Şimdi Ara

Bu Proje Çalışır mı ( Mikrotik ,Ubiquiti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 katlı yalıtımlı erkek öğrenci yurduna mikrotik veya buna benzer bir sistem kurmak istiyorum.
    Aradığım bir kaç özellik var.
    Her öğrencinin kullanıcı adı ve şifresi olmalı.
    Gün içerisinde maksimum 2 saat internetten yaralanabilmeli.
    Url filtreleme olmalı.
    O anda bağlanan kişilere eşit miktarda hız paylaştırabilmeli
    Wireless her katta güzel çekebilmeli.
    ve loglar tutulabilmeli.

Bu sistem için ROUTERBOARD 493G HAZIR SET, Ubiquiti Picostation M2-HP 2.4 GHz, Cisco Linksys SE2500 5-Port Gigabit Ethernet Switch kullanmak istiyorum. Topolojiyi aşşağıdaki gibi olacak . İstediğim faydayı sağlayabilir miyim ? Bu cihazlar yerine önerebileceğiniz başka cihazlar var mı ? Kurgu güzel mi bunu öğrenmek istiyorum . Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bu Proje Çalışır mı ( Mikrotik ,Ubiquiti)

• Merhaba,

Proje gayet güzel isteklerinze gelince bu istkleriniz zaten yapılabilen şeyler :)

Donanım ürünlerine gelince

Routerboard olarak seçtiğiniz ürün olan 493G modeli 680 mhz cpu ve 256 mg rami ile 9 adet gigabit portu bulunmaktadır.

Desteklediği bant denişliği 30 ile 80 Mbps ile 150000 paket taşıma sayısı ele alındığında 80 ve üzeri kullanıcı sayısı detekleyecektir.

Eğer bu kullanıcı sayısı üzerinde kullanıcı hedefleniyor ise RB1000 serisinden bir ürün tercih edilmelidir.

Accesspointler için ise bence gene Mikrotik RB751U yada Rb751G Butunleişk Soho apleri tercih ediniz.
    Sebebi Routerboard Mikrotik olunca Aplerde Mikrotik olunca hem daha iyi verim elde edersiniz hemde Yönetmeniz kolay olur. Zaten ürünlerin üzerinde ki 2.5 dbi mimo anten ve 1W radio kartı ile N teknolojisinde 300Mbps bant genişliği sağlarsınız.

Swich tarafında ise ,

Mikrotik Rb250Gs aktif yönetilebilen swiwch leri kullanabilirsiniz.

Konfigrasyon yapısına gelince,

RB493g üzerinde hotspot yayın basılır ve Access poinlerle wifi den dağıtılır.
    Kullanıcı wi-fi şifresiz bağlanır ardından browswer açtığında hotpsot login sayfası gelir sizin kullanıcıya vermis olduğunuz user name ve passwd ile giriş yapar .

Kullanıcıya Routeros içersinden User name e atanmış olan bant genişliği ile que list üzerinden günlük bağlantı saatlerini belirleye bilirsiniz.

Ayrıca DHcp özelliğinde ip leri mac adreslerine bağlayarak genel anlamda tüm ip lere mac adreslerine göre bant genişliği tayabilrisiniz.

Hotspot yönetim şeklilde ikinci bir yöntem ise

MikrotikRouterOS içersinde radius aktif hale geitirilir ve Hotspot user manager uygulaması ile istenilen kullanıcı özellikleri belirnelebilir ancak burada dikkat eilmesi gerekn şey Routerboard 'un lisans level'i dir.

aşağıda RouerOS lisan level özellikleri bulunmakta incelemnizde fayda var.

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:License

Not : Ürünleri Tr yurtdışı fiyatlarına yakın fiyatlarda temin edebilirsiniz böylelikle daha maliyetli bir çözüm olmuş olur.Türkiyede Mikrotik ürünlerinin distribütörlüğünü yapan bir kaç firma var ancak benim bildiğim firma Merpabilgiişlem di. sitesi merpazar nokta kom olsa gerek :))) bu firma sadece distribütörlük yapmıyor aynı zamanda Mikrotik Wi-Fi projeleri de yapıyor yani aktif saha deneyimi olan bir firma öle sadece ürünü getirip satan desteğini veremeyn bir firma değil .

umarım verdiğim bilgiler işine yarar şimdilik kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 8 Mayıs 2012; 14:36:57 >

• Merhabalar, konuya yakınlığı açısından buradan sormak istediğim bir konu vardı.
    Benzer bir yapıyı ortalama 1000 kullanıcı için kurmak istesek ve log tutma + aylık kullanıcıların tanımlanması, ödemelerin en azından paypal ile alınmasını istesek. Bu durumda en mantıklı yapı hangi ürünlerle kurulur. Pfsense + ubnt lerle testler yaptım, hazır yazılımlarla düşündüm. Şu sırada mikrotikleri inceliyorum. Bu konuda özellikle mikrotik lere hakim bir arkadaş kullanılacak ürünler bazında da ( Hangi mikrotik, lisans durumu ve yapılabilecekler) ilgili bilgiler paylaşırsa sevinirim.

