Şimdi Ara

BOSE AQUİSTMAS 10 KULLANAN ARKADAŞLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinema ortamını yaşamak isteyen film seven kişiler sizce hangi marka modelleri seçmeli ?
  • Acoustimass-5 kullandım bir dönem bu sistem çöp falan değildir sadece kategorize etmek gerekirse subwooferlı sistemler içerisinde modülü en başarılı sistemdir (series-II de 2 adet 5.25" series-III de 3 adet 5.25" sürücü var modülde) Kesinlikle distorsiyona sokamazsınız ve bass frekanslarının nereden geldiğini, modülün nerede olduğunu anlayamazsınız..Başka bu kadar başarılı bir modül var mıdır vardır tabii ama bu fiyat aralığında kesinlikle yoktur...İstediğin kadar eğitimini al PAHALI OLAN DAHA İYİDİR diye bir mantık yok...Bu sistemler kabul görmüş ve çok başarılı sistemlerdir...Stereo seçimini ACOUSTIMASS serisiyle değerlendirmek tabii ki çok çok iyi bir seçim değildir ama AM-5'İ GİDİP BİR DE PIONEER REFERANCE A-757 ile bir dinleyin..Gerçekten kanatlanıp uçacak kıvama geliyorlar...

Uzun lafın kısası Bose,Dali,Wharfedale,Pıoneer,Quadral vs. vs..markalarını kullanmış ve halen de kullanan biri olarak BOSE'ye ÇÖP DİYEMEM çünkü kesinlikle değiller..Eğer öyle olsalardı bu kadar gece klubü,pub,bar vs..Acoustimass serisini tercih etmezlerdi..Boyundan çook daha büyük işler yapıyorlar ve başka varsa bu fiyat aralığında bu performansı veren sistem (minimum pasif 2.1 formatında) söyleyin engin bilgilerinize dayanarak bizlerde öğrenelim...

• Ben profesyonel seslendirme işindeyim biliyorsunuz. Bu sebeple hangi kulüpte var? Ben hiç şahit olmadım tabi 20 yıl öncesinden bahsetmiyorsak.Bu tür mekanların kralları çok başkadır.Ayrıca yazdıklarımı bir ben mi anlıyorum acaba? Ben bose nin stereo performansı için çöp dedim.Bose küp hoparlörler 2.5'' sürücülerden oluşur. Teknik olarak ta 2.5'' sürücüler o kadar hacmin içinde 250 hz altına inemez(-3db de). Subwoofer da bandpass olduğundan 100hz üstüne zor çıkar. Aradaki frekanslar ne olur acaba? Bu arada bose sitesine girdim bütün manuel leri indirdim. Fakat nedense detaylı teknik veriler yok,koymamışlar.Bulabilen varsa bana linkini versin.Anca bu hoparlörün Kendi yapısına uygun yerlerde kullanılabilir.Yine söylüyorum; stereo müzik dinlemek isteyenler kesinlikle bose dan uzak dursun.Logitech hoparlör kullanıyorsunuz bilgisayarınızla ve daha iyi bir şey istiyorsunuz. O zaman bose alabilirsiniz. 2+1 sistemlerinin dışındaki modellerden hiç bahsetmiyorum. Çünkü v301 III serisini daha yeni inceledim stüdyoda.Söktüm,paramparça edip yine topladım. Sonuç mu? ÇÖP..... neden? Çünkü bu kadar az kaliteye çok ama çok para.

Fakat kulüp,disko gibi mekanlarda 2+1 sistem kullanmalarının sebebi farklıdır merak eden olursa özelden yazsın.

