Şimdi Ara

BROADWELL İŞLEMCİLER NİSAN AYINDA RAFLARDA YERİNİ ALICAK!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi okudum böyle bir haber var eğer 2016 da veya 2. ceğreğinde Skylake cıkarsa bunlar gereksiz şu an için

https://www.technopat.net/2015/03/26/intel-masaustunde-sadece-iki-broadwell-cikaracak/
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurpolo4

şimdi okudum böyle bir haber var eğer 2016 da veya 2. ceğreğinde Skylake cıkarsa bunlar gereksiz şu an için

https://www.technopat.net/2015/03/26/intel-masaustunde-sadece-iki-broadwell-cikaracak/

Gereksiz demiyelimde beklendiği gibi değil 9 serisi anakartlari biraz boşa çıkardı gibi ve elimizdeki islemcileri değiştirip alınacak bir işlemci değiller suan için ama performansı hakkında bilgimiz henüz yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• doğru haswell ve haswell refresh işlemcisi olanlar için aslında pek heyecan duyandırıcak modeller değil tabi ıvy sandy olanlar içinde bir upgade için büyük bir fırsat 32nm ve 22nm den 14nm geçiş performans cıtasını epey bir yükselticektir bekleyip görücez umarım fiyatları makul olur
  • çıkış fiyatı kaç dolar olur tahmini ?
  • Bundan 6 yıl önce çıkan o zaman 550 TL'ye satılan i7 860 ve 920 işlemcileri 8mb cash sahip 4/8 işlemcilerdi(8mb cash altı ve 8 sanal çekirdek olan i7 yoktu) üzerinden 6 yıl geçti 5 nesil çıktı hala 4/8 ve üstüne birde cash düştü, ben inteli artık anlamıyorum. 6 yıl önce çıkan ilk i5 olan i5 750'de bile 8mb cash vardı. Bu 6 yılda ne gelişti peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Mart 2015; 15:54:46 >

• gurpolo4 kullanıcısına yanıt
    saol hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurpolo4

doğru haswell ve haswell refresh işlemcisi olanlar için aslında pek heyecan duyandırıcak modeller değil tabi ıvy sandy olanlar içinde bir upgade için büyük bir fırsat 32nm ve 22nm den 14nm geçiş performans cıtasını epey bir yükselticektir bekleyip görücez umarım fiyatları makul olur

14 nm metre olmasının yanında önbellekleri küçültmeleri beni biraz kuşgulandırdı çok iddialı işlemcilere benzemiyorlar ama performansını çıkınca görücez bence 2. nesil 3. nesil işlemcisi olanlarda ugrade yapacakları kadar iyi bir işlemci değiller diye düşünüyorum çünkü zaten 2. nesil ve 3. nesil zaten güçlü işlemciler ve ugrade yapıp broadwell gibi bir işlemciye geçmek belki performans artırır fakat harcadıkları paraya değmez

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bundan 6 yıl önce çıkan o zaman 550 TL'ye satılan i7 860 ve 920 işlemcileri 8mb cash sahip 4/8 işlemcilerdi(8mb cash altı ve 8 sanal çekirdek olan i7 yoktu) üzerinden 6 yıl geçti 5 nesil çıktı hala 4/8 ve üstüne birde cash düştü, ben inteli artık anlamıyorum. 6 yıl önce çıkan ilk i5 olan i5 750'de bile 8mb cash vardı. Bu 6 yılda ne gelişti peki?

ilk nesile göre ön bellekleri düşmüş olması performans açısından kötü olduğu anlamına gelmez sadece birkaç kritere bakarak işlemci karşılaştırmak tabikide yanlış fakat bu çıkacak olan broadwell işlemcilerinin performanslarını bilmiyoruz ama önbellekleri düşürmeyip bence biraz daha kaslı işlemciler üretseler iyi olurdu hiç olmazsa 9 serisi anakartları aldıklarmıza değerdi sadece transistör arası mesafayi kısaltmışlar yani 14nm olmuş fakat onun dışında pek bir artış gözükmüyor.
    tek çekirdek performansı olarak belki iyiler zaten performanslarını bilmediğimiz için net bir şey yok umarım 9 serisi anakartın hakkını verir, ama işlemci güncellemeye değecek kadar performanslı olduğunu sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: JJBeat

çıkış fiyatı kaç dolar olur tahmini ?

dolar olarak 250 dolar civarına satılacağı yazıyor fakat türkiyede i5 şuanda bile 600 tl civarıyken gelecek olan i 750 civarı olur diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 26 Mart 2015; 16:48:13 >
  • Para dostum: Mesele Para :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Para dostum: Mesele Para :)

Valla biz alıyoruz kullaniyoruz arka planda neler dönüyor Allah bilir

• nanametr düşüyor zar alnı düşüyor amennah.
    cache neden düşüyor onu çözemedim.
    birde fiyatı da cabası olucak.
    yok ben almıyım eski işlemcim ve platformumla devam edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havana_Brown

nanametr düşüyor zar alnı düşüyor amennah.

Aynen öyle beklendiği kadar iyi değil gibi duruyorlar bizdekiler iyi

• iGPU'nun cache'i de 64 MB'e düşmüş. 4770R'de 128 MB idi.

Tabii 64 MB, C'lere özgü olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Mart 2015; 20:05:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

iGPU'nun cache'i de 64 MB'e düşmüş. 4770R'de 128 MB idi.

Tabii 64 MB, C'lere özgü olabilir.

c çarpan kilidi açık demekmiş k ibaresi yerine c kullanmışlar
  • quote:

3770k broadwellin hepsini yer zaten, i7 lerin kralı ve benim favorimdir.
  • Masaüstüne kabaca gtx650 ye benzer gpu geldi diye sevinmek yok ama sonra tamam mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun50

2 sene daha 2500k

aynen hala yeterli bir işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

3770k broadwellin hepsini yer zaten, i7 lerin kralı ve benim favorimdir.

evet çok iyi bir işlemci fakat i7'lerin kralı demek biraz yanlış olur.(2011 sokettede i7 var unutmamak gerek). 4790k daha iyi bir işlemci 3770kdan fakat işin içine o.c potansiyeli girince ne olur bilinmez

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.