Her kese iyi günler..
  • Bir kere 1000 kullanıcı dediğiniz zaman araya server kurmanız gerekmektedir. yoksa sisteminizde ciddi derecede sorunlar yaşarsınız emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressamendy

Merhabalar, konuya yakınlığı açısından buradan sormak istediğim bir konu vardı.
    Benzer bir yapıyı ortalama 1000 kullanıcı için kurmak istesek ve log tutma + aylık kullanıcıların tanımlanması, ödemelerin en azından paypal ile alınmasını istesek. Bu durumda en mantıklı yapı hangi ürünlerle kurulur. Pfsense + ubnt lerle testler yaptım, hazır yazılımlarla düşündüm. Şu sırada mikrotikleri inceliyorum. Bu konuda özellikle mikrotik lere hakim bir arkadaş kullanılacak ürünler bazında da ( Hangi mikrotik, lisans durumu ve yapılabilecekler) ilgili bilgiler paylaşırsa sevinirim.

Her kese iyi günler..

Selamlar ;

Önceliklik olarak 1000 kullanıcı için Mikrotik PF sense yada alternatif opensource yazılımlara göre daha başarılı olacaktır.
    ücretlendirme yada kullanıcı yönetimi konusunda Radius Manager 'ı tercih edebilirsiniz. Radius Manager yazılımı muhasebesel , kullanıcı yönetimi yada diğer trafik kullanımı , günlük trafik , bandwidth, zaman tanımı gibi tanımlar yapabildiği için işinizi dahada kolaylaştıracaktır.

bu aşamada 1000 kullanıcı için mikrotik tarafında ihtiyaç duyacağınız ürün modelleri biraz değişiyor.

1 : Mikrotik CCR1016 yada CCR1036 serisi ürün. ( 1016 - 16 çekirdekli ve 1000 kullanıcıya rahat cevap verir ) & 1036 ürünü ise 36 çekirdekli bir ürün ve 5 bin kullanıcıya kadar rahatlıkla cevap verecektir Mikrotik CCR1016 Cloud Core Router ürün fiyatı 670-700$ arasında satılmaktadır. Mikrotik CCR1036 Cloud Coreürünü ise 1000$ civarındadır.

ilave olarak Radius Manager yazılımı ( 5000 kullanıcılık lisans fiyatı 200$ 'dır ) bir adet 'de bu yazılımı kuracak sunucu .. Dell R210II serisi ürün kullanılabilir 2500 TL civarındadır. daha ekonomik çözüm isterseniz kendi topladığınız bir bilgisayar ile de bu çözümü üretebilirsiniz

anten tarafında Ubiquiti ürünlerini tercih edebilirsiniz UBNT ürünlerinde kullanıcı sayısı başarımı ve merkezi yönetim yazılımları konusunda gelişmiş ve türkiyede 30 'dan fazla WISP ( Wireless Internet Servis Sağlayıcılar ) tarafından kullanılmaktadır.
    bu alandaki ürün fiyatları 70$ ila 350$ arasında değişmektedir. ürüne ve ihtiyaç detaylarına göre bunu düzenleyebilirsin.

Proje detaylarını açıklayabilirseniz uygun ürün konusunda yönlendirme yapabiliriz. mevcutta 5 farklı şehirde WISP kurulumu gerçekleştirdik ve halihazırda 1000 'den fazla mikrotik ürününe destek vermekteyiz.

Saygılarımızla.

• Merhabalar,

Açıklamalar için teşekkürler...

Özellikle sormak istediğim. Faklı lokasyonlar için paket bir çözüm hazırlamak. Her biri kendi arasında bağımsız fakat işlevsel olarak aynı paketler.
    olacak. Örneğin yeni bir noktaya kurulum yapılacağında, her sey hazır olarak gönderilip kurulum yapılabilecek.
    Dediğim gibi kullanıcı sayısı 500-1000 user arası olacak. 5561 e uygun log tutacak. ve farklı ücretlendirme şekilleriyle, sms yada tc kimlik tarzı sorgulamalar la çalışabilecek.olabilirse merkezi bir kontrol kısmıda isteniyor.

Özellikle bu tarz bir yapıda ap ler hariç ( ubnt lerle bu kısımda sorun yok) yazılım kısımları konusunda maille yada buradan yardımcı olabilirseniz sevinirim.

iyi günler dileğiyle...
  • Onemli olan kullanici sayisindan ziyade olusacak session sayisidir. 1 kullanici 20-30 session'a rahatlikla erisebilir ve bu sizin on gordugunuz 500-1000 kullanici olayini direkt egale eder. Sistemlerin merkezi kontrolu icin oncelikle VPN alt yapisiyla bir noktaya baglanmalari gerekirki bunlara genelde POP noktalari denir. Bu kisim internet icin degil yonetim icin gereklidir.

Otutup zaman ayiracak ya da yapilmis olani satin alarak kullanacaksiniz, bu konuda baska seceneginiz yok.

Mikrotik, pFsense, Clearos gibi yazilimlar esnetilerek bu isleri yapabiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.