Şimdi Ara

Böyle bir aygıt mümkün olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eğer havanın ısısı bir miktar enerji içeriyorsa, biz bu ısı enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürüp, aynı zamanda havanın soğumasını sağlayabilir miyiz? Tamam pratik olarak pek mümkün olmayabilir ancak ilerde böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün mü?
    Ciddi mesaj yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperkin -- 1 Ağustos 2010; 2:52:55 >

• Tabimi isinan hava yukarı çıkacağı için yere bakan ısı türbinleri insa ederiz çıkan sıcak hava akimiyla dönerek elektrik elde ederiz o elektrikte evlerdeki klimalarda kullanılır .
  • herşeyi gevur yapıyor bırak onuda onlar düşünsün...

• quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

Tabimi isinan hava yukarı çıkacağı için yere bakan ısı türbinleri insa ederiz çıkan sıcak hava akimiyla dönerek elektrik elde ederiz o elektrikte evlerdeki klimalarda kullanılır .

Benim dediğim daha farklıydı, dediğim aygıt ısı enerjisini elektrik enerjisine çevireceğinden bulunan bölge otomatik olarak soğumaz mı? Yani taneciklerdeki titreşimi elektrik enerjisine çevirmeye çalışıyoruz burada.
  • ben de şunu düşünüyorum hep: Hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmek mümkün.Diyorum ki biz hergün pc başında 6-7 saat Mouse oynatıyoruz.Acaba bir çark türü birşey olsa da oradaki enerjiyi elektriğe çevirip tasarruf yapsak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

ben de şunu düşünüyorum hep: Hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirmek mümkün.Diyorum ki biz hergün pc başında 6-7 saat Mouse oynatıyoruz.Acaba bir çark türü birşey olsa da oradaki enerjiyi elektriğe çevirip tasarruf yapsak?

Mümkün ama bu şekilde olursa daha çok enerji harcamamız gerekecek. Bu da zor olabilir.
    Ya da PC masalarının altına elektrik üreten bir pedal koyup hem spor yapabiliriz hem de bacak kaslarımız güçlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

Tabimi isinan hava yukarı çıkacağı için yere bakan ısı türbinleri insa ederiz çıkan sıcak hava akimiyla dönerek elektrik elde ederiz o elektrikte evlerdeki klimalarda kullanılır .

Benim dediğim daha farklıydı, dediğim aygıt ısı enerjisini elektrik enerjisine çevireceğinden bulunan bölge otomatik olarak soğumaz mı? Yani taneciklerdeki titreşimi elektrik enerjisine çevirmeye çalışıyoruz burada.

Taneciklerin titreşimini elektrik enerjisine çevirmek demek zaten pratikte türbini döndürmekle eşdeğerdir. Havanın sıcaklığını suyu ısıtıp, buhar basıncından faydalanarak türbini döndürmekte kullanabilirsin aynı şey ancak daha verimli olur. Ayrıca sıcaklığı farklı iki metal plaka arasında çok düşük gerilim oluşabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, geliştirilirse bu da bir yöntem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • taneciklerin arasındaki titreşimin enerjisi hiç bi işe yaramaz o kadar küçük bi enerjiyle odayı ısıtmak mümkün olmasa gerek. her ne kadar tanecik sayısı fazla olsa da !!!

bi de şu pedal fikri hacı sen hem pedal çevirip hem sniper kullanabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer1907

taneciklerin arasındaki titreşimin enerjisi hiç bi işe yaramaz o kadar küçük bi enerjiyle odayı ısıtmak mümkün olmasa gerek. her ne kadar tanecik sayısı fazla olsa da !!!

Yahu herkes TF2, CS ya da COD oynamıyor ki, forumda dolanan insanlar var
    Bu arada ben odanın ısıtılmasından bahsetmemiştim, odanın ısı enerjisini elektrik enerjisini çevirmekten bahsetmiştim. Böyle olunca oda ısımayacak, soğuyacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shinning Star

quote:

quote:

Taneciklerin titreşimini elektrik enerjisine çevirmek demek zaten pratikte türbini döndürmekle eşdeğerdir. Havanın sıcaklığını suyu ısıtıp, buhar basıncından faydalanarak türbini döndürmekte kullanabilirsin aynı şey ancak daha verimli olur. Ayrıca sıcaklığı farklı iki metal plaka arasında çok düşük gerilim oluşabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam, geliştirilirse bu da bir yöntem.

arkadaş olayı zaten açıklamış.Mesajı okuyup imzadına bakınca da zaten tatmin oldum

ama dediğin gibi bu sıcaklığı buhar oluşturmak da kullanmak bana mantıklı gelmiyor çünkü o kadar ahım şahım bir sıcak söz konusu değil.Ama yine de birşeyler düşünülebilir

sonda dediğin şey sanırım Peltier aleti..Bir tarafı çok sıcak diğer tarafı ise çok soğuk olunca elektrik üretiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sencer1907

taneciklerin arasındaki titreşimin enerjisi hiç bi işe yaramaz o kadar küçük bi enerjiyle odayı ısıtmak mümkün olmasa gerek. her ne kadar tanecik sayısı fazla olsa da !!!

