Şimdi Ara

Bu arabaları şimdi kim alıp satıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eylül Ekim gibi Kasim gibi Aralik gibi bu aylarda ciddi hiz kesecektir otomobil satislari. Kessin de ! Zaten insanlarin bu anlam veremedigim, sacma sapan otomobil tutkulari yüzünden oluyor en cok ikinci eldeki fahis fiyat artislari. Gercekten bir otomobile ihtiyaci olmayan yüz binlerce insan var bu ülkede ! At avrat silah kapinin önünde yatsin, olmazsa olmaz mantigi var. Vallahi 1 seneyi gecti aracim yok, evliyim gayette güzel oluyor yani !
    Ben size ikinci el piyasasi nasil düzelir söyleyeyim. Kaskoda nasil ekspertiz mantigi var, hah iste ayni mantik arac alim satim islemlerinde de olacak. Noterde adamin araci aldigi yil bellidir, aldigi km bellidir, satacagi zamana kadar arada ne kadar zaman gecmis, ne kadar km daha binilmis vs bellidir. Adam gecen sene almis arabayi 100 bin liraya, bu sene 220 ye satmaya calisiyor !!! Hayirdir gecen seneden bu yana ülkede enflasyon %120 mi oldu ? eee araba bir sene daha eskidi, daha fazla km yapti. Km ne kadar fazla yaptigi ve kac sene oldugu durumuna göre her sene icin %4 ila 7 arasi amortisman düsülecek, üstüne de enflasyon farki eklenecek ( eklensin ki satici da magdur olmasin maksat hakkaniyet.)

Dolayisiyla 100.000 - % 4 = 96.000 + %12 enflasyon ve belli bir üst limit araligi (%10 - 15 makuldür) olacak. Adam bu arabayi 120 - 125 arasina satabilecek. Üstüne mi satiyor ? %30 yapistiracaklar gelir vergisini ! O rakamin 45-50 bin lirasi temiz devlete gidecek. Bak bakayim ondan sonra o fahis fiyatlari yazabiliyorlar mi ! Hee ben bunu satarsam yerine ne alacagim kardesim diyebilir vatandas. O zaman satmayacak malini ! kimse silah zoruyla sat demiyor ! Gercekten ihtiyaci varsa satacak. Yerine ne araba alacaginin hesabini yapmak kendisini ilgilendirir. O saticinin sorunu ! Hee o zaman kimse aracini satmaz, alici yine sifir alip pahaliya almak zorunda kalir cünkü bol bol araba bulamaz. O da alicinin sorunu ! Maddenin dogasi geregi ikinci el malin fiyati artmaz kardesim ! artmamali da. Belki adam satacak arabasini, bir daha uzun yillar arac almayacak. Oooh ne güzel degil mi 1 senede 120 binden fazla gelir elde edecek ( 120 bin lira + arabasinin degeri düsmesi gerekirken düsmüyor ) ayda 2300 lira gelir elde eden adamin parasi daha bankamatikten cekemeden 917 lirasi kesilecek, adam 120 bin lira gelir elde etmis bir senede, vergi mergi yok ne güzel is

• çokta güzel satılıyor 2 ay önce ilana koydum arkadaşın biri 120 verdi piyasa 125/130 almak istediğim araç satılınca ilandan kaldırdım şimdi yine ilana koydum aynı arkadaş 135 tl veriyor piyasa 140/145 arası yine 5000 tl vermemek için direniyor bu arada alacağımız araçta artıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Önümüzdeki aylarda araba satışlarının neye göre hız keseceğini düşünüyorsun? Kış geliyor. Hastalık daha da yayılacak. Covid’e çare bulundu da bizim mi haberimiz yok?

Herkesin araba tutkusu falan yok. Salgın nedeniyle şart oldu. Eğer metrobüse, minibüse binip ‘İyi ki arabam yok’ diyorsan gerçeklerden biraz uzaksın.

