Şimdi Ara

btakademi'yi Nasıl Bilirsiniz? Kursa Gitsem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazılım geliştiricisiyim. Bir yazılım şirketinde çalışıyorum. Design patterns konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama bilirsiniz kendi kendinize pek kolay olmuyor. Bildiğim kadarıyla bunun eğitimini yalnızca btakademi veriyor. Sizce OOP Principles & Design Patterns ve Enterprise Design Patterns & Architectures kurslarına gitsem mi? Brüt 3000 TL ve toplamda 64 saate denk geliyor. Pazarlık ederek daha da düşürülür herhalde.

Giden var mı? Gitmeye değer mi?

http://btakademi.com/egitim/egitimler/?id=38&egitim=enterprise_design_patterns__ve__architectures__kurumsal_yazilim_mimarileri_
    http://btakademi.com/egitim/egitimler/?id=18&egitim=oop_principles__ve__design_patterns__tasarim_kaliplari_

• BtAkademide 2 adet eğitim(ASP.Net ve ileri ASP.Net) aldım. Bahsettiğiniz design pattern eğitimini şahsen almadım fakat bir arkadaşım almıştı ve oldukça memnun kalmıştı. Ben şuanda başka bir eğitim için tekrar btakademiye gitmeyi düşünüyorum. Ben şahsen aldığım kurslarda bir sorunla karşılaşmadım. Umarım siz de bir sorunla karşılaşmaz ve memnun kalırsınız.
  • Bu kadar biliyorsan kursa gerek yok indir bir pdf bitir isi her konu icin kurs gerekliyse yandık biz, netteki kaynalarda cabası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Bu kadar biliyorsan kursa gerek yok indir bir pdf bitir isi her konu icin kurs gerekliyse yandık biz, netteki kaynalarda cabası...

Öyle olmuyor işte maalesef hocam. Uygulamalı bir şekilde işi bilen adamdan dinlemekle hazır kaynak ya da kitaplardan öğrenmek arasında çok fark var. Bazı desenleri biliyorum mesela ama her zaman uygulayamıyorum.
  • Yabancı kaynaklarda her türlüsü var ha dersinki zamanım yok anlarım o zaman...
  • yazılımdevi.com a gir örnekli temel işlemler orda var...
  • quote:

Yabancı kaynaklarda her türlüsü var ha dersinki zamanım yok anlarım o zaman...

Hocam tahsilinizi ya da kursa gidip gitmediğinizi bilmiyorum ama asla kaynaklar birebir eğitimin yerini tutmuyor. Daha önce kursa gittiğim için biliyorum. Yani en azından bana göre öyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sole yapalım ben size size
    http://btakademi.com/egitim/egitimler/?id=18&egitim=oop_principles__ve__design_patterns__tasarim_kaliplari_

Linkindeki kavramları kısaca ve çalısan örnegi ile özetliyim sizde bana 400 tl verin.Ne dersiniz.
    1500 tl den ve zamandan kazanıcaksınız sadece bana 3-4 gün verin zira örnekler güzel olsun...

İsterseniz diger linkide farklı fiyata yaparım karar sizin...
    Ayrıca skype üzerinden takıldığınız yerleride sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 28 Ağustos 2013; 17:46:10 >
  • // C# ile Dependency Injection ve Loosely Coupling

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Text;

namespace ConsoleApplication10
    {

#region Bagimlilik çözümü icin kullanılan arayuz
    interface IMouse
    {
    void Write();

}
    #endregion

#region Sonradan Ekledik...
    class IbmMouse : IMouse
    {
    public void Write()
    {
    Console.WriteLine("IBM Mouse Kullanıldı");
    }
    }
    #endregion

//İki Faremiz var Logitech
    class LogitechMouse:IMouse
    {
    public void Write()
    {
    Console.WriteLine("Logitech Mouse Kullanıldı");
    }
    }
    //Digeri A4
    class A4TechMouse:IMouse
    {
    public void Write()
    {
    Console.WriteLine("A4Tech Mouse Kullanıldı");
    }
    }

