Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.901
Cevap
69
Favori
317.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Manuel yaz modu ve ayrı sıcak su modu var, bundan dolayı manuel yaz modunun sıcak su modundan farklı olabileceğini düşünerek , manuel taz modunun işlevini öğrenmek istemiştim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memint M kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim memint bey. bugun 3 saat boyunca 60derecede yaktim. evin isisi 15dereceden 18 e cikti. bir de ev bostu. bsdana boya işleri yaptirdik. Ev yeni yeni isindigindan olabilir mi
    Daha onceki mesajda anlattigim durum için gunde 15 m3 tuketim normal mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denisxy D kullanıcısına yanıt
    Kullanım kılavuzu (sayfa 13): http://yetkiliservisi.co/wp-content/uploads/Buderus_Logamax_Plus_GB072_Kullanma_Kilavuzu.pdf

    4.7 Manuel Yaz İşletmesinin Açılması/
    Kapatılması
    Sirkülasyon pompası ve dolayısıyla da ısıtma tesisatı
    kapanmıştır. Sıcak kullanım suyu beslemesi ve
    kumanda sisteminin gerilim beslemesi muhafaza edilir.
    Manuel yaz işletmesinin açılması:
    B Ekranda sembolü yanıp sönene kadar /
    tuşuna basın.

    Yazın kullanım suyunu bu menüyle ayarlamak uygun olur, oda kumandası varsa diğer menü (sıcak kullanım suyu işletmesi) kullanılarak ayarlama yapılmalı:

    “Sıcak kullanım suyu işletmesi yok” ayarlı
    olduğunda, sıcak kullanım suyu işletmesi,
    bağlanmış olan kumanda sistemi
    aracılığıyla etkinleştirilemez. (Sayfa 11)




  • hkdinc H kullanıcısına yanıt
    Düşündüğünüz gibi, ev yeni ısındığındığı için, belirli bir iç sıcaklık sağlanıncaya dek kombi fazla sarfiyat yapar. Bir de 40C derece kombi ayarı çok yetersiz, yani hem iç sıcaklık yükselmez hem de yükseltebilmek için kombi maks.kapasitede (büyük alev boyuyla) yanar. Tam bir fasit daire (kısır döngü) yani...
    Dolayısıyla 15m3 tüketim bu şekildeki kullanımda olağan...
    Yardımcı olabiliyorsak kendimizi mutlu sayarız :)
  • slm arkadaslar bosh classic konvesyonel kombi aldım evim 90 m2 bes petek calısıyor. gunluk 11m3 gaz tuketiyor sizce fazla değilmi yogusmasız oldugu icinmi bu kadar cok tuketiyor yoksa kombide bi sorunmu var evim ara kat taktırdıgım sırket ev kucuk ve ara kat oldugu ıcın yogusmalıya gerek yok dedi ama ben cok pismanım aylık 300 ila 320 lira fatura geliyor lütfen yardımcı olun bilgisi olan varsa. bide 36 derecenin altında kombi calısmıyor bizde hep bu derecede calıstırdık cok yakmasın diye ama yinede cok yakıyor
  • mahmut3718 M kullanıcısına yanıt
    oda termostatı alın
  • Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 5 ay önce evimizi tadilat ettirirken tüm tesisatı ve kombimizi yeniledik. Kombimiz Buderus'un GB012 olan yoğuşmalı bir kombisi. Peteklerimiz Risa adlı bir makrkanın aliminyum alaşımlı petekleri. Bu petekleri ve kombiyi alırken, satıcı, tüketimimizin çok az olacağını, aliminyum peteklerin çabuk ısındıklarını falan söylemişti. Velhasıl bizde aldık. Yaklaşık iki aydır 40-45 dolaylarında yakılan kombinin sonucunda gözlemlerim ,peteklerin altları ile üstleri aralarında sıcaklık farkları olduğu ve kombinin dolaşımını ve ateşlemesini hızlı yaptığı yönündeydi. Bugün petekleri ve kombiyi satın aldığım firmanın görevlilerini çağırdım. Kontrol ettiler. Sorunun tesisat dolaşımından ya da kombinin yazılımından olduğunu söylediler. Ardından Kombi servisi geldi. Tesisatın dolaşımı doğru yapmadığı yönünde görüş bildirdi. Daha iyi ısı alabilmek ve sarfiyatı stabil düzeyde tutmak amacıyla Buderus'un T6360a başlangıç düzeyi termostatını taktı. Termostatı 21 dereceye, kombiyi ise 70 dereceye ayarladı. Şu an her bir saatte 1 metreküp gaz harcıyorum :) Şimdi yukarıda yazdığım dolaşım problemi göz önüne alındığında, kombinin ısısı hep 70 derecede mi durmalı? yoksa ilerleyen zamanlarda kombideki bu değeri 55 lere 60 lara indirmeli miyim? biraz uzun oldu ama kusura bakmayın lütfen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Bugra

    Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 5 ay önce evimizi tadilat ettirirken tüm tesisatı ve kombimizi yeniledik. Kombimiz Buderus'un GB012 olan yoğuşmalı bir kombisi. Peteklerimiz Risa adlı bir makrkanın aliminyum alaşımlı petekleri. Bu petekleri ve kombiyi alırken, satıcı, tüketimimizin çok az olacağını, aliminyum peteklerin çabuk ısındıklarını falan söylemişti. Velhasıl bizde aldık. Yaklaşık iki aydır 40-45 dolaylarında yakılan kombinin sonucunda gözlemlerim ,peteklerin altları ile üstleri aralarında sıcaklık farkları olduğu ve kombinin dolaşımını ve ateşlemesini hızlı yaptığı yönündeydi. Bugün petekleri ve kombiyi satın aldığım firmanın görevlilerini çağırdım. Kontrol ettiler. Sorunun tesisat dolaşımından ya da kombinin yazılımından olduğunu söylediler. Ardından Kombi servisi geldi. Tesisatın dolaşımı doğru yapmadığı yönünde görüş bildirdi. Daha iyi ısı alabilmek ve sarfiyatı stabil düzeyde tutmak amacıyla Buderus'un T6360a başlangıç düzeyi termostatını taktı. Termostatı 21 dereceye, kombiyi ise 70 dereceye ayarladı. Şu an her bir saatte 1 metreküp gaz harcıyorum :) Şimdi yukarıda yazdığım dolaşım problemi göz önüne alındığında, kombinin ısısı hep 70 derecede mi durmalı? yoksa ilerleyen zamanlarda kombideki bu değeri 55 lere 60 lara indirmeli miyim? biraz uzun oldu ama kusura bakmayın lütfen.

    size satici yanlis bilgi vermis, daha dogrusu alimunyum petekler ayni ebattaki normal pkkp peteklerden daha az isi verir. bunu soylemediyse hata etmis.

    ayrica peteklerin alti ve ustu arasinda 15-20 derece isi farki olur bu normaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 16 Aralık 2013; 21:21:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hımm sanırım kandırıldık Bu arada 1,5- 2.0 dereceyi kast ettiniz herhalde? Peki kombi derecesini kaça ayarlamam gerektiği konusunda beni bilgilendirebilecek birisi var mıdır ki :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Bugra

    Hımm sanırım kandırıldık Bu arada 1,5- 2.0 dereceyi kast ettiniz herhalde? Peki kombi derecesini kaça ayarlamam gerektiği konusunda beni bilgilendirebilecek birisi var mıdır ki :)


    yok yazdigim gibi 10-15-20 derece fark olmasi normaldir.

    kombi 70 derece, termostat 21 derece de saatte 1 metrekup tuketiyorsaniz ya tesisatta hata var, ya petek boylari evinize yetersiz, ya evinizin yalitimi kotu, ya da termostatin konuldugu alan yanlis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Evin yalıtımı daha yeni yapıldı. Petek boyları kombi standartlarında ayarlanmıştı. yine tesisata tosladım ben. teşekkür ederim.
  • S.Bugra S kullanıcısına yanıt
    petekleriniz yeteri kadar ısınıyorsa, soğuk petek yoksa, petekleriniz evinize yetersiz demektir. tesisatta bariz! hata olsa petekler tam ısınmaz. gerçi günümüzde hiçbir tesisat profesyonel değil, baştan savma.
  • S.Bugra S kullanıcısına yanıt
    Kombiyi 60°C'ye set edin. Oda termostatın yeri nerede, en soğuk odaya takıldıysa sarfiyat artabilir, evin ortam ısısını yansıtan bir yer tercih edilmeli genelde koridor uygundur. Termometre ile odaların arasındaki ısı farkını gözlemleyin, aşırı ısınan odalar varsa termostatik vana taktırın.
  • Merhaba, geçmişteki yardımlarınız için teşekkür ederim. Ev 200m2, yaklaşık 12m/tul radyatör var, kombi üzerinden 49 dereceye ayarlı, otm sende 49 dereceye ayarladım. Fakat iç sıcaklığı istediğim 22-23 derecelere şuan getiremiyorum, kombiye yakın radyatörlerin reglsjlarınıda yaptım. Birde otm den haftalık program yapmıştım, mesela 14:00-22:00 saatleri arasında 24 dereceye ayarlı. Kombinin otm cihazından baktığımda alev resminin bazen olmadığını görüyorum, çalışması gereken zaman aralıklarında. Otm cihazındaki kalorifer sıcaklık ayarıyla kombinin ekranından yaptığım radyatör sıcaklık ayarı aynı şey mi? Birde radyatörlerin alt vanasını kısmanın mantığı nedir?

