Şimdi Ara

Bosch Way Serisi Çamaşır Makinesi İncelemesi (way28762tr) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
3
Favori
20.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M-SeLim

quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

quote:

quote:

quote:

Bir was24765tr kullanıcısı olarak koyu renkliler/kot programında çok su aldığına katılıyorum. Dilerseniz video bile paylaşabilirim çalıştırdığımda. Ancak benim makine pamuklular programında aqua sensörlü durulama yapmıyor. İki normaş durulama yapıp bitiyor ve servis bunun normal olduğunu savunuyor. (Her yıkamada aqua sensör açmazmış) sizde de var mı bu durum ?

2 durulama çok az. Bunun biri durulama diğeri yumuşatma aşaması ise çamaşırlarda deterjan artığı kalabilir. Almayı düşündüğüm bir modeldi, siz böyle deyince aklımda soru işareti oluştu. Pamuklularda bu kadar az durulama olmamalı.

Servis çağırdım bu sebepten ötürü ancak her yıkamada aqua sensör devreye girmez dedi.
    Sadece pamuklu ve pamuklu eco programlarında bunu yapıyor. Durulama yumuşatıcı o kadar. Köpüklü kalıyor mu ? Evet kalıyor. O yüzden kullanılmayan programlardan birisi oldu. Ayrıca pamuklu programının durulama evresinde kazan ağır ağır dönüyor. Seri tokaçlama sıfır. Diğer tüm programlar on numara sonuç veriyor. Mesela sentetik programı speedperfect seçiminde bile aqua sensörle beraber 3 durulama yapıyor. Mix ve koyu renkli programlarıda aynı şekilde. Ancak 9 kg kapasiteli pamuklu programı tam bir fiyasko.

Ek durulamaya gerek kalmadan sensörün devreye girmesi gerekir, yıkama testi yapılsın bakalım ne diyecekler. Durulamada neden hassas yıkama tekniği uyguluyor ki diğer kullanıcıların da mı bu şekilde acaba? 12 yıldır kullandığım Arçelik elektronik makine pamukluda durulama dahil seri tokaçlama yapıyor, sırf kapasite olarak az diye değiştirmeyi düşünüyorduk son sistemler eğer sıkıntılıysa kullanabildiğimiz kadar kullanacağız. Bizim makine ek durulamayla 4 adet durulama yapıyor.

Seçmeme sebebim bu zaten.
    İlk makinamdan sonra bu 3.makinam ama ilkini elden çıkardığım için pişmanım. Bozulana kadar kullanın.
    Elimde video kayıtlarım da var ancak yüklemek sıkıntı. Görseniz hak verirsiniz. Testin sonucunu bekleyeceğiz artık.

Sizin cihazınızda sorun var mı bilmiyorum ama bendeki idostada pamuklu ecoda 1 durulama ve yumuşatıcı alma yapıyor.

Benimde hem pamuklu hem pamuklu eco programında aynı şekilde durulama işlemi uyguluyor. Peki bu iki programda ağır ağır mı dönüyor yoksa yıkamadaki gibi kuvvetli mi dönüyor ?
    Bence normal değil bu.

Çok dikkat etmedim dönüş hızına. Ama bi yavaşlık dikkatimi çekmedi. Ecoda su tüketimi az oldugu için tek durulama şeklinde düzenlenmiş olabilir yazılım. Fazla deterjan konduğunda ve dolayısıyla aşırı köpük oldugunda otomatik durulama ekleniyor mu ona dikkat etmek lazım.

Onda sıkıntı yok. Köpük olunca durulama ekliyor. Pamuklu programında da çalıştırdığınızda bahsettiklerim dikkatinizi çekerse paylaşırsanız sevinirim.

