Şimdi Ara

bu adam kalbi olmadan yaşıyor!!!!!!!!(şaka değil, gerçek) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

iyi de nasıl olacak dıyelim düzenli kan akışı sağlandı kalp hızlanması yavaşlaması gerektiğinde ne olacak hormonlara yanıt vermesi lazim kafama yatmadı en ufak egzersizde oksijensizlikten gider düğmesi mi var hızlandır yavaşlat diye

Evet burasını bende anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

iyi de nasıl olacak dıyelim düzenli kan akışı sağlandı kalp hızlanması yavaşlaması gerektiğinde ne olacak hormonlara yanıt vermesi lazim kafama yatmadı en ufak egzersizde oksijensizlikten gider düğmesi mi var hızlandır yavaşlat diye

arkadaş videoyu çevirirse belki cevabı da söylemişlerdir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captor.

quote:

Ne var bunda anlamayacak? Bu sadece başlangıç, hemen muhteşem bir şey beklemeyin. İlerde bilgisayar sistemi gibi bir şey yapabilirler, belkide vardır bilmiyorum. Her yapay organ orjinal organa göre programlanır. Ve böylece güzel senkron bir şekilde çalışırlar. Tamam kolay bir şey değil ama imkansızda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tensho

quote:

Orijinalden alıntı: Captor.

quote:

Ne var bunda anlamayacak? Bu sadece başlangıç, hemen muhteşem bir şey beklemeyin. İlerde bilgisayar sistemi gibi bir şey yapabilirler, belkide vardır bilmiyorum. Her yapay organ orjinal organa göre programlanır. Ve böylece güzel senkron bir şekilde çalışırlar. Tamam kolay bir şey değil ama imkansızda değil.

Bende zaten kalp ritmi değişmiyorsa bu çöptür hiçbir şeye yaramaz demiyorum ki. Sadece merak ettiğim bir nokta

• adamda bu kadar şey bağlı heycanlanmsını hormonları standart bi değerde tutuyorlardır büyük ihtmal ya çeşitli ilaçlarla iğnelerle yada makinenin özelliği vardır

konuşabilen felçli bi hasta gibi bi yaşamı vardır, orjinal bi kalp için daha çok yolu var tıbbın
  • Benim demek istediğim nokta şu. Bütün önemli duyular (koklama,duyma,görme,tatma vs...) başımızda yer alıyor. Ve bunları besleyen damarlar hepsi boynumuzdan geçiyor.
    Bu damarların uçlarına gerekli yapay organlar takılır ise olacakları siz düşünün.
  • Kalpsizsin sen
  • hala tercümeyi bekliyoruz
  • Çeviri için teşekkürler SilverQuasar.
    edit:çeviri geldi mesajını editleyip paylaşmış arkadaş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HellLord_gs -- 9 Mayıs 2012; 22:44:32 >
  • Davy Jones'ta öyle yaşıyor, sorun yok.

bu adam kalbi olmadan yaşıyor!!!!!!!!(şaka değil, gerçek)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

bir yerde denk geldim şans eseri.. araştırıp videosunu da buldum.. en altta linki var.. daha neler göreceğiz bakalım..

quote:

Dünyanın ilk kalpsiz adamı cihazla yaşıyor

ABD'de yaşayan 55 yaşındaki Craig Lewis'ın kalbi yok. Vücudunda anormal proteinler birikmesine yol açan bir kalp rahatsızlığı yüzünden ölmekten son anda kurtulan Lewis'in kalbi doktorlar tarafından alındı ve yerine sürekli kan akışı sağlayan bir cihaz yerleştirildi. Aynı zamanda ameliyatı da yapan Texaslı doktorlar Billy Cohn ve Bud Frazier tarafından geliştirilen cihaz, kanın vücutta dolaşmasını sağlamak için iki adet bıçak kullanıyor. El yapımı malzemeler kullanılarak üretilen cihazda, kalp kapakçıkları yerine külaha benzeyen iki küçük odacık bulunuyor. Lewis de ameliyattan iki gün sonra kendine gelerek normal yaşantısına döndü. Doktorlar, insanlar üzerinde ilk kez denenen cihazın, kalp rahatsızlıklarının tedavisinde çığır açacağını söylüyor.

kaynak:http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/02/05/dunyanin-ilk-kalpsiz-adami-cihazla-yasiyor

videosu: (kan ve canlı organ içerir. hoşlanmayanlar izlemesin)
    http://vimeo.com/33741794

edit: biri videoyu da çevirebilirse çok sevinirim şahsen.. neler açıklıyor, diyorlar gerçekten merak ettim doğrusu..

