Şimdi Ara

bu resim gerçekmi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarîhçî

    Resim ile minyatür aynı değildir.


    Resimde derinlik vardır, minyatürde yoktur. Derinlik olduğu için resim günahtır. Minyatürde derinlik olmadığı için, İslam'a uygundur.

    Minyatür de zaten esasen kitap süsleme sanatıdır.

    derinlik olması niye günah yahu, bir yaşıma daha girdim.
    minyatürün serbest olup resmin yasak olduğunun söylendiğini biliyordum da nedenini gerçekten bilmiyordum, çok enteresan.




  • Minyatür de resimdir.....
    Minyatür sanatı, çok ince işlenmiş ve küçük boyutlu resimlere ve bu tür resim sanatına verilen genel addır.


    Resim deyince ne anlıyorsunuz çok merak ediyorum...

    Resim: Duygu ve düşüncelerin çizgi, hareket, renk ve tonlarla kağıt, bez, mukavva, ağaç vs. yüzeyler üzerine kalem ve boyayla ifade edilme sanatı.

    Portre, natürmort, soyut gibi çok farklı dallarada ayrılır bu çalışmalar. Yine alt dallarında karikatür, animasyon, slayt gibi kategorilerede bölünür...

    Resim sadece portre çalışması yada manzara tabloları değildir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 8 Nisan 2014; 23:04:08 >




  • neommy kullanıcısına yanıt
    Sssss!! Sakin ha minyaturde perspektif olmadigini bunun icin resim de olamayacagini soyleme abi:( not: tamam tamam en kral osmanliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonchild -- 8 Nisan 2014; 23:06:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demonchild D kullanıcısına yanıt
    Soyut resimlerde de perspektif yoktur! Ama resim diyebiliyorsun? İnşallah diyorsundur. Perspektifi yok diye, onada resim demiyorsan artık....
    Ayrıca Enteriyör resim çalışmalarında bazıları perspektifi kasıtlı olarak kullanmaz.
    En kral elbette Osmanlıydı... 100 yıl sonra bile hala kuyruk acısı çektiren başka bir ülke oldumu?

     bu resim gerçekmi


    Bak, sana güzel bir minyatür resmi göstereyim. Az biraz sanat görsün gözlerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 8 Nisan 2014; 23:14:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dawinter

    Minyatür de resimdir.....
    Minyatür sanatı, çok ince işlenmiş ve küçük boyutlu resimlere ve bu tür resim sanatına verilen genel addır.


    Resim deyince ne anlıyorsunuz çok merak ediyorum...

    Resim: Duygu ve düşüncelerin çizgi, hareket, renk ve tonlarla kağıt, bez, mukavva, ağaç vs. yüzeyler üzerine kalem ve boyayla ifade edilme sanatı.

    Portre, natürmort, soyut gibi çok farklı dallarada ayrılır bu çalışmalar. Yine alt dallarında karikatür, animasyon, slayt gibi kategorilerede bölünür...

    Resim sadece portre çalışması yada manzara tabloları değildir...






    Ben minyatür ve resmin farklı tutulması taraftarıyım. Çünkü resimde derinlik varken, minyatürde yok.

    Minyatür benim çok sevdiğim bir sanat. Kısa bir zaman da olsa eğitimini aldım. Seneye devam edeceğim. Bu sene arada kaynadı.


    Minyatür sanatını resimden farklı görüyorum ben. Derinlik olmaması bir yana, minyatürde çizim teknikleri de çok farklı. Minyatürün benim için ayrı yeri var. Resimle karşılaştırmayın kısaca.



    Şahsi fikrim elbette.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Minyatürde, diğer teknikler gibi resim dallarının bir parçasıdır.. Resimdir...
    Perspektif kullanılmayışının nedeni, tek bir pencereden, bir çok olayı aktarabilme gayretidir. Aslında bu bile bir perspektif, bakış açısıdır.
    Perspektif yok, o yüzden islama uygun sözü ise asılsızdır... İslamın dikkate aldığı husus; tasvir konusudur. Tasviri ve niyeti gerçekleştirdikten sonra; perspektifi var veya yok diye bir ayrıma gidilmez. Ya günahtır, ya değildir.