Selim Bey bugün beyazlar/renkliler programını, eco ya da speed perfect seçmeden çalıştırdım. 40 derecede 2:16 default süre verdi. sonradan bi 10-15 dk kısalttı sanırım, 6 kg idi çamaşır. Program bitimine 36 dk kala durulamaya geçti. Durulamaya geçer geçmez ekranda "aqua sensörlü durulama" ibaresi belirdi. Durulamada da yıkamaya göre ağır ağır döndüğünü gözlemlemedim. İlk durulamayı btirdikten sonra, sanırım su bulanıklığı gitmedi ki, süreyi güncelledi ve 46 dk oldu, tekrar durulamaya geçti. Şu an 2. durulamayı yapıyor. Ancak aynı programda eco yıkama modunu aktifleştirdiğimde (3:26 süreye çıkıyor), 1 durulama 1 yumuşatma yapıp sıkmaya geçmişti (bir önceki mesajımda da belirmiştim). Sanırım aynı bulaşık makinelerinde olduğu gibi, eco modda su miktarını sabit tutmak için böyle yapıyor.
    son durum: Beyazlar/renkliler programında eco aktifleştirilmediğinde, aqua sensörlü durulama devreye girdi. 2 durulama ve 1 yumuşatma yaparak sıkmaya geçti. Belki de eco modda da devredeydi, ama gerek görmedi durulama ilavesi yapmaya. Bir sonraki yıkamada ona da dikkat edeceğim, ekranda yazıyor mu yazmıyor mu diye.

İlginize çok teşekkür ederim.
    Bu demek oluyor ki benim makinemin pamuklular (sizde beyazlar/renkliler) program yazılımında problem var. Normal program akışları sizin anlattığınız şekilde işlerken bu programda bu sorunlar var.
    Peki şunu da sormak isterim. Bu program aktif çalışırken yıkama evresinde, örneğin 2.30 saatlik yıkama ve yıkama başlayalı 45 dk oldu. Bu zaman aralığından sonra yıkama devrine 20 dk aralıklarla hassas tambur hareketi ekleyip(yaklaşık 5 dk hassas 15 dk güçlü çevirim) gibi tambur hareketi gözünüze çarptı mı ?

Selim Bey,
    beyazlar/renkliler programında ecoperfect seçili iken (ekonomik yıkama) ekranda aqua sensorlu durulama ibaresi çıkmıyor. Sadece durulama yazıyor.
    Demek ki bendeki makinede de eco seçildiğinde tek durulama yapıyor. Sanırım kullanılan su miktarını sabitlemek için bu şekilde yapılmış.

daha önce buna hiç dikkat etmemiştim. Bundan sonra eco modda yıkıcaksam sanırım 1 durulama ilavesi yaptırırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir was24765tr kullanıcısı olarak koyu renkliler/kot programında çok su aldığına katılıyorum. Dilerseniz video bile paylaşabilirim çalıştırdığımda. Ancak benim makine pamuklular programında aqua sensörlü durulama yapmıyor. İki normaş durulama yapıp bitiyor ve servis bunun normal olduğunu savunuyor. (Her yıkamada aqua sensör açmazmış) sizde de var mı bu durum ?

2 durulama çok az. Bunun biri durulama diğeri yumuşatma aşaması ise çamaşırlarda deterjan artığı kalabilir. Almayı düşündüğüm bir modeldi, siz böyle deyince aklımda soru işareti oluştu. Pamuklularda bu kadar az durulama olmamalı.

Servis çağırdım bu sebepten ötürü ancak her yıkamada aqua sensör devreye girmez dedi.
    Sadece pamuklu ve pamuklu eco programlarında bunu yapıyor. Durulama yumuşatıcı o kadar. Köpüklü kalıyor mu ? Evet kalıyor. O yüzden kullanılmayan programlardan birisi oldu. Ayrıca pamuklu programının durulama evresinde kazan ağır ağır dönüyor. Seri tokaçlama sıfır. Diğer tüm programlar on numara sonuç veriyor. Mesela sentetik programı speedperfect seçiminde bile aqua sensörle beraber 3 durulama yapıyor. Mix ve koyu renkli programlarıda aynı şekilde. Ancak 9 kg kapasiteli pamuklu programı tam bir fiyasko.

