Şimdi Ara

BTK 2017 4. Çeyrek Verileri Açıklandı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    O zaten kabul ettiğimiz bir şey, ama vergi meselesi de var. O zaman telefonlardan bugün alındığı kadar da vergi alınmıyordu. Telefonun fiyatının yarısına yakın zaten vergi vs. ekstralara ödüyoruz. Vestel vergisi dediler vergiler kilitlendi, millet Vestel telefon üretecek diye Vestel ürün almaz oldu inadına. Vergiden gocunmam ama vergi malın fiyatının önemli bir kısmı haline geldiyse orada bir sıkıntı var.

Son 13 yıldır 0 telefon almadım zaten, kolay kolay da almam ama eskiden bir amiral gemiyi bir yıl sonra bin lira civarına bulurdum. Şimdi bakıyorum Galaxy S8 satanlara, 2 küsür civarda olanlar hep cihazı düşürüp orasını burasını kıranlar. Cam telefon kullanımının nimetleri. Servisi şikayet ediyor, neymiş pilini değiştirirken cihazı bozmuşlar. Baştan pili değişmeyen telefon üretimine ayaklanmamız lazım ama kimse ses çıkarmıyor buna benden başka.

Artı neden her gün bir şeylere zam yapıyorlar tam gaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

O zaten kabul ettiğimiz bir şey, ama vergi meselesi de var. O zaman telefonlardan bugün alındığı kadar da vergi alınmıyordu. Telefonun fiyatının yarısına yakın zaten vergi vs. ekstralara ödüyoruz. Vestel vergisi dediler vergiler kilitlendi, millet Vestel telefon üretecek diye Vestel ürün almaz oldu inadına. Vergiden gocunmam ama vergi malın fiyatının önemli bir kısmı haline geldiyse orada bir sıkıntı var.

Son 13 yıldır 0 telefon almadım zaten, kolay kolay da almam ama eskiden bir amiral gemiyi bir yıl sonra bin lira civarına bulurdum. Şimdi bakıyorum Galaxy S8 satanlara, 2 küsür civarda olanlar hep cihazı düşürüp orasını burasını kıranlar. Cam telefon kullanımının nimetleri. Servisi şikayet ediyor, neymiş pilini değiştirirken cihazı bozmuşlar. Baştan pili değişmeyen telefon üretimine ayaklanmamız lazım ama kimse ses çıkarmıyor buna benden başka.

Artı neden her gün bir şeylere zam yapıyorlar tam gaz?

Eeee asgari ücrete 104 tl bir sene sonra da 199 tl zam ve bu mühendis doktor 'a göre da kademeli olarak artınca piyasa azdı gıda fiyatlarına uzun bir süre zam gelmemişti şimdi de arka arkaya zamlar geliyor piyasada dengesizlik var ya geri kalınıyor ya zamansız adımlar atılıyor yani kısacası sürü psikolojisi bunu tetikliyor diye düşünüyorum..

Pil olayı ben farklı gibi geldi bana ne zaman Samsung metal kasa ve çıkarılmayan pil sistemine geçti samsung telefonlar daha dayanıklı daha ömrü uzun pil olarak değil donanım malzeme kalitesi olarak bir çıta daha yukarı çıktıklarını düşünüyorum eskiden plastik kasa s3 s4 s2 mesela daha esnek yapıya sahip olduğunu için ömrü kısa oluyordu gibime geliyor çünkü esneyen kasa anakarta ve diğer bileşenlere daha çok zarar verir diye düşündüğüm için samsung metal kasa ve değişmeyen pil ile bir adım ileri gitti gibime geliyor aynı şey apple kanadında da vardı zaten adamlar kapalı kutu sökülemeyen sistem yaptıkları için uzun ömürlü telefın yapıyorlardı ve işletim sistemleri de aynı kapalı sistem açık kaynak kodlu değil bu da onun daha kararlı bir os işletim sistemine sahip olmasını sağlıyor ama ben açık kaynak kodlu işletim sistemlerini daha seviyorum bana imkanlar tanıyacak üstünde oynamalar düzeltmeler değişiklikler yapabilmek isterim o yüzden android derim..

