Şimdi Ara

Bu Sabit Diski Nasıl Kullanabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 160 gb lık Wd hdd im eskimeye başladı ve kullanılmayan 80 gb samsung hdd i denedim. Performans olarak samsung daha iyi gözüküyor. Ancak samsung hdd işletim sistemini açamıyor, masaüstü gelmeden ekran kararıyor. Kullandığım 160 lığın yanına takınca da haliyle flash bellek olarak gözküyor. Şimdi ben bu 80 gb lığa tek başına format mı atayım, 160 lığın yanındayken biçimlendirip ya da normal silip mi windows kurayım. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

160 gb lık Wd hdd im eskimeye başladı ve kullanılmayan 80 gb samsung hdd i denedim. Performans olarak samsung daha iyi gözüküyor. Ancak samsung hdd işletim sistemini açamıyor, masaüstü gelmeden ekran kararıyor. Kullandığım 160 lığın yanına takınca da haliyle flash bellek olarak gözküyor. Şimdi ben bu 80 gb lığa tek başına format mı atayım, 160 lığın yanındayken biçimlendirip ya da normal silip mi windows kurayım. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

Hangi işletim sistemi pc mi laptop mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

160 gb lık Wd hdd im eskimeye başladı ve kullanılmayan 80 gb samsung hdd i denedim. Performans olarak samsung daha iyi gözüküyor. Ancak samsung hdd işletim sistemini açamıyor, masaüstü gelmeden ekran kararıyor. Kullandığım 160 lığın yanına takınca da haliyle flash bellek olarak gözküyor. Şimdi ben bu 80 gb lığa tek başına format mı atayım, 160 lığın yanındayken biçimlendirip ya da normal silip mi windows kurayım. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

win7 masaüstü. 80 gb lık ile performansına bakmak istiyorum çok fark etmezse yeni almak zorundayım.

• quote:

quote:

quote:

win7 masaüstü. 80 gb lık ile performansına bakmak istiyorum çok fark etmezse yeni almak zorundayım.

Icınde degerlı verılerın yoksa wın 7 yukleme sırasında formatı bas. Ve kullan. Güç kablolrnı da kontrol et..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Icınde degerlı verılerın yoksa wın 7 yukleme sırasında formatı bas. Ve kullan. Güç kablolrnı da kontrol et..

İçinde sadece sistem dosyaları var. Kaybedecek bir şeyim yok ancak şöyle bir sorunum var. Bendeki win7 orijinal değil ve normalde kullandığım hdd ye format atarken silip kuramıyorum dosya hatası veriyor. ilk olarak eski xp ile silip daha sonra 7 yi kurmam gerekiyor. Dediğim gibi 80 lik hdd sistemi açamıyor kurulum sırasında sorun yaşar mıyım veya nasıl bir kurulum yapmalıyım bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İçinde sadece sistem dosyaları var. Kaybedecek bir şeyim yok ancak şöyle bir sorunum var. Bendeki win7 orijinal değil ve normalde kullandığım hdd ye format atarken silip kuramıyorum dosya hatası veriyor. ilk olarak eski xp ile silip daha sonra 7 yi kurmam gerekiyor. Dediğim gibi 80 lik hdd sistemi açamıyor kurulum sırasında sorun yaşar mıyım veya nasıl bir kurulum yapmalıyım bilmiyorum.

Foruma bak derım sana öneri olarak wın7. Kurulumuyla ilgili. Fakat hızlıca tavsıyede bulunabilirim. Digee hdd nın baglantısını sök sadece bu takılu olsun sonra wın 7 yi tak kurmaya başla derim. Formatını falan atarsın o anda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Nasıl bir hata veriyor? Yazarsan iyi olur.

Windows 7'de lisanslı/kopya olması farketmez. Orjinal Windows DVD'si ile de ürün anahtarı girmeden kurulum yapabilirsin. 30 gün aktivasyon süresi vardır.

Windows DVD'si ile Şimdi Kur ekranını geçtikten sonra Özel (Gelişmiş) yazana tıklayacaksın, diski seçip yine Gelişmiş'e tıklayacaksın. Eski diskteki tüm bölümleri silip yeniden bölüm yarat, gerekiyorsa formatla ve İleri ile kurulumu başlat.
    Bu arada diğer diskin kablosunu çıkartırsan da karışıklık olmaması için iyi olur.

Ek:
    Şu sitede resimlerle kurulum aşaması var:
    http://7.enpedi.com/2010/02/windows-7-kurulumu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 17 Mart 2013; 11:55:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Nasıl bir hata veriyor? Yazarsan iyi olur.

Windows 7'de lisanslı/kopya olması farketmez. Orjinal Windows DVD'si ile de ürün anahtarı girmeden kurulum yapabilirsin. 30 gün aktivasyon süresi vardır.

