Şimdi Ara

boun cmpe (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
7
Favori
3.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1-2. Semesterdaki cmpe150 ve 160 da java ile temel programlama ve oop görülüyor
    3. Semester daki cmpe250 de c++ ile data structures
    4. Semesterda galiba low level dilleri de kullanıyoruz, Systems Programming de galiba, ya da başka derstedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de önceden data types, methods, for while loops, switch, if else statements, arrays, recursion, file processing, console dan input alma tarzi temel programlama konularina bak, cmpe 150 de tempo cok yuksek ve bu konulari ilk defa görenler sudan cikmis baliğa dönebiliyor. Önceden bilgi sahibi olman işini bayagi kolaylastirir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayt yi çok iyi çıkarmışsın, bize özellikle ayt için şunları yapın dediğin şeyler var mı

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana uygun bir bölüm değil. Hastaneye girip ben burada çalışır mıyım’ ı düşününce tıpı rahatça eledim. Tabi sadece hastanede çalışmıyor doktorlar ama ne de olsa hastane ortamından geçiyor her doktor.

• Ekskalibur1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Udemy’den python öğrenmeye başladım ama üşeniyorum izlemeye. Bundan sonra daha çok çaba gösteririm. Boş oturmaktan gına geldi artık, şu writingi versem de başlasam bölüme...

• Her ne kadar “Ayt’ de süre zaten çok.” diye düşünülse de süre yönetimi Ayt’ de de çok önemli. Beni 1 yanlışa götüren şey dönüp 2. kez yavaş yavaş bir daha çözmemdir. 2. çözüşümde tam sayıyı hatırlamıyorum ama 5-6 civarı soru değiştirdim öyle söyleyeyim. 3. ye falan dönmeme rağmen yine de süre artmıştı. (Önceden hiç yapmamış olmama rağmen türkçe ve sosyal çözdüm o yüzden tm sıralamam iyi(1700) gelmişti falan.) Kimsenin vermeyeceği bir tavsiye olur ayt hakkında. Bu süre yönetimi de pratikle oluyor. Sınava kadar yarından itibaren her hafta ayt çözün. Eksik konunuz olsa bile.

Fende meb kitaplarında saçma saçma detay şeyleri boşuna ezberlemeyin. Matematikte de varsa öyle saçma detaylar onlara da girmeyin, vakit kaybı.

Matematikte konuların mantığını çözmeniz lazım. Her ne kadar test kitabı bitirirseniz bitirin, eğer soru kalıplarını ezberliyorsanız sınavda zor sorularda gümlersiniz benden söylemesi. Aytde matematikte temel reisli bi soru vardı mesela açıp bakarsınız, o soruyu 15-20 dk çözmeye çalışmıştım hatırlıyorum. Test falan çözerken soruyu çözmeden önce ben bu soruyu hangi yollardan çözebilirim falan diye düşünün öyle çözün. Pratik yaptıkça mantığını kavrayacaksınızdır ayt matematiğin.

Sınav anı hakkında bir iki söz söyleyeyim. Sınavda sorulara sakın bu soruda tuzak yapmışlar falan diye her soruya atlamayın(atlayıp yanlış çıkaran çok arkadaşım oldu), ya da soruları çok basite indirgemeyin. Sanki her zamanki gibi bir haftasonu sınava giriyormuş gibi girin. Bunun da aytde 1 yanlış yapmamda etkisi büyüktür.

Kısa ve öz motivasyon, sınava çalışırken ortalama çalışma süremi öğretmenlerim iyi bilir. Günde ortalama 1-2 saat çalışıyordum (Tabi bir hafta çalışmadığım da oluyordu 4-5-6 saat çalıştığım da, hepsinin ortalamasını yazdım.)Cesaret mi dersiniz aptallık mı bilemem ama günde en azından 4-5 saat verimli çalışmayla ve biraz temelle ilk 1000e giremeyecek öğrenci yok. Demem o ki, ilk 1000dekilerin hepsi günde 6-7 saat ders çalışıyorlar, ben onlar kadar çalışmıyorum, o zaman giremem falan demeyin. Her türlü halledersiniz, kafanız derste olsun, bol bol denemelere girin. Sonra yks zamanı girin sınıfa, elinizden geleni yapın, çıkın. (Çok da kısa olmamış :D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khomore -- 28 Kasım 2019; 1:30:45 >

• Eyvallah

• var mıdır sorusu olan?
  • matematikten kaç kişi cmpe ile çap yapmayi basardi senin doneminde meraktan sordum

• merhabalar hocam, netlerim şu sıralar tyt 107-112 arası, ayt 75+. 40 küsür gün kalmışken siz nasıl görüyorsunuz durumumu ? 2. bir göze ihtiyacım var. günlük 1 tyt 1 ayt + bölüm denemeleri atıyorum. boun ie istiyorum 1200 civarı sıralama ile kapatmış 2 senedir. 52k'dan mezunum. cevaplar için teşekkürler.
  • cscolt1 C kullanıcısına yanıt
    hiç duymadım. olsaydı duyardım muhtemelen.
  • peau bleue kullanıcısına yanıt
    ben olur diye düşünüyorum. ayt yi bir iki yanlışa sabitlersen ilk 400-500 gelir derim ben. deneme çözmen çok iyi. sınava herhangi bir sınava giriyormuş gibi girersen ve odaklanırsan yaptığın en iyi netleri tutturman olası. tebrikler şimdiden :).
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.