Neyse vergi olayı ülkemizde en çok tüketim çılgınlığı olan şeylerden ilk 1. si araç 2. si de telefon o yüzden burada bakarsanız bu iki üründe de en yüksek vergiler buradan alınıyor, ha iki ihtimal olarak bakıyorum bir bende vatandaş olarak bunlardan alacağım için bana da çok maliyetli mal olmuş olacak o yüzden Dünya 'da olduğu gibi bende neden 10000 euro ya satılan arabayı ülkem de 13000 euro almak istemeyim ama ülkemizde 16000 euro ya mal olur hale geliyor bana artı telefon içinde aynı iphone 1000 dolar ise abd de bende 7000 tl hadi 1000 dolar 4000 tl 3000 tl nedir vergi kar şu bu hadi olsun olsun 5500 tl olsun bunun üstü bana çok geliyor ama bir diğer açıdan bakarsak diyorum 5500 tl 'ye iphone x alsam ve 13000 euro ya araba alsam emin olun sokaklar bu kadar dolu iken bu işin daha da cılkı çıkacağı istanbul trafiğinin 1.5 saatte evinde olan insanın 2.5 saatte ev de olacağını artı hava kirliliğinde çin 'i yaşar hale geleceğimizi artı geri dönüşüm sistemi ülkemizde oturmadığı için çöplük olan bir ülke olacağımızı ve cari açığın zaten fazla olduğu daha da coşacağını bildiğim gibi gibi etkenlerin daha da fazlalaşacağını da göreceğim için iki kısımda da arada kalıyorum ne öyle olmamalı böyle de olmamalı.. Ülkeyi yönetenlerin bir takım kararlar alırken düzgün kararlar alamadığını düşünüyorum.. Çünkü değişik bir ülkeyiz gelişmekte olan ülkeler nasıl bir istikrar çizeceği kolay kolay bilinmez serseri mayın gibidir bir bakarsın ihracat coşar bir bakarsın ithalat çünkü ülke gelişmekte olduğu için sürekli yatırım üretim eğitim ve gibi gibi değişikliklere maruz kaldığı için çözemesin ülkenin gidişatını ama gelişmiş ülkeler de sistem oturmuştur misal abd hep yüzde 1.5 büyür çünkü gelirler bellidir giderler bellidir insan sayısı bellidir ama biz misal genç nüfusa sahip olduğumuz için 83 milyon dan 107.1 milyona ulaşacağımız tahmin edildiği için abd gibi bir kararlılık çizgisi çizemeyiz.. O yüzden bu ülke de bazı şeyleri yaşayarak göreceğiz..

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Samsung S5 kullanıyorum, S2 de kullandım. İkisinin de işlem gücünden memnundum ama zamanla RAM yetersiz gelmeye başlıyor. Cayır cayır çalışan bir Opera bile bir güncelleme ile alette resmen kasmaya başladı. Başka telefon bakmaya başladım, 4 küsür S8 S9 vs. modeller pili değişmeyen camlar. İkinci ele bakıyorum, ucuza verenler hep arka camı ön camı ucundan çatlatmışlar. Benim kullanımıma da batarya değiştirmek iki telefon hacminde power bank taşımaktan kolay geliyor. Ama telefonu değişen alet üretmiyorlar artık. S5'in RAM yükseltme yolunu arıyorum ama yok işte...
  • quote:

Samsung S5 kullanıyorum, S2 de kullandım. İkisinin de işlem gücünden memnundum ama zamanla RAM yetersiz gelmeye başlıyor. Cayır cayır çalışan bir Opera bile bir güncelleme ile alette resmen kasmaya başladı. Başka telefon bakmaya başladım, 4 küsür S8 S9 vs. modeller pili değişmeyen camlar. İkinci ele bakıyorum, ucuza verenler hep arka camı ön camı ucundan çatlatmışlar. Benim kullanımıma da batarya değiştirmek iki telefon hacminde power bank taşımaktan kolay geliyor. Ama telefonu değişen alet üretmiyorlar artık. S5'in RAM yükseltme yolunu arıyorum ama yok işte...

