Şimdi Ara

Bu Makineye OC yapabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    http://www.dealtime.com/xPF-MATX_MBD_PM800_3PCI_AGP8X_AC97_SATA_139

Pentium 4 512 Mb ram 3.00 ghz İşlemci 80 gb harddist az aydınladın ya?

• yaparsın. bios u bul once
  • Bios derken ismini mi bulmam lazım
  • hocam bence via chipsete çok bulaşma yoksa başın çok ağrır
  • fear kardeşim bence sen defaultta kullan hiç bişey degışmez yanı tabıkı ufak tefek oynar ama ne gerek var bu oc işi karısık elını verdımı kolunu alamassın işlemcın gayet iyi bence hiç kasma
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

fear kardeşim bence sen defaultta kullan hiç bişey degışmez yanı tabıkı ufak tefek oynar ama ne gerek var bu oc işi karısık elını verdımı kolunu alamassın işlemcın gayet iyi bence hiç kasma

Ozman Soruları Sormaya Başlıyım.DRAM CLOCK nedir? Ve maxmium cpu saati 255*15 olarak belirlenmiş ne yapmam gerek 255 yaptıımda makineden uzun bir bip sesi aldım Az açıklarsanız sevinirim bu işi öğrenmeye kararlıyım

• 255 i dırek degıl defaultta kaç sa 1 er yada 2 şer olarak yukselt mesela 220*15
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 8800gt bu sisteme olur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Bu RAM laptopuma uygun mu ?
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bak 240 yaptım makine bir kere reset attı Ama direk yapmadım yani 230*15 240*15 yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.e.a.r -- 22 Ağustos 2006; 22:43:39 >
  • 218 i dene o acar sanada yeterdahada ugrasıp kurcalama
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

218 i dene o acar sanada yeterdahada ugrasıp kurcalama

Şuanda 225 de
  • sıcaklığa bakmayı sakın unutma
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinPeAcE

sıcaklığa bakmayı sakın unutma

1 Dk Bakıp koyıyım resmi
  • Bu kadar abartmayın arkadaşlar ya adam heveslenmiş.Kırmaın hevesini yasıkkArtık bir kere yakalanmış hastalığa çare yokk

Arkadaşım sen biosa gir fsb yi 240 a çek ve daha sonra voltajı 2 kademe arttır.Korkma birşey olmaz o işlemciye.Eğer pc kitlenirde açılmazsa fişi çek 5 dk sonra geri tak.Oda yetmezse bios pilini çıkart geri tak devam et.
    dram clock derken.
    Bir ram ın mhz hıı vardır 266-333-400-533-667-800 diye gider.Senin ki muhtemelen 400 dür.Zaten sen fby arttırınca oda yükseliyor.Makinandaki kitlenmenin nedenide zaten ramların.

edir:Birde ramın gecikme hızları vardır.Biosunun ram chip bölümünden onları aşağı indirirsen performans artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightwish-Nemo -- 22 Ağustos 2006; 22:56:41 >

• Ya benim bios biraz karmaşık abi bak tek tek sayıyorum
    1.Deleteye basaraK Giriyorum
    2.Frequency/Voltage Control e giriyorum

Orda Yazanlar Şunlar Intel(R) Pentium(R) 4 Cpu 3.00Ghz Yazısı var.
    Sonra enter a basarak girebileceğimiz üç kutu var

1.Spread Spectum [Enabled]
    2.Cpu Host Frequency (Mhz) [226Mhz]
    3.Dram Clock [By SpD]
    Dram clock a tıkladığımda 100 Mhz 133 Mhz 166 Mhz 200 Mhz Olarak Ortaya Çıkıyor .. Burdan Hangilerini ayarlıcam ram ayarlarına nerden bakıcam
  • VOltajı 2 kadame nasıl atırcam biraz açalım konuyu bu gece bana çalışın =)
  • Isı Değerim İse 56 Gösteriyor Biosta Everestte ise 46 falan zaten 24 saat açık bilgisayar birde o etki yapıyor
  • voltaj vermeyı butun anakartlar desteklemıyor suan 3.4 yaptın zaten yeter
  • voltajlarla sakın oynama ....sonra çok pişman olursun...sen 230 a felan getir fsb yi o sana yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: sierra

voltajlarla sakın oynama ....sonra çok pişman olursun...sen 230 a felan getir fsb yi o sana yeter

Abi Fsb le nasıl oynıcam onu söleyin yeter Dediğim yerden ne yapmam gerek Dram Clock la mı Oynıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: f.e.a.r

quote:

Orjinalden alıntı: sierra

voltajlarla sakın oynama ....sonra çok pişman olursun...sen 230 a felan getir fsb yi o sana yeter

Abi Fsb le nasıl oynıcam onu söleyin yeter Dediğim yerden ne yapmam gerek Dram Clock la mı Oynıcam

fsb dedıgı senın oynayıp durdugun sayılar işte hacı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 22 Ağustos 2006; 23:54:46 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.