Şimdi Ara

Bu oyunu hatırlayana yuh derim :) MUD [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim zamanımızda siyah ekran üzerinden oynanan böyle bir mud oyun vardı bu oyunu oynamış kimse çıkacakmı merak ediyorum;

Merak edenler için vikipedia'da detaylı şekilde anlatılmış;
    http://tr.wikipedia.org/wiki/MUD

Bu oyunu bir nevi komut penceresi üzerinden wow oynadığınızı düşünün. Düşünün diyorum çünki hikayeleri o kadar çok sürükleyiciydi ki o an işlem yaparken olayın nasıl gerçekleştiğini kafanızda resmedebiliyordunuz o derece

90'lı yıllarda bu oyunu oynardık şimdi eski bir arkadaşımla facebook'dan denk gelince muhabbet mud oyununa sardı bende merak ettim aramızda mud oyununu oynayan dh'li varmıdır diye konu açmak istedim

Oynanışını merak edenler için video;

Oyundan bir kaç ss'ler;

Burada merak ettiğimden dolayı konuyu açtım yoksa bu konunun daha detaylı bilgileri şu konuda mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeith -- 15 Kasım 2011; 15:41:47 >

• Resmini görsem belki hatırlarım. Şu anda iş yerinde olduğum için resim ve videoları göremiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

Resmini görsem belki hatırlarım. Şu anda iş yerinde olduğum için resim ve videoları göremiyorum...

evet burda herkez 1.90
  • aga 1.6'mı?
  • Komutlar hoşuma gitti aslında oynanabilirliği olan bir oyun. İnsanın okuması gelişir bunu oynarken.
  • MUD oyunun adı değil, MMORPG gibi bir tür ismi.

MUD oyunlar çok zevkli ve geniştir. Ben tabii dial-up döneminin son zamanlarında bilgisayar kullanmaya başladığım için hiç oynamadım. Ama benzer oyunlar mevcut. Hala o tadı alabilirsin biryerden bulup :).

Edit: İngilizcesi olan MUD benzeri olan bu text-based oyunu oynayabilir, ben bir aralar oynuyordum :http://www.lotgd.net/home.php?

Edit 2: Resimlerdeki oyun ilk Türk MUD'larından biri olan "Uzak Diyarlar"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faik Ş. -- 15 Kasım 2011; 15:39:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapması kolay gözüküyor tabi zaman lazım
  • Hiç oynamadım ama çok duydum.
  • Bu oyunlardan HellMOO ile HateMOO oynamıştım bir süre, yaş +18 olmayana önermem, her oyun için geçerli değil tabi.
  • Bu oyunu oynamamıştım. İlk defa görüyorum hatta.. Deneyecem oyunu ilgimi çekti...
  • Hala aktif olan mud server ı varmı ?
  • Türkçe ya da İngilizce her hangi bir serverda MUD oynayan var mı? Özellikle Uzak Diyarlar, Cabülka Cabülsa, Orta Dünya Mud eski oyuncularından. Saujiro seni hatırlıyorum. Jai, Daemir, Qualyn, Elendil, Farlan, Ozi aklıma gelenler. Lütfen benimle iletişime geçin. Ben Maru bu arada...
  • görme engelli arkadaşlar için uygun olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O dönemde görme engelli bir çok oyuncu vardı zaten. Şu anda yabancı sunucularda da screen reader sayesinde oynayan görme engelliler var. Bazı oyunlarda görme engelliler için özel ayarlar var. Türkçe sunucu bildiğim kadarıyla kalmadığı için ingilizce bilmeyen görme engelli arkadaşlar artık bu tip bir oyun oynayamıyorlar. Ama o dönemde gerçekten bağımlılık derecesinde oynuyorlardı ve görme engelli olmayanlara göre çok daha hızlı adapte olup, öğreniyorlardı. Çünkü gerçek hayatta yaptıkları adım saymayı oyun içinde fazlasıyla kullanıyorlar.
  • ilk kez gördüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.