Şimdi Ara

Boşuna 0 Ürün Almayın (!) Steelseries Rival310 Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 310 serisini uzun zamandır merak ettiğimi söyleyebilirim. Bir Rocket Jump Ninja olmasam da boş vakitlerimde cebimiz uygun oldukça, yeni model mouseları alır, dener, satar, takaslar, yenilerini denerim. Her neyse geçen hafta elime hem Razer Basilisk, hem de Steelseries Rival310 birden geçti.

    Yaklaşık 4 gün boyunca çok güzel duygularla oynadım, gerçekten de bu sefer güzel boyutlarda ve çok hafif çok güzel bir tasarım olmuş. Ancak gel gelelim, 4. günün sonunda, farenin yan tarafındaki kauçuk tutamaç, alt köşeden çıkmaya başladı. Hemen fatura ve soruna ilişkin fotoğrafları çekip, Steelseries'e RMA isteğinde bulundum.

    İşin ilginç tarafı, RMA talebim kabul edildi. Ancak gelen yazıda, ürünü Danimarka'daki depolarına 30 gün içinde yollamam gerektiği, depoya ulaştığında sitelerinden kargo bedava olarak kullanabileceğim şekilde mouse'un değeri olan 60$ değerinde bakiye verileceği söylendi. Fakat gel gelelim, Steelseries, kargo masrafını karşılamıyormuş(!)

    Ben yine iyimser davranıp, UPS'in web sitesinden kutunun ölçülerini ve ağırlığını girip, Danimarka'ya fiyat hesaplaması yaptım. Sonuç, en düşük fiyatlı tarifesinde 66 küsur $ fiyat çıktı. E zaten benim aldığım mouse 60$ ??? Bunu görünce, öncelikle reddit te ve diğer yabancı teknoloji sitelerinde küçük bir araştırma yaptım. Gördüğüm sonuç beni şoke etti.
    https://www.reddit.com/r/MouseReview/comments/7krckn/anyone_elses_rival_310_rubber_grips_starting_to/https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/7nbsfo/rival_310_rubber_on_right_side_peeling_off_by/https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/7toux1/im_not_happy_with_rival_310/

    Bunun gibi bir sürü başlık daha bulabilirsiniz. Kısacası her mouseda olduğu gibi Rival310'daki kronik problem de kauçukların çıkmasıymış. Olabilir, hatırlarsanız G403'ler ilk çıktığında da hepsinin kaydırma tekerinde problem vardı, ama Logitech hiçbir zaman böyle bir yaklaşımda bulunmadı, hep sıkıntılı ürün sahiplerine direkt bedava kargo ile yeni ürün yolladı, elinizdeki ürün de sizde kalabilir bize göndermenize gerek yok demişti. Yani koskoca steelseries'in insanlara bu tarz bir yaklaşımda bulunması bana çok saçma geldi. Hele ki Rival310 dediğiniz mouse, Steelseries'in yeni serilerinde sanıyorum en pahalı 2. modeli. Ve muhtemelen en çok satacak modeli de bu. Düşünün ki, daha mütevazi bir model aldım diyelim, 60 dolarlık değil de 20 dolarlık bir mouse. E bunda da bir sorun çıkabilir, ne yapacağım yine garantiye yollamak için 60 dolar kargo mu ödeyeceğim 20 dolarlık eşya için ? Diyelim yolladım ben bunu, 1 ay bekledim, gittisi geldisi, yeni farede aynı problemin tekrar olmayacağı ne malum ? Saçma olan da bu zaten.

    O yüzden, eğer steelseries alacaksanız, garantili ürün almanıza filan gerek yok. Alabildiğiniz en ucuz neredeyse oradan alın, çünkü garanti hiçbir şekilde ilgilenmeyecek. Anca Türkiye Distribütörünün insafına kalırsınız, ellerinde stok fazlası varsa ve size acırlarsa, değişim yaptık deyip yenisini yollarlar. Onun dışında emin olun kimse cebinden 50-60 dolar masraf edip size garantiden bedavaya ürün yollamaz.

    Razer'ı bilmiyorum fakat Logitech'de işler bu şekilde yürümüyor. Bir üründe arıza varsa, arıyorsunuz, size mail gönderiyorlar, fatura, ürün resimleri ve adres vs. gibi bilgiler alındıktan sonra inceleniyor, eğer problem varsa size avrupadaki depolarından yenisini yolluyorlar. Eskisini de çoğu zaman geri istemiyorlar. Olması gereken de bu zaten. Yani şimdi bir düşünün, 60 dolara satılan bir gaming mouse'un ar-ge sini hesaba katmazsan, seri üretimdeki maliyeti ne kadar olabilir allah aşkına ? 3 dolarlık bir plastik kasa ve 10 dolarlık bir optikli pcb. Kısaca her ürün alan kişi RMA isteği açsa ve hepsine tekrar sıfır mouse yollansa dahi, firma batmaz. Çünkü bu mouseların maliyeti satış fiyatı olan 60 doları geçtim yarısı 30 dolar'dan bile daha ucuz. Ama niye böyle davranıyorlar anlamış değilim.

    Konuşmaların SS'lerini aşağıya ekliyorum.

    Boşuna 0 Ürün Almayın (!) Steelseries Rival310 SaçmalığıBoşuna 0 Ürün Almayın (!) Steelseries Rival310 SaçmalığıBoşuna 0 Ürün Almayın (!) Steelseries Rival310 Saçmalığı

    Bütün bunlar yetmezmiş gibi, en son olarak ticket'ı kapattıklarına dair bir bilgilendirme mail'i atmışlar. Muhtemelen, copy-paste bir cevap fakat, kırmızıyla işaretlediğim yerler, sanki yüzüne bakarak dalga geçercesine atılmış hissiyatı uyandırdı bende, bu mail'den sonra da "çok positive" bir rating verdim onlara :)

    Boşuna 0 Ürün Almayın (!) Steelseries Rival310 Saçmalığı







  • Aklimda rival 310 vardı konuyu açtığınız için teşekkürler.

    Moba tarzi oyunlarda hangi mouse lari önerirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razer deathadder var, 6 yildir hicbir sorun yasamadim. Bi arkadasiminki bozulmustu, yeni versiyonunu gonderdiler direk daha fazla dpi olan, eskisini istemediler bile. Steelseries sevmem zaten pek, mousepad'i var 1 yilda kenarlari sokuldu, kalitesi dusuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 28 Şubat 2018; 17:15:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VOLLKRASSHER

    Aklimda rival 310 vardı konuyu açtığınız için teşekkürler.

    Moba tarzi oyunlarda hangi mouse lari önerirsiniz

    Kamburu biraz yüksek bir mouse o yüzden ilk etapta şekli sizi rahatsız edebilir ama G403'ü tavsiye edebilirim. Özellikle clickleri gerçekten çok hafif, tam Moba'lık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.