Şimdi Ara

Bu sene LYS çok daha fazla belirleyici olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yıl ygs genel olarak sözel dersleri zor sayısal dersleri kolay bir sınavdı. Bu yüzden sayısal dersleri iyi olanlar bu sınavda düşüş yaşarken mat feni o kadar iyi olmayanlar yükseldiler. Bunu ben arkadaşlarımdan çıkardım çok iyi matematiği olan arkadaşlarım güvenderden 475 480 gibi puanlar aldılar bende 465 almıştım ama gerçek sınavda bunlar hep 460 puana düştüler yine bende düştüm 457 aldım. Diğer yandan sınavda 100 net yapan yetiştiremeyenler, matematiği çok kötü gelenler ise bu sınavda çok büyük bir artış yakalayarak 420 lerden 450 460 lara çıktılar.
    Lys de sadece sayısal derslerden oluştuğuna göre onların önüne geçmek daha kolay olacaktır. Hatta lys biraz daha zor olursa sayısalı iyi olanlar için çok büyük bir şanstır.
    Not: Ben puanımdan zaten memnunum kendimi avutmak için yazmadım gerçekçi bir yaklaşımla yazdım

• İnanalım mı?
  • Her sene böyle ki bu iş.Her sene belirleyici zaten yok daha fazla belirleyici falan olacak gibi laflar yapmak gereksiz.Geçen senede senin dediğin gibiydi YGS.
  • Öncelikle söylediklerinde tutarsızlık var.100 net ile 420 puan alınabildiğini ilk defa duydum.Artı olarak normal sınavı yetiştiremeyenler o sınavda o stres altında yetiştirip 450 almaları baya bir abartı olmuş.Bir ikincisi bu sınav geçen seneye göre(her ikisine de giren birisi olarak söylüyorum)türkçe olarak daha basit sosyal olarak ise daha zordu.Ama matematiği geçen seneye göre daha yoğun ve uğraştırıcıydı.O yüzden genel olarak sözeli zor demek pek doğru değil ayrıca sayısalları arasındaki o kadar belirgin bir fark da yoktu .Tabiki lys çok daha önemli bunu kimse inkar edemez ve sıralamalar asıl o zaman doğru değerlerini alıcak.Bilginin farkını o sınavda görüceksiniz tabiki ve o sınavda herkes bildiği kadar yapabilecek daha fazlasını değil.Son olarak dediklerin biraz abartıya kaçmış maalesef.Saygılarımla.
  • Bunu ben arkadaşlarımdan çıkardım dan sonrasını okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitestar

Öncelikle söylediklerinde tutarsızlık var.100 net ile 420 puan alınabildiğini ilk defa duydum.Artı olarak normal sınavı yetiştiremeyenler o sınavda o stres altında yetiştirip 450 almaları baya bir abartı olmuş.Bir ikincisi bu sınav geçen seneye göre(her ikisine de giren birisi olarak söylüyorum)türkçe olarak daha basit sosyal olarak ise daha zordu.Ama matematiği geçen seneye göre daha yoğun ve uğraştırıcıydı.O yüzden genel olarak sözeli zor demek pek doğru değil ayrıca sayısalları arasındaki o kadar belirgin bir fark da yoktu .Tabiki lys çok daha önemli bunu kimse inkar edemez ve sıralamalar asıl o zaman doğru değerlerini alıcak.Bilginin farkını o sınavda görüceksiniz tabiki ve o sınavda herkes bildiği kadar yapabilecek daha fazlasını değil.Son olarak dediklerin biraz abartıya kaçmış maalesef.Saygılarımla.

100 net yapan ile 420 puan alan adamın aynı olduğu sonucu çıkmış orada ama o benim anlatım bozukluğumdan :) Mat ise bence geçen seneden kolaydı

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

İnanalım mı?

Deminden beri düşünüyorum 2010'dan beri lys belirleyici olacak diyorlar. Sonra fark ettim ki 2010'da ygs-lys sistemi geldi demek ondanmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Bunu ben arkadaşlarımdan çıkardım dan sonrasını okumadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Bu yıl ygs genel olarak sözel dersleri zor sayısal dersleri kolay bir sınavdı. Bu yüzden sayısal dersleri iyi olanlar bu sınavda düşüş yaşarken mat feni o kadar iyi olmayanlar yükseldiler. Bunu ben arkadaşlarımdan çıkardım çok iyi matematiği olan arkadaşlarım güvenderden 475 480 gibi puanlar aldılar bende 465 almıştım ama gerçek sınavda bunlar hep 460 puana düştüler yine bende düştüm 457 aldım. Diğer yandan sınavda 100 net yapan yetiştiremeyenler, matematiği çok kötü gelenler ise bu sınavda çok büyük bir artış yakalayarak 420 lerden 450 460 lara çıktılar.
    Lys de sadece sayısal derslerden oluştuğuna göre onların önüne geçmek daha kolay olacaktır. Hatta lys biraz daha zor olursa sayısalı iyi olanlar için çok büyük bir şanstır.
    Not: Ben puanımdan zaten memnunum kendimi avutmak için yazmadım gerçekçi bir yaklaşımla yazdım

