Şimdi Ara

Branş Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ben dövüş sporlarında branş seçimi konusunda sizden yardım istiyorum. Biliyorum bu gibi yüzlerce konu açılıyor fakat gerçekten kararsız kaldım, en sonunda bir bilene danışmak gerek diyerek buraya geldim. Araştırma yaptığımda kendimce bir eleme yaptım. Kickbox kafamda en çok yer edendi. Birkaç hafta kadar deneme amaçlı derslerine de katılmışlığım var. Ancak daha sonra "Çok dayak yer veya çok sakatlanır mıyım acaba?" düşüncesiyle bıraktım. (Bu arada ben tiyatro bölümü sınavlarına hazırlanıyorum, oyunculukta yüz ve mimik önemli olduğu için yüzüme "dağıtıcı" darbe almak istemiyorum. Gerçi kask takılıyor maç sırasında.) Wing Chun ilgimi çekiyordu sokakta uygulanabilirliği nedeniyle. Ona da aynı şekilde 2-3 ders kadar gittim fakat ben müsabakalarına katılabileceğim bir spor istiyorum. Ek olarak jiu-jitsu'yu düşündüm ama onda da sadece yer hareketleri mevcut, bana ne derece katkısı olur? Daha teknik ağırlıklı olan uzakdoğu sporlarını mı yoksa boks, kickbox gibi batı tarzı şeyleri mi tercih etmeliyim? Dövüş sporlarıyla ilgilenen arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• hem darbe yemek istemiyorum hemde dövüş sporu yapmak istiyorsun o biraz zor.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanadu_

Merhabalar,

Arkadaşlar ben dövüş sporlarında branş seçimi konusunda sizden yardım istiyorum. Biliyorum bu gibi yüzlerce konu açılıyor fakat gerçekten kararsız kaldım, en sonunda bir bilene danışmak gerek diyerek buraya geldim. Araştırma yaptığımda kendimce bir eleme yaptım. Kickbox kafamda en çok yer edendi. Birkaç hafta kadar deneme amaçlı derslerine de katılmışlığım var. Ancak daha sonra "Çok dayak yer veya çok sakatlanır mıyım acaba?" düşüncesiyle bıraktım. (Bu arada ben tiyatro bölümü sınavlarına hazırlanıyorum, oyunculukta yüz ve mimik önemli olduğu için yüzüme "dağıtıcı" darbe almak istemiyorum. Gerçi kask takılıyor maç sırasında.) Wing Chun ilgimi çekiyordu sokakta uygulanabilirliği nedeniyle. Ona da aynı şekilde 2-3 ders kadar gittim fakat ben müsabakalarına katılabileceğim bir spor istiyorum. Ek olarak jiu-jitsu'yu düşündüm ama onda da sadece yer hareketleri mevcut, bana ne derece katkısı olur? Daha teknik ağırlıklı olan uzakdoğu sporlarını mı yoksa boks, kickbox gibi batı tarzı şeyleri mi tercih etmeliyim? Dövüş sporlarıyla ilgilenen arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
    kickboksa katılıyosun 'çok dayak yer veya sakatlanır mıyım acaba' düşüncesiyle bırakıyosun.sonra wt'ye gidiyosun müsabakası olmadığı için bırakıyosun.müsabakada dayak yemekten korkuyosan wt ye gideceksin yok korkmuyorum diyorsan muay thai, boks, kick boksa gideceksin.bence biraz oturup düşün

• Dayak yeme meselesini şu manada söylemiştim. Sonuçta judo, taekwondo, aikido gibi uzakdoğu sporlarıyla muay thai, kick boks gibi daha çok atağa dayalı sporlar aynı kefeye konulamaz. Misal, bir taekwondo maçında bir boks maçı kadar hasar alma söz konusu değildir kanımca. Örnek vermek gerekirse burun kırılması, kaşın yarılması gibi şeyler. Ayrıca boksta çok fazla beyin hücresinin öldüğü söyleniyor.
    canı kıymetli adam dövüş sporlarını uygulayamaz
    git futbol oyna basket oyna yüz body felan yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 20 Mayıs 2012; 16:56:05 >
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Wushu Sanda Veya WT İyidir..
  • Kardeş saten seni gider gitmez kavgaya sokucaklar değil dayak yiceksin bu dövüş sporlarının temel kuralı karatede bile siyah kuşak yeşil kuşağa yenilebiliyor dövüş dalları çok farklıdır dayak yiyeceğim diye korkuyorsan bu sporu yapamazsın
    Üniversite Bölüm Tercihi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.