Zamanında müptelası olup diğer markaları gömüp bu markayı öneren kişiler şuan hangi özelliğinden dayanmaya çalışacak acaba < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bosch WAY24840TR ( Yeni İ-Dos Serisi ) Çamaşır Makinesi İncelemesi ! ( SS & VİDEO ) (35. sayfa)
-
-
Onlardan biri olarak cevap vereyim. O zamanlar kendime aldığım Siemens s serisi çamaşır makinesinin 10. Senesini(ekonomik ömrünü) doldurmasına 6 ay kaldı bu sürede en ufak arızası san olmadı. Her özelliğini sen kullanıyoruz nitekim.
Fakat, beyaz eşya Pazarı çok dinamik. Hiç bir marka istikrarlı değil. Bir sene mükemmelken bir sonraki sene piyasaya sürdükleri ürünler rezalet olabiliyor. Bosch Siemens serie8-6-4-2 şeklinde adlandırmalardan itibaren bu duruma düştü mesela.
o yüzden bir dönem övülen önerilen marka 6 ay sonra alınmayacak duruma gelebiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Ağustos 2024; 15:27:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız. Sizin 11 sene evvel yazılarınızı okumuştum. O zamandan şimdiye kadar çıkardığım birçok şey var. Birkaçını sayacak olursam
- 2012 kalitesiyle 2024 kalitesi aynı değil
-12 yıl evvel Türkiye'de daha çok seçenek vardı model konusunda çünkü marka bolluğu vardı bunların başında AEG, Hotpoint vs.
-yıllar geçtikçe bu markalar neden gitti çözemedim.
- Ülkeye göre yazılım. Benim çok garibime gitti. Türkiye'de susuz yıkıyan WGA Almanya'da gayet cömert.
Zamanında forumdakiler AEG ye yönelmişti şimdi ortada AEG yok. Eğer birden yok olma nedenini biliyorsanız söyleyebilir misiniz?
olay satış sayısı ile ilgili. Marka satılmıyorsa çekilir ülkeden. Zararına duracak hali yok. Aeg electolux ortak, Electrolux markası olarak hala bulunabilir.
Bir diğer konu san ekonomik kriz. Markalar olabildiğince kalite düşürüp fiyat azaltmaya, en azından sabit tutmaya çalışıyor. Bir yerden sonra durum kendi kalite politikasına uymayan markalar çekiliyor. Düşünün LG dünya pazarında ortalama altında kalitededir, LG Türkiye’de tutunabilmek için Vestel’e fason üretim yaptırmaya başladı. Adamlar bu kadar düşük kalitede üretim nasıl yapılır bilmiyor çünkü.
Halkımız sağolsun sürü psikolojisine sahip olduğu için faklı ürün almıyor. Komşuda görümcede ne varsa aynısı olacak farklı marka model değil. Bu yüzde ülkede çok çeşit yok veya farklı model görünümünde aynı modeller var. Arz talep meselesi yani.
Bsh benim gözümde şu an volkswagendir. Birisi arabada birisi beyaz eşyada 3. Dünya ülkesi politikasını Türkiye için dibine kadar uyguluyor. Nasıl ki Avrupa’da satılan passat hava yastığı sayısı Türkiye’de satılandan iki kat fazla ise, Türkiye’de satılan bsh beyaz eşyalar Avrupa pazarına göre vasat seviyede bu günlerde. Ama bundan bir 10 sene önce öyle değildi durum. Avrupa Türkiye arasında bu kadar uçurum yoktu. Geçmişte önerilip bu gün önerilmeme sebebi bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Ağustos 2024; 20:1:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne yalan söyliyim benim çekilmesine en üzüldüğüm forumcuların nefret ettiği Hotpoint idi. Zaten tk modelleri ve yanında EU modelleride getirtiyordu. Bir nevi bize fırsattı kalite için. En azından onun alt markası Indesit vardı pazarda çeşitlilik oluyordu. Şuan BSH vestel ve koç grubundan başka makine göremiyorum kimsede. Sizin dediğinizinde etkisi büyük evet. Sülalede ne varsa ondan alalım. Zaten böyle böyle Wat24480TR modeli çok sattı. Biz aslında elimizin tersiyle istiyoruz. Birde müsait olduğunuzda size bir soru soracağım onu yanıtlarsanız çok sevinirim.
