Şimdi Ara

Boy Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1,65'im bazen kafaya çok takardım, sonra k.g.g. yapıyorum iyi geliyor. sonuçta kimse ne olarak geleceğinin sözleşmesini yapmıyor. genetik bu. önemli olan uzun boyun da kısa boyun da avantajlarını kullanabilmekte. (bu arada kavga konusu doğrudur, kıçı yere yakında korkacaksın diye özlü söz vardır :))
    ama şöyle bir düşününce, işe alımlar dahil uzun boyluların hayatta daha şanslı olduğunu düşünüyorum. napalım bize bu yazılmış, elimizdekinin kıymetini bilmekten ve daha kötüsünü düşünmekten başka yapacak bişey yok.
  • haklısın arkadaş.bunada şükür....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gui-Wan

1,65'im bazen kafaya çok takardım, sonra k.g.g. yapıyorum iyi geliyor. sonuçta kimse ne olarak geleceğinin sözleşmesini yapmıyor. genetik bu. önemli olan uzun boyun da kısa boyun da avantajlarını kullanabilmekte. (bu arada kavga konusu doğrudur, kıçı yere yakında korkacaksın diye özlü söz vardır :))
    ama şöyle bir düşününce, işe alımlar dahil uzun boyluların hayatta daha şanslı olduğunu düşünüyorum. napalım bize bu yazılmış, elimizdekinin kıymetini bilmekten ve daha kötüsünü düşünmekten başka yapacak bişey yok.

k.g.g nedir ?
  • Boy ortalamaları giderek artıyor. Boyu etkileyen 3 unsur var: 1. Genetik faktör 2. Beslenme 3. Yaşam biçimi

Genetik faktör için yapılacak bir şey yok; olan olmuş ;)

Beslenme ve yaşam biçimi ise kişinin elinde.

Sağlıklı ve Dengeli Beslenme ile düzenli spor, gelişme çağında aşırı yük altına girmemek, hareketli bir yaşam (şehrin hareketliliğinden bahsetmiyorum) boy potansiyelini açığa çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Gerçekten günümüzde, çocuklar anne ve babalarından uzun. Bence bunun en önemli nedeni, yaşam kalitesindeki artış ve beslenme. Eskiden adını dahi bilmediğimiz meyveleri bugün köşedeki manavdan alabiliyoruz.

Şehirleşmeden ve para meraklılarından kaynaklanan (hormonlar, genetiği değiştirilmiş organizmalar, kimyasal gübreler...) olumsuz gelişmeler de var ama yine de genele baktığımızda eskiye nazaran beslenme açısından yeni nesiller daha fazla imkana sahipler. Bu da boy olarak geri dönüyor. Tabii kısırlıktaki, kanser vakalarındaki artışlar vs. 'de Dünya'nın dengesini bozmanın bedeli...

Yani;
    Bu konuyu çok kafaya takmamak gerek çünkü herkes biraz daha uzun olmak istiyor... Ama yine de boyunun uzun olmasını isteyen kişinin yapabileceği şeyler düzenli spor ve dengeli beslenme.

• quote:

Orijinalden alıntı: GökaLp.

ben 1.86yım ama bence kısayım çünkü sokağa çıktığım zaman benden uzun çok insan görüyorum.. Benden kısa insanlarda var ama benden uzun insanlarda bir hayli fazla.. Bence 1.90 ideal.. 1.80 idare eder . 1.70-180 kısa 170ve aşşağısı çok kısa :S

hortlatayım dedim:)

Valla ben çok inanmıyorum bu "yeni nesil uzun" filan laflarına. Bence erkeklerin boy ortalaması 170. Ve yeni nesilde de bu böyle:) Forumdakiler gerçek boylarından fazla söylüyorlar sanırım...
  • Sporla Alakası Yok.Allah Vergisi ve Genetik Bir Şey.Ve Gelısme Cagındakı Beslenme Seklı.Mesela Benım Boyum 1.85.Fakat Hıc Spor Yapmadım Uzaman Icın.Spora Baslayalı 3 Ay Olmadı Bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ReceP|

Sporla Alakası Yok.Allah Vergisi ve Genetik Bir Şey.Ve Gelısme Cagındakı Beslenme Seklı.Mesela Benım Boyum 1.85.Fakat Hıc Spor Yapmadım Uzaman Icın.Spora Baslayalı 3 Ay Olmadı Bile.

Genetik önemli evet; ama beslenmenin ve sporun etkisi çok bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.