Şimdi Ara

BU HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMAYALIM İNSANLIK ÖLDÜMÜ ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
4
Favori
34.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1658 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    %70'i aylık 7 gram altını zor alan bir ülkede mi acımıyorsun. Sen ancak elini becerirsin.
    Ne altınından bahsediyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Gerçekten hiç metafor metonomi anlamıyorsun değil mi ?
  • Eee 15-20 sene sonra devlet sorunu olmayacak mıydı 1 fazla 1 eksik ne olacak yani.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nerde bu devlet? nerde bu millet?

Orijinalden alıntı: wa$abi

Almanya'da durum nasıl. engelliye maaş bağlamada hane gelirine bakılıyor mu?
    Onu bilmiyorum lakin bir engelli olarak şunu söyleyebilirim; Engelliye maaş bağlamak için "evdeki gelire" bakılması, son derece saçma bir olay. Tabiki ayda 5000TL ve üstü para giren bir evi kastetmiyorum.

Bir anne, bir baba maaş olarak 2binTL alabilir. Bu eve giren para tamamen engelli bireye harcanıyormuş gibi düşünülüyor. Eve giren maaşın faturalara, kiraya, mutfak masrafına gittiğinden bir haberler. Ayda 2bin 2500 alan bir anne veya baba, neresinden arttıracak da evdeki engelli çocuğuna bir yaşam sunabilecek? Bu düşünülmüyor. Sanıyorlar ki, eve giren her para engelli bireye harcanıyor.

Ben engelli maaşı alamıyorum mesela. 1300TL evde bakım parası adı altında bir para alıyorum sadece. Onu da ben kullanmıyorum. Annemin de emekli maaşı var. Kira, fatura, mutfak masrafı derken, elimize yine bir şey kalmıyor.

Engelliye maaş vereceksen, engellinin cebine bakacaksın. Dışarı çıkarken cebinde para var mı ona bakacaksın. Sanıyorlar ki lüks içinde yaşıyoruz. Biz de herkes gibi "yaşamaya çalışıyoruz" daha ötesi yok.

• Ambarad kullanıcısına yanıt
    +1923

Arkadaş ne bekliyorsun ki 1.300 tl aliyormuşsun Asgari ücretli çalişiyorum 24 iş günü çalişiyorum ve 1.944 tl aliyorum.

Bu konudaki kişi çalişiyor aylık en az 3-4 bin tl geliri var, Esnaf hemde dükkan sahibi, adamın engelli maaşı kesilince ortalığı ayağa kaldırmış.

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Arkadaş ne bekliyorsun ki 1.300 tl aliyormuşsun Asgari ücretli çalişiyorum 24 iş günü çalişiyorum ve 1.944 tl aliyorum.

Bu konudaki kişi çalişiyor aylık en az 3-4 bin tl geliri var, Esnaf hemde dükkan sahibi, adamın engelli maaşı kesilince ortalığı ayağa kaldırmış.
    Zaten büyük ihtimal dükkan sahibi ve esnaf olduğu için kesildi. O zaman yaygaranın lüzumu yok. Bu para çalışamayan kişilere veriliyor cebinde parası olsun diye. Bazı engelli vatandaşlar ne yazık ki bu durumu süistimal edebiliyor. Çevremde çok duydum.

1300TL'yi ben almıyorum. Aileme veriliyor bu arada. O da temel ev masraflarına gidiyor. 4 kişilik ailem var. Sen evli değilsen, aileyle de yaşamıyorsan tek kişisin. Bugün bir işe girsem, aldığımız o para kesilir ki; doğrusu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 28 Ekim 2019; 20:7:29 >

• up

Aç gözlü engelli maaşına göz dikmiş.

Engelli maaşı çalışamayan kişilere verilir.Duygu sömürüsü yapıp duyar kasmaya çalışmayın
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.