Şimdi Ara

Boun UT - ODTU İktisat - İTÜ Ekonomi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
4
Favori
4.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1.dışında herkes üzülecek mevzusuna döndü artık

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam aslinda bu tarz bolumler(yani en dusuk siralamadaki odtu siyasete kadar boun iibf,odtu iibf,bilkent iibf,sabanci,koc,itu econ vs) yani en iyi universitelerin iibf bolumleri hemen hemen benzer isler yapiyor. bankalarda mt,ic denetim ve mufettislik,big4'da cesitli pozisyonlar,kamuda bazi pozisyonlar(ui ve siyaset icin birkac farkli yer daha var kaymakamlik ve disisleri gibi), ozel sektorde finans,pazarlama alanlari,akademi vs.

Garanti Bankasi'nda ise alim surecinde yer alan birisiyle konustugumda bana iibf'de bolumler arasi fark gozetmediklerini, yaptiklari ise alim surecinde basarili olmanin onemli oldugunu soyledi. Zaten kisa bir linkedin arastirmasiyla da ulasilabiliyor bu sonuca. Yani ayni bankada ayni pozisyonda boun ut,boun isletme,odtu siyaset mezunu var. O nedenle bu universiteler arasinda secim yaparken sehir,imkanlar,sosyal ortam vs faktorleri goz onunde bulundurmayi daha mantikli buluyorum.Cunku 500.'nun girdigi boun isletme ve 16.000.'nin girdigi odtu siyaset mezunlari hemen hemen benzer isler yapiyor(mckinsey,pg tarzi ozel yerlere odtu siyaset giremez tabiki ancak banka,big4 vs icin ayni). Bu sonuclara yeni mezun,deneyimli,ise alim surecinde yer alan 100e yakin kisi ile linkedin uzerinden konusarak vardim.Sagolsun hepsi yardimci oldular.

Benim Boun ut secmemdeki sebep bogazici olmasi,iyi bir yabanci dil ve sosyal ortami olmasi,istanbul olmasi(kisisel gelisim ve staj-part time calisma konusunda ankara'nin cok onunde) gibi sebepler etkili oldu. Bir de mufredati cok hosuma gitti.Mufredat olarak Odtu iktisata 1, Boun isletmeye 7 dersem boun ut 8 benim icin :) Boun isletme'den bile daha cok hosuma gitti mufredati. Ve biraz sacma ama Gazi'de okuyordum siyasi olaylardan biktim Odtu bu nedenle de soguk gelmeye basladi.

İtu econ da aslinda cok guzel bolum. Ama soyle bir sorun var ben bu sene hayvan gibi calismak yerine butun sene oyun oynasam da itu ekonomiye gidebiliyordum merkezi yatay gecis ile.O yuzden orayi yazarsam sanki bosa calismisim gibi olacak :) En azindan gecen sene gelmeyen bir yere girmek istiyorum

Ama itu ekonomi ve odtu iktisata veya bogazici siyasete ne biliyim odtu ui'ye falan da gidersem mezun olunca(malum kisi bankalari batirip yabanci sermayeyi kacirmazsa) hemen hemen ayni isleri yapacagim.O nedenle 5 senelik universite hayatimda en mutlu olacagim yerde olmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav suan oyle bir durum var ki siralamalar iyi gelse bile istedigim bolumler asiri one cekecek bu yuzden giremeyecegim gibi hissediyorum anasini satiyim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 17 Temmuz 2020; 18:21:22 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazan arkadaşlara teşekkürler biraz bilgi sahibi oldum.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hisar kampüsündeki havuzda şapada şapada yüzerdim ben hocam ilk iş olarak

• TOBB - Uluslararası Girişicimliği de ekleyebiliriz bunlara ( bilgisi olan yazabilir)

• Pek tavsiye etmiyorlardı. Araştırma lazım

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    yalniz yuzmeyi sevmiyorum hocam

• Çok kaliteli bir konu olmuş.