• alfa47 arkadaşın bazı dediklerine katılıyorum gerçekten bose nin malzeme kalitesi vasat o uydulardaki malzeme inanın evde kullandığım s750 nin uydularının yanına yaklaşamaz ama bir sürü para istiyorlar o paraya gerçekten daha iyi sistemler var mesela bose acoustimas 10 alınıcağına kef 5.1 alınabilir adamlar uyduları bile dökümden yapmışlar ama şu var fiyat bazında bakmazsak boyuna göre çok iyi ses veriyor müzik harici filmlerde patlama çatlama sesleri çok iyi sanki filmin içindeymiş hissi yaratıyor
  • Peki sinema ağırlık lı olarak tercih edilmesi gereken sistem hangisidir? Bose sinema da Jbl ve harman kardon müzik te iyi diye biliyorum fakat kullanıcı tavsiyesi çok önemli. Bose 3000 tl verip almak mı yoksa aynı performansa yakın farklı bir marka mı? Çok tşk.
  • Marka model bilgisi verip satıcı gibi görünmek istemiyorum. Sadece bu bose denen markaya bu kadar para vermeyin diyorum. Aslında o paraları edecek kalitede bir ürün değil.Ayrıca sub ve satellite şekilde ayrılmış bose hoparlörleri stereo müziği öldürerek çok keyifsiz bir dinleme sunuyor. Tamam belki creative ve logitech gibi markalardan iyidir ama fiyatına göre performansı tamamen çöptür. Sinema sistemi olsun yada stereo sistem olsun mutlaka bilinen şekilde çalışan hoparlörler alınmalı. Bu fiyatlara jamo,jbl,dali,monitor audio,kef gibi markalar alınabilir. Küçük odanız varsa ve küçük hoparlörler ile sinema yapmak istiyorsanız zaten bir sürü markanın 5+1 kompakt sistemi var.
  • Alfa147 neden insanları yanlış yönlendiriyorsun ve Nasa'ya dahi hoparlör yapan bir firmanın ürünlerinin performansının tamamen çöp olduğunu yazıyorsun. Bırak her ürünün performansına insanlar kendileri dinledikten sonra karar versinler. Her insanın müzik kulağı bir olacak diye bir kural yok. Belki senin beğendiğin bir sesi bir başkası beğenmeyecek veya bir başkasının beğendiğini sen beğenmeyeceksin. Bu nedenle insanları çok şey biliyorum diye yanlış yönlendirme. İnsanlar en azından bir ürünün demosunu dinledikten sonra kararlarını kendilerinin vermeleri gerektiğine inanıyorum bir başka şahısın düşüncesiyle değil. Bu BOSE olur JAMO, JBL, TANNOY veya herhangi bir marka olur o kadar önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALIBUKAZANOVA

Alfa147 neden insanları yanlış yönlendiriyorsun ve Nasa'ya dahi hoparlör yapan bir firmanın ürünlerinin performansının tamamen çöp olduğunu yazıyorsun. Bırak her ürünün performansına insanlar kendileri dinledikten sonra karar versinler. Her insanın müzik kulağı bir olacak diye bir kural yok. Belki senin beğendiğin bir sesi bir başkası beğenmeyecek veya bir başkasının beğendiğini sen beğenmeyeceksin. Bu nedenle insanları çok şey biliyorum diye yanlış yönlendirme. İnsanlar en azından bir ürünün demosunu dinledikten sonra kararlarını kendilerinin vermeleri gerektiğine inanıyorum bir başka şahısın düşüncesiyle değil. Bu BOSE olur JAMO, JBL, TANNOY veya herhangi bir marka olur o kadar önemli değil.

Sen acaba bu forum neden var zannediyorsun? Tecrübeleri olanlar paylaşsın diye olabilir mi acaba? Ayrıca iyi bildiğim şeyi paylaşmak çok doğal değil mi? Başka bir konu ise yazdıklarımı doğru okumaman. Bose çöptür demedim, bu kadar paraya bose çöp dedim. İstersen biraz müsaade et de bugüne kadar kandırılan insanlar gözünü açsın. Bose ile ilgili bildiğin teknik bir konu varsa paylaşırsın hepimiz öğreniriz. Yada söylediklerimin aksinde deneyimlerin vardır paylaşırsın gerçek ortaya çıkar. Mesela ben sana 3 örnek vereyim konu kapansın.

1.Bir çok insanın bir ton para verdiği bose 301 serisinin içinde crossover yoktur.Aksini ispat edebilirsen söylediklerimi geri alırım.İlk mesaj atana da bir çift hediye ederim.

2.Bose küp hoparlörlerle subwoofer arasında en az 100hz boşluk var. Ayrıca bose sitesine girip bakarsanız hiçbir ürünü ile ilgili net teknik verilerin bulunmadığını görürsünüz.

3. Arabamda da bose hoparlörler ve aktif sub var bende biliyorum kime ne ürettiğini.

• Yine BOSE çöp mü, değili mi meselesi !!

