Şimdi Ara

Bu efek nasıl yapılır ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Böyle bir efekle böyle bir foto nasıl ortaya çıkarırız ?

• orain kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir efektten bahsediyorsan, resmin siyaha doğru geçişinden mi yoksa başka birşeyden mi? Biraz daha açık konuşursanız yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.eKy.O

Nasıl bir efektten bahsediyorsan, resmin siyaha doğru geçişinden mi yoksa başka birşeyden mi? Biraz daha açık konuşursanız yardımcı olabilirim.

yani Atatürk'ün yerine aynı şekilde başka bi yüz koymak istiyorum. fotoğrafın aynısını yapmak işte
    Bir tarafı karanlığa kalmış bir fotoğraftan yapılabilir, ışıklandırmayla alakalı. Onun dışında photoshoptan da belirli ayarlarmalar yapabilirsiniz. Fotoğrafı görmeden birşey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.eKy.O

Bir tarafı karanlığa kalmış bir fotoğraftan yapılabilir, ışıklandırmayla alakalı. Onun dışında photoshoptan da belirli ayarlarmalar yapabilirsiniz. Fotoğrafı görmeden birşey diyemem.

bikaç detayı nasıl yapılcağını biliyorumda

yüze vuran gölgeyi nasıl halledicez ?
    Böyle bir efekt için ışık kaynağını sola alarak fotoğraf çekilirse iş kolaylaşır. Photoshoptan siyah beyaz yapımı gibi işler halledilebilir.
  • Phoyoshop CC / CS6'dan belki 3D'ye alarak yapabilirsin, emin değilim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oblivion da Nasıl Hile Yapılır?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    fotoğraf çekilirken uygun ışıklandırma ile çok uğraşmadan yapılabilir ama böyle bir fotoğrafı elde etmek stüdyo şartlarında
    profesyonel donanım ile sağlanır. Ayrıca hayatta olmayan kişilere ait fotoğraflarda böyle bir kareyi çekme şansınız yoktur.

Photoshop ile yapabilirsiniz. Aşağıda bir tane örnek yaptım. Çok uğraşmadım ve ufak detayları gösterdim.
    Fotoğraf renkli ise Desaturate ile siyah/beyaz'a çevrilebilir veya fotoğrafı siyah-beyaz çekebilirsiniz.
    Örnekteki kare siyah-beyaz bir çalışmaydı ve birkaç adımda bunu çevirirsiniz.

Adımları çok detaylı anlatamıyorum, çünkü bu her kare için sizin istediğinize göre elde edilecektir.
    Ancak en altta normal kare, bir üstte fırça darbesi ile flow değerini %10 seviyesinde tutarak fotoğraf çevresini siyaha
    çevirdim, bu etki tamamen isteğe göre üretilecek bir ayardır. En üst katmanda ise Layer mask'e Curve ile biraz daha
    dramatik etki verdim. Bu da yine değişkenlik gösteren bir durumdur.

Bu adımları yapabilirseniz benzer bir kare elde edeceksiniz. Kolay gelsin....

orijinal kare
     Bu efek nasıl yapılır ?

düzeltme yapılan kare
     Bu efek nasıl yapılır ?

işlem aşamaları...
     Bu efek nasıl yapılır ?

• Bunu yapmak aslında basit mi evet basit fakat resim çizmeyi ışık gölge ayarını bilen bir insan için basit.
    Resimi decupe yaptıktan sonra arkaplanı siyah yapıcaksın.
    Resimi siyah beyaz tonuna getiriceksin. Ctr l+ U vs..
    Resimin renk ayarlarıyla oynuyacaksın. Ctrl + U & Ctrl + B
    Resimin açık koyu değerlerine ayarlıyacaksın. Ctrl + L
    Ama asıl önemli olan bir brushes(fırça) opacity'si ile oynayarak o gölgeleri kendin vererek silüeti ortaya çıkartıcaksın.
    Ya da Gene tool'dan Shadow ile karartma yapıcaksın.
    Bazen fotoğrafın nasıl çekildiği önemlidir açısı ışığı rengi.. Eski resimlerde açık koyu değerleri daha net ve az olduğu için photoshopta bunu yapmak sadece ışık ayarlarıyla belki olabilir ama yeni bir resimler için bu pekte örnekteki gibi mümkün olmaz silüeti kendiniz çizerek çıkartmak zorundasınız.

Kısa yolları eklemeyi unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatsen -- 15 Mayıs 2014; 1:07:25 >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim zahmet verip yazmışsınız.

Okuldayım eve geçince hemen deniyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.