Geçen ay dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ABD’de de bile ikinci el fiyatları yaklaşık %6 artmış. Bu korkunç bişey. Arabaya olan ihtiyaç daha da artacak. Fiyatlar düşmeyecek, artmaya devam edecek. Yüzde 300 küsür vergi alan hükümetten ikinci el piyasasına böyle kurguladığın şekilde müdahale etmesibi beklemen de hayalcilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Galericiler ve alsatçılar aralarında paslaşıyor" sa, bırakın öyle birbirleri ile devam etsinler, vatandaşla uğraşmasınlar... Bu işin cehenneme kadar yolu var, nasılsa öyle gitsin! %100 - %200 artış nedir ya Venezuela olduk ta haberimiz mi yok?
  • biraz sakin gel bakalım ! imalı imalı konuşma hayırdır tanımadığın adamla senli benli, imalı imalı konuşuyorsun nereden geliyor bu rahatlık ?

Covid e çare bulundu demiş miyim ben ? faizler arttirildi, bankalarin mevduat fonlama maliyetleri, para bulma maliyetleri arttirildi bu da kredi faizlerine yansidi, bankalar herkese kredi dagitma heveslisi de degil. Issizlik artiyor. 5.aydan beri aylık araç satış rakamları ortada. 5, 6, 7 ve 8. aylardaki arac satislarindaki dusus rakamlari ortada. Son 7-8 yilin ayni donemlerinin en dusuk rakamlari. Araba satislarinin azaldigini ve daha da azalacagini ben soylemiyorum rakamlarin haberlerin kendisi soyluyor !

Doğru söylüyorsun salgından önce yılda 2k - 3k anca araba sürdüğü halde bir arabaya 200k para bağlayıp kapının önünde yatıran insanlar bu memlekette hiç yoktular salgından sonra mecbur kaldılar diye çıktılar. Türkiye de herkes hastalık boyutunda arabalara tutkun ! Sen istediğin kadar bu hakikati inkar et. Eşimle ve çocuğumla metrobüse biniyoruz icap ettiği zaman, ya da taksiye biniyoruz ya da minibüse. Her dakika da bir yere gitmek zorunda değiliz. Yine de iyi ki arabamız yok, iyi ki milletin leşlerine külüstürlerine o paraları bağlamıyoruz birikimleri farkli degerlendiriyoruz diyoruz hep birlikte evet. Sana mı soracaktık bu konuda kanaatimizin ne olması gerektiğini ? Senden mi müsaade alacağız ya da hayatı senden mi öğreneceğiz ?

Ben böyle bir şeyi yapacaklar demiyorum ! Yaparlar mı yapmazlar mı bunu da bilmiyorum lakin yapmazlarsa böyle milletin Avrupa da 5 k - 7k birim para verdiği arabalara herkes burada 150-200k para vermeye devam eder onu biliyorum. Kredi musluğu kapandıkça, insanların paralarının alım gücü azaldıkça ne yapacaklar ? Satılan 100 arabanın 76 - 77 sinde kredi kullanımı olmuş. Issizlik arttikca, satin alim gucu dustukce ve ekonomi kotuledikce, insanlar yukseklesmis faiz oranli kredileri neden kullansinlar ? Resmin buyugune bakmak lazim. Senin cevrende yasadigin bir iki ornekle, benim yasadigim orneklerle 84 milyon nufuslu ulkenin verisi ortaya cikmiyor. Bir arkadasim gecen sene bu zaman 100 bin liraya aldigi arabayi 220 bin liraya satti. Bir tanesi 2 hafta once 180 bine aldigi arabayi, ilana koyayim bakayim belki bir enayi cikar veririm dedi 225 bin liraya verdi 1 hafta kullandiktan sonra. Memleketin en guzel yatirim araci malum. Yoksa isterim insanlar her seyin en guzeline binsin, cok sukur kenarda da istedigim bircok araci alacak kadar param da var ama arabasizliktan ölmüyorum sükürler olsun ki. Arabasi olmayan ölmüyor yani. Ikinci el bir Golf e 250 bin lira vermek bana mantikli gelmiyor. Zevk meselesi. Hee veriyorsa da kimse o zaman mizmizlanmayacak. Ayda 2000 - 3000 lira para kazananan adam bile Audi ye Mercedes e binmenin hayalleri icinde. Alman biniyor ama diyor. Alman biner onun ekonomik gucu var, dunyaca unlu markalari var, agir sanayisi var bizim neyimiz var ? Hizmet sektoru, insaat ve turizm den baska bir bokumuz yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 13 Eylül 2020; 13:54:40 >

