Şimdi Ara

Bowers & Wilkins (B&W) Soru, Sorun, Tavsiye ve İncelemeleri (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.139
Cevap
30
Favori
220.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullananlar kablo kaldıraçlarının iyi sonuç verdiğini söylüyor .
  • yaşar bey, ne yazık ki benim kablolar sehpanın arkasında çok karışık bir şekilde duruyor, yer sıkıntısından ve hdd, modem, uydu, tv gibi cihazların fazlalığından kaynaklanıyor, ilerde kendi evime geçersem ve analoğa geçip sistemi çok sadeleştirebilirsem kaldıraç olayına girebilirim :)
  • o kadar beklemeye gerek yok sehpanı yaptırınca düşünebilirsin.ama önce sehpa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet artık sehpa arastırmalarına başlamak lazım,

    genişlik 120 cm, yükseklik max 55 cm, orta katı olan, yani toplam 2 kat olan masif ahşaptan sehpa

    tavsiyesi olan varsa görüşlere açığım
  • Tekrar hayırlı olsun. Sağlam, derin ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorsunuz. :)
    804'lerin altındakiler granit değil mi? Kendiniz mi kestirdiniz yoksa hoparlörler ile birlikte mi geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    Tekrar hayırlı olsun. Sağlam, derin ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyorsunuz. :)
    804'lerin altındakiler granit değil mi? Kendiniz mi kestirdiniz yoksa hoparlörler ile birlikte mi geldi?

    tekrar teşekkür ederim, hoparlör ile upgrade olayını tamamen bitirdim, inşallah bundan sonra sadece dinleti yapıp keyfime bakacağım, darısı size olsun

    doğrudur, altındakiler granit, 704 döneminde mermerciye kestirip hazırlamıştım, epey ağırlar, bazıları ses karakterini değiştirdiğini söylerler, bence ses olumlu etkisi var, ayrıyeten hoparlör altındaki spikle'lar çok sivri ve keskin, parkelere zarar verebiliyor, bunu önlüyorum, bir de hoparlörü kaydırırken çok işe yarıyor, istediğiniz yere kolayca çekip denemeler yapabiliyorsunuz :))))




  • Yurtdışında granitlerin kapalı mekanlarda kanserojen etkisi konusunda ciddi tesbitler var. Forumda graniti savunan arkadaşların vaz geçtiğini duydum, ben de granitleri çıkaralı epey oldu.
  • bilgilendirme için teşekkür ederim, granit halen mutfaklarda ve çok daha büyük metrajlı kullanılıyor, araştırmadım ama kastedilen nedir bilmiyorum, granit işleme yerlerinde çalışanlar uzun süre bunların tozlarına maruz kaldıkları için akciğer kanseri ve diğer mesleki akciğer hastalıklarına yakalanıyor olabilir, belki bu kastedilmiştir, sigara da kansorejen ama kullanıcılar bildikleri halde halen kullanmaya devam ediyor :) aynı şey değil tabi ama şimdilik granitlerle devam edeceğim,
  • videoyu fotoğraf makinesi ile çektiğim için kalite biraz düşük
  • Teşekkür ederim, ben önce centerı değiştireceğim daha sonra frontlar gelecek, pusuda bekliyorum.
    Subwooferın altına kestirmeyi planlıyorum bende. Ne kadar kalınlıkta kestirdiniz siz, bir de spikelar ile arasında herhangi bir şey yok ama granit ile parke arasında herhangi bir malzeme kullandınız mı?

    @väliaikaista evlenmeden önce mutfakta tadilat yaptırırken aynı şeyleri bende duymuş ve araştırmıştım. Granitin oda sıcaklığının üzerinde gaz çıkışı yaptığı ve bu gazın insanda kanser etkisi yaptığına dair bir söylem var ancak bu verinin doğruluğunu teyit ettiremedim kimseye. Malzeme mühendisliği üzerine çalışan arkadaşlarımın söylediği tüm materyallerin belli sıcaklıklarda gaz çıkardığı bunun da genelde çok önemli olmadığı yönündeydi. Hatta granitler siz mutfağınıza koymasanız da dışarıda ortalıktalar hatta işlenmemiş durumda olduğundan daha tehlikeliler bu mantığa göre diye cevaplar geldi. Ben onların yalancısıyım.