Windows DVD'si ile Şimdi Kur ekranını geçtikten sonra Özel (Gelişmiş) yazana tıklayacaksın, diski seçip yine Gelişmiş'e tıklayacaksın. Eski diskteki tüm bölümleri silip yeniden bölüm yarat, gerekiyorsa formatla ve İleri ile kurulumu başlat.
    Bu arada diğer diskin kablosunu çıkartırsan da karışıklık olmaması için iyi olur.

Ek:
    Şu sitede resimlerle kurulum aşaması var:
    http://7.enpedi.com/2010/02/windows-7-kurulumu.html

Hocam Bendeki Win7 önyükleme aşamasında sorun çıkarıyor. Hata vermekten ziyade başlangıçta cd den önyükleme dosyasını boot.ini dosyası galibai görmüyor ve win7 yi kurmuyor.

Dün ili hdd de kasa üzerindeydi. Dün akşam 160 lığı sistem 80 liği bellek olan gören bilgisayar sabah açılmadı. Dediğim gibi sistem harfi J, bellek harfi C idi en son. Sonra 160 lığı söküp 80 liğe format atayım dedim. Win7 de başlangıçta cd rom u gör dememe rağmen cd den önyükleme yap yazısı çıkmıyordu. Yine her zaman olduğu gibi xp yi takıp format attım. Şu an 80 likte xp kurulu 160 lığın akıbeti ise belli değil

• quote:

Hocam Bendeki Win7 önyükleme aşamasında sorun çıkarıyor. Hata vermekten ziyade başlangıçta cd den önyükleme dosyasını boot.ini dosyası galibai görmüyor ve win7 yi kurmuyor.

Dün iki hdd de kasa üzerindeydi. Dün akşam 160 lığı sistem 80 liği bellek olan gören bilgisayar sabah açılmadı. Dediğim gibi sistem harfi J, bellek harfi C idi en son. Sonra 160 lığı söküp 80 liğe format atayım dedim. Win7 de başlangıçta cd rom u gör dememe rağmen cd den önyükleme yap yazısı çıkmıyordu. Yine her zaman olduğu gibi xp yi takıp format attım. Şu an 80 likte xp kurulu 160 lığın akıbeti ise belli değil

Windows DVD'sini görmüyorsa o DVD boot özellikli olmayabilir, birisi onu DVD içindeki dosyaları kopyalayarak hazırladıysa boot etmiyor olabilir.
    Başka herhangi bir Windows 7 DVD'si ile kurulum denesene?

Aslında güzelce yeni disk almana engel olan şey neydi? Bütçe olarak şu an uygun değil misin, sorun o mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Dün iki hdd de kasa üzerindeydi. Dün akşam 160 lığı sistem 80 liği bellek olan gören bilgisayar sabah açılmadı. Dediğim gibi sistem harfi J, bellek harfi C idi en son. Sonra 160 lığı söküp 80 liğe format atayım dedim. Win7 de başlangıçta cd rom u gör dememe rağmen cd den önyükleme yap yazısı çıkmıyordu. Yine her zaman olduğu gibi xp yi takıp format attım. Şu an 80 likte xp kurulu 160 lığın akıbeti ise belli değil

Windows DVD'sini görmüyorsa o DVD boot özellikli olmayabilir, birisi onu DVD içindeki dosyaları kopyalayarak hazırladıysa boot etmiyor olabilir.
    Başka herhangi bir Windows 7 DVD'si ile kurulum denesene?

Aslında güzelce yeni disk almana engel olan şey neydi? Bütçe olarak şu an uygun değil misin, sorun o mu?

Hocam doğru söylüyorsun. Ben arkadaşın cd sini kendime çekmiştim. Böyle bir sorun çıkacağını tahmin ettiğimden bir de D ye atmıştım. Format atarken de boot dan değilde D deki klasörden yapıyordum. Aslında bütçe olarak müsaitim 150 lira beni zorlamaz ama işten çıktım. Belki ilerde 150 liraya muhtaç da kalabilirim

• quote:

Hocam doğru söylüyorsun. Ben arkadaşın cd sini kendime çekmiştim. Böyle bir sorun çıkacağını tahmin ettiğimden bir de D ye atmıştım. Format atarken de boot dan değilde D deki klasörden yapıyordum. Aslında bütçe olarak müsaitim 150 lira beni zorlamaz ama işten çıktım. Belki ilerde 150 liraya muhtaç da kalabilirim

Elinde eğer 4GB'lık USB bellek varsa o dosyalarla yine kurulum yapabilirsin.
    http://www.chip.com.tr/makale/windows-7-yi-usb-den-kurun-bootable-usb-tanimlama_12496_3.html
    şurada nasıl yapıldığı anlatılıyor.
    Bunun program hali de şu:
    http://wintoflash.com/home/en/

USB bellek hazır olduğunda BIOS'dan HDD'lerin arasında gözükecektir, CD-ROM değil de yine HDD içinden onu birinci sıraya koy.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.