• 4. sınıf bir iktisat öğrencisi olarak yalnızca bu sıralama üzerinden konuşacaksak odtü, boğaziçi, itü demek gerekir. eğer genel bir iktisat sıralaması yapmak gerekirse, bilkent, koç, boğaziçi, sabancı, odtü
  • legal tender kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bir kaç soru sormak isterim

İİBF için hepsi aynı yerlerde calisiyor düşüncesi doğru mudur sizce?

Ayrıca iktisat kimlere daha uygundur? Hangi özelliklere yatkın olmak avantajlıdır merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: zodiac956

Teşekkürler hocam, bir kaç soru sormak isterim

İİBF için hepsi aynı yerlerde calisiyor düşüncesi doğru mudur sizce?

Ayrıca iktisat kimlere daha uygundur? Hangi özelliklere yatkın olmak avantajlıdır merak ediyorum
    iktisat yazarken önce şeyi oturtman lazım, iktisat okurken bir meslek edinmeyeceksin çünkü iktisat, bir bilim dalı. Biraz eleştirel gözle bakıyor olman lazım. Mesela daha önce hiç kendi kendine bazı ülkeler neden zenginken diğerleri fakir ya da neden asgari ücret diye bir kavram var vs. gibi sorular yönelttin mi kendine? Sormamış olabilirsin çok normal fakat şimdi ben sana bunu yönelttiğimde üstüne düşünmek istediğin şeyler mi önce bunu bi düşün. İktisat matematik ve sözel okumanın iç içe girdiği bir disiplin. Matematiği seviyor olman lazım. Eleştirel bakabiliyor olman gerek. Bu yönlere sahipsen başarılı olursun ve yurtdışından master doktora kabulün kolaylaşır.

İİBF için cidden hepsi aynı yerde çalışıyor demek mümkün hele satış ve pazarlama departmanlarında herkes çalışmak istediği için mühendislerle falan da çalışacaksın :D

not: politikayı sevmek de lazım, çünkü öğrendiğin şeylerin neredeyse tamamı politika aracı olarak kullanılıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legal tender -- 18 Temmuz 2020; 20:6:37 >

Kendime hiç o soruları sormadım hocam. Zaten daha önce ekonomi, finansla falan ilgilendigimi de söyleyemem. Bu yüzden kararsızım hala. Matematiğe seviyorum ama.

Yazılımla uğraşmayı düşünüyordum aslında ama şu an seçenekler bunlar. İktisat okurken programlamayla uğraşmak mantıksız olur mu sizce?

• quote:

Kendime hiç o soruları sormadım hocam. Zaten daha önce ekonomi, finansla falan ilgilendigimi de söyleyemem. Bu yüzden kararsızım hala. Matematiğe seviyorum ama.

Yazılımla uğraşmayı düşünüyordum aslında ama şu an seçenekler bunlar. İktisat okurken programlamayla uğraşmak mantıksız olur mu sizce?
    Aksine mantıklı. İstatistik, ekonometri, lineer cebir gibi dersler alacaksın. İktisat bir yandan veri bilimini de kapsıyor.
    hocam hangi okuldaydiniz acaba?

sizce bilkent ui seçsem is bulma asamasinda iktisat-isletmeden geride kalir miyim(aslinda bunu bir suru kisiye onaylattim ama ne kadar.cok insandan duyarsam icim o kadar rahatliyor)

Peki hocam daha önce ekonomiyle ilgilenmemis biri zorlanır mi bolumde? Yoksa alışmak kolay mi

• quote:

Peki hocam daha önce ekonomiyle ilgilenmemis biri zorlanır mi bolumde? Yoksa alışmak kolay mi
    Zorlanmaz tabi ki. Roket bilimi değil sonuçta. Kimse anasının karnından bir şeyler bilerek çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam hangi okuldaydiniz acaba?

sizce bilkent ui seçsem is bulma asamasinda iktisat-isletmeden geride kalir miyim(aslinda bunu bir suru kisiye onaylattim ama ne kadar.cok insandan duyarsam icim o kadar rahatliyor)
    Marmaradayım, Asla kalmazsın. Muhtemelen çalışma arkadaşların endüstri, iktisat işletme, siyaset karışık hatta makine gibi bölümlerden de olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.