Şimdi Ara

Brother LC11 LC16 LC38 LC61 LC65 LC67 LC980 LC1100 Serisi Orjinal Kartuş Dolumu-Görselli Anlatım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
10.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Brother LC11 LC16 LC38 LC61 LC65 LC67 LC980 LC1100 Serisi Orjinal Kartuş Dolumu-Görselli Anlatım

Brother LC11 LC16 LC38 LC61 LC65 LC67 LC980 LC1100 Serisi Orjinal Kartuş Dolumu-Görselli Anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 15 Mart 2010; 16:31:18 >

• gerçekten güzel çıkmış.aldığınız baskıda renkler orjinale göre daha doygun çıkmış.
    Devlet yararlı olanı yapmak için vardır, birey ise güzel olanı.
    Ama, hiç mi günahı yok yönetmenin?
    İyi ki, günah çıkartmak yok bizde,
    Beklemekten, derman kalmazdı dizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

Mürekkep litrelik INK TOUCH marka, fotoğraf kağıdı LEXMARK, 600 x 600 dpi ile baskı tarandı, ben baskı sonucundan çok memnun kaldım.

espial arkadaşın sorusuna istinaden.

sorunun cevabı önceki sayfada kalmış

• selam arkadaşlar yine bir sorum ben ilk defa siyah kartuşa dolum yapacağım sorum ise acaba dolum yaptıktan sonra lcd ekranda sorular bu kartuş yeni mi yoksa değilmi diye soru ekranı geldiyi zaman hangisini seçeyim evet dediğimiz zaman kartuş mürekkep seviye sayacını sıfırlıyor diğer şekilde sıfırlamıyor hangisini seçeyim yardımcı olursanız sevinirim cevaplar için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

selam arkadaşlar yine bir sorum ben ilk defa siyah kartuşa dolum yapacağım sorum ise acaba dolum yaptıktan sonra lcd ekranda sorular bu kartuş yeni mi yoksa değilmi diye soru ekranı geldiyi zaman hangisini seçeyim evet dediğimiz zaman kartuş mürekkep seviye sayacını sıfırlıyor diğer şekilde sıfırlamıyor hangisini seçeyim yardımcı olursanız sevinirim cevaplar için teşekkür ederim

cihaz hangi model acaba?
    145C de böyle bir olayla karşılaşmadım ben.fakat evet dediğinde seviye sayacını sıfırlıyorsa yeni diye cevap vermen daha doğru olur.full doldurduğun için zaten kartuşun yeni oluyor
    en azından mürekkep seviyesini rahatça takip etmen için yeni kartuş diye onayla gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

selam arkadaşlar yine bir sorum ben ilk defa siyah kartuşa dolum yapacağım sorum ise acaba dolum yaptıktan sonra lcd ekranda sorular bu kartuş yeni mi yoksa değilmi diye soru ekranı geldiyi zaman hangisini seçeyim evet dediğimiz zaman kartuş mürekkep seviye sayacını sıfırlıyor diğer şekilde sıfırlamıyor hangisini seçeyim yardımcı olursanız sevinirim cevaplar için teşekkür ederim

cihaz hangi model acaba?
    145C de böyle bir olayla karşılaşmadım ben.fakat evet dediğinde seviye sayacını sıfırlıyorsa yeni diye cevap vermen daha doğru olur.full doldurduğun için zaten kartuşun yeni oluyor
    en azından mürekkep seviyesini rahatça takip etmen için yeni kartuş diye onayla gitsin.

cihazım brother 145C bende her takip çıkartığım zaman bu soruyu soruyor bu kartuş yeni mi diye örnek olarak siyahı çıkarıp takmak istedik taktığımız zaman DİD YOU CHANGE BLCK böyle soruyor yes dersek yeni kartuş taktım no dersek aynı kartuşu ve mürekkep seviye sayacını sıfırlamıyor

• quote:

quote:

quote:

cihaz hangi model acaba?

