ve rx480,470. Bu kartlar oyunları ultrada açabilecek seviyelerde. Ben genellemeyi i5 sanmıyorum, öyle sanmsan zaten durum kötüydü,siz sanırım i5i öyle tüm kartları rahatça kaldıracak bir işlemci sanıyorsunuz ama değil. Üstelik steamda sanki tüm oyunların olduğu bir platformmuş gibi anlatıyorsunuzda mesela battlefield 1 origin platformunda mevcut, gta 5 alanlar steam yerine daha uygun fiyatlı olduğu için social club versiyonuna yöneliyor, cs go'dan başka oyun oynanmaz oldu steamda. Çoğu kullanıcıyı bırak artık kimsenin elinde pentium 4 yok, bu sonuçların birde linkini atarsanız sevinirim. Üstelik biz şimdiden bahsediyoruz 2014ten değil.

Sorunuda cevaplayayım 15-20fps olsada oynamayamassın stutterden,darboğazdan. Anakartınızın desteklediği core mimarili bir işlemci alırsanız, o ekran kartıyla yine biraz daha rahat oynayabilirsiniz oyunları ama o işlemciyle mümkün değil. 110dereceyi gördüğüm bir işlemcidir o.

Sorunu da cevaplayayım 15-20 fps olsa da oynamayamazsın stutterden, darboğazdan. Anakartınızın desteklediği Core mimarili bir işlemci alırsanız, o ekran kartıyla yine biraz daha rahat oynayabilirsiniz oyunları ama o işlemciyle mümkün değil. 110 dereceyi gördüğüm bir işlemcidir o. Demişsiniz ya modeli şu Pentium Dual Core E6500 bazı Core 2 Duo işlemcilerden iyi bir bakarsanız sevinirim.

• BURA AKAY B kullanıcısına yanıt
    i5 6500 bf1 multide 1060 ile bile darbogaz yapabilir ama pek sorun teskil etmez. Cunku gerekli olan 60 fps e zaten cikilmistir. Bunun uzerinde olusacak darbogaz problem olmaz. Ayrica tersine grafik ayarlarini veya cozunurlugu yukseltmek genelde darbogazi azaltir. Adi ustunde grafik ayari. Islemciyi degil ekran kartini ilgilendiriyor. Grafik ayarini artirarak fps i azaltacaginizdan islemci rahatlar. Bu arada oyuncu pc lerinin cogunda i5 veya ryzen 5 var. Hangi verilere dayanarak millet çöp kullaniyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama durum bu. Arkadasin da dedigi gibi 2 threadli bir islemciyle oyun oynarken fps degerinden memnun olsaniz bile oyun sik sik donacaktir. Fps dusmesi degil donmadan bahsediyorum. Bir de 15 20 fps le nasil bf1 multi oynamaktan keyif alabiliyorsunuz hatta oynuyorum diyebiliyorsunuz o da ayri bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 5 Temmuz 2017; 12:4:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bitmediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 5 Temmuz 2017; 12:37:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

i5 6500 bf1 multide 1060 ile bile darbogaz yapabilir ama pek sorun teskil etmez. Cunku gerekli olan 60 fps e zaten cikilmistir. Bunun uzerinde olusacak darbogaz problem olmaz. Ayrica tersine grafik ayarlarini veya cozunurlugu yukseltmek genelde darbogazi azaltir. Adi ustunde grafik ayari. Islemciyi degil ekran kartini ilgilendiriyor. Grafik ayarini artirarak fps i azaltacaginizdan islemci rahatlar. Bu arada oyuncu pc lerinin cogunda i5 veya ryzen 5 var. Hangi verilere dayanarak millet çöp kullaniyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama durum bu. Arkadasin da dedigi gibi 2 threadli bir islemciyle oyun oynarken fps degerinden memnun olsaniz bile oyun sik sik donacaktir. Fps dusmesi degil donmadan bahsediyorum. Bir de 15 20 fps le nasil bf1 multi oynamaktan keyif alabiliyorsunuz hatta oynuyorum diyebiliyorsunuz o da ayri bir konu.