Ek durulamaya gerek kalmadan sensörün devreye girmesi gerekir, yıkama testi yapılsın bakalım ne diyecekler. Durulamada neden hassas yıkama tekniği uyguluyor ki diğer kullanıcıların da mı bu şekilde acaba? 12 yıldır kullandığım Arçelik elektronik makine pamukluda durulama dahil seri tokaçlama yapıyor, sırf kapasite olarak az diye değiştirmeyi düşünüyorduk son sistemler eğer sıkıntılıysa kullanabildiğimiz kadar kullanacağız. Bizim makine ek durulamayla 4 adet durulama yapıyor.

Seçmeme sebebim bu zaten.
    İlk makinamdan sonra bu 3.makinam ama ilkini elden çıkardığım için pişmanım. Bozulana kadar kullanın.
    Elimde video kayıtlarım da var ancak yüklemek sıkıntı. Görseniz hak verirsiniz. Testin sonucunu bekleyeceğiz artık.

Sizin cihazınızda sorun var mı bilmiyorum ama bendeki idostada pamuklu ecoda 1 durulama ve yumuşatıcı alma yapıyor.

Benimde hem pamuklu hem pamuklu eco programında aynı şekilde durulama işlemi uyguluyor. Peki bu iki programda ağır ağır mı dönüyor yoksa yıkamadaki gibi kuvvetli mi dönüyor ?
    Bence normal değil bu.

Çok dikkat etmedim dönüş hızına. Ama bi yavaşlık dikkatimi çekmedi. Ecoda su tüketimi az oldugu için tek durulama şeklinde düzenlenmiş olabilir yazılım. Fazla deterjan konduğunda ve dolayısıyla aşırı köpük oldugunda otomatik durulama ekleniyor mu ona dikkat etmek lazım.

Onda sıkıntı yok. Köpük olunca durulama ekliyor. Pamuklu programında da çalıştırdığınızda bahsettiklerim dikkatinizi çekerse paylaşırsanız sevinirim.

Selim Bey bugün beyazlar/renkliler programını, eco ya da speed perfect seçmeden çalıştırdım. 40 derecede 2:16 default süre verdi. sonradan bi 10-15 dk kısalttı sanırım, 6 kg idi çamaşır. Program bitimine 36 dk kala durulamaya geçti. Durulamaya geçer geçmez ekranda "aqua sensörlü durulama" ibaresi belirdi. Durulamada da yıkamaya göre ağır ağır döndüğünü gözlemlemedim. İlk durulamayı btirdikten sonra, sanırım su bulanıklığı gitmedi ki, süreyi güncelledi ve 46 dk oldu, tekrar durulamaya geçti. Şu an 2. durulamayı yapıyor. Ancak aynı programda eco yıkama modunu aktifleştirdiğimde (3:26 süreye çıkıyor), 1 durulama 1 yumuşatma yapıp sıkmaya geçmişti (bir önceki mesajımda da belirmiştim). Sanırım aynı bulaşık makinelerinde olduğu gibi, eco modda su miktarını sabit tutmak için böyle yapıyor.
    son durum: Beyazlar/renkliler programında eco aktifleştirilmediğinde, aqua sensörlü durulama devreye girdi. 2 durulama ve 1 yumuşatma yaparak sıkmaya geçti. Belki de eco modda da devredeydi, ama gerek görmedi durulama ilavesi yapmaya. Bir sonraki yıkamada ona da dikkat edeceğim, ekranda yazıyor mu yazmıyor mu diye.

İlginize çok teşekkür ederim.
    Bu demek oluyor ki benim makinemin pamuklular (sizde beyazlar/renkliler) program yazılımında problem var. Normal program akışları sizin anlattığınız şekilde işlerken bu programda bu sorunlar var.
    Peki şunu da sormak isterim. Bu program aktif çalışırken yıkama evresinde, örneğin 2.30 saatlik yıkama ve yıkama başlayalı 45 dk oldu. Bu zaman aralığından sonra yıkama devrine 20 dk aralıklarla hassas tambur hareketi ekleyip(yaklaşık 5 dk hassas 15 dk güçlü çevirim) gibi tambur hareketi gözünüze çarptı mı ?