Yahu herkes TF2, CS ya da COD oynamıyor ki, forumda dolanan insanlar var
    Bu arada ben odanın ısıtılmasından bahsetmemiştim, odanın ısı enerjisini elektrik enerjisini çevirmekten bahsetmiştim. Böyle olunca oda ısımayacak, soğuyacaktır.

pardon yanlış okumuşum aga. ama şimdi dikkatli okudum da fikir geldi bi an şöyle ki:

Taneciklerdeki titreşim hareketleri, sen ne kadar enerjisinden faydalansan da kaybolmayacaktır. (Bildiğin üzere enerji kaybolmaz.) Elektrik üretmeye devam etmek için hareketin devamı gereklidir. Doğal olarak zaten taneciklerdeki hareket sürekli devam ediyo. Bu yüzden küçük bi miktar olsa da elektrik üretirsin. Fakat taneciklerdeki enerji yani hareket durmadığından ısı yayılamya devam edecektir. Bu şekilde soğutma yolunun pek mümkün olacağını düşünmüyorum.

Saygılarımla..

• bu tip buluşlara büyük sermayeler karar veriyor maalesef.. belki onlarca imkan var mesela benim de aklıma yakın zamanda gündeme gelen deniz dalgalarının kinetik enrejisinden yararlanma projesi geldi ama kimse yeltenemiyor bunlara çünkü bunlar tüm enerji politikalarının değişmesi manasına gelir dolayısıyla sermaye sahiplerinin önünü tıkar..petrol ve nükleer enerji varken ve ihtiyar barajlarımız kullanılmaya devam ederken bunları görmemiz çok zor..
  • quote:

Arkadaşlar eğer havanın ısısı bir miktar enerji içeriyorsa, biz bu ısı enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürüp, aynı zamanda havanın soğumasını sağlayabilir miyiz? Tamam pratik olarak pek mümkün olmayabilir ancak ilerde böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün mü?
    Ciddi mesaj yazmayın.

Isının elektriğe dönüşebilmesi için farklı sıcaklıklarda iki ayrı ortam gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Arkadaşlar eğer havanın ısısı bir miktar enerji içeriyorsa, biz bu ısı enerjisini, elektrik enerjisine dönüştürüp, aynı zamanda havanın soğumasını sağlayabilir miyiz? Tamam pratik olarak pek mümkün olmayabilir ancak ilerde böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün mü?
    Ciddi mesaj yazmayın.

Isının elektriğe dönüşebilmesi için farklı sıcaklıklarda iki ayrı ortam gerekir.

Konu kapanabilir

• quote:

Ciddi mesaj yazmayın.

Tamam.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Ciddi mesaj yazmayın.

Konu kapanabilir

ha eğer salon serin ise ve yatak odası ise dar olduğu için çok sıcak ve bunaltıyorsa Peltier ile az bir miktarda ıelektrik enerjisi üretebilirsin.Ama ne kadar verimli olur orası ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: Shinning Star

quote:

quote:

arkadaş olayı zaten açıklamış.Mesajı okuyup imzadına bakınca da zaten tatmin oldum

ama dediğin gibi bu sıcaklığı buhar oluşturmak da kullanmak bana mantıklı gelmiyor çünkü o kadar ahım şahım bir sıcak söz konusu değil.Ama yine de birşeyler düşünülebilir

sonda dediğin şey sanırım Peltier aleti..Bir tarafı çok sıcak diğer tarafı ise çok soğuk olunca elektrik üretiyor

Doğru Peltier belli bir gerilim üretiyor ancak wikipedia'da yazana göre biraz çetrefilli bir iş, wikipedia'da şöyle yazılmış:

"Ortalama 40x40x3.9 mm ölçülerinde bir peltier iki yüzeyi arasında sıcaklık farkı 80 derece olduğu bir ortamda yaklaşık 1,5V ve 0,2A değerlerinde bir enerji vermektedir. İki yüzey arasındaki sıcaklık farkı artıkça ürettiği enerji de artacaktır."

İki plaka arasında 0,3 watt güç için 80 derece fark yaratmaya çalışmak pek mantıklı değil aslında.

Bu yüzden buhar basıncından faydalanmak daha mantıklı, zaten bu çatılara takılan su ısıtma sistemleri suyu 80 dereceye kadar çıkarabiliyor, bu yeterli bir sıcaklık aslında. Bu sistem güneş kollektörleriyle de desteklenerek su sıcaklığı daha da arttırılabilir, su kaynama sıcaklığına dahi gelecektir, youtube'da videoları var inceleyebilirsiniz.

Örnek video: http://www.youtube.com/watch?v=yrdeZ-4rqyU

Video'da da görebilirsiniz aslında gayet basit bir sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinning Star -- 1 Ağustos 2010; 13:45:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PehlivanJedi

bu tip buluşlara büyük sermayeler karar veriyor maalesef.. belki onlarca imkan var mesela benim de aklıma yakın zamanda gündeme gelen deniz dalgalarının kinetik enrejisinden yararlanma projesi geldi ama kimse yeltenemiyor bunlara çünkü bunlar tüm enerji politikalarının değişmesi manasına gelir dolayısıyla sermaye sahiplerinin önünü tıkar..petrol ve nükleer enerji varken ve ihtiyar barajlarımız kullanılmaya devam ederken bunları görmemiz çok zor..

Dostum bunu yaptılar zaten national geographic'de. Video burda Ama Türkiye'de dalgalardan pek yararlanamayabiliriz çünki çok da büyük değiller.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.