  • sizin için de hayırlısı olsun inşallah

    granit 45x35cm ölçülerinde, bu boyutları ben belirledim, yükseklik 2cm, buna müdahale edemedim, çünkü ellerinde bu kalınlık vardı ya da benim acemiliğime geldi daha kalını var mı diye sormadım, ama bu haliyle bile tanesi yaklaşık 15 kg geliyor ve işimi gördüğünü sanıyorum

    spike ile granit arasında herhangi bir nesne yok, çiviler doğrudan granitin ciğerine işliyor :) fakat granitle zemin arasına çok ince keçe koydum, yapı marketlerinde satılıyor, bu hem zemini koruyor hem de rahat kaymayı sağlıyor
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. :)
    Bende 40x40 yada 45x45 gibi bir ölçü düşünüyorum sub için. Keçe olayını öğrendiğim de iyi oldu altına ne koysam diye düşünüyordum.
  • bu arada bizim bölgede kesiciler ayrı, mermer işleyiciler ayrı çalışıyor, graniti aldıktan sonra kenarlarını düzelttirdim, sivrilikler gitti, yoksa bayağı keskindi, kenarlar düzeltildikten sonra bir de yanlara granit boyası yaptılar, aynı renk görünsün diye, granite para vermedim, düzeltme ve boyama için 10 tl işçilik verdim, yani hepsi 10 liraya maloldu
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Ben granit, çimstone tezgah falan yapan bir yere sormuştum 40x40 sormuştum galiba 100 lira civarında bir şey tutar demişti ama traşlama işi aklıma gelmemişti kestirirken araya sıkıştırabilirim onu da sanırım.
  • iyi paraymış :) o kadar tutacağını sanmıyordum, o zaman iki parçayı dost işi iyi yaptırmışım, graniti aldığınız yerde işleme aparatı varsa ilave para almazlar herlade
  • Yarın Rize'ye @turushanovgu arkaşımızın yanına gidiyoruz inşallah.B&W 804 leri dinleyecez.Şansım oki Primare power ve prenin yanına birde primare phono R32 katı edinmiş ve de pikap tabiki :)

    En son 10 dan küçük yaşlarımda plak dinlemiştim,bakalım nasıl bir virüsmüş bu plak vede nasılmış Diomandlar
  • :)))) inşallah yarın keyifli bir gün geçireceğiz, cardas GR kablom da gelmiş, akşam olsa da kargodan alsam :)))))
  • Herkese selam, aynı soruyu farklı konu altında da yazdım fakat konu içerisinde B&W geçtiği için burayada yazıyorum.
    Forumda yeniyim ama uzun zamandır takip ediyorum. Öncelikle buraya emek verip değerli bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkürler. Son 1 haftadır içini dışını getirdim sayılır. Bu sistemlerle ilgili olan bilgimi sıfırdan temel ama önemli olacak bir seviyeye buradaki yazılar sayesinde getirdim.

    Kısmetse Eylül ayında evlenip yeni bir yuva kuruyorum. Malum hanım çeyiz derdinde bende uzun zamandır hayalini kurduğum bir ses sistemi kurma düşüncesindeyim.
    20-25 m2 apartman dairesi bir eve taşınacağız. Sistemi öncelikli film amaçlı kuracağım ama müzikalitede de kötü performans versin istemiyorum. Dinlediğimiz müzikler genelde blues, rock.

    avr seçimimi az çok karar verdim sayılır, Denon x1000 yada Pioneer xsv-921 olacak. Aralarında çok kararsızım gözü kapatıp birini seçeceğim herhalde.
    hoparlörlerde ise kafam oldukça karışık, apartman dairesine kule tipi ön hoparlörleri olan bir set almaya değer mi değmez mi karar veremedim. Burada ilk soru kule tipi seçersem filmlerde çevreyi rahatsız etmeden standart bir ses yüksekliğinde işi görürüm, bir yandan da müzikalitede kule tipi beni daha çok tatmin eder gibi bir düşüncem var.

