Şimdi Ara

Bu kart neden bu kadar ısınıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim arkadaşın bi tane 8500gt si var ve oc siz bile 70derecede kart oyun açınca 90 oluyor ve oc yapınca 102-120 derece arasında kalıyor ekran kartının hicbir sorunu yok fanı çalışır durumda ama neden bu kadar ısınıyor olabilir?

• toz? hava alıcak yeri yoktur, ekran kartının altında ekstra kart takılıysa oda yapabilir hepsi hava ile ilgilidir muhtemelen
  • eskiyse iyi bir temizlik falan istiyordur.. macun tazeleme, fan/kart temizliği... artı @CyaBB dedikleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

eskiyse iyi bir temizlik falan istiyordur.. macun tazeleme, fan/kart temizliği... artı @CyaBB dedikleri.

Peki dediklerinizi deniyecem ama kış aylarında bile çok ısınıyordu onun için yazın overclock yapmaya korktum 120 dereceden inmiyordu.(kışın en fazla 110 oluyor.)sizce derece 100 küsür iken ekran kartına çok fazla zarar gelir mi?gelirse ne zarar gelir?
  • 8500 GT için o değerler çok fazla. Power yetersiz geliyor bence. Kartta hava akımı ve toz değerleri dışında bu etmeni de dikkate al ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EniqmaticTr -- 25 Haziran 2012; 15:21:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qadrack

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

eskiyse iyi bir temizlik falan istiyordur.. macun tazeleme, fan/kart temizliği... artı @CyaBB dedikleri.

Peki dediklerinizi deniyecem ama kış aylarında bile çok ısınıyordu onun için yazın overclock yapmaya korktum 120 dereceden inmiyordu.(kışın en fazla 110 oluyor.)sizce derece 100 küsür iken ekran kartına çok fazla zarar gelir mi?gelirse ne zarar gelir?

120 derece ne diyorsunuz siz hocam Ben 6950m 70 e çıkınca kıyamıyorum

• MaC07 Haklı olabilir mümkünse bazı donanımlar devre dışı bırakıp deneyin.
    120C Elektronik bileşenler için sela veriliyor demek.
    Bu arada kartın soğutucu montajını da kontrol edin Şimdi adından tam emin olamadığım bir markanın ekran kartında başımıza gelmişdi adamlar termal padlerin üzerindeki koruyucu jelatinleri sökmeden soğtucuyu takmışlar tabi kart accık sıcak çalışıyordu.
    İyi bir termal pasta ile adam olmuştu .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    4 ay önce açıldı
    bu pc ne kadar eder ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erimemre

MaC07 Haklı olabilir mümkünse bazı donanımlar devre dışı bırakıp deneyin.
    120C Elektronik bileşenler için sela veriliyor demek.
    Bu arada kartın soğutucu montajını da kontrol edin Şimdi adından tam emin olamadığım bir markanın ekran kartında başımıza gelmişdi adamlar termal padlerin üzerindeki koruyucu jelatinleri sökmeden soğtucuyu takmışlar tabi kart accık sıcak çalışıyordu.
    İyi bir termal pasta ile adam olmuştu .

maalesef arkadaşın ekran kartı rahmetli oldu ekran kartını pcye takınca pc açılmıyor başlangıçta herzamanki gibi tııt! diye ses geliyo ondan sonra tık yok ne fan çalışıyor ne birşey baktık ekran kartını 2-3 kondastörü yanmış aynı değerde kondastörler bulup taktık yine de olmadı (daha önce de aynı yöntemle 2 kez tamir etmiştik) yazık oldu.yeni bi tane al dedim ama arkadaşın maddi durumu pek iyi değil bu aralar yapabilecek bir çözümünüz varsa lütfen yazın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.