Şimdi Ara

Böyle Bir Teknoloji Var mı? Cloud/FTP Özellikli Kamera Sistemi Tavsiye ve Önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar.

    Köydeki ev ve bahçe için peyderpey alınmak üzere maksimum 4 kameralık ihtiyacımız hasıl oldu. Kameraların dış mekana uygun olması iyi olur. Aradığım özellikler önem sırasına göre şöyle:

    1- Bulut Özelliği : Ücretsiz ve tatmin edici özellikli bir hizmet arıyorum. Bilindik markaların hizmetleri var fakat çoğu aylık olarak ücret talep ediyor. Ücretsiz olanlar da 1 cihaz sınırı ve geriye dönük 2 günlük kayıt saklama gibi özellikler sunuyor. Bana yetecek olan maksimum 4 cihaz ve 7 günlük bir hizmet. Ya da beni salsın istediğim cihazı bana verdiği ücretsiz alan dolana kadar bağlayayım, önceki kayıtları silsin yenisini yüklesin. Tabi internette böyle bir hizmet bulamadım, muhtemelen de yok ve düşük bir olasılık olsa da bulut özelliğini öncelik sırasında yine de 1. sırada yazdım.

    2- FTP Desteği : Güvenlik kameralarındaki genel cloud hayal kırıklığı üzerine FTP olayını düşündüm. Yine minik araştırmalar sonucu halihazırda çoğu kameranın FTP ile dosya transferi yaptığını öğrendim. Şehirdeki eve kullanmadığım bir leptopa hiç kapanmamak üzere FTP server kurup köydeki kayıtları FTP üzerinden direkt buraya otomatik olarak aktarmasını planlıyorum. Bir nevi kendime ait bulut sunucusu.

    Burda bir parantez açıyorum. Cloud ya da FTPdeki ısrarım bahçedeki evde kayıtları bırakmak istemememden kaynaklanıyor. Kötü bir senaryoda bahçeye giren bir kişi kamerayı keser ya da evin içinden kayıt cihazını alırsa güvenlik sisteminin hiç bir manası kalmıyor.

    3- Kablosuz: Burada da minik bir detay. Kameraları direkt wi fi ile modeme bağlamak istiyorum. Arada DVR(nedir bilmiyorum) falan herhangi bir kutu istemiyorum. Gerekirse modeme usb ile nas tarzı harici harddisk(olur mu bilmem) bağlayabilirim. FTP neyi destekliyor en verimlisi hangisi ise ona göre davranacağım. Kameralar sadece elektrik kablosuna bağlı olacak.

    bundan sonrası işin olsa iyi olur kısmı.

    4- IR Led Gece Görüş: Çoğunda var zaten

    5- Dome Uzaktan Kontrol Başlık: Olursa iyi olur. Finalde sabit ve dome karışık bir sistem planlıyorum.

    6- İnternetten Mobilden Canlı İzleme: Bunlar da zaten çoğunda olan özellik.
    ...
    Hareket Sensörü
    ...
    Anlık bildirim
    ...
    Diğer Standart Özellikler



    *Sistemi kuracağım alan tarlalık bir yer. Yeni yeni etrafta bağ evleri yapıldı. İnternet altyapı sorgulaması yaptığımda altyapının olduğunu gösteriyor. Senelerdir kamera koyma planımız vardı altyapı geldiğini öğrenince vesileyle bu seçeneği değerlendirelim dedik. Bahçede ve evin içinde değerli birşey yok tv bile bırakmıyoruz ama kim olduğu belirsiz kişiler dönem dönem girip bahçede açıkta olan kabloları söküp çalıyor. Yani alan dönem dönem ziyaret ediliyor, birileri tarafından etrafta olan muhtelif eşyalar çalınıyor. Hiçbir şey yapmasalar bile babalarının yeriymiş gibi etrafı telle çevrili olmasına rağmen bahçeye girip takılıp gidiyorlar. Ve bu sistem kurulursa en değerli şeyler bu kameralar olacak orada.

    Yardım ederseniz çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_S_h -- 5 Şubat 2020; 19:28:38 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.