her sene ygs de sürpriz sonuçlar çıkıyodur diye düşünüyorum çünkü ygs de belli kalıplar yok soruları görünce bi afallama yaşayabiliyosun ve de sınavda kullandığın strateji de çok önemli yani geçen sene mattan başlasan yüksek moralle çözecektin kalan sınavı ama bu sene mattan başlayanlar beklediğini bulamadı tam tersine türkçeden başlayanların sınavavı genel olarak daha iyidi ayrıca ygs anlık problem çözme yeteneğinizi ve zekanızı da ölçen bi sınav ve şans faktörü ygs de çok önemli örneğin son bir aydaki zaman ortalaması 135-140 civarı olan bi arkadaşım bu sene ygs de 1100. oldu daha birçok örnek vardır sizin çevrenizde de.ama lys de işin şans faktörünün büyük bir kısmı ortadan kalkıyor.denemelerinize göre fazla oynama olmuyor yani lys de sıralamasını düşüren de çıkaran da oldukça fazla olacaktır ama bu sadece bu seneye özgü bir şey değil

• Alakası bile yok, LYS'nin sayısal ağırlıklı oldugunu kim çıkarttı? İstediginden girer öğrenci, sayısaldan da girer sözelden de. Sana göre farklı ağırlık dersleri vardır bana göre farklı. Alakasız olmuş yazdıkların... Ama belirleyici olduğu yani LYS'nin daha çok baz alındığı sınav olduğu kesin..
  • Adam Cern'demuneccim
  • quote:

Öncelikle söylediklerinde tutarsızlık var.100 net ile 420 puan alınabildiğini ilk defa duydum.Artı olarak normal sınavı yetiştiremeyenler o sınavda o stres altında yetiştirip 450 almaları baya bir abartı olmuş.Bir ikincisi bu sınav geçen seneye göre(her ikisine de giren birisi olarak söylüyorum)türkçe olarak daha basit sosyal olarak ise daha zordu.Ama matematiği geçen seneye göre daha yoğun ve uğraştırıcıydı.O yüzden genel olarak sözeli zor demek pek doğru değil ayrıca sayısalları arasındaki o kadar belirgin bir fark da yoktu .Tabiki lys çok daha önemli bunu kimse inkar edemez ve sıralamalar asıl o zaman doğru değerlerini alıcak.Bilginin farkını o sınavda görüceksiniz tabiki ve o sınavda herkes bildiği kadar yapabilecek daha fazlasını değil.Son olarak dediklerin biraz abartıya kaçmış maalesef.Saygılarımla.

;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GÜnaydın günaydın günaydınn.her sene bu böylee
  • quote:

quote:

;)

Dostum kusura bakma da bilindik bir şey söylemişsin bence. Ben daha yazın hızlandırmaya giderken rehber hocalarım hep lys en belirleyici sınavdır deyip başıma kakıyorlardı ben de yav he he diyordum ama öyle değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: burçak~

GÜnaydın günaydın günaydınn.her sene bu böylee

Yoo geçen yıl lys de çok iyi yapsan bile çok artamiyirdun bu yıl ise tamamen değişti her şey
    10k daki adam full yapsa 1k olamazken bu yıl 43 net mat ile girdi.
    Ve ben bunu 5 Nisan da söylemişim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burçak~

GÜnaydın günaydın günaydınn.her sene bu böylee

Yoo geçen yıl lys de çok iyi yapsan bile çok artamiyirdun bu yıl ise tamamen değişti her şey
    10k daki adam full yapsa 1k olamazken bu yıl 43 net mat ile girdi.
    Ve ben bunu 5 Nisan da söylemişim :)

büyük adamsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt_huzurluksuz -- 20 Temmuz 2013; 15:02:29 >

• 2014 culer istediğinizi sorabilirsiniz

• quote:

2014 culer istediğinizi sorabilirsiniz

2014 ygs mi yoksa lys mi daha zor olur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: chuckcom

quote:

2014 culer istediğinizi sorabilirsiniz

2014 ygs mi yoksa lys mi daha zor olur :)

ygsten çıktığınızda ygs daha zor olur lysde çekersiniz.
    lysden çıktığınızda lys daha zor olur. elumuze verduler diye volkan konak söylemeye başlarsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.