Şimdi Ara

Boza nedir? Nasıl içilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler babam boza almış şimdi gördüm mutfakta, daha önce içmişliğim falan yok. Galiba leblebi falan katılıyomuş ta nasıl bir içecek, güzel mi? Kıvamı nasıl

• tatlı kaşığı ile ye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminJan

Daha önce içmediysen boşa yaşamışsın dostum. Bozayı hemen buzluğa at çivi gibi soğuk olsun sonra bardağa koy içine sıcak leblebi at bir avuç onların üstüne de bol bol tarçın koy.Sonra bir güzel götür mideye.Dikkat et bağımlısı olursun.

O kadar mı güzel hocam
  • Bir dizide veriyorlardı sanırım . (Yanlış hatırlıyor olabilirim.)
  • Boza içilen bişey değilmi kaşıkla nasıl yeniliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~PanteR~

quote:

Daha önce içmediysen boşa yaşamışsın dostum. Bozayı hemen buzluğa at çivi gibi soğuk olsun sonra bardağa koy içine sıcak leblebi at bir avuç onların üstüne de bol bol tarçın koy.Sonra bir güzel götür mideye.Dikkat et bağımlısı olursun.

O kadar mı güzel hocam

Evet o kadar güzel. Eskiden geceleri annanemin evinde bütün aile taplandığımızda Mahallemizden geçen ve şöyle bağıran'' - boooooooozaaaaaaaaaaaaaaaaağğğcııııııığğğaaaaaauuuuuuuueeee ''.Amcamızdan dedem 2-3 kilo boza alırdı.Koca aile içilirdi soba yanında. Ama gidipte bim den yada herhangi bir marketten alıp içersen saçma sapan bir şey içmiş olursun.El yapımı güzel bir boza içen insan %80 bağımlısı olur bence.

Hocam markası Vefa'mış İçtiniz mi hiç?

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kadar mı güzel hocam

Evet o kadar güzel. Eskiden geceleri annanemin evinde bütün aile taplandığımızda Mahallemizden geçen ve şöyle bağıran'' - boooooooozaaaaaaaaaaaaaaaaağğğcııııııığğğaaaaaauuuuuuuueeee ''.Amcamızdan dedem 2-3 kilo boza alırdı.Koca aile içilirdi soba yanında. Ama gidipte bim den yada herhangi bir marketten alıp içersen saçma sapan bir şey içmiş olursun.El yapımı güzel bir boza içen insan %80 bağımlısı olur bence.

Hocam markası Vefa'mış İçtiniz mi hiç?

vefa en kalitelisi denebilir :) baya eski
    gerçektende çok güzel tadı
    zaten içimini arkadaş anlatmış :D olsada içsek canım çekti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vodka en iyi neyle içilir
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vefa bozacısının yerinde içerdim hep. 5. sınıftık etütden kaçar oraya giderdik , 30 kuruşa abi bize çay bardağında boza verirdi
  • Teşekkürler cevaplar için babam bi leblebi getirsin götürelim şimdiden merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qrznBot

Teşekkürler cevaplar için babam bi leblebi getirsin götürelim şimdiden merak ettim
    iğrenç bi tadı var
  • küçükken çok severdim fakat 2 sene önce bimden bi boza aldık.midemi bozdu. bi tiksindim şu an adını duyunca kusasım geliyor.
  • Pipet ile rahatlıkla içebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıpçak+kk

Boza içilen bişey değilmi kaşıkla nasıl yeniliyo

İçedebilirsiniz ama biraz ağır ve koyu bir kıvamı bulunduğundan ben hep kaşıkla yerim , tarçınla leblebiyle muhteşem olur. Gidip Bim 'den almayın dilinize yazık bir daha bozayı bim gibi marketler yüzünden karalisteye alırsınız .. En iyisi en kalitesi Vefa bozacısıdır , şimdi canımı çektirdin ya off
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

quote:

İçedebilirsiniz ama biraz ağır ve koyu bir kıvamı bulunduğundan ben hep kaşıkla yerim , tarçınla leblebiyle muhteşem olur. Gidip Bim 'den almayın dilinize yazık bir daha bozayı bim gibi marketler yüzünden karalisteye alırsınız .. En iyisi en kalitesi Vefa bozacısıdır , şimdi canımı çektirdin ya off

Bazı marketlerde satıyolar 5-6 liraya vefa bozasını ordan alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

quote:

Bana güzel bi marka söyleyin onu olayım açık bulamam şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 yaşına kadar hep İdealtepe şubesinde içmişimdir, komşumuzdu. Bunların asıl yeri nerede? İstanbula gittiğimde Vefa'ya gidip içmek istiyorum. Sömestr'da veya yazın giderim mutlaka.

Şu harita doğru sanırım.
    http://maps.google.com/maps?hl=tr&client=opera&hs=2bt&rls=tr&channel=suggest&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35466521&biw=1366&bih=630&um=1&ie=UTF-8&q=vefa+boza&fb=1&gl=tr&hq=vefa+boza&cid=0,0,4218153185282937204&sa=X&ei=QZGCULOlMoXltQb5kYCQBg&ved=0CG8Q_BIwAg

• Babam hala gelmedi yaa merak ediyorum çok
  • Up Up Up

Şimdi içtim ekşi bi tadı varmış garip içemedim Sevmedim pek
  • Boza candır yahu... nasıl içmedin bu zamana kadar...
  • 20 yılıdr hiç içmedim , ama kefir gibiyse içerim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.