Millet çöp kullanıyor demişsiniz ya evet kullanıyor oyuncu bilgisayarlarından bahsetmiyoruz genel olarak çoğu kişi benim gibi çöp kullanıyor. Türk insanın ortalama geliri 1800 lira iken %75-80 sizin dediğiniz çöp sistemi kullanıyordur ben de onların arasındayım.
    Herkes İ5, İ7 veya Ryzen alacak kadar zengin mi sanıyorsunuz? Öğrenciyim gelirim 650 lira aileden en fazla 200 lira geliyor.
    Ortalama 750 liraya 1 ay geçiriyorum ve bana zar zor yetiyor. Elde kalan en fazla 50 lira iken bu kadar düşük gelirli birisi tabi ki
    Gtx 1060 alacak hali yok. Bende 1 yıl paramı biriktirip yenileyecektim ama bir baktım anakart Core 2 Quad desteklemiyor.
    Bende eldekilerle en fazla bunu yaptım. Yoksa biz de oyunları 15-20 fps de oynamaya meraklı değiliz bilgisayarın gücü o kadar. Bir de nasıl keyif alıyorsunuz hatta nasıl oynuyoruz diye yazıyorsun aslında senin bunları bütçesi olmayan bir öğrenciye söylemen ayrı bir konu. Bu arada çöp bilgisayarlar için veri yok ama ortalama bir Türk ailesinin evine git ya Pentium 4 işlemcidir yada Core 2 serisi. Aksini söylemeyin çünkü elinde Gtx 1060 ve İ5 olan bir aile normal değil zengin bir ailedir.

Ben de ogrenciyim ve cevremdeki herkes ogrenci. Cogu oyuncu arkadasimin en azindan guncel i3 seviyesinde bir islemcisi ve en azindan orta ayarlarda 50 60 fps verebilecek bir ekran karti var. Yada kisacasi cogu arkadasim pc si ile ne yapiyorsa o ihtiyaci bir sekilde karsilayacak donanima sahip. Hicbirimiz de zengin degiliz ve çöp kullanmıyoruz. Yersiz yere donanim yukseltip her yil 3 bin lira telefona vermiyoruz. Butceniz durumunuz kotu olabilir ama bunun icin de acitasyon cekip bizler zenginiz sanmaniz yersiz. 15 20 fps ile oyun oynamaya degmez. Oyle donanimim olsa ve durumum olmasa terraria gibi dusuk grafikli veya eski oyunlar oynarim. Bf1 alip 20 fpste surunmekle ugrasmam. Bu otobana 40 la giden arabayla cikmaya benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 5 Temmuz 2017; 13:15:27 >
  • Abi zaten okul bitsin var ya bende öyle sistem toplayacağım Ryzen işlemcili düşünüyorum.
    Sence Nasıl?
    Ryzen 5 1400X
    16 GB RAM
    120 GB SSD
    1 TB HDD
    RX 570 8 GB
    A320-M Anakart
    500 W PSU
    Zaten bu sistem beni 1 sene daha idare etsin başka istediğim yok.Zaten yukarıda gördüğün yeni sisteme geçeceğim sence nasıl?
    Bir de şu hazır sistemi düşündüm eski olsa da iş yapar gibi geldi 1750 liraya:
    FX 8320
    8 GB RAM (8X1)
    AM3 4 Slot (Max 32 GB)
    1 TB HDD
    GTX 770 4 GB
    450 W PSU
    Arkadaşlar sistem eski olsa da iş yapar gibi arkadaşımın birinde bu sistem var yenisini alacakmış (neresi yetmiyorsa )
    normalde 2000 liraymış sana 1750-1800 veririm dedi alayım mı?
    Rami 8 yap ssd alma. Onlari ilerde paran olunca da alirsin acelesi yok. Islemci uzun gotursun istiyosan 1600 e ciksan iyi olur. Yoksa 1400 al. 1500x alma zaten overclocklayinca ikisi de ayni islemci oluyor. B350 ana kart al. A320 ile overclock yapilmiyor oyuncuya gelmez. Psu da uzun ömur acisindan 600w duzgun bisey olsun. Ikinci attigin sistemin gelecegi hic yok ilerde yukseltmek istesen herseyi deismen gerekir. Ilk saydigin seviyede sistem alabiliyorsan bunu hic dusunme bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 5 Temmuz 2017; 13:38:52 >
  • İşlemci kullanımı özellikle amd işlemcilerde darboğaz için sağlıklı sonuç vermiyor, sebebi amd işlemciler de cpu kullanımı her zaman düşük çıkıyor , aşağdaki videolarda battlefiel 1 örneklerine bakar iseniz

