Şimdi Ara

bu fiyata 2010 1.6 trendline golf ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 34.000 tl ye araç alınmıştır arkadaşlar cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim :)
  • Hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolly

Peki arkadaşlar yarın akşam saatlerinde ss i atarım konuya...

SS nerde?
  • Hayırlı olsun. Umarım uzun yıllar kazasız ve sorunsuz binersiniz.
  • Aynı motorlu 2000 model Bora sahibi olduk geçtiğimiz günlerde, motor hakkında ufak tefek bir iki bişey yazmak istedim.
    Öncelikle gerçek anlamda bir şehir içi durumunda, (dur-kalk ve 0-50km/h arası hızlar) bu araç ile 10 LT/100km altı bir ortalamayı unutalım.
    Gerçekçi olup ortalama bir performansta sürüş sonucu ortaya çıkan durum budur, LPG olarak 11.5 LT/100km gibi bir tüketim söz konusu. Yalnız şöyle bir husus var, yeni golfte nasıldır bilmem ama bahsettiğim araçta klima gerçek anlamda kuvvetli ve gözlemlerime göre motor gücü ve yakıttan da aynı oranda çalıyor ama gelgelelim bu sıcaklarda asla ama asla aracımda klima kapalı olmaz.
    LPG ile uyum konusunda ben bu motordan daha uç bir nokta tanımıyorum, BRC sıralı sistem ile şaşırtıcı anlamda uyumlu çalışıyor.
    Şimdi gelelim herkesin bilgisayar başından 102hp 148nm verilerini görüp üstüne de 8v olduğunu farkedince aracı yerden yere vurduğu performans konusuna.
    Kağıt üzerinde şu değerlere bakınca gerçekten performans pek iç açıcı gözükmese de araç maksimum tork değerini 3800 devirde, maksimum motor gücünü de 5600 devirde vermekte.
    Bunlarla birlikte yüksek ihtimalle bahsi geçen Golf'te de benim aracımla aynı orandaki şanzuman kullanılmaktadır, ve performans konusundaki bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da bu şanzumandır ki zira kendileri ciddi anlamda kısa oranlıdır.
    Şöyle ki araç 5.Vites 3000 devirde sadece ve sadece 100km/h hız yapmaktadır. Yakıt tüketiminin yüksek olmasının başlıca nedeni de şanzuman oranının kısa oluşudur. Fakat araç otoban yolculuklarında dik bir rampaya 110 ile başladığınızda son viteste çıkamayıp bayılabilirken, 120-125 gibi hızlarda hemen hemen maksimum tork değerlerine yakın olduğundan diğer 1.6 motorların aksine vites düşmeyi bırakın hız bile düşürmeden tıkır tıkır gitmektedir.
    Son hız olarak uzun düzlüklerde 190'dan sonra nazlana nazlana kadranda 200'ü gösterse de GPS ile ölçümde gerçek hız 186km/h çıkmıştır. Ciddi anlamda dik ve uzun bir yokuşa kaptırıp da girdiğimde ise araç 5.vites 219 km/h'ta kesiciye girerek 215 km/h'a geri dönmüştür bu sırada da GPS'teki gerçek hız 203km/h'ı geçmemiştir.
    Motor hakkında aklınıza gelen herhangi birşey olursa cevaplamaya çalışırım.
    Ekleme olarak söylemeyi unutmuşum; Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 7 Temmuz 2011; 23:25:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: Wolly

Peki arkadaşlar yarın akşam saatlerinde ss i atarım konuya...

SS nerde?

Kusura bakmayın aksilikler oldu çıkamadım araçla bugün yarın cuma sonrası ss gelir kısmetse...
    Edit:hayırlı olsun aramıza hoş geldin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarperGenç -- 8 Temmuz 2011; 0:37:18 >
  • Buyrun beyler tüketim fotoğrafları
    http://imageshack.us/photo/my-images/845/img0818g.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/803/img0819p.jpg
    http://imageshack.us/photo/my-images/11/img0821r.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarperGenç -- 8 Temmuz 2011; 23:56:11 >

• @wolly

Koyduğunuz fotoğrafların pek anlamı yok aslında. Bahsettiğiniz kullanım koşullarında o arabanın o kadar yakması imkansız. Ayrıca tam emin olmak istiyorsanız da kendiniz ne kadar yaktığını ölçebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

@wolly

Koyduğunuz fotoğrafların pek anlamı yok aslında. Bahsettiğiniz kullanım koşullarında o arabanın o kadar yakması imkansız. Ayrıca tam emin olmak istiyorsanız da kendiniz ne kadar yaktığını ölçebilirsiniz.

Hocam bu saatten sonra sizi nasıl inandırırım harbi anlamış değilim.sürüş videomu falan koyayım artık ancak o paklar...
  • quote:

@wolly

Kusruma bakmayın da bu yaptığınız terbiyesizlikten başka birşey değil. Her tüketim verisini paylaşanlara aynı tepkiyi veriyor musunuz...? Sanmıyorum.
  • Ben insanlara hitap ederken hep üslubuma dikkat ederim. Karşımdakinden de aynı hassasiyeti beklerim. Hele ki konuyla hiç alakası olmayan birisi konuya dahil olacaksa üslubuna daha da çok dikkat etmeli. Dikkate alınmak istiyorsa tabii ki.

