Şimdi Ara

British Shorthair kedisini nerden bulabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • British Shorthair bu kediyi nerden bulabilirim baırınakta varmıdır yoksa satın mı alıcam alıcaksam nerden alıcam ve ne kadara



  • Barınakta yoktur. Satın da alma kardeşim onun yerine sokaktaki muhtaç bir kediyi sahiplensen olmaz mı? Böyle kedi ticaretine destek verdikçe bu insanlar bu işi uzatıyor. Zavallı kedileri güçsüz düşene dek çiftleştirip, doğurtuyorlar sırf para kazanmak için. Ayrıca kedi bakmanın getirdiği zorlukları biliyor musunuz? Alıp sadece mama ve sevgi vermekten ibaret değil. Genelde cins kedi sahiplenmek isteyenler kedi bakımı hakkında pek bilgi sahibi olmuyor o yüzden söylüyorum, daha sonra ne siz ne de kedi zorlansın diye.

    Ama bence sokaktan bir kedi kurtarın. British Shorthair istemenizin sebebi nedir? Dış görünüm mü? 1500TL'den başlıyor bu iğrenç ticaret. Umarım satın almazsınız.
  • schweppes2013 S kullanıcısına yanıt
    Bende sokaktan yada barınaktan almak istiyorum ama tüğ dökmeyen kedi lazım ve British Shorthairlar tüğ dökmüyormuş ondan istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafaaaaakaan M kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var. British shorthairler hiç tüy dökmüyor diye bi şey yok. Sadece diğer cinslere göre bir nebze daha az döküyorlar ki o da iyi bakılırsa. Eğer tüyü sorun ediyorsanız, diğer sorunlarla baş edebilecek misiniz? Kızgınlık dönemi, etrafa idrar püskürtülmesi, gece uyutmama, koltuk perde tırmalamaları gibi şeyler.

    https://kedilerlebirarada.wordpress.com/2017/09/06/kedi-sahiplendikten-sonra-basiniza-gelecekleri-biliyor-musunuz/ okumanızı tavsiye ederim..




  • schweppes2013 S kullanıcısına yanıt
    Onlar sıkıntı değil tek sıkıntısı tüğ fazla tüğ dökmeyen bir kedi olsa yeter yada nasıl önlenir tüğ dökmesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafaaaaakaan M kullanıcısına yanıt
    Eğer sıfır tüy dökümü istiyorsanız "sfenks kedisi" alacaksınız yani tüysüz kedi. Öbür türlü hiçbir kedinin tüy dökümünü sıfıra indiremezsiniz ancak bu tüy dökümünü azaltabilirsiniz. Kaliteli mama, düzenli tarama, takviye gıdalarla tüy dökümünü azaltabilirsiniz. Ama buna rağmen mevsim geçişlerinde mecburen yoğun bir tüy dökümü oluyor.

    Mesela benim kedim 1 ay önce inanılmaz tüy döküyordu, sadece başını okşadığımda elim tüy içinde kalıyordu, kendi kendini kaşıdığında bi tüy havuzu oluşuyordu. Şimdi yaz aylarından çıktıkça yavaş yavaş düzeldi. Yani bu ihtimaller göz önüne alınmalı. Az ya da çok tüy dökümü oluyor elbet.
  • British tüy döküyor. Kolay kolay sahiplendirmezler satıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafaaaaakaan

    Onlar sıkıntı değil tek sıkıntısı tüğ fazla tüğ dökmeyen bir kedi olsa yeter yada nasıl önlenir tüğ dökmesi

    Yüzde yüz engellenmez ama bunun için kedi fırçaları ve kaliteli mama öneriliyor.
  • nasıl bizim yerden arada saçımız çıkıyor onun kadar çıksa yeterli heryeri tüğ yapmasını istemiyorum tek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafaaaaakaan

    nasıl bizim yerden arada saçımız çıkıyor onun kadar çıksa yeterli heryeri tüğ yapmasını istemiyorum tek

    Dediğim gibi mevsim süreçleri oluyor, yeri geliyor stres yapıp tüy dökebiliyor hayvan. Eğer bu tüy dökmesini kaldıramayacaksanız hiç sahiplenmeyin bence.
  • Evde çok rahat ve dengelidir. Kısa tüylü kedi olması sebebiyle bakımı daha kolaydır . doğru mu bu bilgi?http://www.kedihakkinda.com/kartens-kedisi-british-blue-kedisi/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.