Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
323.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahmet hocam Buderus ve Bosch aynı fabrikalarda üretiliyormuş diye duydum. Bu bağlamda bir soru sormak istiyorum. Evim Bursa'da ve yeni bir ev. Daha petekleri falan takılmadı. Halen inşaat devam ediyor. 4. kat ve bina 5 katlı. Binanın ısı yalıtımı yeni bitti. Ev doğu - batı - kuzey yönlerine bakıyor, 130 m2. Kalorifer tesisatını yapan firma 20binlik kombi yeter dedi ve GB012 yi tavsiye etti. Fakat yarı yoğuşmalı imiş. Bu işlerden pek anlamam Internette dolaşırken bir çok şey öğrendim. Tabi ne kadarı doğru bilemiyorum. Buderus GB012 ve GB042 arasında kalmışken Bosch ve Buderus aynı fabrikada üretiliyor ise belki de bu benim almayı planladığım modellerin Bosch karşılıkları daha ucuz olabilir diye düşündüm. Sizin bu konudaki fikriniz nedir. Bosch kombi kalite olarak Buderus kadar iyi midir? Çünkü kime sorsam Buderus ve Vaillant diyor ama Vaillant biraz daha pahalı kalıyor çamur filtresi ile birlikte alınınca. Tavsiyelerinizi beklyiorum. Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: setcom_2000

Ahmet hocam Buderus ve Bosch aynı fabrikalarda üretiliyormuş diye duydum. Bu bağlamda bir soru sormak istiyorum. Evim Bursa'da ve yeni bir ev. Daha petekleri falan takılmadı. Halen inşaat devam ediyor. 4. kat ve bina 5 katlı. Binanın ısı yalıtımı yeni bitti. Ev doğu - batı - kuzey yönlerine bakıyor, 130 m2. Kalorifer tesisatını yapan firma 20binlik kombi yeter dedi ve GB012 yi tavsiye etti. Fakat yarı yoğuşmalı imiş. Bu işlerden pek anlamam Internette dolaşırken bir çok şey öğrendim. Tabi ne kadarı doğru bilemiyorum. Buderus GB012 ve GB042 arasında kalmışken Bosch ve Buderus aynı fabrikada üretiliyor ise belki de bu benim almayı planladığım modellerin Bosch karşılıkları daha ucuz olabilir diye düşündüm. Sizin bu konudaki fikriniz nedir. Bosch kombi kalite olarak Buderus kadar iyi midir? Çünkü kime sorsam Buderus ve Vaillant diyor ama Vaillant biraz daha pahalı kalıyor çamur filtresi ile birlikte alınınca. Tavsiyelerinizi beklyiorum. Saygılar,

Hocam bocsh ve buderus aynı fabrikada manisa da üretiliyor, kısaca montaj yapılıyor bazı parçalar dışardan geliyor
    GB 012 yi kimseye tavsiye etmedim etmiyorum. imkanınız varsa yoğuşmalı almak isterseniz Bosch clasic condense öneririm
    aralarında 300 400 tl fark vardır ama konforunuda görürsünüz.
    http://bengikombi.com/buderus-pmk89http://www.bengikombi.com/bosch-pmk88
    cihaz fiyatlarını yukardaki siteden karşılaştırabilirsiniz, bu arada fiyatlar artmış baya bosch clasic 1150 idi
    dolar ve avro kurundan kaynaklı sanırım, alacaklara allah kolaylık versin
    cihazların sadece dış kapakları farklıdır, geriye kalan her parçası birbirinin aynısıdır
    Ben bu cihazlara uzun bir dönem servis hizmeti verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram

quote:

Orijinalden alıntı: setcom_2000

Ahmet hocam Buderus ve Bosch aynı fabrikalarda üretiliyormuş diye duydum. Bu bağlamda bir soru sormak istiyorum. Evim Bursa'da ve yeni bir ev. Daha petekleri falan takılmadı. Halen inşaat devam ediyor. 4. kat ve bina 5 katlı. Binanın ısı yalıtımı yeni bitti. Ev doğu - batı - kuzey yönlerine bakıyor, 130 m2. Kalorifer tesisatını yapan firma 20binlik kombi yeter dedi ve GB012 yi tavsiye etti. Fakat yarı yoğuşmalı imiş. Bu işlerden pek anlamam Internette dolaşırken bir çok şey öğrendim. Tabi ne kadarı doğru bilemiyorum. Buderus GB012 ve GB042 arasında kalmışken Bosch ve Buderus aynı fabrikada üretiliyor ise belki de bu benim almayı planladığım modellerin Bosch karşılıkları daha ucuz olabilir diye düşündüm. Sizin bu konudaki fikriniz nedir. Bosch kombi kalite olarak Buderus kadar iyi midir? Çünkü kime sorsam Buderus ve Vaillant diyor ama Vaillant biraz daha pahalı kalıyor çamur filtresi ile birlikte alınınca. Tavsiyelerinizi beklyiorum. Saygılar,

Hocam bocsh ve buderus aynı fabrikada manisa da üretiliyor, kısaca montaj yapılıyor bazı parçalar dışardan geliyor
    GB 012 yi kimseye tavsiye etmedim etmiyorum. imkanınız varsa yoğuşmalı almak isterseniz Bosch clasic condense öneririm
    aralarında 300 400 tl fark vardır ama konforunuda görürsünüz.
    http://bengikombi.com/buderus-pmk89http://www.bengikombi.com/bosch-pmk88
    cihaz fiyatlarını yukardaki siteden karşılaştırabilirsiniz, bu arada fiyatlar artmış baya bosch clasic 1150 idi
    dolar ve avro kurundan kaynaklı sanırım, alacaklara allah kolaylık versin
    cihazların sadece dış kapakları farklıdır, geriye kalan her parçası birbirinin aynısıdır
    Ben bu cihazlara uzun bir dönem servis hizmeti verdim

Hızlı cevap ve ilginiz için teşekkür ederim. Tavsiyeniz ile GB012 yi eledim ve Bosch Classic Condense Yoğuşmalı Kombiyi listeme aldım. Yalnız şöyle bir durum var bunun kapasitesi 18,750 Kcal. Tesisat projesinde 20,000 Kcal olması lazım diyor. Bu durumda bu kombinin kapasitesi az kalmaz mı ve BursaGaz acaba onay verir mi kapasitesi düşük olunca?

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Verir merak etmeyin ısıtma kapasitesi düşüktür yoğuşmalı olduğu için, sıcak suda 26000 olması lasım
  • quote:

Verir merak etmeyin ısıtma kapasitesi düşüktür yoğuşmalı olduğu için, sıcak suda 26000 olması lasım

Teşekkür ediyorum. Fiyat araştırmasına başlayabilirim artık. Esen kalın.
  • buderus gb012-25k 230v 50hz Marka kombim var arkadaslar en uygun ve tasarruflu nasıl kullanabilirim ev 3 oda 1 salon ayrıntılı yazarsanız sevinirim

Yer adana gece sıcaklıkları 8 ila 0 arasında değişiyor
  • quote:

bosch ve buderus marka cihazlar hakındaki tüm sorularınıza burdan cevap bulabilirsiniz

merhabalar kombimden dışarı devamlı su akıtıyor nedeni nedir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: fero01

buderus gb012-25k 230v 50hz Marka kombim var arkadaslar en uygun ve tasarruflu nasıl kullanabilirim ev 3 oda 1 salon ayrıntılı yazarsanız sevinirim

Hocam suan cepten giriyorum
    Sorunuzu ilk mesajı güncelleyerek bu ve benzer sorulara cevaplıyacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

buderus gb012-25k 230v 50hz Marka kombim var arkadaslar en uygun ve tasarruflu nasıl kullanabilirim ev 3 oda 1 salon ayrıntılı yazarsanız sevinirim

hocam basitce derece ve kademe olarak yazarsan sevinirim malum adana ilk kombi deneyimimiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: chandmrc

quote:

bosch ve buderus marka cihazlar hakındaki tüm sorularınıza burdan cevap bulabilirsiniz

Cihazın neresinden hangi parça su akıtıyor görebiliyomusunuz
    Cihazınız kaç yıllık modeli nedir

• quote:

quote:

quote:

hocam basitce derece ve kademe olarak yazarsan sevinirim malum adana ilk kombi deneyimimiz