Xiaomi 'yi öneririm bu konu da bir o firmayı da incele istersen adamlar son yıllarda feci çıkış yaşadılar şuan en çok tutulan bir modeli olan Xiaomi Redmi Note 5 Pro 6 gb 64 gb olan model yakında Türkiye 'de satılmaya başlayacak bu firma çok güncelleme getiriyor ben mi 4 w aldım 2014 'te çıkmış android 4.4 ile ve 7 'yi bile aldı yani 4 tane güncelleme alması telefonu sürekli seri olmasına hızlanmasını sağladı ki bende huawei ascend p6 var 4.4 'ten yukarı gitmedi artı 2 gb ram var ama arkadaşımda gm 4 android one var 2 sene güncelleme garantisi verildiği için 5 6 7 'yi aldı ve onda da 2 gb ram var ama hala benimkine göre seri telefon, telefonda ram olayı çok önemli bunu zamanla kullandığım telefonlarda gördüm çünkü telefonların işlemcileri çekirdek ve işlem bakımından yüksek olduklarına bir yerden sonra çok bir şey fark etmiyor ama ram olayı çok önemli mesela sahadan mobil, bankaların mobilleri, letgo mobil, facebook mobil, whatsapp mobil, chrome mobil (özellikle birden fazla sayfa kullananlar için), e-devlet mobil, hele messenger mobil 'i (resmen ram canavarı deli ediyor en çok kasan şey telefonumda bir optimize edemediler şunu), aliexpress mobil, işte bu uygulamaları kullanan biri olduğum için ram yetersiz kaldığı için artı eski sürüm android te kullanınca çekilmez bir hale gleiyor o yüzden telefonda ne olursa olsun ram bol olsun kafasındayım artı bunu Xiaomi politika olarak çok iyi uyguluyor.. Xiaomi 'de de kapak olayı yok ama şu var ki değişim yapmaya müsait bir telefon gibi duruyor en azından ön arkası cam tasarımı yok metal kasa ve pil takılması zor değildir..
    https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_pro-8893.php

Bir incelersin..

S5 özellik bakımından iyi bir telefon tasarımını biraz beğenmedim, S2 ise efsane telefon sahip olmadım ama ikisini de alıp inceledim arkadaşlardan.. S3 en beğenmedim seri oldu S4 'te hakkını çok verdi 2 gb ram 'li olup 1920x1080 pikselli full hd ekranlı olan teke telefon idi neredeyse uzun zaman..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 4 Nisan 2018; 1:51:8 >

Xiaomi'nin Mi 6 ya da Mi Mix 2 takip listemde. Ama Mi 6'da 800 MHz 4G desteği yok, Mi 7 ile bu destek gelirse direk ona da atlayabilirim. :) Bir de ekranı da Amoled yapsalar...
  • quote:

Xiaomi'nin Mi 6 ya da Mi Mix 2 takip listemde. Ama Mi 6'da 800 MHz 4G desteği yok, Mi 7 ile bu destek gelirse direk ona da atlayabilirim. :) Bir de ekranı da Amoled yapsalar...

800 Mhz destek olayını aştılar diye biliyorum ama global version adı altında satılanlar mı ne var yurt dışından getiren face grupları var orada o olaylar aşıldı diye yazıp duruyorlardı ama hangi modeller için olduğunu tam bilmiyorum ben Note 4X global versiyon olan modelin her hattı her şekilde destekliyor diye ona odaklanmıştım.. Mi6 'da bu sorun düzeltildi mi emin değilim ama kullananlar grupta sıkıntı yok diye anlatıyorlardı sanki araştırmak lazım.. Ki araştırmışsındır herhalde.. Amoled yapmıyor belki ama ekran kalitesi gayet güzel bendeki renklere bir bakıyorum mi 4 w 'da çok iyi gösteriyor artı kamerasını çok kişi beğendi etrafımda ki kamerası eski kaldı 2014 yapımı telefon olduğu için.. Mi Mix 2 'nin kamerası zayıf kalıyor ve tek kamera teknolojisi var Mi 6 'dan sonra çıktığı halde tek kamera ile çıktı piyasaya biraz hayal kırıklığı oldu kamera bakımından ama Mi Mix 2S 'in videolarını izledim redmi note 5 pro al hem 1300 1400 tl ucuz hem de 2S 'e vereceğin 3 k 3.2 k paradan 2000 tl 'si cebinde kalsın dedirtiyor bana da..