Kendisini audiofil olarak tanımlayan ve sesi olduğu gibi almak derdinde olan (ve hatta amfisini bile ona göre lambalı seçen) bir kitleye göre BOSE hoparlörleri bu ihtiyaçları karşılamamaktadır. Çünkü, devreye frekans aralıkları vs. girmektedir. Ancak, BOSE'den bahsederken bu markanın zaten bu iddia ile yola çıkmadığını ve ciddi mühendislik uygulamalarıyla gerçek sesi değil, kulağa iyi gelen sesi vermeye çalıştığını görürüz. Zaten bu amaçla hoparlörlerin açılarını sesi duvara çarptırarak verdiklerini de biliyoruz. Bu durum acoustimass ta da böyledir, 301 serisinde de...Zaten o yüzden sesi çok dolgun ve tok alırız. Ses de renkler gibi zevke göredir ve bazıları da zenginleştirilmiş ses ister. İşte BOSE, bunu sağlar ve ben de bundan şikayetçi değilim. Arka tarafta ne olduğu ile ilgilenmem. KEF, DALİ, BW vs. vs markalar kullandıkları malzemeler itibariyle de çok iyi hop. üretiyor olabilirler ama önemli olan bana ne duyurduğudur. Belki benim kulağım ses konusunda çok başarılı değildir ve belki 5.000 Euro'luk bir hoparlörün sesinden mamnun kalmayacağım. Böyle olunca ben bu hoparlöre kötü diyebilir miyim. Desem de kötü olmuş olur mu ? Sözün kısası, BOSE'nin kesinlikle kendine has bir sesi vardır ve bu ses, audiofillerin olmayabilir ama geniş kesimlerin beklentilerini karşılayacaktır.

Ben acoustimass serisinde film seyretmekten zevk alıyorum. Tekno ve rock müzikleri 301 ile dinlemekten keyif alıyorum. Ama caz dinleyeceksem 301 yerine kabinli Quadrallarımı tercih ediyorum.

Bu arada; Yeşilköy'deki Northshield'in ses sistemi BOSE'dir ve ufacık hoparlörlerle mekanı inletmektedir.

• 1. mekan derken club gibi bir yerden bahsetmiştim.Ayrıca bahsettiğiniz yere ben gittim hiç başarılı bulmadım. İşin içinde olan biri olarak söyleyebilirimki, teknik hatalarla dolu bir sistem olmuş.bunun gibi mekanlarda daha profesyonel markalar tercih edilmeli.Aynı bulaşık makinalarının bosch yada arçelik olmadığı gibi.

2. Benim söylediklerim uzayda yankılanıyor galiba? Bose çöp demiyorum, o paraya bose çöp diyorum. Bundan sonra insanları bilgilendirelim bunun gibi ürünleri stereo diye almasınlar yada ne aldıklarını iyi bilsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 2 Kasım 2010; 15:51:06 >
  • Arkadaşım, istersen çöp dersin, bu senin görüşündür, katılırım katılmam ayrı konu ama uzayda yankılanma falan hoş şeyler söylemiyorsun. Kaldı ki, mesajı biraz daha dikkatli okursan sana niye çöp diyorsun demiyorum...

Mekan konusunda ; daha iyisi yapılabilir mi, tabiki yapılabilir. Ama benim orada gördüğüm dış mekan küçük hoparlörlerle gerçekten hacmine göre çok iyi bir sonuç aldıklarıydı. Kimse hoparlörleri görmüyor ama ortamın bu kadar net sesle dolmasına hayret ediyordu. Belki bir ses uzmanı yada audiofil oradaki sesten rahatsız olabilirdi ama benim etrafımda kime sorsam çok etkilenmişti. Yukarıdaki mesajımda da bunu söylemek istedim. Teknik boyutunu bir kenara bırakırsak, genelin memnun kaldığı ve hatta çok tatmin olduğu bir durum var. Madem oraya gittin, her zaman çok dolu olduğunu da bilirsin. Kimse arkada ne olduğunu düşünmez, kuğalına hoş geliyorsa iyidir :)

• Bana cevap olarak yazdıklarınızı eğer okuyarak belirlerseniz bende beni anladığınızı düşünerek düşüncelerimi iki kere söylemem.Evet bu paraya bose çöp diyebilirsiniz benimle aynı düşünüyorsanız. Düşünmüyorsanız bu paraya alınacak en iyi şey dersiniz. Ama siz hem benim söylediğimi savunup hem de karşı çıkıyorsunuz. Hem stereo olamaz diyorsunuz hem de birçok kişi memnun diyorsunuz. ''Kişinin memnuniyeti daha iyisini bulana kadardır''.
    Tekrar ediyorum; bose kötü bir ürün değildir ama o paraya alınabilecek en kötü şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 2 Kasım 2010; 18:34:07 >
  • insanlar başkalarını kendi doğrularında yönlendirmek için neden bu kadar çok uğraşıyor. özellikle ses beğenisi gibi subjektif konularda. alan alır beğenmez satar. kızmayın ama vaktinizi boşa harcıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 2 Kasım 2010; 18:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tibitermo

insanlar başkalarını kendi doğrularında yönlendirmek için neden bu kadar çok uğraşıyor. özellikle ses beğenisi gibi subjektif konularda. alan alır beğenmez satar. kızmayın ama vaktinizi boşa harcıyorsunuz.