• Nasıl satılmıyor bal gibide satılıyor daha cuma günü apartmandaki komşu 55 bin liraya megane 1 aldı.

• evet sizin apartmandaki komsunuz(kazasiz belasiz iyi günlerde kullansin) araba aldigina göre demek ki Türkiye de ikinci el araba satislari artiyor diyebiliriz. Cok dogru bir tespit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dış Güçler Temsilcisi

Satışların durduğu falan yok kardeşim noterde katip her gün fazlasıyla satış yapıyorlar.

Alıntıları Göster
    Erzurum'dan araç aldım. 40 kişi var sırada. Yalvar yakar memura söyledim Samsun'dan geldim 5 yen önce bitir gideyim diyeb de anca aldım ruhsatı.
    Noterden bir 40 kişi daha geri çevirdiler yetişmez diye...

• Ne komik şakacı insanlar var 😃😅😅 arabası olan hastalığa yakalanmaz Covid olmaz heyyy Allah’ım

• Yarın okkalı bir zam daha gelirse bu fiyatlar bile uygun kalır, ihtiyacı olan hiç beklemesin.
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt
    Hitabımda bir sıkıntı yok. Sana küfür veya hakaret etmedim. Sen kendini fazla ciddiye alıyorsun. Ben sana ikinci el fiyatlarının düşmesi için bir sebep yok diyorum sen alakasız alakasız şeyler yazıyorsun. Madem imkanın varmış o zaman ister araba al, ister çoluğunu çocuğunu metrobüslerde süründürmeye devam et. Hayat senin hayatın. Hadi kal sağlıcakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-13CC89C26

Ne komik şakacı insanlar var 😃😅😅 arabası olan hastalığa yakalanmaz Covid olmaz heyyy Allah’ım
    Ben arabası olan covid olmaz diye bişey demedim. Ama toplu taşımada covid kapma ihtimalin, şahsi arabanda kapma ihtimalinden çok daha fazla.

Bu dönemde insanlarla arana ne kadar sosyal mesafe koyabilirsen, covid kapma riskin o kadar azalır. Sonuçta insandan insana bulaşıyor.

Basit anlattım. Rahatlıkla anlarsın diye umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dış Güçler Temsilcisi -- 13 Eylül 2020; 20:20:7 >
  • Küfür etmedin hakaret etmedin de dik dik imalı hitaplarda bulunuyorsun! Suçlar tarzda, küçümser tarzda. Senden mi öğreneceğim ben hayatı?
    Kendimi ciddiye alacağım tabi niye almayayım? Herkes s.kinin keyfine göre üslupla yazacak, bizde aman istediği gibi davransın diyeceğiz yani öyle mi? Sana ben ikinci el otomobil fiyatları düşer diye bir şey mi demişim? O nereden çıktı??? Ben araba satışları azalıyor, daha da azalacak diyorum. Fiyatlar konusu da sizin gibi her fiyatı vermeye razı olan adamlar yüzünden iyice kuduruyor diyorum. Almazsanız düşecek, dediğim konu yapılırsa, sadece gerçekten aracını satmayı isteyen adam satar yine düşer, fahis artış yapanin yapması gereken belli vs. Yapılmazsa olacak olan bu.
    Yahu 2-3 haftasonunda bir bir yere gidiyorsak gidiyorduk, o da Korona dan dolayı zaten hikaye olmuş durumda, 3 haftada bir taksiye 50 lira 100 lira vermemek için mi 150 - 250 k parayı baglayacagim milletin kulusturlerine? Hala artist artist ukala ukala ifadelerde bulunup çoluğunu çocuğunu süründür diye ifade ediyorsun! Aman sen sürunme olur mu 50 bin lira ya edecek ya etmeyecek arabaya + 200 k para ver ne gerek var taksiye para verip surunesin doğru diyorsun. Seneye de 200 k verdiğin arabayı nasıl olsa 400 k ya almak isteyecek birkaç enayi mutlaka olacaktır. Düzen böyle. Senin de haklı olduğun yer var yok diyemem. Sende kal sağlıcakla.