cihazım brother 145C bende her takip çıkartığım zaman bu soruyu soruyor bu kartuş yeni mi diye örnek olarak siyahı çıkarıp takmak istedik taktığımız zaman DİD YOU CHANGE BLCK böyle soruyor yes dersek yeni kartuş taktım no dersek aynı kartuşu ve mürekkep seviye sayacını sıfırlamıyor

üstadım benim 145C de her kartuşu ikişer kez doldurdum yani toplamda 8 defa dolum yaptım şu ana kadar.şu ana kadar gerçi makinanın ekranınada hiç dikkat etmedim böyle birşey çıkıyormu diye.ben pc ekranının sağ alt köşesindeki Status Monitor yazan ikondan pc nin ekranından bakıyordum çok kısa bir süre sonra kartuşu dolu olarak gördüm her seferinde.bir dahaki dolumda bu dediğinize dikkat edeceğim.

sizin yazıcınız dolum sonrası kartuşunuz yenimi diye sorduğunda evet seçeneğini seçmeniz bana mantıklı geliyor.çünkü gerçektende kartuşunuz yeni oluyor.en azından mürekkep seviyesini takip için böyle cevap vermeniz gerekir.yeni derseniz en fazla tahminimce bir test sayfası yazdırmak isteyip istemeyeceğinizi soracaktır.hizalamayı senkronlamak için belki sorabilir diye düşünüyorum.boşa kağıt sarfiyatını önlemek için bu aşamayı atlarsınız olur biter.

acaba bu aşamada evet bölümünü seçtiğinizde farklı bir sorunmu ortaya çıkıyor?farklı bir sorun çıkmıyorsa evet kartuşum yeni deyin.yok eğer sonraki aşamada bir sorunla karşılaşıyorsanız onu belirtirmisiniz lütfen.

benim eski kullandığım lexmark ta kartuşu her çıkarıp taktığımda bu soruyu soruyordu bende evet diyordum.sonrasında hizalama bölümü çıkıyordu bende bu bölümü kağıt israfını önlemek için atlıyordum.

• şimdi az önceki mesajı yazdıktan sonra sizin sorununuzu denemek için sarı kartuşu çıkarıp yeniden taktım.yazıcı ekranında dediğiniz gibi aynı şekilde DİD YOU CHANGE YELLOW? diye yazı çıktı.bu aşamada yazıcı üzerindeki + ve - tuşlarının olduğu tuşun + kısmına basarak YES seçeneğini seçtim.yerinden çıkartmadan önce pc de saatin yanındaki Status Monitor ekranında yarım dolu olarak gördüğüm kartuş şu anda tam dolu olarak görünüyor.

bakalım makinamı akıllı bizmi akıllıyız

bakalım ne zaman algılayacak sarı kartuuşun tam dolu olup olmadığını.

• bu özelliğini bende bilmiyordum makinanın.öğrendiğim iyi oldu.Bende şuana kadar 4 sefer dolup yapmıştım böyle bir uyarı görmedim.

xpress 34 kardeşim bu siyah kartuşun kapasitesi tam olarak nedir biliyormusun ben geçen uyarı verdiğinde doldurdum yaklaşık 12-13 ml civarı mürekkep bastım.Şuan tam dolu olarak görünüyor.

Orijinalden alıntı: munzur24

bu özelliğini bende bilmiyordum makinanın.öğrendiğim iyi oldu.Bende şuana kadar 4 sefer dolup yapmıştım böyle bir uyarı görmedim.

xpress 34 kardeşim bu siyah kartuşun kapasitesi tam olarak nedir biliyormusun ben geçen uyarı verdiğinde doldurdum yaklaşık 12-13 ml civarı mürekkep bastım.Şuan tam dolu olarak görünüyor.