LG dünyada asla ortalamanın altında bir kaliteye sahip değil, tam tersi ortalamanın çok üstünde bir kaliteye sahip.
bunu hangi bilgiye dayanarak söylüyorsunuz? Piyasadaki hangi yaygın markadan daha kaliteli? Benim gözümde sadece Vestel’den kaliteli ki vestel vasat bir kalite seviyesinde. Tüm markalar Vestel’den kaliteli
Hotpoint Aristondan kalan yazılım alt yapısı ile mükemmel yıkama tekniklerine sahipti. Çıkmasının üstünden 24 sene geçmiş eski kullandığımız Ariston margherita 2000 çamaşır makinesi gibi programa özel yıkama hareketler olan başka marka yok hala. LG ondan yıllar sonra aklı sıra 6motion diye bir zırva çıkardı ama reklamdan öteye geçemedi. O zamanlar Ariston fırçalı kayışlı motorla harikalar yaratırken, hassas program gerçekten hassas ama iyi temizlerken, yoğun program gerçekten yoğunken şimdiki inverter bldc motorlu, motora fren yaptırmak gibi mükemmel yeteneklere sahip makineler hala programlar arasında sadece dönüş süresi değiştirerek farklılık yaratmaya çalışıyor. Ne yünlü program gerçekten hassas oluyor ne de yorgan programı gerçekten güzel yorgan yıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 5 Ağustos 2024; 22:1:10 >
Hotpoint'te en beğendiğim şey beklemeden yıkamasıydı. 30 saniye sağa dönmeyi yapar 1 saniye durur 30 saniye sola döner. Ayarında su kullanması özellikle durulamada su takviyesi yapması beni cezbederdi. Yıkanmayan durulanmayan çamaşır kalmazdı. Ama tuhaftır bendeki makine fabrika sorunluydu. Her makinesinde olan woolmark etiketi bende yoktu sadece antistain etiketi mevcuttu. Yıkamaları full 25 devirdi asla 50 devir göremezdim. Eko hızlı yıkama ve hassas programı full 100 devirdi o kadar. Tek farklı gördüğüm Hızlı leke çıkarma programında sensing bittikten sonra 4 kere 50 devir yapar sonra 25 devire geri dönerdi. Beyazlar programıda aynı şekil 25 devir ama ısıya ulaştıktan sonra su takviyesi yapar su körük hizasının 3 parmak üstü olur ondan sonra 50 dakika 100 devir yapar. (5 dakika 100 devir 2dakika bekle şeklinde) Makineyi 2015 te almıştık 2020 de emekli ettik. 3 günde bir tam dolu çalışırdı. En son 3 4 dakika boyunca içine büyük bir halı tıkmaya çalışmıştık sonra olmayınca vazgeçip normal çamaşır yıkadık sıkmada değişik sesler çıkarmaya başladı. Böyle böyle devam etti meğer rulmanmış. Tabi o zamanlar bu kadar hakim değildim. Rulman bozuk 3 ay kullandık en sonunda kazan sağa sola çarpınca yeni alındı. Birde ben test modunu 2018 de öğrendim benimki F18 verirdi. Herşeyi geçtim bu kadar sorunlu bir makine nasıl yavaş dönmesine rağmen tertemiz sakız gibi mis kokulu çamaşırlar verirdi anlamadım hiçbir zaman. Şuanki sıfır sorunlu ama öncekinden asla iyi değil aksine vasat leke çıkarma da sıfır. Vs. Vs.
-
Hotpoint Ariston ürünleri yazılım ve performans olarak çok iyiydiler. Ama o dönem satılan modeller kalite olarak vasattı. Ama o zamanlar Bosch grubunun 7 kg çamaşır makinesi sattığı fiyata Hotpoint Ariston dan gerçek 9 kg donanımlı model alabiliyordunuz. Ama o dönem Bosch grubu alanlar elektronik arıza çıkmazsa 10 seneden fazla cihazlarını hala sorunsuz kullanırken Hotpoint Ariston grubu 5-6 sene sonra mekanik arıza verirdi. Bunu sizde söylemişsiniz zaten.
Bence piyasada alınacak markalar olarak Miele, Electrolux, Haier ve en son olarak yaygın servis ağından dolayı yerlilerin içinden kötüsünün iyisi olarak Arçelik Beko grubu kaldı.
Dediğim gibi hotpoint aristonun program alt yapısını kullanan bir marka idi. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Görsel olarak çok verimli yıkamıyor gibi gözükse de günümüz şartlarında bile oldukça performanslı makinelerdi. Durulama ara sıkmaları oldukça uzun süreliydi mesela. Bu da durulama verimini çok yükseltiyordu. Yıkama ara sıkması 5 parça halindeydi. Köpüğe boğulma olayı neredeyse hiç olmuyordu. Şimdi kullandığım Siemens sıkmaları hep tek parça olduğu için tam yükte suyu bile köpük sanarak ek durulama yapıyor mesela
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X