//İş katmanımız tüm akısı yönetiyor
    //ama IBM faresi gelince iş katmanında değisim gerekiyor
    //ınıf iceriginin değişimi OOP da istemegen bir konu zira daha yuksek seviyede bu sınıfı kullanan bilesenlerde istenmeyen degisimlere yol acar...
    //Madem farelerin temel islevi yazmak bunu saglıyacak Interface tanımlayıp taban sınıflarına tanımlarız boylece
    //İş katmanın bu temel sınıflara sıkı sıkıya baglılıgını azaltabiliriz ; gevşek bagımlılık...
    //Burda sınıfın kurucusu üzerinden enjekte prensibi uygulanıyor...
    class MouseManager
    {
    private readonly IMouse mos;
    internal MouseManager(IMouse ms)
    {
    mos = ms;
    }

public void Use()
    {
    // IBM faresi girmeden once is katmanımız her sınıfı tanımlamak ve bilmek zorunda....
    // LogitechMouse mouse = new LogitechMouse();

//Artık iş katmanımız sadece gerekli bilgi ile donatıldı sınıflar ile ilgisi kesildi...
    // tek bilgiği arayuzmuzdeki soyut metot...
    mos.Write();
    // mouse.Write();
    }
    }

class Program
    {
    static void Main(string[] args)
    {

// MouseManager manager = new MouseManager();
    MouseManager mm = new MouseManager(new IbmMouse());
    mm.Use();
    }
    }
    }
    // işin özü is katmanımızın bagımlı oldugu iş akısına dısardan mudahele ederek daha zahmetsizce akısı //geliştiriyoruz, OOP temel ilklerinden biride bir sınıfı geliştirmeye acık tutmak ama değiştirmeye //kapamaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 28 Ağustos 2013; 21:38:37 >

• quote:

Sole yapalım ben size size

Linkindeki kavramları kısaca ve çalısan örnegi ile özetliyim sizde bana 400 tl verin.Ne dersiniz.
    1500 tl den ve zamandan kazanıcaksınız sadece bana 3-4 gün verin zira örnekler güzel olsun...

İsterseniz diger linkide farklı fiyata yaparım karar sizin...
    Ayrıca skype üzerinden takıldığınız yerleride sorabilirsiniz.

Hocam ben sınıf ortamında ya da birebir çalışmaktan bahsediyorum. Kodlarken sorunum yok ya da bildiğim şeyleri ilerletirken.. Ama yeni şeyler öğrenirken dikkatimi çok yoğunlaştıramıyorum ve aklımda kalıcı olmuyor. Tüm her şeyi detaylı olarak birebir 400 liraya öğretecekseniz (Örnek projeler yazarak ki bu bana sorarsanız 32 saatte bile yetersiz) sizinle anlaşalım :)

• O kadar vaktim olsa :) ben ancak kodları yazarım gerekli açıklamalarınız yaparım anlamadığın yerleride sypeden sorabilirsin bunun dışında o linklerdeki baslıkları tek tek nette arat ben hep bu isler için kullanırım bu tur ilanları hatta kitap indexleri bile bunun için cok güzeldir zira her konu derli toplu vardır neye bakıcagım diye bir tarafımı yırtmam :)
    Size örneğini verdim gerekli açıklamalarda var bu tarz bir şey olabilir ancak cokda gözünde büyütme aslında nerde nasıl davranacağın önemli konu onune gelince zaten temeli belli hemen uygulamalarında kullanırsın isimlere takılma ama kavram olarak ne yapmak istediğini bil kafi.
  • Profesyonel Tasarım Desenleri ; Factory Method

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Text;

namespace ConsoleApplication13
    {
    //Fabrika yazılım kalıbında amaç gerektiği anda gerekli sınıf nesnemizi oluşturmaktır.Ben burda soyut sınıf kullandım arayüzde olabilir...
    //Soyut sınıfımızdaki Metedumuzun sipariş veridiğimiz bölümlere göre değiştiğini varsayarak abstract olarak işaretledik...