Yapay kalp aleti koskocaman bir şey 4 tekerli ekg cihazı gibi yanında gezdiriyorsun. Daha küçük olanıda vardı sanırım çanta şeklinde. Ama burdaki olay gerçekten ilginçmiş.

Çeviri yapıyorum editlerim bu mesajı.

Bire bir değil anladığımı yazıyorum;

"Craig Lewis geldiğinde kalbi artık işlevini yerine getiremiyordu. Bu ameliyat onun tek şansıydı. "Bir adamın kalbini çıkartmaya nasıl cesaret edebildik? Yani, kim olduğumuzu zannediyorduk ki? Ama birisinin yapması lazımdı. Şahsen henüz yapılmamış şeyleri yapmayı severim. Olmayan teknolojileri denemek. Frazier de bunu yapmak istiyordu."

Doktor Frazier: Daha öğrenciyken hatırlıyorumda genç bi çocuğa kalp masajı yapıyordum ve bunu devam ettirirsem çocuğun hayatta kalacağını düşünüyordum."

Sonra işte kalbi tamamen kesip çıkartın demiş bu frazier manyağı bunlar da yapmış. Orda birkaç cümleyi atladım biraz teknik geldi anlamadım. Sonra çıkartıp makinaya bağlıyorlar bir süre.

Bu kısımda sadece şunu anladım kalp atışı yok ama akış sürekli. Yani pompa gibi çalışmıyor musluk gibi sürekli akış var.

"İnsan varolduğundan beri kalp atışı ilk defa kesildi. Vücudu makinaya bağladık ve kalbi çıkartıp deneyimize başladık. Pompaların girişini taktık. Hayvanlarda denemişler ilk önce. Ertesi gün normal olarak uyandılar, yemek yiyorlar, tuvaletlerini yapıyorlar ama göğüslerini dinlediğinizde kalp atışı duyamıyorsunuz. Biz bunu hastaların ölüp ölmediği anlamakta kullanırız. (bip sesi ile düz çizgi)
    İnsanlarda denemeye başlamadan önce bunu 50 kedide uyguladık.
    Craig Lewis'de başka seçeneğimiz yoktu. Hasta 24 saat içinde ölecekti. Yapabileceğimiz sadece bu vardı. Ertesi gün Craig Lewis tamamiyle stabil bir şekildeydi. "

Soru soruluyor Fraizer'e: "Uyandıktan sonra onunla konuştun mu?"
    "Evet, bilgisayarının başında çalışıyordu. Bi kaç resim çektik. "

"İnsan fizyolojisinin kalp atışı olmadanda olabileceğini göstermiş olduk."

Son cümleyi anlayamadım. "and i think ... ... promise."

eyvallah hocam.. az da olsa bilgi vermişler ki en önemlisi de "24 saat içinde ölecekti" kısmı bence.. 24 saat içinde ölecek bir hastayı hayata döndürmek.. ne muhteşem birşeydir doktorlar için.. ben gönülden kutluyorum.. dilerim bizim doktorlarımız da daha iyisini, iyilerini yapsınlar..

• görmeyenler için
  • Yapay organlara çok az kaldı zaten.

Geçen aylarda da yapay et üretmişlerdi, afrikadaki açlık için kullanabiliriz falan demişlerdi ama yalan olur o olay.Sağlık ve elektroik(bkz robotik) üzerinden devam ederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Yapay organlara çok az kaldı zaten.

Geçen aylarda da yapay et üretmişlerdi, afrikadaki açlık için kullanabiliriz falan demişlerdi ama yalan olur o olay.Sağlık ve elektroik(bkz robotik) üzerinden devam ederler.

valla onu bunu bilmem de adam yatıp kalkıp dua ediyordur.. hastalığı yüzünden olsa gerek adam bayağa zayıfmış zaten.. bu taktıkları ne kadar etki eder bilmiyorum ama belki biraz daha sağlıklı bir kiloya gelmesini de sağlar..
  • İzliyecm
  • telden izlenmiyor biri youtube linki verebilirmi
  • Kalbin gorevi karşılandıktan sonra onemli degil demek ki
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.