Selim Bey,
    beyazlar/renkliler programında ecoperfect seçili iken (ekonomik yıkama) ekranda aqua sensorlu durulama ibaresi çıkmıyor. Sadece durulama yazıyor.
    Demek ki bendeki makinede de eco seçildiğinde tek durulama yapıyor. Sanırım kullanılan su miktarını sabitlemek için bu şekilde yapılmış.

daha önce buna hiç dikkat etmemiştim. Bundan sonra eco modda yıkıcaksam sanırım 1 durulama ilavesi yaptırırım.

Doğrudur. Çok güzemli bir makine bunlar anlamıyorum. Şimdiye kadar 4.makinemi kullanıyorum bütün hepsinde nerede ilk makinem dedim.
    Standart yıkamaya eklenen tüm fonksiyonlar süreyi uzattığı için insan ne gerek var pamuklu yerine sentetikte yıkayayım diyor. Süreleride çok uzun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Bunda 7, 7,5 kilo beyazları yıkamak için süper program . Ama 9 kilo yıkıyacaksanız pamuklu normal süresi ( 2.48 dakka ) ve sense plus tercih ederim . Hatta annem bile 9 kilo yıkamak için normal pamukluda yıkadı . Hemde bir şey demeden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pamuklu programının da sudan tasarruf için yaptığı tek durulamayı daha yeni öğrendik burada o kadar uzun süren proramda sadece bir durulama bir yumuşatıcı alması hiç sağlıklı değil. Bir de zaten dokuz kilo çamaşır her zaman yıkanmaz bizde ancak havlular vs. yıkanırken dokuz kiloyu bulur onları da pamuklunun durulaması sorunlu diye pamukluda yıkamam.

• bence hiç bir makineyi, pamuklu ya da beyazlar/renklilerde falan 8-9 kg doldurmamak gerekiyor. her ne kadar kapasiteler böyle dense de, yıkama, sıkma performansı iyi olmuyor. o yüzden ben, ilk başlarda 8 kg dolana kadar beklesem de, son 1 yıldır 8kg.luk programlarda 6 kg civarı atıyorum makineye. zaten bu 8-9 kg denen makinelerin kapasitesi aslında bu kadar çamaşır yıkamaya müsait değil. Kg başına 10 lt tambur olması lazım düzgün yıkanması için. Mielenin profesyonel makineleri (endüstriyel olanlardan bahsediyorum, ev için olanlardan değil?, kg başına 10 lt.lik tambura sahip. burdan fikir yürütebiliriz. dolayısıyla 65-66 lt tambura sahip olan bizim makineler aslında 6.5 kg çamaşır yıkamaya müsait.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Haklısınız bizim şimdiki makine de 5kg lık ve 45 litre diye biliyorum tambur hacmi yani kg başına 9 litre düşüyor. Bosch un 9kg dediği makineler de 65 litre ve kilogram başına 7.2 litre düşüyor. Bu da demek oluyor ki bu makinelerin kapasitesi bizim makinemizin kapasitesi ile oranlanırsa 7.2 kg kuru çamaşır kapasitesine sahip oluyor.

boschun zaten 8kg.lıkları da 9 kglıkları da 65 lt :) burda bir hile var zaten.

dediğim gibi, kg başına 10 lt.den hesaplamak lazım. sizin yazdığınz 9 kg.lık makine de aslında 6.5 kg çamaşır yıkamaya elverişli. mevcut makineniz de 45 lt ise 4.5 kg.

ben bu oranı baz alıyorum hep.
    Evet satış stratejisi uyguluyorlar. Bosch un hesabına göre dediğiniz gibi yaklaşık 6,5 kg lık oluyor bizim makine. Yıllar önce bosch profilo grubu daha dürüst davranıyormuş

Hocam bizim makine 4 durulama yapıyor. İsterseniz 3 tane daha koyabiliyorsunuz. Ama speed perfect te 3 durulama 4 dakika son sıkma

• Bosch ne yapmış böyle her modelde farklı bir durulama sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: utku2304