Teknik gerçekler bireysel doğrular değildir. Teknik gerçekleri görmezden gelmek bireysel doğrulardır.
  • dostum bilgisayar almıyoruz. kulak zevkinin teknik gerçeği olmaz. ayrıca herkesin bu işe odyofilin bakış açısıyla bakmasını bekleyemezsiniz.
    ben ufak uydulardan güçlü sesin çıkmasını isteyen biriyim. bu yüzden Gigaworks T3 kullanıyorum. bu ufak alete 400 lira saydım. onun yerine 2. el bir audioengine 5 alabilirdim. ama bu daha çok hoşuma gidiyor. başkası da tam tersini düşünür. tamamen zevk meselesi. allah bilir T3 hiçbir işe yaramıyordur ama dinlerken zevk alıyorum ne yapabilirim.
  • @ M V P sana katılıyorum ve küçük bir anımı anlatmak istiyorum;

Sene 1997, Yer Ankara Ölü ozanlar derneği (Şimdiki OVERALL) Yaklaşık 100 metrekare bir alanda muhteşem ambiansı olan çok şık bir bar...Ben o sıra 18 yaşındayım...İçeri girer girmez ilk önce mekanın kalitesini,daha sonra da çok açık mavimsi aydınlatmanın çalan müzikle olan uyumunu farkettim (Çalan şarkıyı da dün gibi hatırlıyorum HI GLOSS - YOU'LL NEVER KNOW)..Hemen arkasından bu ses şiddetinin nasıl bir sistemden çıktığını merak ederek her yerde sistem,kule,kolon,sub ne derseniz ondan aradım...Ama bulamadım çünkü yoktu...Daha sonra köşelerdeki ve tam mekanın ortasındaki küp BOSE speakerlar dikkatimi çekti ve yok artık dedim çünkü daha önce eskiden DJ'lik yapan bir abimizin dükkanında dinleyip etkilendiğim ACOUSTIMASS serisi orada da görev başındaydı ve koca mekanı sadece 2 adet modül, 12 adet de küp hoparlörle donatmışlardı (her bir takımında iki adet sağa sola çevrilebilir speaker vardır ve küpler tam zıt noktalara bilerek tam olarak çevrilerek BOSE'YE AİT OLAN stereo everywhere teknolojisinin etkileri tam olarak alınmaya çalışılmıştır, ayrıca acoustimass modülü öyle evlerde gördüğümüz sabit modüllerden değil mekanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olanlardan ve tabii ki gizlenmiş olarak görevlerini yapıyorlar)

Uzun lafın kısası;

Ölü ozanlar derneği (Eskiler bilir)
    North Shields
    James cook
    Zodiac
    AVM lerdeki bir çok büyük mağaza (bershka,stradivarius,levis vs..vs..)

Hep BOSE kullanmışlardır ve hala da kullanırlar..Her halde bir nedeni olsa gerek..Hem modülerlik hem de çok yüksek bedeller ödemeden ses kalitesinden ödün vermek istememeleri..

@Alfa147;

Bose'ye ait kaç tane patent var? mesela STEREO EVERYWHERE nedir? yada DIRECT REFLECTING? Büyük ihtimal zaten biliyorsun bunları ama tek bir sistemin iç yapısı istediğin gibi çıkmadı diye o markayı kötülemeyelim bence..Aşağıda sana nickname'in ile de ilgili mizahi bir örnek vereceğim..

Aslında en güzel cevap şu aşağıdaki linkte;

http://www.bose.com/controller?url=/automotive/alfa_romeo/index.jsp

Bose® sound systems are available in the following Alfa Romeo models:

159
    159 Sportwagon
    Brera
    Spider
    8C Spider
    MiTo
    8C Competizione
    Giulietta

Bose ve ekipmanları ÇÖP olsaydı yukarıdaki mekanlar ve FERRARI,PORSCHE,INFINITI,MERCEDES,ALFA ROMEO,AUDI,LEXUS gibi otomotiv devleri bu markayı tercih etmezlerdi herhalde..

Saygılar..

