Şimdi Ara

Bu kadar EPİK filmleri nasıl çekiyorlar yahu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gerekli eğitimi alsam, cidden güzel filmler yaparım ben de. Güzel de bir senaryo ekibiyle, ve çok güzel bir roman/kısa hikayeyi seçip onu vizyona uyarlarım. Kaliteli ve uyumlu bir cast ile de çok güzel bir film olur.
    Ama olsa olsa 8,0 alır IMDb'de (8,0 çok fazla farkındayım ama max olarak diyorum).

Ama şimdi Sergio Leone'nin Dollar üçlemesine bakıyorum, adam epik filmler yapmış. Hem de 1964-66 yıllarında. Özellikle son filmin 9,0 alması bile hakaret bence IMDb'de.

Hani düşünüyorum, bir adam böyle bir filmi nasıl çekebilir yani. Sonra gidip Barry Lyndon izledim, Kubrick'ten. O da muazzamdı, gerek müzikler, gerek herşeyiyle dört dörtlük filmi.

İnsan gerçekten hayret ediyor bu yönetmenlere. Top 250 listesini baya eritmeye başladım, ama bazı filmler kendini çok göstermiş. Şuana kadar en beğendiğim belki de Dollars Trilogy son filmi olan İyi, Kötü ve Çirkin oldu. İzlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum, sıradan izleyin. Clint Eastwood'a zaten hayran kaldım filmde. Elimde olsa da 100 puan bassam IMDb'de.

Konu biraz ergence oldu ama inanılmaz hayran kaldım ne yapayım. Şimdiye kadar bir sürü film izledim, aynı zamanda çokca da dizi izledim. Ama bazılarının yeri bambaşka işte.

Bu kadar EPİK filmleri nasıl çekiyorlar yahu?

Şu filmden sonra puroya başlamadım ya, daha da başlamam galiba. En zor sınavımı verdim.

• ınsanoglu ıste.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Dolar Üçlemesi'ni çok beğendim, müzikleri çok iyi devamlı açıp dinliyorum + Clint Eastwood karizma
  • Sinema TV bölümleri, İletişim Fakülteleri öğrenci kaynıyor, kaçı dünya çapını geçtim Türkiye'de vizyona giren filmler çekebiliyor? Öyle kolay değil o işler, aklına 1-2 güzel fikir geliyordur olabilir ama senin o fikri 150 sayfalık senaryoya dönüştürmen lazım veya önüne gelen senaryayo "canlandırman" lazım, özellikle saydığım bölümlerin öğrencileri veya mezunları çok daha iyi bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Sinema TV bölümleri, İletişim Fakülteleri öğrenci kaynıyor, kaçı dünya çapını geçtim Türkiye'de vizyona giren filmler çekebiliyor? Öyle kolay değil o işler, aklına 1-2 güzel fikir geliyordur olabilir ama senin o fikri 150 sayfalık senaryoya dönüştürmen lazım veya önüne gelen senaryayo "canlandırman" lazım, özellikle saydığım bölümlerin öğrencileri veya mezunları çok daha iyi bilir.

Hayır benim demek istediğim yönetmenlik aşaması, Kubrick'in bile filmleri (hepsi mi bilmiyorum) senaryolar başkalarına ait. Kendine uygun bir kısa hikaye vs. bulup Screenplay'ini yazıyor sadece. Zaten bakarsanız senaryo'da değil Screenplay'de adını görürsünüz.
    Zaten saydığım şey ütopikti, yani bütçem olucak, iyi oyuncular felan. Demek istediğim en iyi hikayeyi, en iyi oyuncuyu vs. bile kullansak belirli bir güzelliği geçemeyecek oluşumuz. Bu güzelliğin çok ötesinde ise saydığım filmler yer alıyor.

• spagetti western deniyor bunlara, italyan yönetmenlerin elinden çıkan bazı western'ler cidden epic.

a fistfull of dollars filmi bir şeyden doğru çekilmişti ismini tam hatırlayamadım şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

spagetti western deniyor bunlara, italyan yönetmenlerin elinden çıkan bazı western'ler cidden epic.

a fistfull of dollars filmi bir şeyden doğru çekilmişti ismini tam hatırlayamadım şimdi.

Spagetti Western = ucuz olduğu için İtalya'da çekilen Western filmleri, yaklaşık olarak 1960-1975 yılları arasında çekilen yaklaşık 600 filmi kapsıyormuş.

A Fistful of Dollars Yojimbo'nun çakması konu olarak. Yojimbo'yu daha izlemedim ama anladığım kadarıyla küçük bir kısmı çalıntı sadece. Zaten pek orjinal bir fikir de değil çalıntı kısım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beni düzeltmene gerek yoktu, ucuz anlamına geldiği için değil amerikan western furyasından sonra italyan direktörlerin çevirdiği western'ler için söyleniyor, nitekim makarna italyanlarla özdeşmiş bir yemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

beni düzeltmene gerek yoktu, ucuz anlamına geldiği için değil amerikan western furyasından sonra italyan direktörlerin çevirdiği western'ler için söyleniyor, nitekim makarna italyanlarla özdeşmiş bir yemek.

Yok yok ya, ne düzeltmesi. Sizin aksinize birşey söylememişim ki. Sadece yazasım geldi.

Ekşide felan yapımcılar ucuz olduğu için tercih ediyorlardı demişler bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricked

quote:

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Sinema TV bölümleri, İletişim Fakülteleri öğrenci kaynıyor, kaçı dünya çapını geçtim Türkiye'de vizyona giren filmler çekebiliyor? Öyle kolay değil o işler, aklına 1-2 güzel fikir geliyordur olabilir ama senin o fikri 150 sayfalık senaryoya dönüştürmen lazım veya önüne gelen senaryayo "canlandırman" lazım, özellikle saydığım bölümlerin öğrencileri veya mezunları çok daha iyi bilir.

Hayır benim demek istediğim yönetmenlik aşaması, Kubrick'in bile filmleri (hepsi mi bilmiyorum) senaryolar başkalarına ait. Kendine uygun bir kısa hikaye vs. bulup Screenplay'ini yazıyor sadece. Zaten bakarsanız senaryo'da değil Screenplay'de adını görürsünüz.
    Zaten saydığım şey ütopikti, yani bütçem olucak, iyi oyuncular felan. Demek istediğim en iyi hikayeyi, en iyi oyuncuyu vs. bile kullansak belirli bir güzelliği geçemeyecek oluşumuz. Bu güzelliğin çok ötesinde ise saydığım filmler yer alıyor.

Tabii ki, orada zaten yönetmen farkını konuşturuyor. Onun için zaten günümüzde bir avuç yönetmenin ağzının içine bakılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.