Hocam bizim makine 4 durulama yapıyor. İsterseniz 3 tane daha koyabiliyorsunuz. Ama speed perfect te 3 durulama 4 dakika son sıkma

hangi programlarda?
    Pamuklu programı normal süresi ( 2:48 ). Allergie plus ta ( sanırsam 3 yada 4 ) . Genelde 3 ila 4 arası
    Bazen 2 oluyor . Çok program kullanmadık . Koyu renkliler , pamuklu , sentetik , mix , perde , havlular , yorgan programlarını kullandık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB0888593 -- 12 Ekim 2014; 18:47:03 >
    Evet biraz acayiip

• quote:

bence hiç bir makineyi, pamuklu ya da beyazlar/renklilerde falan 8-9 kg doldurmamak gerekiyor. her ne kadar kapasiteler böyle dense de, yıkama, sıkma performansı iyi olmuyor. o yüzden ben, ilk başlarda 8 kg dolana kadar beklesem de, son 1 yıldır 8kg.luk programlarda 6 kg civarı atıyorum makineye. zaten bu 8-9 kg denen makinelerin kapasitesi aslında bu kadar çamaşır yıkamaya müsait değil. Kg başına 10 lt tambur olması lazım düzgün yıkanması için. Mielenin profesyonel makineleri (endüstriyel olanlardan bahsediyorum, ev için olanlardan değil?, kg başına 10 lt.lik tambura sahip. burdan fikir yürütebiliriz. dolayısıyla 65-66 lt tambura sahip olan bizim makineler aslında 6.5 kg çamaşır yıkamaya müsait.

Ben bir ara tarttim 8,5 kg pamuklu camasiri . pamuklu programda 40 derece 1200 devirde tertemiz yikadi.2.30 saat surdu kazandada hic bosluk yoktu😎😎

• way 20560tr model makineden ses geliyordu. servis 3 kez geldi sorun yok, makine dengesiz, yük problemi var dediler dediler gittiler. son geldiklerinde kazanın motor kutusuna çarptığını kabul edip araya bulaşık süngeriyle besleme yaptılar ancak ben makineme aylarca araştırarak almanya üretimi diye alıp bir ton para verdiğim için değişim istedim. kabul etmediler onarımın bosch fabrika standartlarında olduğunu kabul ettiler. ben pes etmedim tüketici hakem heyetine başvurum bilirkişi geldi inceledi. değişim yönünde karar çıktı. bosch'tan aradılar waw28560tr model ile değişimi kabul ediyor musunuz dediler. sizce ne yapmalıyım. waw28560tr nasıl bir makine? aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salur kazan

way 20560tr model makineden ses geliyordu. servis 3 kez geldi sorun yok, makine dengesiz, yük problemi var dediler dediler gittiler. son geldiklerinde kazanın motor kutusuna çarptığını kabul edip araya bulaşık süngeriyle besleme yaptılar ancak ben makineme aylarca araştırarak almanya üretimi diye alıp bir ton para verdiğim için değişim istedim. kabul etmediler onarımın bosch fabrika standartlarında olduğunu kabul ettiler. ben pes etmedim tüketici hakem heyetine başvurum bilirkişi geldi inceledi. değişim yönünde karar çıktı. bosch'tan aradılar waw28560tr model ile değişimi kabul ediyor musunuz dediler. sizce ne yapmalıyım. waw28560tr nasıl bir makine? aydınlatırsanız sevinirim.

Waw serisi güncellenmiş hali alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 30 Mayıs 2015; 22:12:07 >
  • lazpanyol kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. benim aldığım fiyattan biraz daha düşük ama değişimi kabul edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Yalnız. Leke programı sizin makinede 16 iken WAW da 4 leke programına düşürülmüş
    Camasiri tartma özelliği gitmis
    Damla tambur gitmis.
    Gelenler ise kazan temizleme programı gelmiş. Ne kadar su elektrik harcayacaginizi cubuklarla gösteriyor. Bir de 1400 devirli.Ve yapistirma kazan

Leke çıkarma programı yok way205 de

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Neden 1200 1400 devirli WAY24 WAY28 koyarlar da buna koymazlar anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: memnun olan

Teşekkürler. Neden 1200 1400 devirli WAY24 WAY28 koyarlar da buna koymazlar anlamadım

Ne kadar ekmek o kadar köfte

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.