Şimdi Ara

Bu şartlarda bana tavsiyeniz ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sene subaylık hedefiyle çıktım yola. Msü yazılı sınava girdim. Miyoptum gözlerimi çizdirdim. Sınav sonuçlarını beklemeye başladım sanırım 21 Hazirandı açıklandı çok istediğim subaylığı 3 puanla kaçırmışım fakat astsubaylıklar tutuyor. Ben gitmeye karar verdim gittim spor ve sözlü mülakatlarına geçtim hastaneye sevk edildim. 4 günüm de hastanede geçti sonuç olarak hastaneden de sağlam aldım evime geri döndüm bu süreçte de 2 kere Ankara'ya git gel yaptım İstanbul'dan :)

Daha sonra araştırırken JSGA subay alımları vardı kılavuzu açıp okudum başvuru için baraj belirlemişler Eşit Ağırlıkta 240 bin. Benim sıralamam 427 Bin olduğu için başvurmadım. Sonuçlar açıklandı bi bakayım dedim forumlardan araştırdım 450 bine girenler filan çağrılmış sanırım sınır 480'e düşmüş. Bununla alakalı duyuru filan göremedim bilmiyorum yapıldı mı artık. Tabii ben kahroldum yaşadığım üzüntüyü tarif etmem imkansız. Fakat iş işten geçti ve bu şekilde bu sene için subaylık şansı benim için tamamen bitmiş oldu. Sene boyunca istediğim hayalini kurduğum şeyi puanım tutarken kaçırmak kahretti beni.

Bu hafta içinde astsubaylık sonuçları açıklanacak ve büyük ihtimalle kazanacağım ben öyle düşünüyorum. Deniz veya Hava Astsubaydan birisi çok yüksek ihtimalle gelecek.

Şimdi önümde 2 seçenek var

Bu sene sırf bu askerlik işleri için ameliyat oldum, spor ve sözlü mülakattan geçtim, hastaneden sağlam aldım tam 12 poliklinikten, 4 günüm hastanede geçti tabii 4 gün sadece hastane için yoksa 4 günle sınırlı değil maddi manevi çok emek verdim çok uğraştım ve sonuç olarak binlerce kişinin arasından sıyrılarak astsubay olmaya hak kazandım. Kahretsin ki şuan 2-3 soru daha fazla yapsam şuan subay adayıydım belki de.

Seçeneklere gelirsek

1- Gidip astsubay olacağım fakat her subay gördüğümde içimde yara kalır yani derim keşke ben de olsaydım.

2. ve zor olan seçenek de tahmin ettiğiniz gibi mezuna kalmak. Benim için zor çünkü ömrüm boyunca ders çalışmadım bugüne kadar ne yaptıysam 1 gram çalışmadan yaptım tabii bu noktada tökezledik artık 3 puanla gitti. Yani ders çalışma alışkanlığım yok o yüzden mezuna kalırsam dershaneye gideceğim. O üniformayı giyebilmek için 1 senemi vermeye hazırım fakat insanlık hali şimdi yapıcam deyip ya yapamazsam veya da hadi diyelim çalıştım. Seneye sözlüden ve sağlıktan geçeceğim kesin değil. Gözlerden elenebilirim insanlık hali başka bir şey çıkar 1 senede ne olacağı belli olmaz elenebilirim. Girebilmek için gerçekten sapasağlam olmanız gerekli çünkü. Bir de seneye hem sınavdan düşük alıp bide subaylık-astsubaylık kazanamazsam o zaman hayatım kayar işte 2. kere mezuna kalmayı kaldırabileceğimi düşünmüyorum 1 seneyi bile önemli kayıp olarak görüyorum.

Ve bir diğer aklımı kurcalayan da matematik hiç yapamıyorum şuan yapabildiğim en yüksek konu 1. dereceden denklemler. 1 senelik süreçte bu halledilir mi bilemiyorum. Sınavlardaki netlerim 2-3 net genelde matematikte. Türkçe ve tarih sayesinde vasat puanlar elde edebiliyorum. Onları da yapamasam barajı geçemezdim ama bir de bu sene onlara da çalışırsam fullerim büyük ihtimalle tek sıkıntım matematik.

Şimdi bu şartlarda bana ne diyorsunuz 1 sene kaybetme bekleme git giy üniformayı başla mesleğe mi

1 sene kaybet subay ol hayalin içinde kalmasın olamazsan da denemiş olursun.

Çok kararsızım. 1 gün diyorum astsubay olucam gidicem diğer gün diyorum 1 sene beklicem. Fikirleriniz benim için önemli biraz uzun oldu buraya kadar okuyanlara teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 2 Eylül 2018; 22:32:42 >

• Koçum ea dan 427k yapmışsın galiba ,astsubay ol sıkıntı yok 7k-9k maaşa kadar çıkanları var biraz sıkıntılıda olsa ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D09D347C5 -- 2 Eylül 2018; 22:37:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riskli görünüyor ve içinizde ya olmazsa şüpheleri oluşmaya başlamış bile.