    Önümde şöyle bir seçenek var, bir arkadaşım yaklaşık 8-10 senelik çok az kullanmış olduğu bir seti 2.750 tl'ye satıyor. İçeriği aşağıdaki gibi.

    Bowers & Wilkins 300 serisi 5.1
    Ön haporlörler : DM309http://www.bowers-wilki...14_DM309_info_sheet.pdf
    Center : LCR3http://www.bowers-wilki...319_LCR3_info_sheet.pdf
    bookshelf speaker : DM303http://www.bowers-wilki...97_DM303_info_sheet.pdf
    Subwoofer : asw300http://www.bowers-wilki...3_ASW300_info_sheet.pdf

    AVR: Pioneer vsx-d711
    400 tl değerinde de yeni alınmış kablo var, ama kaç metre ne çeşit onu henüz bilmiyorum.

    Şimdi bu sette amfi benim beklentilerimi karşılamıyor. Bu seti bu fiyata alıp amfiyi 400 tl gibi bir fiyata elden çıkartıp yukarıda yazdığım amfilerden birini alabilirim. Bu senaryo tam bütçemin üst sınırında oluyor ~4000 tl.
    Hoparlörler ise malum B&W oldukça iyi. Fakat 1-2 yerde bu hoparlörlerin film perfomansının kötü olduğunu okudum. Gerçi kime göre neye göre. Bu 10 yaşındaki kaliteli ama eski hoparlörleri almaya değer mi yoksa GSA elektroniğin 3000 tl civarındaki denon x2000 & magnat supreme 1002 serisini alıp geçsem daha mı iyi?

    Yada 4.000 tl bütçeme farklı bir hoparlör önerileriniz var mı?

    Son olarak taşınacağımız ev 30 yaş üstü eski bir bina. Böyle bir set alınca evin elektrik hattı kurtarır mı kurtarmaz mı, aletlere zarar gelirmi bir ön çalışma yapmam gerekir mi? Ev şuan boş, belki öncesinde elektrik tesisatını yeniden bir gözden geçirebilirim, nelere bakmak lazım. eve gelen kw gücü az gelir mi kontrol etmek gerekir mi? veya bu aletleri koruması için ayrıca bir voltaj dengeleyici almak gerekir mi?

    Şimdiden cevap yazan arkadaşlara çok teşekkürler,




  • Evet dün Rize'de Turushan arkadaşımızdaydık,hem dinleti hemde iftar birlikteliği açısından çok güzel oldu.Göktun arkadaşımızda bizimleydi. Her şey o kadar güzeldiki az daha Sahurada kalacaktık neyseki Trabzon-Rize arası hızlı bir sürüşle 40 dakika olduğu için zamanımızı son dilimine kadar kullandık

    Konuya çok beğendiğim B&W 804D ile girmek istiyorum,bir önceki ziyaretimde JM lab Electra 926 lar vardı.Harika bir tiz ve güzel midlerin yanında basslar biraz dağınık gelmişti.Bunda sistem bütünlüğününde etkisi inlaki vardır ama elde var olan Primare set değişemiyeceğine göre hoparlör değişmeliydi.Bir kaç arayıştan sonra beraber B&W 804D lere karar vermiştik,iyikide vermişiz Aslında B&W 804D seçiminde aslan payı sevgili Altan’a ait buradan kendisine selamlar sevgiler.B&W 804D ler harika hoparlörler bass mid tiz her şey yerli yerinde ben en çok basslarını beğendim onuda belirteyim.Tabiki iyinin iyisi hep vardır ama bu şu ana kadar dinlediğim en iyisiydi.Tabi alınan bu sonuçta 40 kglık Primare A32 Powerin,Primare Pre32 nin ve tabiki üst seviye olan T+A DAC8 inde çok etkisi vardır.Kablolarıda unutmamak lazım.