Konuya tekrar dönecek olursak da görüşlerim hala aynı. Değişen bir şey yok. Fabrika verisi 9.7 litre olan bir araç özellikle de sıkıştırılarak kullanılıyorsa 8.2 litre yakamaz. Bu imkansız bir değer. Sadece bunu söylüyorum. Mantık dışı iddialarda bulunan herkese de vereceğim tepki aynıdır. Konuyu kişiselleştirmeye lüzum yok yani.

Ayrıca; bana bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz wolly hocam. Eğer bu kadar düşük yakıyorsanız çok güzel. Sizin adınıza sevinirim. Ben sadece böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Çünkü ben de 1.6 motorlu bir araç kullanıyorum. Hem de 16v. Kendi düşüncemi belirttim yani sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Temmuz 2011; 19:30:02 >
  • aynı motordan benim araçta da var
    9-10 litrenin altına düşemiyorum
    şehir dışında sabit 90-100le giderken 7-8 litre arası yakıyor..

ayrıca diğer markaların 1.6 araçlarına göre 1 litre fazla yakıyor bence. mesela 1.6 megane ile 1.6 focuslar 100-110 km hızda 6-7 arası yakıyor genellikle
  • quote:

Ben insanlara hitap ederken hep üslubuma dikkat ederim. Karşımdakinden de aynı hassasiyeti beklerim. Hele ki konuyla hiç alakası olmayan birisi konuya dahil olacaksa üslubuna daha da çok dikkat etmeli. Dikkate alınmak istiyorsa tabii ki.

Konuya tekrar dönecek olursak da görüşlerim hala aynı. Değişen bir şey yok. Fabrika verisi 9.7 litre olan bir araç özellikle de sıkıştırılarak kullanılıyorsa 8.2 litre yakamaz. Bu imkansız bir değer. Sadece bunu söylüyorum. Mantık dışı iddialarda bulunan herkese de vereceğim tepki aynıdır. Konuyu kişiselleştirmeye lüzum yok yani.

Ayrıca; bana bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz wolly hocam. Eğer bu kadar düşük yakıyorsanız çok güzel. Sizin adınıza sevinirim. Ben sadece böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Çünkü ben de 1.6 motorlu bir araç kullanıyorum. Hem de 16v. Kendi düşüncemi belirttim yani sadece.

Hocam ss le de gösterdikten sonra mantık dışı demeniz biraz garip olmuş ama olsun ne demek istediğinizi anladım ben sizin.inanmamanızı anlarım ama veriler bunlar maalesef.belki de ben düşük değerler yakalamışım yol ve başka etmenlerden dolayı.size ve diğer 1.6 kullanıcılarına da yüksek tasarruflu ve hayırlı sürüşler dilerm

• quote:

Ben insanlara hitap ederken hep üslubuma dikkat ederim. Karşımdakinden de aynı hassasiyeti beklerim. Hele ki konuyla hiç alakası olmayan birisi konuya dahil olacaksa üslubuna daha da çok dikkat etmeli. Dikkate alınmak istiyorsa tabii ki.

Aracın fabrika verisi ortalama tüketimi 7.1 litre. Demek ki wolly arkadaşımız, fazla sıkışık trafiğe girmiyor, ama tüketimini ister istemez ev-okul-iş-alışveriş kapsamında gerçekleştirdiği için ister istemez ŞEHİR İÇİ tüketim olarak sayılıyor, herkes Istanbul'da köprü trafiğine takılmıyor sayın time_keeper. Böylesi bir tepki vermemin sebebi benimde çok yakın arkadaşlarımda olan bir araç ve onların da 8.5 civarı tüketim gerçekleştirdiklerini ve güzergahına kadar açıklamıştım. Bu durumda 7.1 ortalama(karma kullanımın sonucudur zaten firmalar şehir içi ve dışını alıp direk 2 ye bölmezler.) ve 9.7 şehir içi verisi olan bir aracın YOĞUN OLMAYAN bir yerde 8.5 tutturması çok normal. Kaldı ki sizin 16valf 103beygir sesi muhteşem ama tüketimi de bir o kadar yüksek Marea aracınızın fabrika verisi ortalama tüketimi 8 VALF VW motorundan çok daha yüksektir.

dipnot: Hitler motor, Golf 6 lara konmadan önce ufak bir revizyondan geçmiştir, eski kasalarında ortalama tüketim verisi 7.5 civarıdır. (Golf V) Golf IV'lerde bu değer ya aynıdır yada daha yüksek bile olabilir.

Saygılarımla.

• JanJan, kilit noktayı kaçırdın sanırım sen. Wolly arkadaşımız özellikle arabayı sıklıkla sıkıştırarak kullandığını belirtmiş. Söz ettiği güzergahta büyük oranda şehir içi trafiği olarak nitelendirebileceğimiz bir trafik.

Uzatmaya gerek yok aslında. Eğer gerçekten o değeri tutturabiliyorsa cidden sevindim onun adına.
  • Aslında en mantıklı usül, depoyu tam doldurup, ışık yanana kadar sürmek (uzun yol yapmadan). kaç km yapılmış, araca kaç litre benzin alınmış vs. bildiğimiz test usülü çıkar ortaya veriler, ki sizin dediğiniz de bu şekilde. ama içtenlikle ve kullanıcısı olduğum markadan bağımsız söylüyorum, gerçekten 8 litre civarı tüketimleri yakalamak normal ve bunun için Volvo süren yaşlı ağabilerimiz gibi her daim yavaş gitmeye de gerek yok.

Motor fazla zorlanıp üst devirlerde vites değiştiriliyorsa o ayrıdır tabi gözden kaçırmış olabilirim, o zaman 12 lere kadar yolu var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.