• Kardeşime yanlış bi araba aldık 2004 d segmentinde biraz geniş mondeo ya hadi ad da vereyim yapamadı 4 ay aonra satıp hb kasa araba alalım diye ilana koyduk ama her yaptığımızı vs yazdık belirttikte şu zaman aldık vs neyse telefon susmuyordu bende mesaj a çevirdim bu sefer mesaj susmadı tabi neyse ölücülerde çıktı işin içine yalan yok ben en ucuza değildi o model o pakette ama yüksekte değildi aldığımız 3 üstüne ekledim çünkü tüp değişti teyp alındı lastik akü hatta ben 1-1.300 de zarar bile idim ama bindiğime sayıyordum neyse eş kaza mes kaza inanmazsınız tutulmayan araba diye geçiypr günlük abi 70-80 mesaj gelir mi
    Pazar günü nöbetçi noter bulup ısrarcıya sattık
    Oda meğer hiç bir şey yapmadan 2 gün sonra Whatsapp durumunda gördüm 9 bin ya evet 9 bin üstüne satacaktı
    Sonra benden yedeği evde idi Kargo olacaktı onu sordu müsait değildim 7 bin üstüne sattım şu abiye gönderir misin dedi

• Alsınlar,son alışlar bunlar.

• Peynir ekmek gibi araba gidiyor piyasada boş konuşuyorsunuz. Nisan ayında 2020 CLA alan doktor arkadaşım 400,000 TL civarına aldığı arabayı bugün istese 700,000 TL civarına satabiliyor. Geçen sene benim 100,000 TL'ye aldığım arabanın kasko değeri bile 170,000 TL oldu. Bugün satsam en az 180,000 TL ediyor. Kısacası piyasa kendini döndürüyor ama forum halkı bazı şeyleri hazmetmekte sorun yaşadığı için gerçekleri kaldıramıyor.

Araba düne kadar ihtiyaçtı, pandemi ile zorunluluk oldu. Mart ayından beri toplasam 5 kere toplu taşımayı kullanmadım bile kullanmam da. En az 1-2 sene daha bu durum devam edecek kabullenin bazı şeyleri. Artık sokağa çıkıp dolaşmak bile risk içeriyor.
  • Sakın ha sakın düşecek diyenlere aldanmayın. Ortada bir gerçek var. Deli gibi sıfıra talep var. Fiyatlar artarak devam edecek. Büyük bir devalüasyon var ins birgun insanlar bunu görür. Ne hikmetse herkes halinden memnun sıkıntı yaşayanlar arabası olmayanlar. Adam 2018de 160a passat almış şimdi 300bin. Bu adamın umrunda olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: etoiledorient

