Şimdi Ara

Bu karmasayi cozecek bir cevap lutfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • GPS almayi dusunuyorum ancak piyasasina oldukca uzagim, basliklari genel anlamda okudum fakat fiziksel olarak hic kullanmadigim icin bazi bilgiler askida kaldilar malesef anlayamadim.
    Mesela GARMIN NUVI 250W modeli ilk etapta hosuma gitti, bu aleti aldigimda icinde belli bir kisim harita olacaktir, ben bu haritalari nasil degistirebilirim YADA tomtom gibi herhangi bir yazilimcinin haritalarini herhangi bir cihaz ile kullanmam mumkunmudur? Yani her markanin kendine hasmidir haritalar yoksa diledigimizi diledigimiz cihaz ile kullanmamiz mumkunmudur???

    Bu konuda yardimci olursaniz ve tavsiyede bulunursaniz sevinirim. Cihaz tum Avrupa ve Turkiye'yi kapsamali, kullanim sekli bu yonde olacaktir, Saygilar...



  • Öneclikle Türkiye için alacağınız cihazın marka modelinden çok kullandığı data,harita ve POI ler önemlidir.Bu yuzden forumlarıda iyice okuyup yazılanlarıda yorumladı iseniz, Türkiyede Harita ve POI konusunda lider firmanın Başarsoft olduğunu göreceksiniz.
    Bu sebeple yapmanız gereken adreslerde POI lerde sıkıntı yaşamak isetmiyorsanız Başarsoft Datası kullanan cihazları tercih etmeniz doğru olacaktır.Garmin,Next gibi firmalar Başarsoft datası kullanır.
    Garmin kendi yazılımı ile Başarsoft datası kullanır.
    Next IGO yazılımı ile Başarsoft datası kullanır.
    Tomtom kendi yazılımı ile Teleatlas verisi kullanır.Teleatlas verisi şu an için Türkiyede çok iyi durumda değil.Çok fazla hata yanlış eksik bilgi mevcut.

    Alacağınız Garminde yada Next de sadece kendi verilerini kullanabilir belirlenen zamanlarda harita ve POI güncellemelerini yapabilirsiniz.
    Ama TOMTOM da gidip de IGO , yada Garminde Tomtom yazılımını kullanamazsınız.
    Dilediğinizi dilediğiniz cihaz ile kullanamazsınız..
    Bu yüzden cihaz alırken, kullandığı haritaya ve POI lere, ücretsiz güncellemelerine ve teknik destek ile forumsal kullanıcı yardımlaşmalarına önem vererek seçim yapınız.
    Sevgiler.




  • Anladigim kadari ile GARMIN ve NEXT arasinda bi secim yapmaliyim. Peki IGO8 yazilimi Avrupa icinde basarili bir yazilimmidir? Yoksa Garminin haritalarimi Avrupa'ya uygundur.
    Acikcasi yardiminizla 2 model arasinda kalmis durumdayim. Garmin Nuvi 250W veya Next YE G708. Denemek icin PPC'me IGO8 kurdum gercekten cok hos, benzeri bir yazilim Garmin'de de mevcutmu, kurup deneyebilecegim? Next'in renginin turkuaz olmasi gercekten can sikici bi durum, Bu fiyatlara yakin Alternatif baska IGO8 kullanan bir cihaz varmidir bildiginiz? Forumda GPSturk ve HP IPAQ'e rastlamistim ancak biri cok pahali, biride kalitesiz gorundu gozume :( Buarada anlatiminiz icinde cok tesekkurler, gercekten cok faydali oldu.
  • Araç navigasyonunda avrupa'da En iyi navigasyon yazılımı ünvanı igo8'dedir.2 senedirde alıyorhttp://www.navngo.com/pages/global/eng/news_and_press/vision_mobility_award_2009_hun_20090306 Next'in güncelleme süresi en uzun ürünlerdir 2012 yılı sonuna kadar ücretsiz.Yani cihazlar süreleri hesaplarsanız bedavaya geliyor.
  • Yani kisacasi Next'i al keyfine bak diyorsunuz oylemi. Peki fiyat olarak en uygun nereden satin alabilirim cihazi, bu konuda bir bilginiz varmi? Yanitiniz icinde cok saolun IGO konusunda icimi ferahlattiniz diyebilirim :)