• ahhhh ah. Bana alfa romeo dan örnek veriyorsunuz keşke önce yazdıklarımı okusaydınız.Ben zaten demedim mi benim arabada var diye? Otomotiv sektörüne hizmet eden çok az sayıda ciddi hoparlör firması var zaten. Dikkat edin araba hoparlörü üreten demedim.

Dynaudio
    İnfinity
    Bose
    Cerwin Vega (şu anda bıraktı)
    Şimdi aklıma gelmeyen bir-iki tane daha

Keşke benim arabamdakiler dynaudio yada infinity olsaydı. Ama demek ki bose ile anlaşması var İtalyan markalarının. Ama şimdi bu neyi ispatlar? Biz stereo ses sistemleri bölümü altında bose'nin stereo performansını konuşuyoruz. Sonuç ortada iken hala onun bunu bahane edip bazı gerçeklere inanmak istemiyorsunuz. İçinde crossover olmayan hoparlör olur mu? Bir ton frekans boşluğu olan 2+1 stereo diye satılır mı? Çok şık yapılmış hoparlör kutularının içine alt kalite sürücüler onur mu? Bunlar gerçekler artık siz neye inanırsanız inanın ben elimden geleni yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa147

Bana cevap olarak yazdıklarınızı eğer okuyarak belirlerseniz bende beni anladığınızı düşünerek düşüncelerimi iki kere söylemem.Evet bu paraya bose çöp diyebilirsiniz benimle aynı düşünüyorsanız. Düşünmüyorsanız bu paraya alınacak en iyi şey dersiniz. Ama siz hem benim söylediğimi savunup hem de karşı çıkıyorsunuz. Hem stereo olamaz diyorsunuz hem de birçok kişi memnun diyorsunuz. ''Kişinin memnuniyeti daha iyisini bulana kadardır''.
    Tekrar ediyorum; bose kötü bir ürün değildir ama o paraya alınabilecek en kötü şeydir.

Alfisti kardeşim, söylediklerim arasında bir tutarsızlık yok. teknik verilere yada audiofillere göre BOSE acoustimass serisi tatmin edici değildir diyorum ve sana katılıyorum. Ancak, öte yandan da genelin memnun kaldığı bir durumdan bahsediyorum. Teknik veriler yalan söylemeyeceği gibi ortada bir de "memnuniyet" gibi bir gerçek var diyorum. Beklentiler ve zevkler devreye giriyor diyorum.

Bana izole bir ortamda çifti 3.500 TL olan bir hoparlör dinlettiler, aynı amfi ve kablolarla aynı müziği 5 dk sonra çitfi 900 TL olan aynı markanın başka bir stereo hoparlöründe dinlettiler. Bana ikinci dinlediğim daha sıcak ve yumuşak geldi. Şimdi ben ilkine kötü diyebilir miyim ? Diyemem tabiki. Kulak hassasiyeti ve beklenti meselesi. Satıcı bana zevksiz yada kulağı kötü mü dedi, hayır. Belki kötü bir kulağım var ama önemli olan "benim" ne hissettiğim...Tıpkı senin ne hissettiğin gibi...

Burada amaç bir karşı çıkış yade destekleme değil, bir çerçeve ortaya koymaya çalışıyorum.

• Sevgili izocan öncelikle hayırlı olsun ... Yalnız şu -10 + 5 meselesini insanlar yanlış anlayabilir . Empedansı farklı ürünler ve çalışma prensibi olarakda farklı ürünler olduğundan biri -10 da belli sese ulaşırken diğeri farklı şekilde olabilir bu ürünlerin kalite değerlendirmesinde etkili değldir değerlendirme yanlış fakat ses sizi önceki üründen daha çok tatmin etmiştir orası ok ++ .

BOSE markası ile ilgili şahsi görüşüm 10 -12 senedir bu ürünleri bilirim ürün segmentine göre fiyatı çok kazık ( TÜRKİYE'DE ) ... Kendi grubunda yani avuç içi kadar speakerlar arasında iyi bir marka olduğu kesin ama iş detay kalite olursa sıralamalara girmeyecek bir ürün yani loudspeakerlar ve bookshelf ler ile karşılaştırıldığında ... Şunu da ekleyebilirim birileri bu ürünleri paralel ithal edip getirmiş ve çok daha ucuza satıyor ... Eğer o kanaldan alırsanız yada yurt dışından getirtme şansınız varsa ordan alınacak rakamlar karşılığında mantıklı bir ürün olur . Ama burdaki satış rakamları kesinlikle kazık ve ötesidir +++ ...

Selamlar ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.