    Çizgiromanda, yağlı boya tablolarda hatta ve hatta patates baskı bile resim sanatıdır.

     bu resim gerçekmi


    patates baskısı




  • Tarihi yanlış biliyorsunuz, ( bunu zaten biliyorum Kıbrısa Erbakan çıktı komedinizden ) burada da yanlışınız var. Abdülmecid Efendi ile benim verdiğim resim örneği arasında 500 yıllık bir zaman dilimi var.
    Osmanlıyı öveceğim diye zaman mekan ilşkisi kurma zorluğunuzu sergiliyorsunuz, tipik bir din eğitimi problemi bence, forumda çok sık gözlemlerim.

    Diğer arkadaşlardan cevaplar gelmiş zaten!
  • hashus1099 kullanıcısına yanıt
    İslam alimleri de benim gibi düşünüyor olmalılar, minyatürü ve resmi ayrı değerlendirmişler, yani birine fazla benzeyeceğinden resim yapmak yasakmış!
    Hayal bile etmezdim, en azından 1 konuda ortak bir tarafımın olduğunu bunlarla!
    Bu İslam alimleri galiba karikatürü de resimden saymıyorlar, karışık işler bunlar karışmayım en iyisi!
  • Anlaşılan Rus İmparatorluğunu hiç duymamış arkadaş, hani Osmanlıya epey çektirmişler diye bilinir.
    Osmanlıyı minyatürde fazla abartmak çok sakıncalı, birileri sanatın köklerinin Uzak Doğu-Çin-Hindistan olduğunu hatırlayıverir, görmemişe belki ilginç gelebilir yukardaki minyatür, ama çok daha erken çağlarda yapılmış çok daha iyi minyatürler var.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Hep aynı şeyi yapıyorsun... Uyanıklığın lüzumu yok. Kaç kere söyledim sana; Kıbrıs meselesini, Kıbrıs konusu altında yaz. Orada cevap vereyim. Farklı farklı konularn altında, kendi yanlış bilmişliğini görmeden, kalkıp her konunun altında tekrarlıyorsun. Kıbrıs meselesi hakkında bir diyeceğin varsa, gel Kıbrıs konusu altında benden alıntılayarak yaz, cevap vereyim, uzatma..

    Abdülmecid efendiyi örnek göstermemdeki sebep; hanedan üyesi olmasından kaynaklanıyor. Bunun din eğitimiyle ki; din eğitimi kökenli olmadığımı daha önce söylememe rağmen, (unutkanlık var sende herhalde) hiçbir ilgisi yoktur. Birisi osmanlıyı destekliyorsa, islama daha yakındır mantığı kadar içi boş bir mantık olamaz. Bu, osmanlıyı bilmemektir. Hanedan üyeleri meselesine dönersek, hemen her padişahın bir sanat yada zanaat dalını kendine hobi olarak seçtiğini görüyoruz. Kimisi şair, kimisi takı, hat sanatı veya musikiye merak salmış hatta o konuda ustalarla yarışır hale gelmiş insanlardır. Burada şuna dikkat çekmek istedim; hanedan üyeleri zaten sanata meraklı insanlardı. Bu, onların genlerinde var.

    Diğer arkadaşlardan cevaplar gelmiş zaten! demişsinde... Ne cevap gelmiş?
    Minyatür bir resim sanatıdır. çizilir, renklendirilir, kendine özgü tekniğiyle bir bakış açısı vardır... Resim kelimesini, sanatının anlamını, dallarını, çeşitliliğini bilmiyorsun. En azından bilmediğin konu hakkında sus. Çünkü komik duruma düşüyorsun. Bilmemek ayıp değil ama bile bile komik duruma düşmek ayıptır.


