Şimdi Ara

BOSCH ve BUDERUS KOMBİ hakkında hertürlü sorunlarınız ve cevapları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.909
Cevap
68
Favori
322.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bosch c.c. için ısıtma devresi sıcaklık kademelerinin karşılığı şu şekilde:

1. 35 °C
    2. 43 °C
    3. 50 °C
    4. 60 °C
    5. 67 °C
    6. 75 °C
    maks. 90 °C

Bosch Termoteknoloji
    Bosch Termoteknoloji | Yaşam İçin Teknoloji
    http://www.bosch-climate.com.tr/files/201302211100090.3000%20kklavuz.pdf

Oda termostatı kullanmıyorsanız 1-2 kademeler arasında sürekli kullanın, evinizde ısı yalıtımı iyiyse geceleri kapatıp sabah açın. Havalar biraz daha soğuduğunda 3. kademeye veya 3-4 arasına alabilirsiniz...

Daha iyisi FR 10 veya FR 100 oda kumandası kullanmanızdır...

• Orijinalden alıntı: memint

Bosch c.c. için ısıtma devresi sıcaklık kademelerinin karşılığı şu şekilde:
    Benim öğrenmek istediğim

1. 35 °C --> sıcaklık olarak kaç derece mesela 17°C mi yoksa 20°C mi?
    2. 43 °C
    3. 50 °C
    4. 60 °C
    5. 67 °C
    6. 75 °C

Bende fr100 düşünüyorum ama pahalı geldi biraz. Bosch ısı sistemlerindeki çalışan benzer ürünlerin siemens, general electiric ve huwaq markalarından da alabileceğimi söyledi ama henüz servisle konuşmadım. Bosch cc kombiyle başka marka modulasyonlu saatli takvimli termostat kullanan var mı? @memint

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isdemircan57 -- 9 Kasım 2013; 23:20:23 >
  • isdemircan57 İ kullanıcısına yanıt
    Bosch c.c. ile başka marka uyumlu modülasyonlu OT kullanana da OT'ye de hiç rastlamadım. Bildiğim kadarıyla Bosch TRZ 200 karşılığı Buderus OTM-P, Bosch TR 21RF karşılığı Siemens REV24RF dir. Bosch TRZ 125 karşılığı da Siemens RDE 10 idi sanırım. Ama modülasyonlu FR serilerinin ne Siemens'te ne de başka bir markada eşdeğeri yok bildiğim kadarıyla. FR 10 veya FR 100 yerine kullanılabilecek modülasyonsuz en uygun alternatif TR 21RF (Siemens REV 24RF) olur...

Kalorifer devresi sıcaklık kademelerinin sabit bir iç sıcaklık karşılığı yoktur; aynı mekanda aynı kademede farklı dış sıcaklıklara göre farklı iç sıcaklık sağlanabilir. Sözgelimi 2.kademede +10C derece dış sıcaklıkta 23C iç sıcaklık olurken, dışarısı sözgelimi -2C olduğunda 2.kademeki kombi ısıtmasıyla, içerisi 20-21C olabilir...
  • Merhaba

Buderus u052 kombide kombi üstü sıcaklık ayarı 60, su sıcaklık ayarı 45, oda rc 10 da 20 dereceye ayarlı. Pompa kademe ayarını 2 ye getirdim. Tek katta kullanılıyor 90 metrekarelik ev.alt üst ve yan boş ama yalıtımlı. yaklaşık 9 m petek var. Kombi şu an yaklaşık 1-2 dakika yanıyor petekler bile ısınmadan sönüyor. Aradan birkaç dakika geçicince aynı olayı tekrarlıyor. Bu günlerde ortalama 24 saatte 4-5 m3 gaz yakıyor. Oda sıcaklığı 20 derece sabit kalıyor. Bu sürekli dur kalk olayı normal mi? Kombi normal çalışıyor mu? yoksa sizin bir öneriniz var mı? (Kombinin 5.yılı ortalama yıllık 1650 m3 gaz yakıyor. Yer: Kütahya)
  • quote:

Orijinalden alıntı: web_kth

Merhaba

Buderus u052 kombide kombi üstü sıcaklık ayarı 60, su sıcaklık ayarı 45, oda rc 10 da 20 dereceye ayarlı. Pompa kademe ayarını 2 ye getirdim. Tek katta kullanılıyor 90 metrekarelik ev.alt üst ve yan boş ama yalıtımlı. yaklaşık 9 m petek var. Kombi şu an yaklaşık 1-2 dakika yanıyor petekler bile ısınmadan sönüyor. Aradan birkaç dakika geçicince aynı olayı tekrarlıyor. Bu günlerde ortalama 24 saatte 4-5 m3 gaz yakıyor. Oda sıcaklığı 20 derece sabit kalıyor. Bu sürekli dur kalk olayı normal mi? Kombi normal çalışıyor mu? yoksa sizin bir öneriniz var mı? (Kombinin 5.yılı ortalama yıllık 1650 m3 gaz yakıyor. Yer: Kütahya)