Cihazınız yoğuşmalı 55 derece altında ayarlarsanız, yoğuşmalı olarak kullanabilirsiniz
    Oda termostasınız varsa 20 22 derece civarlarında kullanabilirsiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chandmrc

quote:

Cihazın neresinden hangi parça su akıtıyor görebiliyomusunuz
    Cihazınız kaç yıllık modeli nedir

evin dışından su atıyor su basıncıda normal
  • chandmrc C kullanıcısına yanıt
    Cihazın ;
    Markası :
    Modeli :
    Su tam olarak nerden akıyor
    Nereye akıyor

Probleminiz tam olarak anlatmazsanız tardımcı olamam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cihazınız yoğuşmalı 55 derece altında ayarlarsanız, yoğuşmalı olarak kullanabilirsiniz
    Oda termostasınız varsa 20 22 derece civarlarında kullanabilirsiniz

kademe olarak ne yapmalıyım hocam 1-2-3 ??

• 2 gibi kullanın ev ısınca 1 e alırsınız soğuk havalarda 3 e alırsınız

• quote:

Cihazın ;
    Markası :
    Modeli :
    Su tam olarak nerden akıyor
    Nereye akıyor

Probleminiz tam olarak anlatmazsanız tardımcı olamam

merhaba kombim bosch silver alalı yaklaşık 3 sene oldu suyu evin dışına atıyor göstergede suyu normal gösteriyor kombiyi kapatınca su akmıyor ama çalıştırınca suyu atmaya başlıyor
  • Merhaba

110 m2'lik daireme Buderus Logamax Plus GB 072 Yoğuşmalı Kombi(20.640kcal/h) 24 Kw almaya karar vermiştim ancak kombi satış firması buderus'da özellikle bu modelde(türkiyede üretilmediği için) yedek parça sıkıntısı olduğunu söyledi, bunun yerine Vaillant ecoTEC plus VUW TR 296/3-5 Yoğuşmalı Kombi (21070kcal/h) 24,5kw modelini tavsiye etti. Sizce hangisini almalıyım?

Aşağıdaki 3 model için sıralama nasıl olurdu sizce ?

Buderus Logamax Plus GB 072 Yoğuşmalı Kombi(20.640kcal/h) 24 Kw : 2600 TL
    Vaillant ecoTEC plus VUW TR 296/3-5 Yoğuşmalı Kombi (21070kcal/h) 24,5kw : 2350 TL
    Viessmann Vitodens 100-W Yoğuşmalı Kombi (22360kcal/h) 26kw : 2500 TL

ben hala Buderus almayı düşünüyorum, bana daha çok güven veriyor.
  • legendefs L kullanıcısına yanıt
    GB072 üst segment bir cihazdır, GB022 nin yerine çıkmışdır.
    Hiç sanmıyorum böyle bi durum olacağını heleki istanbul da
    internet ten buderus oturduğunuz yakın cevredeki servisleri arayıp doğru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz
    Ayrıca 216 544 11 11 nolu numaradan genel merkezleri ile de görüşebilirsiniz
    Diğer markalar için bilgi sahibi değilim, yaklaşık olarak birbirlerinin muadili cihazlar olabilir
  • legendefs L kullanıcısına yanıt
    Buderus GB072 bildiğim kadarıyla ülkemizde Manisa'da üretiliyor/montajlanıyor. Yurt dışında üretilen ise Buderus GB172...

Vaillant ve Viessmann kombiler ise Almanya'dan geliyor. Özellikle Vaillant ile ilgili yurt dışından parça gelmesinin zorluğu hakkında forumda paylaşımlar oldu. Anlaşılan firma size elindeki ürünleri satmak istiyor, her satıcı malını satmak ister ama doğru argümanlarla yapılmalı bu iş...

http://www.buderus.de/Produkte/Heizen_mit_/Gas/Logamax_plus_GB172-3423533.html

http://www.vaillant.com.tr/kurumsal/

Kombi alıyor olsam yazdığınız kombileri yukardan aşağı 1,2,3 olarak numaralandırır ve buna göre tercih yapardım...

• Merhaba

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, bu bilgiler ışığında buderus aldım bu cumartesi günü kurulumu yapılacak.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.