  • Linklerin icin cok tesekkurler bende onlara ulasmistim zaten asagi yukari fiyatlar ayni, Son birsey daha sormak istiyorum sizlere http://www.hepsiburada.com/exper-4.3-gps-navigasyon-cihazi-1gb-hafiza-karti-bluetooth-arac-kiti-igo8-/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otdata1#tablnk Linkteki EXPER icin ne dusunursunuz NEXT'te olan FM trans. EXPER'de yok ama ondada BT var. Ustelik fiyat olarakta yaklasik 40TL kadar uygun. Malzeme kalitesi olarak EXPER'e yorumlaniz nelerdir, gormuslugunuz var ise? Malum resimlerinde oldukca zarif duruyo renk olarakta araclarla uymulu denebilir, ancak canli olarak gormedigim icin sizlere danismak istedim. Bilirsiniz guzel gorunen bisey elinize aldiginizda oyuncakmis hissi verebiliyor. Cevaplariniz dogrultusunda son kararimi vericem sanirim. Yeterince basimi agritti bu olay, sizlerinde basini agritmak istemem. Cevaplariniz ve ilginiz icin cok tesekkurler gercekten...




  • Valla bu sorunuza varsa exper kullanan büyük çoğunluğun yanıt vermesi daha doğru olur.Basit bir hesapla 40 TL farka bakıyorsanız bence her 2 cihazda size göre olamaz 2 yıl güncelleme + fiyatı 30 dolar olsa 1 güncellem (o da daha fazladır ya) 2 yılda hadi 6 güncelleme desek,180 dolar farkı var sadece 2010-2013 arası için Next'in,bu arada daha 2009 un başındayız Bence her iki cihaz içinde açılmış konulardaki yazılara göz atın.
  • Burda yanlis anlasildim sanirim 40TL farka bakmiyorum kiyas yapiyorum, siz bilgi sahibi olanlardan fikir almaya calisiyorum. Guncelleme konusu sadece Turkiye icin gecerli olacaktir cihaz genel olarak Avrupada kullanilacak yani burdan bi karim yok Bi sekilde guncel Avrupa haritalari bulunur sanirim. Zaten her ulke icin harita satin almaya kalkarsam bu isin icinden cikilmaz, en az 12 ulkenin detayli haritasina ihtiyacim var tabi bide guncellemeleri. Ben sadece butceme uygun bi IGO8 cihazi ariyorum. EXPERde daha zarif gorundugu icin sormak istedim, Next'in turkuaz rengini hazmetmek gercekten zor. Ama elbetteki once kalite, kullanis ve amaca hizmetidir. Sizlerin gorusleri dogrultusunda tercihimi yapicam zaten buyuk ihtimalle gormeden dokunmadan netten siparis edicem. O yuzden de gorusleriniz fikirleriniz ve deneyimleriniz benim icin gayet onemli ve degerli Aslinda ASUS R710 piyasada olsaydi gozumu karartip alicaktim onu ama




  • Arkadaslar az once burdaki bir magzada HP IPAQ 316'ya rastladim fiyati gercekten cok uygun geldi, 500TL kadar. Ustelik icinde yasal olarak Avrupa ve Turkiye haritalarida var. Islemci hizi 600mhz, 128 MB SDRAM ana bellek, 2 GB ROM. Sizler ne dersiniz bu cihazi alsammi? Cevaplarinizi bekliyorum acilen
     Bu karmasayi cozecek bir cevap lutfen.
  • Önerim HP'yi arayıp güncellemeden bahsedin bakalım yanıtları ne olacak yani üzerindeki TR haritasının güncellemesinden.Nasıl yapacağız nerden vs. diye bir sorun.
  • Bulgaristan'dayim suan ve HP'nin buraya ait bi sitesini bulamadim muhtemelen servislerine gidip sormak lazim. Olmadi bi sekilde ediniriz haritalari, dedigim gibi onca ulke haritasini satin alicak kadar butce ayirmam mumkun degil, sizce? Bu cihazin fiyatida cok uygun geldi bana, ustelik teknik ozellikleride yuksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.