Aynı durum bendede vardı bendeki u042 pompa kademesini 1 e alınca düzeldi minimum gaz ayarınızda yüksek olabilir su çok çabuk ısındığı için kendini kapatıyor.yakın petekleri vanalarından biraz kısarsanız onunda faydası olması lazım çünkü dönüş suyunu yakın petekleri baz alarak çalışıyor yanlız sendeki modeli tam bilmiyom oda sıcaklığına göre çalışıyorsa böyle yapmaması lazım yaptığına göre dönüş suyuna göre çalışıyor.
    Pompa kademesini 1 e alıp birde öyle deneyin olmassa tahminim gaz ayarlarıyla alakalı.Birde 60 derece çok 50 derecede ısınabiliyorsanız birde öyle deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seconz -- 10 Kasım 2013; 14:33:45 >

• web_kth W kullanıcısına yanıt
    Bu ölçümler boyunca:

1.Dış sıcaklıklar en yüksek ve en düşük kaç derece oldu?
    2. Kombiyi 60C'ye set edince yanma döneminde ekranda okunan gidiş sıcaklıkları kaç dereceye kadar çıkıp alev sönünce kaç dereceye iniyordu?
  • Bu ölçümler:
    1-Kombi 2 ekimde yanmaya başladı şu ana kadar 140 m3 gaz yaktı. Set oda sıcaklığı 20 dış ortam gece 1-2 derece gündüz 12-15 derece. Çogunlukla gündüz sıcak, akşam ve sabaha karşı üşütücek soğuk oluyor.
    2-Kombi 60 derece sette iken 42-43 dereceye kadar yükseliyor ve duruyor. Çalışma, su sıcaklığı 22 ile 25 arasında iken oluyor.
    RC 10 parametrelerinden P 2 acaba 1 mi yoksa 2 olarak mı seçildi? Fabrika verisi 1 olarak gelir. Eğer servis veya siz müdahele etmediyseniz 1 olarak seçili olması lazım. Ama petek sıcaklığı nerdeyse oda sıcaklığı düzeyine ininceye dek kombi devreye girmiyorsa P2 parametresi 2 seçilmiş olabilir.

Kombi set değerini 50-55C yapıp kazan çalışma sıcaklığı ve konfor yönünden farklılık olup olmadığını test edebilirsiniz...

"...Isıtma sistemi
    Isıtma sisteminin kontrol şekli bu parametre ile belirlenir (oda gidiş
    suyu veya oda gücü). Sadece oda sıcaklığına bağlı kontrol P 2 mümkündür.
    Ayar Anlamı

1
    Oda gidiş suyu (fabrika ayarı)

İstenen ve ölçülen oda sıcaklığı değerleri arasında
    fark oluştuğunda, oda sıcaklık kontrolü, gidiş suyu
    sıcaklığını dinamik olarak değiştirir.
    Isı emisyonundaki değişmelerin (örn. referans
    odanın dışındaki odalarda bulunan termostatik
    radyatör vanaları açıldığında) dengelenmesi için
    P2 = 1 olarak seçin.

2
    Oda gücü:

İstenen ve ölçülen oda sıcaklığı değerleri arasında
    fark oluştuğunda, oda sıcaklık kontrolü kazan
    gidiş suyu sıcaklığını dinamik olarak değiştirir.
    Yükte fazla büyük bir değişiklik olmadığı
    durumlarda ve sadece referans oda kontrol
    edilecek ise, (örn. açık yapı tarzında bir ev), P2 = 2
    seçilmelidir. Bunun anlamı, referans oda dışındaki
    odalarda bulunan termostatik radyatör vanalarının
    açılması ile oluşan ısı emisyonu değişimlerinin
    dengelenmesi oldukça yavaş gerçekleşir.
    Bu oda sıcaklık kontrolünün ataleti bir miktar
    düşüktür, fakat brülör dur-kalk sayısı "oda gidiş
    sıcaklığına" göre daha azdır..."