Mi Mix 2'de 800 MHz olayı aşılmış. Ama eski Mix'te de yok zaten sanırım o sıkıntı. Mi 6'da da bant desteği sınırlı. Neyse ki Turkcell çoğu istasyonunda artık 800 yanında 1800 de veriyor mutlaka ki sadece 800'e muhtaç değiliz. Yine de 800 olmaması, hafıza kartı desteği olmaması vs. şeyler kırpılmış telefon kullanma hissi veriyor. Eskiden Samsung Omnia kullanırdım mesela, Omnia her şey demekti ve o modelde teknoloji ile mümkün olan her şey vardı zamanında bile. Telefona ROM atarken brick dediğimiz tuğlaya çevirme olayını becerdim. Ne oldu, hafıza kartımı çıkardım devam ettim başka bir telefonda, verilerim hafıza kartında idi. Ama bu modellerde böyle bir imkan da yok. Amoled'lerin avantajı siyah ekranın neredeyse hiç enerji tüketmemesi. LCD'lerde bu mod yok. Belli işlerde ekranı ful siyah boyatıp kullanıyorum ki bu şekilde telefon uyku moduna girmediği için ihtiyacım olan sürücü ve API'ler kısıt olmadan çalışıyor, bu da siyah ekran ile neredeyse ekran kaynaklı güç kaybı olmaması gibi bir şey AMOLED'ler ile. Hani telefonu değiştirmek performans olarak beni rahatlatacak biraz swap olayı olmayacağından ama diğer açılardan yine sıkıntı. Çok terleyen biriyim ve koşuda ya da bisiklette telefon sırıl sıklam oluyor. Su geçiren bir telefon o terde yanar sırtımda yanar. İşine yarar tek telefon bulamayan benim sanırım. :D

• quote:

Mi Mix 2'de 800 MHz olayı aşılmış. Ama eski Mix'te de yok zaten sanırım o sıkıntı. Mi 6'da da bant desteği sınırlı. Neyse ki Turkcell çoğu istasyonunda artık 800 yanında 1800 de veriyor mutlaka ki sadece 800'e muhtaç değiliz. Yine de 800 olmaması, hafıza kartı desteği olmaması vs. şeyler kırpılmış telefon kullanma hissi veriyor. Eskiden Samsung Omnia kullanırdım mesela, Omnia her şey demekti ve o modelde teknoloji ile mümkün olan her şey vardı zamanında bile. Telefona ROM atarken brick dediğimiz tuğlaya çevirme olayını becerdim. Ne oldu, hafıza kartımı çıkardım devam ettim başka bir telefonda, verilerim hafıza kartında idi. Ama bu modellerde böyle bir imkan da yok. Amoled'lerin avantajı siyah ekranın neredeyse hiç enerji tüketmemesi. LCD'lerde bu mod yok. Belli işlerde ekranı ful siyah boyatıp kullanıyorum ki bu şekilde telefon uyku moduna girmediği için ihtiyacım olan sürücü ve API'ler kısıt olmadan çalışıyor, bu da siyah ekran ile neredeyse ekran kaynaklı güç kaybı olmaması gibi bir şey AMOLED'ler ile. Hani telefonu değiştirmek performans olarak beni rahatlatacak biraz swap olayı olmayacağından ama diğer açılardan yine sıkıntı. Çok terleyen biriyim ve koşuda ya da bisiklette telefon sırıl sıklam oluyor. Su geçiren bir telefon o terde yanar sırtımda yanar. İşine yarar tek telefon bulamayan benim sanırım. :D

Sen benim anlattıklarımdan daha fazlasını biliyor mussun zaten ekledigin detaylardan dolayı tabi ki sana senin aradığın şartlara uygun telefon sayısı çok az çıkar.. Umarım aradığını bulursun benim aklıma o tarz telefon gelmiyor ama hem amoled hem dayanıklı su geçirmez toz geçirmez olarak telefon samsung lar var gibi geliyor ama onlarında pil değişmeme gibi malum durumu var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen, Samsung'lar var ve pahalı seçenekler. Ama terden cepte Xiaomi öldürmek mi karlı Samsung kullanmak mı onu düşünüyorum. :)
  • quote:

Aynen, Samsung'lar var ve pahalı seçenekler. Ama terden cepte Xiaomi öldürmek mi karlı Samsung kullanmak mı onu düşünüyorum. :)

Xiaomi gerçekten kendini aştı tam bir fiyat performans a1 aldık android one desteği gerçekten telefon akıyor samsunglarda bunu göremiyorum eğer amiral gemisi alacaksanız mi7 yi bekleyin yada mi mix2s harika

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.