    Minyatüre başlamadan önce, resimlendirilecek olan manzara, portre veya olay hakkında bilgi toplanır. Bu hazırlık safhasından sonra işlenecek olan konu bir eskiz kağıdına çizilir. Hataları varsa düzeltilir, noksanları tamamlanır. Âharlı bir kağıt üzerine alınır.
    Aynı kompozisyondan birkaç adet yapılmak isteniyorsa, ince ve oldukça mukavim bir kağıt üzerine çizilen desen çok ince uçlu bir iğne ile sert bir mukavva üzerinde sık aralıklarla iğnelenerek kalıbı çıkarılır. Toz haline gelene kadar ezilen ve tülbent içinde topak halinde sıkıştırılan söğüt ağacı kömürü ile, işlenecek kağıdın üstüne konan iğnelenmiş kalıp üzerinden geçilerek desenin kağıda çıkması sağlanır. Kurşun kalem ile hatlar sabitleştirilir. Kalan kömür tozları bir kürk parçası ile temizlenir.
    Minyatürde boyamaya zemin renklerinin vurulması ile başlanır. Zemin olarak altın veya gümüş kullanılacaksa ilk önce bunlar sürülür, zermühre denilen bir cins akik taşı ile üzerinden geçilerek parlatılır. Minyatürde renklerin birbirleri ile uyum sağlayacak tarzda dağılmasına dikkat etmek gerekir. Figürlerin dış kenarları genellikle kendi renginin oldukça koyusu olan bir tonda çizilerek ayrıntılar belirlenir. Yalnız altın ve gümüşte kontür olarak siyah renk tercih edilmiştir.


    Bak yukarıda, musakka yemeği tarifi verilmiyor. Minyatür resmi nasıl çizilir ve boyanır o anlatılıyor.




  • neommy kullanıcısına yanıt
    Rus imparatorluğunun yarısını ele geçirmişti Osmanlı imparatorluğu...

     bu resim gerçekmi


    Off off off rus toprakları işgal altında.

    Ben , minyatürü Osmanlılar bulmuş demedimki.. Dedimmi? Dediysem söyle.. İnşallah element uydurmaya başlamıyorsundur. Sakıncalıdır..
  • kardeşim cahil cahil konuşma o zaman oralar rus imparatorluğunun muydu? rus imp. var mıydı?

    kiev falan hiçbir zaman osmanlının değildi, en ileri gittiği yer podolyadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 9 Nisan 2014; 20:21:20 >
  • Zoruna gittiyse özür dilerim ama harita böyle.....
    O zamanlar rus imparatorluğumu vardı demişsin... Sovyetler birliğide yoktu.. Ukraynada yoktu... Ama o halkların ataları bir isimle oradaydılar ve bugünün Türkiye cumhuriyeti halkının başka bir isimle yer alan ataları Osmanlı halkı orayı ele geçirmişti.

    Osmanlı-Avusturya ilişkileri, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın Viyana üzerine yürütülmesi ile başladı. Kale kuşatıldı, fakat Viyana'ya yardım gelmesi üzerine Osmanlı ordusu geri çekildi (1683). Bu yenilgi Avrupa'da büyük sevinç yarattı. Osmanlıları Avrupa'dan atmak için bir ittifak yaptılar. Kutsal ittifak adı altında Avusturya, Lehistan, Venedik, Malta ve daha sonra Rusya birleştiler, Osmanlı topraklarına saldırdılar. Kutsal ittifak devletleri ileOsmanlılar arasında yapılan savaşlar, aralıklarla 1699 yılına kadar sürdü. 1699'da Avusturya, Lehistan Venedik ile Osmanlılar arasında Karlofça Antlaşması imzalandı. Bu antlaşma ile:
    *Macaristan Avusturya'ya,
    *Mora Venediklilere,
    *Podolya ve Ukrayna Lehistan'a bırakıldı.
    Rusya ile bir yıl sonra istanbul'da bir anlaşma imzalandı (1700). Buna göre Karadeniz'deki Azak Kalesi Rusya'ya verildi. Karlofça Antlaşması ile Osmanlı Delveti ilk defa toprak kaybına uğradı.


    Çar I. Petro'nun 1721 yılında bütün Rusların imparatoru (imperator) unvanını almış olmasına rağmen Rusya'nın imparatorluk olarak tanımlanmasını III. İvan'ın Novgorod'u fethi veya IV. İvan'ın Kazan'ı fethine kadar götüren görüşler de vardır. Başka bir bakış açısına göre de 1546'de IV. İvan'ın tahta çıkmasından sonra kullanılmaya başlanan Çarlık teriminin zaten o dönem içim imparatorluk terimine karşılık geldiği ve çarlık terimi yerine kullanılmaya başlanan imparatorluk'un çarlık kelimesinin yalnızca latinleştirilmiş eşanlamlısı olduğudur.