(RC 10 montaj ve kullanım kılavuzundan alıntı)

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/RC10_Montaj%20Kullanma%20ve%20Servis%20K%C4%B1lavuzu.pdf

• RC 10 u kontrol ettim. Kitapcıktaki değerlerler default aynı ayarlarda. Buradaki konu kombinin 3-5 dakika yanıp daha petekler ısınmadan sonmesi ardından 1-2 dk sonra yeniden devreye girmesi. Oda set değerinde sabit duruyor. Beni tedirgin eden sürekli devereye girip çıkması (örne ben bunu yazarken 2 kez devreye girip çıktı). Bu pompa ayarını sanırım 2 yaptıktan sonra oldu. Pompa ayarını 1 e getirip denesem bi. Bu durumda kombinin yeterli olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Bir de pompa 24 saat hiç durmadan çalışıyor. Bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi web_kth -- 10 Kasım 2013; 19:20:47 >
    RC 10'da set edilen sıcaklık 0,1C derece farkla korunduğu için, petek sıcaklığının 42-43C civarına çıkması set değere ulaşmak için yeterli oluyor. Isı yalıtımı olması, dış ortam sıcaklığının görece yüksek seyretmesi gibi faktörler diğer etkenler. Seti 21-22C yapmanız ve/veya dış ortamın biraz daha soğuması sonucunda, anakart yazılımı gereği gidiş sıcaklıkları daha yüksek olacak ve petekler de daha fazla ısınacaktır diye düşünüyorum.
    Pompa ek çalışma süresi (P6 parametresi) fabrika ayarı 5dk'dır. 24 saat çalışıyorsa hem eşanjörde hem de peteklerde ısı transferi geç olabilir. Bacadan ısı kaybı artabilir ve hem gaz hem de elektrik sarfiyatı fazla olur.
    Öncelikle RC 10 servis menüsünden P6 parametresini 5dk yapmanızı öneririm. Bu değişiklikten sonra bir süre yanma/bekleme periyotlarını gözleyin ve pompa kademesini sonra 1'e alın. Isınma konforunda sorun olmuyorsa, en uç petek yeterince ısınıyorsa devam edin...

• memint M kullanıcısına yanıt
    kapağı açtım. pompa ayarı ortada idi. aşağıya çektim. Herhalde bir konumu budur. Neticeyi tekrar yazarım @memint
    (yanlış yapmıyorum değilmi? kapağı açınca bakışa göre sol yan iç tarafta bir siyah kulak var onu en aşağı gelecek şekilde çevirdim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi web_kth -- 10 Kasım 2013; 21:31:17 >
  • Bu sabah...
    Kombi mutfakta. Kahvaltı ettiğim 07.00 ile 7.30 saatleri arasında 6 sefer çalıştı. 40-50 saniye kadar yanıyor. Sonra sönüyor.Aklıma gelen pompanın ayarının yetersiz gelmesi... siz ne dersiniz? Akşama pompa ayarını 3 e getireceğim. Biraz elektrik sarfiyatı ve gürültü artacak ama İnşallha bu problem çözülecek.
    Aslında size yaptığım önerileri sırasıyla yerine getirirseniz isabetli olur...
    Pompa kademesiyle hemen oynamayın, önce RC 10'dan pompa ek çalışma süresinin (P6) 24h olup olmadığını kontrol edin. Eğer yazdığınız gibi 24h ise 5dk yapın.
    Kombi setini 50C'ye indirin. Kombi seti düşünce kazan gidiş sıcaklığı da düşecek ve OT set değere gelme süresi uzayacaktır. Yani kombi daha uzun süre yanacaktır.
    Pompa ek çalışma süresi kısalınca elektrik sarfiyatı, pompa çalışma sesi azalacaktır...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    Tamam. akşama deneyip sonucunu yazacağım.Teşekkür ederim
    Cihazınıza hiç bakım yaptırdınız mı ? Sistemde su yavaş dolaşıyor gibi (filtresi tıkalı olabilir)s çabuk ısınıyordur yoksa hemen sönmez cihaz kombi üzerinden 60 a ayarladıysanız 60 a yaklasık bi değere gelir
    Ortam sıcaksa uzun yazmaz zaten, ara ara devreye girer çıkar
    bütün petekler ve odalar yaklaşık aynı ısıda ise sorun yoktur
    Kütahya soğuk bi yer yaz akşamlar bile adamı üşütüyor (kütahyalıyım ordan biliyorum ),
  • ustam merhabalar.
    benim kombi bosch classic plus. peteklerin alt tarafları üste göre daha daha az ısınıyor. havalarını aldım. su 1,5 barda. kombinin pompasının tapasını söktüm pompada çalışıyor tornavidanın ucuna tıkır tıkır deydi. bu sorunun kombiyle alakası varmı. geçen sene böyle bir sorun yoktu. teşekkürler şimdiden
  • muzzyy M kullanıcısına yanıt
    tesisat filtrenizi kontrol edin
  • http://k1311.hizliresim.com/1h/c/ufp3p.jpg
    tesisat filtresi acaba hangisi
  • muzzyy M kullanıcısına yanıt
    filtre cihaz içinde değil alt bağlantılarında bulunur sarı prinç kaba pislik tutucudur
  • sarı birşey yokta birde bağlantı fotolarını çeksem olurmu sizede zahtem veriyorum kusura bakmayın
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.