Sony Xperia serisinde o kadar sorun çıktı kılını kıpırdatmadı. Ama samsung 600 bin kapağın gözünün yaşına bakmadı.
Avrupa'da piyasaya çıkışına sayılı günler kala Samsung'un Galaxy SIII modeli hakkında stok bilgileri ile ilgili bazı kötü haberler gelmeye başladı.
XDA ve Reddit gibi platformlara gönderilen bilgilere göre Galaxy SIII modelinin çakıl mavisi versiyonu, arka kapakta meydana gelen bir problem nedeniyle ertelenmiş durumda.
Üretim sürecinden kaynaklandığı belirtilen problem nedeniyle 600 000 çakıl mavisi arka kapak imha edildi. Samsung'un üretim bantlarını modifiye edene kadar çakıl mavisi versiyon satılmayacak. Kesin bir tarih ise henüz verilmiş değil.
Farklı ülkelerin perakendecileri çakıl mavisi modellerin sevkiyatının durduğunu ve ön siparişleri ertelediklerini rapor ediyor. Stoklarda olan sadece beyaz renkli versiyon.
Stok sıkıntısı yaşayan çakıl mavisi versiyonun özellikle karaborsaya düşebileceği konusunda uyarılar yapılıyor.
üretim sırasında çıkan sorunlar ayrı üretildikten ve kullanıma başladıktan 1 ay sonra sorun çıkarması da apayrı bir konu... sonynin garanti servisi bu işi sorunsuz bir şekilde çözecektir...