    Kablo demişken hazır elde interconnect çeşidi var,dinletiyi kablo değiştirerek yapalım dedik ve "ben bir kez daha" kabloların sesi ne kadar değiştirdiğine şahit oldum.Hoparlör kablosu olarak Townshend isolda tekti.
    interconnect kablo olarak 1- cardas golden reference 2- transparent musiclink ultra 3- townshend dct300 vardı.Sırayla Pre-Power arası ve Dac-Pre arası dinlemele yaptık.sonuç olarak Cardas sesi fazla gövdeleştirip biraz dağıttı,en iyi sonucu Pre-Power arası townshend dct300. Dac-pre arası transparent musiclink ultra olarak karar kıldık.Kablolardan en çok townshend dct300 yi beğendik,sıcak yumuşak ve kontrollü sesi vardı.Hoparlör kablosunun interconnect ile aynı marka olan Townshend isolda oluşunun bunda etkisi vardır tabi .Transparent musiclink ultra da onun kadar iyiydi ama fiyat olarak dct300 daha uygun fiyatlı olduğu için övgüyü hak etti.

    ve nihayet sıra pikapla plak zevkine gelmişti.Turushan arkadaşımızda Pikap olarak Project Debut vardı.Phono katı olarak yine eldeki pre-powerla takım olan Primare R32 vardı.ilk dinletileri yaparken telefonla Konya'dan Yaşar beyle konuşma durumu oldu o an her şey güzeldi ve kendisiylede bunu paylaştık.Ama daha sonra elimizde bulunan plakların ki 10 taneydi bazılarının kayıt olarak çok iyi olmadıklarını fark ettik ve bunu böyle durumlar olabiliyor diye not ettik.Epey bir dinletiden sonra plak konusunda şu düşüncelere vardık.Öcelikle şunu söyliyeyim eldeki bir kaç iyi plakla ve çok iyi olmayan pikap katıyla biz gerçekten çok zevk aldık,hani eldeki pikap setiyle anlayabileceğimiz kadarı ile analoğun kerametini hissettik ama;

    Plak dinleyecek olan bizim gibi parça değil plağı bütün dinlemeli yoksa parça seçme tak çıkar çok zaman alıyor ve meşakkatli iş.Turushan yaslanık yada yatış haklinde bir kaç saat kalkmadan müzik dinlemek isteyenlerden ve bunu Flac çok iyi sağlıyor.Flac derken eldeki kayıtlar 24-96 idi,hani 16-44 dinleti yapmadık.
    ikincisi stereo zaten ucu açık bir hobi işin içine birde yine ucu açık analoğu eklemek yine bilgi ve emek isteyen bir alan.kafaymış kolmuş pikapmış preymiş ve iyi bir plak bulmak İstanbul'a uzak bizler için zor iş.O sebeple şimdilik plak aşkını sonraya bıraktık.

    Müzik güzelliği açısından

    1.Plak

    2.Flac 24-96

    3.CD diyoruz

    Bu sıralama tabi ki o andaki setupla alınmış bir sonuç.

    Dinleti kolaylığını işin içine katarsak 2.sıradaki Flac 24-96 seçimimiz oldu

    Sonuç olarak iyi kurulmuş bir sistemle iyi kaynağın bir araya gelmesinin müzik keyfini yukarılara nasıl taşıdığını birlikte gördük.Allah, Turushan arkadaşımıza ve her isteyene daha iyilerini nasip etsin.Güzel bir gün ve akşamdı tekraren burdan kendisine bizi iyi ağırladığı ve güzel sistemini paylaştığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.


    edit: Flac Transporter olrak Oppo 103 ü kullandık,coaxial wireworld Gold Starlight 6.
    Powercord: Elrod eps 3 signature,Elrod eps 2 signature,wireworld electra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 6 Temmuz 2014; 13:52:55 >




  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.