    yardımcı olursanız sevinirim.
    sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdk54 -- 17 Aralık 2013; 22:22:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pdk54

    Merhaba, geçmişteki yardımlarınız için teşekkür ederim. Ev 200m2, yaklaşık 12m/tul radyatör var, kombi üzerinden 49 dereceye ayarlı, otm sende 49 dereceye ayarladım. Fakat iç sıcaklığı istediğim 22-23 derecelere şuan getiremiyorum, kombiye yakın radyatörlerin reglsjlarınıda yaptım. Birde otm den haftalık program yapmıştım, mesela 14:00-22:00 saatleri arasında 24 dereceye ayarlı. Kombinin otm cihazından baktığımda alev resminin bazen olmadığını görüyorum, çalışması gereken zaman aralıklarında. Otm cihazındaki kalorifer sıcaklık ayarıyla kombinin ekranından yaptığım radyatör sıcaklık ayarı aynı şey mi? Birde radyatörlerin alt vanasını kısmanın mantığı nedir?

    yardımcı olursanız sevinirim.
    sevgiler.

    49 derece evinizi 24 dereceye getirmeye yetmiyor demekki. kombi oda sicakligina ulasana kadar surekli calismaz belirli araliklarla calisir.

    kombiye yakin peteklerin alt vanalarini kistiginizda bu peteklere su girisi azalir ve gereksiz isinmalari onlenir. sicak su diger peteklere yonlendirilir. tabi elle reglaj pek saglikli olmaz en iyisi petek girisine termostatik vana takmaktir. sicakligi sabit tutarak otomatik reglaj yapar su girisini kisar acar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: connected71

    Ustalarım
    oda termostatının 2 ucu var kombide 1,2,3 takma yeri var bu iki kabloyu hangi numaralara takmalıyım,fan motoru ses yapıyordu bilyalarını yaglamak için sökünce uçları karıştırdım yardımcı olabilirmisiz.Şimdiden teşekür ederim.

    ARKADAŞLAR birde bana cevap verirseniz memnun kalacam oda kabloları ters çeviriyom oda sıcaklıgı 28 C AŞAGI DÜŞMÜYO oldugu gibi bırakıyom 20 C yukarı çıkmıyo cevaplarınızı bekliyorum forumdaşlar
  • bosch classic plus kombim var

    oda termostatım yok,

    bu general marka kablosuz kullanabileceğim uygun bir oda termostadı varmı?
    bazı arkadaşlarda kızıp sökmüşler yukarıda okudum, olumsuz tarafları nedir bileyimde ona göre hiç ğraşmayım :)
  • TOGAH kullanıcısına yanıt
    Evinizde yalıtım yoksa büyük olasılık oda termostatını sizde söküp atarsınız., onun yerine termostatik vana kullanmanızı tavsiye ederim. İkinci olumsuzluk kötü hassasiyet varsa üşüme hissi olarak ortaya çıkıyor.
  • TOGAH kullanıcısına yanıt
    Kablosuz kumanda sinyallerinin diğer radyofrekansla çalışan ve her evde en az 3-5 çeşit olan cihazların frekanslarıyla etkileşime girme ve sinyal karışması riski var. Yani bilgisayar, cep tlf, TV, baz istasyonu vd pek çok elektronik cihaz var evimizde etrafımızda...

    Bu arada evinizde soğuk günlerde 60-65C kombi ayarı ile ısınmada sorun yaşamıyorsanız size oda termostatı olur; kombiyi 65C'e alıp oda termostatını da akşam 22C, gece 20C, gündüz evde kalan varsa 22C yoksa 20C yaparsınız. Farklı saatleri farklı sıcaklıklarda ısıtabilmek için proğramlı oda termostatı kullanmalısınız...
  • 60 a getirdiğimde ev güzel ısınıyor ortalama günlük 12m3 tüketimim var

    hangi oda termostatını kullanmam lazım?

    bosch ve siemensler çok pahalı general olanlar nasıl kullanan memnun olan varmı?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.