ryzen 1400 - gtx 1080 ti işlemci kullanımı %60
    https://www.youtube.com/watch?v=GJAKQ2IiF7Y#

fx 8350 - gtx 1080 : işlemci kullanımı %60https://www.youtube.com/watch?v=RZC0Bf7TDW8&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Şimdi işlemci kullanımını kıstas alıp darboğaz yoktur diyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhdemir -- 5 Temmuz 2017; 14:38:25 >

• serhdemir kullanıcısına yanıt
    Ama İntel de İ7 almaya çalışırsam anca 3770K alabilirim çok kazık.
    Ya Fx 8320 ya da Ryzen 5 1400 almalıyım.
    Diğerleri olmaz sadece bu ikisi var hangisini önerirsin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhdemir

İşlemci kullanımı özellikle amd işlemcilerde darboğaz için sağlıklı sonuç vermiyor, sebebi amd işlemciler de cpu kullanımı her zaman düşük çıkıyor , aşağdaki videolarda battlefiel 1 örneklerine bakar iseniz

ryzen 1400 - gtx 1080 ti işlemci kullanımı %60
    https://www.youtube.com/watch?v=GJAKQ2IiF7Y#

fx 8350 - gtx 1080 : işlemci kullanımı %60https://www.youtube.com/watch?v=RZC0Bf7TDW8&feature=youtu.be&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Şimdi işlemci kullanımını kıstas alıp darboğaz yoktur diyebilir miyiz?

Mesajın içerisinden işinize geleni çıkarıp bana yanıt veriyorsunuz, helal olsun. Ben arkadaşa i5in o kadar güçlü bir işlemci olmadığını göstermek istedim.Attığım videodaki bf1 kısmına bakarsanız, i5te gpu kullanımının belirli aralıklarla düştüğünü göreceksiniz. İşlemci kullanımı önemli,sorunlu fxleri karıştırmayın ryzenleri esas alın. Israrla fxleri atmaya devam edin siz,tartışmaya dahi girmiyeceğim sizinle, size 4 çekirdekle tekrardan mutluluklar.

• quote:

Ama İntel de İ7 almaya çalışırsam anca 3770K alabilirim çok kazık.
    Ya Fx 8320 ya da Ryzen 5 1400 almalıyım.
    Diğerleri olmaz sadece bu ikisi var hangisini önerirsin?

Siz bakmayın o elemana. Konu konu gezip inteli eleştirenlere cevap veriyor . Ona göre i7 7700k dünyanın en iyi işlemcisi. 900liraya ryzen 5 1600, 1400 liraya ryzen 7 1700 gelirken, 1700tlye 4 çekirdek,önü kapalı sorunlu bir işlemciyi tavsiye ediyor.

Ne sorun var derseniz mesela, fazla ısınıyor ve intel bu sorunu gidermek yerine şu açıklamayı yapıyor : Overclock yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 5 Temmuz 2017; 19:18:13 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.