Şimdi Ara

Boy Sorunsalı (Sakal, Ergenlik vs.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bizim okulda 9 da sakalı olan 3 çocuk 1.90

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nano6824 kullanıcısına yanıt
    kardeşim o 180 lerde filandır zayıftır uzun görünüyordur yada sende çok kısasındır onları uzun görüyorsun 9uncu sınıfta 190 gibi bi uzama çıkmışsa lise sonda en az 205 lazım yanlışın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldgold0834 -- 29 Eylül 2016; 18:36:33 >
  • goldgold0834 G kullanıcısına yanıt
    Hocam valla aynı sınıfta olmasak ben de inanmazdım ha şu an 9 da geldiği gibi duruyor o ayrı mesele

senin yaşındayım diyorsun sonra aynı sınıftaymışsın onlarla yeme beni bro
  • quote:

Orijinalden alıntı: shiranui

quote:

Orijinalden alıntı: No VI

Uzarsın kardeşim sorun yapma. Daha 17 yaşindasın uzamak için bol bol vaktin var Süt iç yani kim ne derse desin iç faydası olur mutlaka.

İşin işten geçtiğini fark etmeye başladım, abanıyorum proteine son zamanlarda. Süttür, kase kase yoğurttur, ayrandır, ettir ne bulursam indiriyorum mideye.

Yaradı da, iskeletor gibiydim azıcık kilo aldım ama, yağ olarak alınca o da sıkıntı çıkardı.

Bir de, benim genel duruşum kambur, omuzlarım düşük ellerim cepte geziyorum. Postürümü düzeltmem bana fazladan boy sağlar sanırım.

Bu ne kadar sağlar peki? Gözle görülemeyecek kadarsa, hiç kendimi kasmayayım ben.

O kadar proteine abanman uzama şansın varsa da yok edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yazdiklarimda bir mantık hatası görmüyorum. Ben Su an 12 siniftayim ve o kisilerle 9 dan beri aynı siniftayim.

ben yanlış anlamışım kb. ben seneye ağustosa kadar en az 4 cm daha uzamış olurum mesela
    Şöyle ki; 185'i üst sınır olarak görüyorum kendimde. Daha öteye gidemeyeceğim aşikar. Ellerim falan da küçücük zaten, eğer konuyla ilgisi varsa :p Şimdi, senden uzun insanlar tanıyorum, senden küçük ve senden uzun insanlar da tanıyorum. 185 olursam, herke"S" boyuma şaşıracakmış gibi bir düşüncem de yok, zira insanların şaşırması zerre umurumda değil. Burada bir sportif kariyer söz konusu. Eğer uzamayacak olursam, kendi boyuma uygun bir stilde gelişeceğim. Eğer uzayacak olursam, geleceğe yatırım yaparak şimdiden farklı bir stilde gelişip, sonrasında afallamayacağım.

Her şey fan fin fon arkadaş ortamından en uzunum çok ilgi çeker değil yani. Hayatımı boşa yaşamamak için geleceğimi şimdiden tasarlamam gerekir. Her neyse, teşekkürler.

• TriLi T kullanıcısına yanıt
    Hmm. Buna dair birkaç duyum daha aldım, bilimsel bir açıklaması var mıdır bu durumun? Bir de son zamanlarda alnımda ufak ufak sivilceler falan çıkmaya başladı, sesim de henüz kalınlaşmadığına göre.. Bilemiyorum, sakal ergenliğin sonu gibi gelmemeye başladı. Ha kestim, jiletle kesmeme rağmen 2 haftada 1-2mm anca uzamıştır ki yeni yeni siyahlık belli oluyor. Anladığım kadarıyla henüz tüyümsüler hala.

Şu kemik yaşı kontrolüne bir gitsem, her şey aydınlanacak ama hayırlısı. Bu arada, kemik yaşının kendi yaşımdan küçük çıkma ihtimali var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shiranui

Hmm. Buna dair birkaç duyum daha aldım, bilimsel bir açıklaması var mıdır bu durumun? Bir de son zamanlarda alnımda ufak ufak sivilceler falan çıkmaya başladı, sesim de henüz kalınlaşmadığına göre.. Bilemiyorum, sakal ergenliğin sonu gibi gelmemeye başladı. Ha kestim, jiletle kesmeme rağmen 2 haftada 1-2mm anca uzamıştır ki yeni yeni siyahlık belli oluyor. Anladığım kadarıyla henüz tüyümsüler hala.

Şu kemik yaşı kontrolüne bir gitsem, her şey aydınlanacak ama hayırlısı. Bu arada, kemik yaşının kendi yaşımdan küçük çıkma ihtimali var mıdır?

Üniversitemde hastaların el röntgenlerine bakılıyor bazen gelişim düzeylerini görmek için. Yaş aldatmasın hiç seni. 15 yaşındaki birinde 20 yaş eli de gördüm veya tam tersi de oldu. Sakal da çok fazla şeyi belirlemiyor. Kendimden örnek verecek olursam sakallarım çıkmaya başladıktan sonra 3-4 cm kadar uzadım. Ha sakal çıktıktan sonra da tabii ki 10 cm uzamayı bekleme. Sakalı çıkaran testosteron aynı zamanda kemik plaklarını da kapatan hormondur.

Kemik yaşında kronolojik yaşından daha düşük çıkabilir. Ama bu gerçekten düşük bir ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriLi -- 30 Eylül 2016; 23:12:14 >

el ile uzun boyun kesinlikle alakası var dedim dimi beyler Hocam küçükken doktor evirdi çevirdi elime baktı bu çok uzun boylu olur dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldgold0834 -- 1 Ekim 2016; 15:54:00 >
    bencede sakal bıyık çıkınca boy uzaması yavaşlar azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldgold0834 -- 4 Ekim 2016; 17:24:56 >
  • Daha ne bekliyorsun anlamadın ? Verilecek tavsiyeyi verdik. Ama hala boy,boy,boy,boy diyorsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: goldgold0834

el ile uzun boyun kesinlikle alakası var dedim dimi beyler Hocam küçükken doktor evirdi çevirdi elime baktı bu çok uzun boylu olur dedi

El röntgeni ile birinin kaç cm daha uzayacağı anlaşılabilir.

• 1.75 boyla arkadaş ortamının en uzunuysan arkadaşların hobbit heralde. Bizimkiler hepsi 190 17 yaşından sonra da uzama olmuyor pek dostum en azından ben uzayamadim hatta kısalıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Basketballer35

1.75 boyla arkadaş ortamının en uzunuysan arkadaşların hobbit heralde. Bizimkiler hepsi 190 17 yaşından sonra da uzama olmuyor pek dostum en azından ben uzayamadim hatta kısalıyorum.

Tam olarak nerede öyle bir şey demişim yahu, merak ettim. Alkol de kullanmam ama.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.