Bu sene gidin bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abi o mülakatların, sağlık kontrollerinden tamamen geçmenin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak bence riske girme diyorum. seneye belki daha başarılı bir sıralama yapacaksın ama mülakatta eleneceksin. tabii daha tecrübeli bir sürü insan vardır sana akıl verebilecek. ben de sınava bu sene gireceğim, sadece fikrimi belirtmek istedim.
  • Cevap sen de saklı hocam. Kendine güvenmen lazım. Eğer kendine güvenmiyorsan mezuna kalmak çok zor olur senin için.
  • Beklersen kaybedecegin süre sadece bir yıl. Eger subaylik gercekten hayalinse, sonralari "acaba subay olsam ne olurdu?" diye dusunmemek icin bir yil beklemen daha iyi diye dusunuyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Sartre

Riskli görünüyor ve içinizde ya olmazsa şüpheleri oluşmaya başlamış bile.

Bu sene gidin bence.
    off hocam çok kararsızım ya hiç bilemiyorum ne yapacağım bi gidicem diyorum bi gitmicem valla allak bullak oldum düşünüyorum düşünüyorum içinden çıkamıyorum işin

@Jukeboxx
    Evet gerçekten kolay değil fikir belirttiğin için de teşekkür ederim. Riske girsem mi girmesem mi hala kararsızım bir yanda subaylık bir yanda da hayatımın kayması riski bile var gerçi risk almadan da ne kadar başarılı olunur onu da bilemiyorum ama...

@İmam Bayıldı
    Hocam yukarıda da yazdığım gibi düşünüyorum düşünüyorum içinden çıkamıyorum düşündükçe daha da kördüğüm oluyor kendime güvenmek istiyorum bir kere yaptım bir kere daha yaparım diyorum ama bana bağlı olmayan çok şey var bu sefer arkadaşların da yazdığı gibi akademik başarıyı elde etsem spor-sağlık-sözlü bunlardan kalma ihtimalim var ve düşük olmayan ihtimaller. Ama bir yandan da diyorum ki hani söz vardır ya senin alamadığın riskleri alanlar senin hayalini kurduğun hayatı yaşarlar belki de aldığım riske değecek ama bir daha bu gözlerle geçmem çok zor. Gerçekten bilemiyorum çok kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 2 Eylül 2018; 23:0:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jzsnlier

Beklersen kaybedecegin süre sadece bir yıl. Eger subaylik gercekten hayalinse, sonralari "acaba subay olsam ne olurdu?" diye dusunmemek icin bir yil beklemen daha iyi diye dusunuyorum.
    Hocam subaylık gerçekten hayalim ve gerçekten astsubaylığa girersem böyle düşüneceğimi biliyorum şuan tek bildiğim şey bu zaten ama 1 yıl gerçekten uzun bir süre

Seneye de aynı aşamaları birer birer geçmem gerekecek. Ben bunların zorluğuna yine hazırım ama geçemezsem hayal kırıklığı olur o zaman da derim keşke astsubay olsaydım belki de.

Ve şöyle bir sıkıntı da var evde de rahat değilim bir an önce ayrılıp kendi ayaklarımın üstünde durmam gerekiyor. 1 sene bu yüzden bana daha da uzun bir süre geliyor. Ama subaylık için yine değer gerçekten düşündükçe kördüğüm kalbimi dinlersem subaylık için 1 sene hazırlanacağım aklımı dinlersem astsubaylığa gideceğim ama kalbimi mi dinleyeyim aklımı mı ona karar veremiyorum -_-

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D09D347C5

Koçum ea dan 427k yapmışsın galiba ,astsubay ol sıkıntı yok 7k-9k maaşa kadar çıkanları var biraz sıkıntılıda olsa ...
    Maaş önemli ama bir de hiyerarşinin altında oluyoruz o ne olacak tamam her türlü üstün var zaten emir alacaksın ben bunun farkındayım ama şimdi astsubayla subay da aynı değil bunu zaten herkes biliyordur

Puanım kötü farkındayım ama dediğim gibi bugüne kadar hiç ders çalışmadım matematik bilgim 0 benim anladığım bu puana astsubaylık çok sana gibi olmuş ama ben 1 sene hazırlanırsam başarma ihtimalimin olduğunu düşünüyorum.

Ve bu puanın daha altına Jandarmaya subay çağrıldı. Bunu da düşününce niye astsubay olayım diyorum

• bnm kardeşim dho da okuyor subaylık ama bence 1sene bekle astsubay iyi değil astsubaylık için gidilmez bence
  • subaylık 1000kat iyidir astsubaylıktan 1sene beklesen hiçbir şey kaybetmessin
  • nYato N kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum hocam şuan ben de öyle düşünüyorum ama yarın yine biraz daha düşündükçe çıkmaza giricem

galiba 1 sene kaybederek subaylığı tekrar deneyeceğim ama bir daha bu sağlıktan geçebileceğimi sanmıyorum gözlerden dolayı
  • sen bilirsin ama astsubaylık gerçekten can sıkıcı çilekeş bir meslek
  • quote:

Orijinalden alıntı: nYato

sen bilirsin ama astsubaylık gerçekten can sıkıcı çilekeş bir meslek
    anladım hocam teşekkür ederim
  • güncel arakdaşlar belki de hayatımı belirleyecek önemli bir karar biraz daha görüş almak istiyorum
  • Nereyi tercih ettin ? 2 yıl geçmiş ama..
  • 1 sene kal paşa ol diyenler ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.