Merhaba arkadaşlar, malum fifa ve pes oynamaya başladıktan bir süre sonra ya da doğrudan herkes öncelikli olarak online oynamaya başlıyor. Bunun dışında rekabete bir ödül konduğunda olay çok daha farklı yerlere gidebiliyor. Ben de 2 yıldır online oynuyorum fakat Türkiye'de bu rekabeti oluşturan bir site henüz göremedim. Forumda filan wager çeviriyoruz fakat ne güvenilir oluyor ne de her istediğimizde bulabiliyoruz.
Şimdi benim düşündüğüm sistem ise forum tarzı olacak ve aynı buradaki gibi herkesin profili ve referans bilgileri olacak.
Tamamen fifa ve pes wager karşılaşmaları üzerine olacak. Forum üzerinden konu açılarak, örneğin: 20 TL'ine maç yapılacak pm ile ulaşabilirsiniz denecek.
Karşılıklı anlaşma doğrultusunda taraflar maçlarını yaparak konuya fotoğraflar eklenecek ve ücret ödemesi yapılıp, karşılıklı referanslar verecek.
İki taraftan birisi anlaşmazlık çıkardığı takdirde ise fotoğraflar incelenip haksız olan taraf siteden süresiz olarak uzaklaştırılacak.
Referans sistemi sayesinde, örneğin 10 defa maç yapıp sorun yaşamamış birisi ile gönül rahatlığı ile maç yapabileceksiniz.
Burada kafamı karıştıran konu ise site ilk açıldığında çok fazla üyelik olacağı için güven problemi yaşanacak. Bu da sıkıntı olacağı için benim düşüncem şu yönde;
aşağı yukarı 2 yıldır forumda olduğum için fifa bölümünü çoğunlukla tanıyorum ve buradan ilk etapta 20 30 veya 40 kişiye üyelik verip, siteye üye alımını kapatacağım. Her üyenin ise 1 kişiyi davet etme hakkı olacak ve davet edilen kişi yamuk yaptığı takdirde davet eden de siteden uzaklaştırılacak. Düzenli olarak üyelere davet hakkı verilecek ve bu şekilde üyelik sayısı yükselecek. Aksi takdirde sitede çok fazla gereksizlik dönebilir. Zaten çok fazla kişi değil de sağlam referanslı kişilerin barındığı kaliteli bir site kurmak istediğimden dolayı bu durum önem arz ediyor.
Şimdi sizin düşüncelerinizi alalım... Bildiğiniz üzere Türk oyun severlerin böyle bir platformu yok.