Eylül Ekim gibi Kasim gibi Aralik gibi bu aylarda ciddi hiz kesecektir otomobil satislari. Kessin de ! Zaten insanlarin bu anlam veremedigim, sacma sapan otomobil tutkulari yüzünden oluyor en cok ikinci eldeki fahis fiyat artislari. Gercekten bir otomobile ihtiyaci olmayan yüz binlerce insan var bu ülkede ! At avrat silah kapinin önünde yatsin, olmazsa olmaz mantigi var. Vallahi 1 seneyi gecti aracim yok, evliyim gayette güzel oluyor yani !
    Ben size ikinci el piyasasi nasil düzelir söyleyeyim. Kaskoda nasil ekspertiz mantigi var, hah iste ayni mantik arac alim satim islemlerinde de olacak. Noterde adamin araci aldigi yil bellidir, aldigi km bellidir, satacagi zamana kadar arada ne kadar zaman gecmis, ne kadar km daha binilmis vs bellidir. Adam gecen sene almis arabayi 100 bin liraya, bu sene 220 ye satmaya calisiyor !!! Hayirdir gecen seneden bu yana ülkede enflasyon %120 mi oldu ? eee araba bir sene daha eskidi, daha fazla km yapti. Km ne kadar fazla yaptigi ve kac sene oldugu durumuna göre her sene icin %4 ila 7 arasi amortisman düsülecek, üstüne de enflasyon farki eklenecek ( eklensin ki satici da magdur olmasin maksat hakkaniyet.)

Dolayisiyla 100.000 - % 4 = 96.000 + %12 enflasyon ve belli bir üst limit araligi (%10 - 15 makuldür) olacak. Adam bu arabayi 120 - 125 arasina satabilecek. Üstüne mi satiyor ? %30 yapistiracaklar gelir vergisini ! O rakamin 45-50 bin lirasi temiz devlete gidecek. Bak bakayim ondan sonra o fahis fiyatlari yazabiliyorlar mi ! Hee ben bunu satarsam yerine ne alacagim kardesim diyebilir vatandas. O zaman satmayacak malini ! kimse silah zoruyla sat demiyor ! Gercekten ihtiyaci varsa satacak. Yerine ne araba alacaginin hesabini yapmak kendisini ilgilendirir. O saticinin sorunu ! Hee o zaman kimse aracini satmaz, alici yine sifir alip pahaliya almak zorunda kalir cünkü bol bol araba bulamaz. O da alicinin sorunu ! Maddenin dogasi geregi ikinci el malin fiyati artmaz kardesim ! artmamali da. Belki adam satacak arabasini, bir daha uzun yillar arac almayacak. Oooh ne güzel degil mi 1 senede 120 binden fazla gelir elde edecek ( 120 bin lira + arabasinin degeri düsmesi gerekirken düsmüyor ) ayda 2300 lira gelir elde eden adamin parasi daha bankamatikten cekemeden 917 lirasi kesilecek, adam 120 bin lira gelir elde etmis bir senede, vergi mergi yok ne güzel is
    Eylül gibi Ekim gibi Kasım gibi Aralık gibi gibi gibi gibi. Gibinin gibi. Önce hangi ay kesecek ona bir karar ver. Sonra analiz kas. Bu yılbaşından beri hep 2-3 ay sonra düşecek düzelecek gibi söylemler dolandı yıl bitti tık yok. Eylül desen Eylülü yarıladık bir değişiklik yok bütün markalar yılı kapattı. Artık Ocak Şubata sıra veriyorlar. 0 km araç kıtlığının olduğu bir yerde 2.el satışları niye kesilsin? Hem millet artık 3 e 5 e bakmadan sırf toplu taşıma kullanmamak için ne bulursa alıyor. Zikrettiğin aylarda salgının pik yapacağı aşikar neye dayanarak bunu söylüyorsun çok merak ediyorum. İhtiyacı olmayan araba alıyormuş. İhtiyaç olup olmadığına kim neye göre karar veriyor? İşin evine yakınsa dolmuşa otobüse binmek zorunda değilsen bekarsan veya evli ama çocuksuzsan senin ihtiyacın olmayabilir. Herkes senin gibi olacak diye birşey yok. Kimin çoluğu çocuğu var kimin hasta yaşlı annesi babası var. 82 milyonluk ülkede 100 kişi başına düşen araç sayısı 14 Avrupa'da 100 kişiye düşen araç sayısı 51. Almanya ile aynı nüfusa sahibiz Almanya çeyreğinden bile daha az araç satılıyor gelmiş diyor ihtiyaç fazlası araç var. Ne yiyip ne içiyorsunuz anlamıyorum ki? Ayrıca Türkiye'deki araçların yaş ortalaması 14-15 Avrupada bu ortalama Türkiye'nin yarısı bile değildir. Ya 3 ya 5 tir en fazla. Yolda gördüğün doğan şahin ve Broadwayleri ihtiyaç fazlası araçtan sayıyorsan söyleyecek bişey yok.