abstract class Siparisver
    {
    internal string Departman;
    internal string Isim;
    internal string Adres;
    internal string Siparis;

internal abstract void sMt();
    }

//Madem siparişlerde istenenler belli soyut sınıfla temel işlemleri tanımlarız ,boylece turemis sınıflar kolayca eklenir ve bolumler (ürünler) gelismeye
    // esnek bir yapı olusturur.OOP da sınıflar gelismeye acık degisime kapalı olmalı...

class Kirtasiye : Siparisver
    {

string _departman;
    string _isim;
    string _adres;
    string _siparis;

internal Kirtasiye()
    { }

internal Kirtasiye(Siparisver sp)
    {
    _departman = sp.Departman;
    _isim = sp.Isim;
    _adres = sp.Adres;
    _siparis = sp.Siparis;
    }

internal override void sMt()
    {
    Console.WriteLine(_departman+" Siparisi Oluştu...");
    }

}

class Elektronik :Siparisver
    {
    string _departman;
    string _isim;
    string _adres;
    string _siparis;

internal Elektronik()
    {

}

internal Elektronik(Siparisver sp)
    {
    _departman = sp.Departman;
    _isim = sp.Isim;
    _adres = sp.Adres;
    _siparis = sp.Siparis;

}

internal override void sMt()
    {
    Console.WriteLine(_departman+" Siparisi Oluştu...");
    }

}

enum Bolum
    {
    Kirtasiye=1,
    Bilgisayar=2,
    Tanimsiz=3

}

//İs akısımızdaki temel işlevselliği üstelenen asıl sınıfımız icin bir arayuz olusturuyoruz boylece asıl fabrika sınıfımız icin esneklik saglıyoruz
    //siparis bilgileri ve departman kodu da siparisi hazırlamak icin gerekli...

interface IFabrika
    {

Siparisver SiparisYap(Siparisver spv,Bolum bl);
    }

//Zurnanın deligi burası ! Herseyi ustlenen somut sınıfımız yani fabrikamız...
    //hem soyut fabrikamız hemde somut olanı temel siparis sınıfı donduruyor boylece departmanlarımız ne olursa olsun temel siparis islemlerini bize
    // sağlıyor...
    //Yapılıcak tek sey verilen siparis bilgileri ve departman kodu ile, ilgili departmanın kendi siparisini hazırlaması (ASIL Hedef olan ilgili somut urun nesnesinin
    //ilgili sınıfca hazırlanması)
    class SiparisFabrika : IFabrika
    {

public Siparisver SiparisYap(Siparisver spv, Bolum bl)
    {

switch (bl)
    {
    case Bolum.Kirtasiye:
    return new Kirtasiye(spv);
    case Bolum.Bilgisayar:
    return new Elektronik(spv);
    default: throw new ArgumentException("Bu Bolum Henuz Yok...");

}
    }

}

class Program
    {
    static void Main(string[] args)
    {
    //Temel siparis bilgilerini hazırlıyoruz ,her sınıf kendi icinde bunu özellestiricektir...
    Siparisver sp=new Kirtasiye();
    sp.Adres="İzmir";
    sp.Isim="Ayhan eren";
    sp.Departman="Kirtasiye";
    sp.Siparis="^renkli kalem";

SiparisFabrika sp1 = new SiparisFabrika();
    try
    {
    var sps= sp1.SiparisYap(sp, Bolum.Kirtasiye);

sps.sMt();
    }
    catch (ArgumentException e)
    {
    Console.WriteLine(e.Message);

}

}
    }
    }
    //İşin özü;Fabric yonteminde urun adı verilen bizdeki karsılıgı departmanlar olan urunler icin icin yine Fabric yonteminde karsılıgı Fabrika olan sınıf içinde ürün nesnelerini her istedigimizde hazırlıyoruz...

• Sanırım her gün bir örnek koyucagım en azında tasarım desenlerinden yapıcı olanları biter...
    Prototype örnegi kendi bloğumda adresi imzamda var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.