    Rusya Çarlığı, (Rusça: Царство Русское) 1547 yılında Korkunç İvan'ın Çar ünvanı almasıyla başlayan ve 1721'de Çar I. Petro'nun Rusya İmparatorluğu'nu kurmasıyla son bulan Rus devletinin resmi adıdır. Çarlıktan önce bu topraklarda Moskova Knezliği egemen olduğu için çarlık Batı Avrupa dillerinde Moskova olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca Rusça ve Türkçe kaynaklarda da Moskova Çarlığı olarak bilinir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 9 Nisan 2014; 20:40:47 >




  • neden zoruma gitsin keşke öyle olsaydı
    arkadaşım kafan mı güzel? söyle o zaman kiev ne zaman ele geçirildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 9 Nisan 2014; 20:37:33 >
  • Pardon, doğrusun... Kiev sınır olarak kalmış..
    Daha önce okuduğum bir konuda, 15.yy da Osmanlı, kırım hanlığı tarafından Kiev' in yakılıp, yıkıldığı hakkında bilgi edinmiştim. Doğru ama osmanlı sınırlarına dahil edilmemiş.
  • Resim gerçek değildir,çünkü o tip bir dizilimle ordunun ilerlemesi mantıksız,dikkatli bakarsan bazı kısımlarda askerler fazlasıyla nizami ve o düzeni bozmadan yürüyebilmeleri çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dawinter

    Mantaliteye bak yaa... minyatüre minyatür derler, resime resim derler...

    Yukarıdakine , bu bir resimdir demişsin...

    Pekii bu nedir?

     bu resim gerçekmi



    Bu resim değilmi?
    Yada minyatürler, resim olmuyormu? Yada sürreal çalışmalar?
    Sen önce git resim sanatının sadece portre çizimlerinden ibaret olmadığını, çeşitli dalları ve farklı teknikleri olduğunu öğrende, sonra konuş..

    Dijital çizimlerede girecektim ama neyse, şimdilik, resim sanatının sadece portre çizmekten ibaret olmadığını anla bu bile kafidir..

     bu resim gerçekmi


    Osmanlıyı kötüleyeceğim diye nasılda komik durumlara düşüyorsunuz




    Dawinter saygılar sunuyorum dostum,tek tek acımadan kapakları yapıştırmışsın Kendi ceddine 100 yıl boyunca (belki daha senelerce sürecek) söven başka bir millet yoktur dünya tarihinde..Tabi sövenlerin birde kökenlerine bakmak lazım!




  • Osmanlı sınırları hiç bu kadar genişlemedi.Utanmasalar tüm Dünya'yı boyayacaklar.
  • Kill-For-You kullanıcısına yanıt
    Okuma yazması olmayanlara kapak yapılır tabii!
    Kenan'da kapak yapmış Picasso'ya " ne var yani bu resmi bende yaparım " deyip ressamlığa başlamış.
    İçide içeriğide boş görsellik Batı resmi ile 500 yıl sonra onu izlemeye çalışan Osmanlı resmi arasındaki geri kalmışlık farkını açıklamaya yetmez!
    Kısacası küfür edilen geçmiş değil, ama cehalettir ve bu cehaletin günümüzde de aynen devam etmesidir okur-yazar olduğunu düşünen müslüman Türkler aracılığıyla!
    Kökenimi hiç karıştırmayın, morarırsınız ayrıca!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLiqht

    Osmanlı sınırları hiç bu kadar genişlemedi.Utanmasalar tüm Dünya'yı boyayacaklar.

    Meşhur Osmanlıcı haritası! Konusu hakkında bilgi sahibi olmayan internet tarihçi kuşağının gözdesi.
    Arasıra aklı başında tarihçi arkadaşlar bu sallama haritaya karşı Osmanlının derli toplu bir haritasını koyarlar konularda.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.