Noterde aracın alındığı tarih bellidir tamam doğru ama km Noteri ilgilendirmez. Km soran noter yok. Bu yüzden ne kadar binildiği de belli değildir. Belli olsa bile km düşürürse ne yapacaksın? Geçen sene sıfırı 100.000 olupta bu sene 220.000 olan bir tane bile 0 araç yok. Atma Recep din kardeşiyiz. Sallıyorsan biraz destekli salla. Geçen sene 100.000 satılan aracın en kralı şu an 150.000. Geçen sene 100.000 olan araç Örneğin Fiat Egea 1.3 Multijet East 13 Eylül 2019 6.30 TL Euro kuru ile 15.873 Euroya alınmış. Aynı araç şu an 140.900 güncel Euro kuru ile 8.85 ten 15.920 Euro yapıyor. Geçen sene bu aracı alan adam 140.000 satarsa sadece parasını korumuş olacak kâr etmiş olmayacak. Enflasyon amortisman hesabı yapan birinin Euronun artışını daha doğrusu TL nin değer kaybını hesaba katmaması katmaması nasıl bir çelişkidir. Sırf geçen seneden bugüne Euro %40,48 artmış %10-15 enflasyondan fazla fiyat arttırmasın diyor. Sen öyle yap âlem delikanlı görsün. Aracın olsa eminin yazdığın fiyata satardın!! Sonuç olarak adamın kâr etmediği bişey için sen kalkmış diyorsun devlet vergi alsın. Forumda çok saçmalayanı gördüm ama böylesini ne gördüm ne de duydum. Peki sana bir sorayım aracın alındığı tarihten satılıncaya kadar kazasız belasız boyasız Değişensiz hasar kayıtsız olarak kalacağını kim garanti ediyor? Vergi geldi diyelim adam benim aracım kazalı boyalı değişenli, hasar kaydı var ben aldığım fiyata satıyorum kâr etmedim hatta zarardayım dese devlet boğazına çöküp kazasız boyasız Değişensiz hasar kayıtsız üzerinden hesaplayıp zorla vergi mi alacak? Ekspertiz zorunlu olsun diyeceksin şimdi adam ekspertize gerekirse iki katını verip aracı hatalı göstermez mi? Ne yapacaksın nasıl engelleyeceksin? Her ekspertize bir polis bir devlet memuru makina mühendisi birde noter mi dikeceksin? Veya devlet kendisi ekspertiz mi açacak aracı kendim ekspertiz ediyorum mu diyecek? Açtı veya her ekspertize polis noter gönderdi diyelim o polis noter ve mühendislerin veya devletin ekspertizindeki ustaların teknikerlerin mühendislerin rüşvetle kusursuz aracı kusurlu göstermeyeceğini kim garanti edebilir. Bunların önüne nasıl geçilecek? Herşey tamam diyelim satıcı senin yaptığın hesaptaki tutarı noter üzerinden veya bankadan geri kalanı elden veya başka bir hesaba gönder derse buna kim engel olabilir? Araç 100.000 e alındı 150.000 satılacak satıcı dedi ki vergi vermeyelim 110 u noter havuzundan alırım kalan 40ı elden veya hesaptan alırım yoksa satmam derse kim buna nasıl engel olabilir? Satmasınmış kimse silah zoruyla satmıyormuş kazası var belası var hastalığı var düğünü var yası var. Satmayacakta sana mı saklayacak aracı? Artan ikinci el malın fiyatı değil kardeşim! Düşen senin paranın değeri ve alım gücün. Önce bu ayrımı iyice yap sonra buraya satır satır yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 14 Eylül 2020; 0:6:29 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.