LC 980 seri kartuşlarda renkliler tamamen boşken 12 ml. siyah tamamen boşken 16 ml. mürekkep alacak hacime sahip olduğunu daha önce okumuştum.gelgelelim yazıcının mürekkepsiz çalışıp kafa yakmasını önlemek için içinde yaklaşık 2 ml. civarında mürekkep kaldığında kartuş bitiyor uyarısı veriyor emniyet açısından.yani kartuştaki mürekkebi tamamen bitirene kadar yazdırmak emniyet açısından uygun olmaz.

başka bir deyişle yazıcı yazılımsal olarak mürekkep bitiyor uyarısı verdiğinde dolum yapmalı.buna görede renklilere LC 980 serilerde 7-8 ml. mürekkep siyahada 13-14 ml. mürekkep basmak uygundur.zaten anlattığım yöntemde dolum yapıldığında fazla basılmaya çalışılan mürekkep üst taraftaki sibop benzeri kısımdan kartuş haznesi dolduğu için dışarı çıkıyor.bunun için en uygunu renklilere 7 ml. siyahada 13 ml. basmak uygun olacaktır.

• mürekkebi enjekte etme esnasında zaman zaman karşılaşılan mürekkebi içeri almama veya dışarı taşırma sorununun nedeni tesbit edilerek bu sorun hakkında ilk mesaj editlenerek yeni resim eklenmiş, sorun giderilmiştir.

mürekkebi enjekte etme esnasında zaman zaman karşılaşılan mürekkebi içeri almama veya dışarı taşırma sorununun nedeni tesbit edilerek bu sorun hakkında ilk mesaj editlenerek yeni resim eklenmiş, sorun giderilmiştir.

Kardeşim son verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.İlk dolumumda magenta ve sarı rengi doldururken bu problemle karşılaşmıştım hem kartuşu hemde ellerimi mürekkeple batırmıştım.Çok zorlamama rağmen mürekkep girmiyordu kartuşa.Sonra siyah rengi doldurduğumda ise çok rahat bir şekilde doldurmuştum.Ama sayende sorunun nedenini tam olarak anlamış oldum.Bundan sonra ona göre hareket edip daha sorunsuz dolum yapabileceğim.

Tekrar teşekkürler bilgine ve eline sağlık.
  • Bende ilk dolumlarımı yaptım MFC -250C ye. Fazla mürekkep basmış olmalıyım ki taşma oldu ancak suyun altında temizledikten sonra kurutup yerine taktım canavar gibi çalışıyor. Video görselini hazırlayan xpress' e çok teşekkür ediyorum.

Not: Dolum yaparken acemi iseniz eldiven kullanın vallahi mürekkebi elden çıkarmak çok zor :)

Orijinalden alıntı: zzoorroo

Bende ilk dolumlarımı yaptım MFC -250C ye. Fazla mürekkep basmış olmalıyım ki taşma oldu ancak suyun altında temizledikten sonra kurutup yerine taktım canavar gibi çalışıyor. Video görselini hazırlayan xpress' e çok teşekkür ediyorum.

Not: Dolum yaparken acemi iseniz eldiven kullanın vallahi mürekkebi elden çıkarmak çok zor :)

güle güle kullanın.fazla mürekkep basmayada çalışmamak gerekli.kartuşlarınız LC980 serisi ise pc den kartuş mürekkebi bitiyor uyarısı vermeye başladığında renklilere dediğim seri kartuşlarda 7 ml. mürekkep yeterli.fazla basmaya çalışıldığında taşma durumu sözkonusu olabiliyor.

• bende dcp-135 model var..kartuşlarda lc-970 bu yöntem benim kartuşlarada uygulanabilirmi acaba?

yazını okuduktan sonra mfc 255cw siparişi verdim, LC38 kullanıyor.
    memnun kalacağıma inanıyorum.

Aklıma gelenler:
    Yeni 1 adet orjinal kartuş mu sipariş etsem?
    Dolankartuş setlerinden mi alsam?
    Ya da tıpasız doldurmayı mı denesem?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.